hirdetés
Balaton_atuszas_Bator-Tabor3.jpg

A Bátor Táborért ússzák át a Balatont az Élménykülönítmény tagjai – te is csatlakozhatsz hozzájuk

Az 5,2 km-es táv egy-egy szakaszát lehet 'megtámogatni'. A befolyt összeggel daganatos és krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatását segítik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 08.


hirdetés

Az ország legnagyobb úszóeseményére idén is több mint háromezer lelkes sportoló készül. Van, akinek az 5,2 km-es táv önmagában már nem elég kihívás és egy nemes cél érdekében ugrik fejest a habokba.

Judit tizenötször szelte át a magyar tengert, utolsó három versenyét pedig adománygyűjtéssel tette érdekesebbé: több, mint egymillió forintot gyűjtött a Bátor Tábornak.

Úsznak, futnak, tekernek, eveznek, leküzdött kilométereikkel pedig súlyosan beteg gyerekeknek segítenek újraindítani a gyerekkort. Ők az Élménykülönítményesek, a Bátor Tábor jótékonysági sportközösségének tagjai. Judit már rutinos Balaton-úszóként, az alapítvány önkénteseként találkozott a „lilapólósok” csapatával: nem volt kérdés számára, hogy hagyományos kihívását új céllal múlja felül.

„Mióta másokért is sportolok, külön hajtóerőt jelent a támogatóim bizalma és azoknak a gyerekeknek a gondolata, akiknek élményterápiás gyógyulásához én is hozzájárulhatok. Úgy kell megúsznom, hogy ezt már nem csak magamért teszem.”

A nyugdíjas fordító három adománygyűjtő kampánya során mindig magasan felülmúlta a kitűzött célt: eddig összesen több mint egymillió forintnyi támogatást köszönhetnek neki a Bátrak.

„Igyekszem az egész környezetemet megszólítani: minden ismerősnek, barátnak, volt kollégának, ügyfélnek figyelmébe ajánlom az ügyet. Én a személyességben hiszek: a közösségi média használata mellett egyesével is írok a potenciális támogatóimnak, mesélek nekik a vállalt kihívásomról és arról, milyen sokat is tesznek a kis betegekért egy-egy megtett kilométerem örökbefogadásával. Nekem három-négy délutánnál nem kerül többe, mégis csodákat érhetünk el. Mindig azt mondom a támogatóimnak, 150.000 forint a minimális célom, a határ pedig a csillagos ég! Szerencsére a segítségükkel az is egyre közelebb kerül.”

Judit lelkesedésével nem csak az adományozók száma nő évről évre.

Többen példáját követve csatlakoztak jótékony sportolóként az Élménykülönítményhez.

Bár a Balaton továbbra is a szíve csücske, idén régi álmát teljesítve a tengert hódítja meg: a Poreci Öböl-átúszáson áll rajthoz. Természetesen nem volt kérdés, hogy új kihívásával is a Bátor Tábort támogatja…

Támogasd Te is a Balatont átúszó jótékony sportolókat ITT

Legyél Te is jótékony úszó! Ajánld hosszaidat a Bátor Tábornak és segíts életeket változtatni

ITT

A Bátor Táborról bővebben ITT


KÖVESS MINKET:
hirdetés
baba-donor.png

Felajánlották a Kunmadarason megölt baba szerveit a nagyszülők - 3 gyereket mentettek meg így

A nagypapa annyit üzent a szülőknek: imádkozzanak elhunyt unokájukért, akit a gyanú szerint saját édesanyja vert halálra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 19.Felajánlották nagyszülei annak 10 hónapos kislánynak a szerveit, akit a gyanú szerint anyja vert halálra Kunmadarason, számolt be az RTL Klub híradója.

A kicsi agyhalottként érkezett a kórházba, ahol négy nap múlva meg is halt.

A nagyszülők azt nyilatkozták: úgy tudják, három másik gyermek kapta meg unokájuk szerveit.

Az ő szüleikkel nem akartak találkozni, viszont

a nagypapa annyit üzent nekik: imádkozzanak elhunyt unokájukért.


KÖVESS MINKET:hirdetés
kanari.png

Magyar fiú halt meg tragikus balesetben a Kanári-szigeteken - most gyűjtenek, hogy hazakerüljön a holtteste

A Németországban dolgozó fiatalnak nem volt utasbiztosítása, így Magyarországon élő édesanyjának kellene kifizetnie a hazaszállítás 1,5-2 millió forintos költségét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 21.Vízbe fulladt egy magyar fiatal, miután megcsúszott egy sziklán, a Kanári-szigetek egyik strandján, számol be az RTL Klub híradója.

A barátai hiába próbáltak segítséget hívni, a térségben pusztító erdőtüzek miatt túlterheltek voltak a vonalak. Az egyre nagyobb hullámok miatt a fiú már nem tudott kijutni a vízből. A testét mentőhelikopterrel emelték ki az óceánból. Ezután 20 percen át próbálták újraéleszteni, de hiába.

A Németországban dolgozó fiatalnak nem volt utasbiztosítása, így Magyarországon élő édesanyjának kellene kifizetnie a hazaszállítás 1,5-2 millió forintos költségét. A fiú a német fizetéséből finanszírozta a nyaralását, itthon élő családja azonban nincs jó anyagi körülmények között, ezért gyűjtést indítottak.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
idos-hazaspar-utolso-talalkozasa-1000x569.jpg

Az idős rákbeteg férfi utolsó kívánsága az volt, hogy láthassa feleségét - videón a megható találkozás

Az idős pár már 60 éve élt házasságban, de betegségeik elválasztották őket egymástól. Egyszerre szívszorító és szívmelengető az a pillanat, amikor fél év után újra láthatták egymást - de lehet, hogy utoljára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 20.Szomorú dolog választott szét egy közel 60 éve boldog házasságban élő walesi párt: az életüket megváltoztató betegség.

Derek Oliver korábban minden egyes nap meglátogatta feleségét, Eirwent, aki demenciában szenved és egy szociális otthonban él. Az idei év elején viszont nála is súlyos betegséget diagnosztizáltak: kiderült, hogy rákos, és valószínűleg már nem is fog kigyógyulni belőle. Ez pedig azt jelentette, hogy nem látogathatta többet a nejét, ami hatalmas szívfájdalom volt számára.

A 84 éves férfi nem is hagyhatta el a dél-walesi Pentre településen lévő otthonát, mert nagyrészt ágyhoz van kötve a betegsége miatt. Emiatt már fél éve nem is láthatta a 85 éves asszonyt, aki szintén csak az otthon falai között éli mindennapjait.

Az idős férjnek az volt a halála előtti utolsó kívánsága, hogy még egyszer, utoljára láthassa azt a nőt, akit már közel 60 éve szeret.

Közös fiúk, David szerette volna teljesíteni ezt a vágyat, ezért mindent megpróbált, hogy idős szüleit valamilyen úton-módon összehozza. Ez azonban nem volt egyszerű, mert egyikük sem tud már egyedül mozogni, édesapjának pedig az állapota miatt szüksége volt megfelelő betegágyra és orvosi kellékekre, berendezésekre a találkozóhoz. A férfi több céget is megkeresett, de sajnos nem tudták biztosítani a kellő feltételeket. Végső próbálkozásként az Egyesült Királyságban működő Ambulance Wish Foundation nevű szervezethez fordult, amely segít valóra váltani a halálos betegek utolsó kívánságait.

Ők Londonból vittek egy speciális mentőautót Pentre-be, amivel a 84 éves férfit el tudták szállítani az otthonban élő feleségéhez. Ott a házaspárt egymás mellé tolták egy-egy székkel, ők pedig rögtön megfogták egymás kezét.

A - talán utolsó - találkozás pillanatáról a BBC készített egy megható videót.

Lapozz a felvételért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
gecse-balazs-gergo-vandor-nomad-taborhely.jpg

A halálra gázolt magyar vándor emlékére építenek nomád táborhelyet

Gecse Balázs Gergő a világot járta ekhós szekerével és állataival. Tavaly ütötte el egy francia férfi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 18.Tavaly szeptember végén gázolták halálra Gecse Balázs Gergőt Franciaországban.

A férfi 18 éves korában kezdte el Magyarországot járni, majd később a világot az állataival és a saját kezűleg készített ekhós szekerével.

2018-ban a francia sajtó számolt be arról, milyen szomorú véget ért a 32 éves magyar vándor kalandja.

A férfit halálra gázolta egy idős sofőr Délkelet-Franciaországban, akit a nap vakíthatott el vezetés közben.

Halála után a barátai nemzetközi gyűjtést szerveztek, hogy hazahozhassák Balázs állatait és szekerét.

A barátok most újra akcióba léptek.

A Gecse Balázs barátai/Bo's friends Facebook-oldalon a következő bejegyzést tették közzé:

"Bohoz méltó emlékhelyet szeretnének szülei létrehozni: olyan szálláshelyet utazóknak, ahol ember és állat nyugodt körülmények között készülhet útjának folytatására.

A helyszín Kerkáskápolna, ahol Bo állatai élnek.

Az építéshez szükséges anyagok, terület adott.

Aki szeretne emlékezni rá és segíteni a kivitelezésben, az szeptember 13-14-15-16-án megteheti, így halálának évfordulójára készen állhat a pihenőhely.

A munka: kerítés- és karám építése, tereprendezés, esetleg a résztvevők ellátásával kapcsolatosak a teendők. Naponta 4-6 ember tudna dolgozni, ha szerszámod is akad, az még jobb. Étel, egyszerű szállás, tisztálkodási lehetőség biztosítva. Várjuk jelentkezéseteket."

VIDEÓ: Ilyen volt Gecse Balázs


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x