hirdetés
nyito-Copy.jpg

A barátja élőben közvetítette, ahogy egy fiú 'tujázott' a villamoson

A videón látható, hogy csak a külső burkolatba tudott kapaszkodni. A 'mutatvány' nagyon balesetveszélyes, komoly tragédia is lehetett volna belőle.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 21.


hirdetés

Életveszélyes mutatvány egy villamoson. A jármű ütközőjén utazott, azaz tujázott egy kamasz Budapesten.

A fiú a 4-es 6-os vonalon pattant fel az egyik szerelvény hátuljára. Mindezt társa élőben közvetítette egy közösségi oldalon.

A videón hallható, hogy a fiatalok jól szórakoznak és egyáltalán nem gondolják, hogy veszélyes, amit csinálnak.

A "mutatvány" nem csak azért veszélyes, mert leeshet a szerelvény végéről, hanem akár a szemből érkező villamos alá is eshet. Ráadásul a budapesti körúti villamos helyenként akár 50 km/h-s sebességgel is haladhat.

Nem egyedi esetről van szó, tavaly novemberben három kamaszlány kapaszkodott fel a villamos ütközőjére.

A villamosok hátulján a burkolatba és az ablaktörlőbe tudnak kapaszkodni. Ám a burkolati rész könnyen kinyílhat, mert az valójában egy szerelő felület ajtaja. Még nincsenek olyan eszközök a hazai járműveken, amelyekkel megakadályozhatnák azt, hogy valaki felmásszon a hátsó részre. A gyártók már kísérleteznek olyan megoldással, ami megakadályozná azt, hogy bárki felkapaszkodhasson a szerelvényre kívülről.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:
hirdetés
lany2.jpg

2,5 milliárdért ölte meg legjobb barátnőjét egy kamaszlány Amerikában

Egy fiatal férfi volt a felbujtó, aki a neten keresztül utasította a 18 éves lányt arra, hogyan oltsa ki a barátnője életét, és hogy gyerekeket erőszakoljon meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 20.Brutális gyilkosság rázta meg az Egyesült Államokat. Egy Alaszkában élő 18 éves lány pénzért cserébe megölte a legjobb barátnőjét - írja a BBC.

Denali Brehmernek egy 21 éves, indianai férfi, Darin Schilmiller 9 millió dollárt, azaz 2,5 milliárd forintot ajánlott fel azért, hogy kioltsa a 19 éves Cynthia Hoffman életét. A lány meg is tette ezt társai segítségével, majd Snapchaten videókat és képeket küldött a fiúnak a gyilkosságról bizonyítékként.

A bírósági dokumentumok szerint Brehmer pár hónappal ezelőtt a neten ismerte meg Schilmillert, aki Tylerként mutatkozott be neki és azt állította, ő egy Kansasben élő milliárdos. A nyomozók bizonyítékokat is találtak a lány telefonján az üzengetésre. Már egy ideje azt tervezték, hogy valakit megerőszakolnak és megölnek Alaszkában. Brehmer négy barátját is bevette az akcióba úgy, hogy jelentős pénzt ajánlott fel nekik.

Az áldozatot, akit CeeCee-nek becéztek, az Anchorage-ben található Thunderbird erdőbe csalták hegyet mászni. Brehmer és barátai egy pick-uppal mentek egyre beljebb a fák közé, majd lefogták Cynthia Hoffmant, megkötözték a kezeit és zsákot húztak a fejére, majd hátulról fejbelőtték. A holttestét az Eklutna folyóba dobták.

A gyilkosságra buzdító férfi 6400 kilométerről irányította a kamaszlányt és bűntársait. Azt akarta, hogy erőszakolják meg az áldozatot, de a rendőrség nem talált erre bizonyítékot. Cynthia ruháit és személyes tárgyait viszont tönkretették a gyilkosai. Brehmer ráadásul fotókat és videókat is készített a fejbelövésről és a lány holttestéről, hogy bizonyítsa a felbujtónak, valóban megölték őt.

Később a lány legjobb barátnője családjának is üzent. Azt hazudta, kitették egy parkban a hegymászás után.

Amikor Cynthia szülei megtudták az igazságot, teljesen összetörtek. Elmondásuk szerint a lányuk visszahúzódó volt, tanulási nehézségekkel küzdött.

"A lányom bízott ezekben az emberekben. Csak barátokat szeretett volna. Most pedig el kell temetnem őt"

- mondta az apa az Anchorage Daily News-nak.

Brehmer végül egy június 2-i meghallgatáson ismerte be a gyilkosságot. A tettestársai szintén kamaszok voltak, közülük ketten annyira fiatalok, hogy nem hozták nyilvánosságra sem a korukat, sem a nevüket. Egy 16 éves fiút gyanúsítanak a fejbelövéssel, rajta kívül még egy 19 éves fiút is megvádoltak bűnrészességgel.

A fiatal vádlottak a bíróságon

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
viking-1.jpg

A vizsgálat végére talán kiderül, hogy mi történt a Vikingen - egy közlekedéspszichológus beszélt a kapitányról

Az is lehet, hogy soha nem tudjuk meg mi volt a tragédia előtti utolsó percekben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 20.Szelfizhetett a Viking kapitánya az utasokkal, ezért nem észlelte, hogy mi történt? Miért haladt tovább, majd tolatott vissza néhány perc múlva segítségnyújtás nélkül?

Eddig 78 embert hallgattak ki az ügyben, a hajószerencsétlenség huszonnyolc halálos áldozata közül hármat még mindig keresnek.

A rendőrség közleménye szerint a kapitány nem ivott és nem volt kábítószer hatása alatt sem. Még vizsgálják, hogy mennyire volt fáradt a baleset idején.

Egy közlekedéspszichológus szerint nagy az összetartás egy ilyen hajón a személyzet között, és fontos a kapitány szerepe, hiszen a végső felelősség az övé.

A vizsgálat végére talán megtudható lesz, hogy mi történt pontosan, de az is lehet, hogy soha nem fog kiderülni, mert "nem voltunk ott" - mondta.

A járművek vezetői közül a hajózás egy másfajta megítélés alá esik. Az idős kor ugyan hordozhat kockázatokat, de ez egyénileg változó. Ennek kockázatát is vizsgálják a szakemberek.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója


KÖVESS MINKET:
hirdetés
bonyi-rendorgyilkos-mti-foto.jpg

Életfogytiglanra ítélték a bőnyi rendőrgyilkost, aki agyonlőtt egy őrnagyot

Ha jogerős lesz az ítélet, a 79 éves Győrkös István leghamarabb 25 év múlva szabadulhat, de akkor is csak feltételesen helyezhetik szabadlábra.
MTI, fotó: MTI/Varga György - szmo.hu
2019. június 21.Emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntettében bűnösnek mondta ki és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte pénteken első fokon, nem jogerősen Győrkös Istvánt a Szombathelyi Törvényszék. A 79 éves férfi leghamarabb 25 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A vád szerint Győrkös István 2016. október 26-án bőnyi családi házában,

engedély nélkül tartott gépkarabélyával tüzet nyitott a házkutatást tartó rendőrökre és halálosan megsebesített egy őrnagyot.

Az egyenruhások azért tartottak házkutatást a férfinál, mert a 2016-os Teréz körúti robbantás ügyében zajló nyomozás egyik részfeladata volt, hogy a rendőrség országosan ellenőrizte azokat, akiknél illegálisan lehetnek fegyverek vagy robbanószerek. Győrkös István ismert volt hungarista, neonáci múltjáról és arról, hogy különféle táborokat szervez, ahol az önvédelmet és a lövészetet oktatta.

Amikor a férfi először megszólalt a támadással kapcsolatban, azt mondta, csak azért vette a fegyvert a kezébe, mert feltett szándéka volt, hogy ezzel megakadályozza a nyomozók házba való bejutását.

Inkább rájuk akart ijeszteni, nem megsebesíteni őket.

Győrköst végül mesterlövészek és kommandósok, a TEK elit egységei fogták el.

A további részletekért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
beton.jpg

Túl van az életveszélyen a pusztaszabolcsi kisfiú, akire rázuhant egy hatalmas betontömb

Egy ingatlanokkal foglalkozó ügyvéd szerint a telek tulajdonosának nem kötelessége lekeríteni a romos részt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 20.Már nincs életveszélyben, pénteken várhatóan felébresztik a mélyaltatásból azt a kisfiút, akire betontömb zuhant egy házromnál hétfőn Pusztaszabolcson.

Barátaival játszott a területen, mikor a baleset történt. A társai azonnal segítségért rohantak. Az osztályfőnökük pont arra sétált, ő sietett a bajba jutott gyerek megmentésére. Kovács Zoltán az RTL Híradónak elmondta, hogy

bár azonnal ledobta a betondarabot a kisfiúról, látta, hogy nagyon nagy baj van.

Az épület korábban egy gázrobbanásban semmisült meg, nagy részét már elbontották. A terület körül kerítés sincs már, így bárki bemehet a romokhoz.

Az RTL Híradónak nyilatkozó ingatlanokkal foglalkozó ügyvéd szerint a tulajdonosnak nem kötelessége kerítést építeni. Azonban ez nem jelenti azt, hogy bárki bemehet egy magánterületre.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x