hirdetés
unnep1.png

A 2019-es X-Faktor győztese: Ruszó Tibi

A legkisebb fiú a meséből, aki eljön és győz - mondta róla ByeAlex.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 14.


hirdetés

Ruszó Tibi tényleg hihetetlen utat járt be. A 16 éves felvidéki fiú mérhetetlen szegénységből érkezett. Volt, amikor ennivaló is alig került az asztalukra - mesélte.

A műsor válogatójával már korábban is megpróbálkozott, de édesapja váratlanul rosszul lett, így vissza kellett fordulniuk. Ő azonban nem adta fel, újra eljött, és ezúttal meg sem állt a csúcsig.

Utolsó dala után - amely az előválogatón elhangzott első dala is volt egyben - felállva tapsolta mind a mentor.

"Ebben a dalban voltál a legcsodálatosabb az elmúlt fél évben."

- mondta a produkcióról Puskás Peti.

hirdetés

"Milyen szép meséje van a Tibinek. Igenis a meséről is szól az X-Faktor, hogy valaki bárhonnan jön, ki tud törni, ha tehetsége van. És ez a tehetség, ez a szorgalom megfizetethetlen."

- fogalmazott Peti.

"Tibi, én nagyon szeretlek téged. És nem túloztam, amikor azt mondtam a mentorházban, hogy te vagy az évad legjobb énekese."

- utalt Bogi egy epizódra, amikor egyébként pont ByeAlex-szel vitázott ezen.

"Nagyon sokat fejlődtél. Ez egy nagy sztori. És jó buli volt." - összegezte az elmúlt heteket ByeAlex, aki a kisfilmben hozzátette, Tibi története olyan, mint a mesében a legkisebb fiúi, aki jön, lát és győz.

VIDEÓ: az eredményhirdetés

VIDEÓ: Ruszó Tibi útja a győzelemig

VIDEÓ: Ruszó Tibi megmutatta, hogy bárki ki tud törni

VIDEÓ: Ruszó Tibi - Az álmokon túlhirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
room-2559790_960_720.jpg

Több műsor is eltűnik az RTL Klub és a TV2 kínálatából, ezek nem hozták a számokat

Egyelőre nem folytatódik a Viasat3-on a tavaly márciusban bemutatkozó Ízig-vérig című magyar fejlesztés sem.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2020. január 27.


hirdetés

Az RTL Magyarország megerősítette a SorozatWikinek, hogy nem készít új évadot a 2019 febuárjától képernyőre tűzött Alvilág című saját gyártású krimisorozatából.

Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese egyébként már tavaly áprilisban nyilatkozott a sorozat kudarcának okairól. Azt mondta, a dráma egy viszonylag új műfaj Magyarországon.

„Azt gondolom, hogy az Alvilág egy nagyon jól elkészített sorozat, bár az igaz, hogy a nézettsége nem éri el azt a szintet, amit mi elvárnánk tőle.

Szerintem ennek elsősorban a műfaj az oka, és ezalatt nem a krimire, hanem kifejezetten erre a »dark crime« stílusra gondolok. Most az derült ki, hogy ez iránt a magyar nézők nem annyira nyitottak”

- mondta a Marketing&Media lapnak.

hirdetés

A SorozatWiki egyébként úgy tudja, hogy a TV2 2018 októberében bemutatkozó új saját gyártású vígjáték-sorozata, A Bogaras szülők sem folytatódik, és A Korhatáros szerelem rajongói is hiába várják a folytatást.

Egy időre biztosan befejeződik a Viasat3-on a tavaly márciusban bemutatkozó Ízig-vérig című magyar fejlesztés sem. A gasztroműsor nézettsége ugyanis nem tudott nagyobb nézettséget szállítani a Sony Televison Networks tévécsatornájának, mint ami annak átlagos esti csatornaátlaga. A Viasat3 üzemeltetője, a Sony azonban azt is jelezte, hogy igaz ugyan, hogy egyelőre nem kerül képernyőre az Ízig-vérig folytatása, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen elvetették a folytatás lehetőségét.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
halaszbastya_szobor.jpg

A Halászbástya elveszett szobrai kerültek elő egy pincéből

A szobrok a Dísz tér 2. alatti egykori Külügyminisztérium pincéjének feltárásakor a Nemzeti Hauszmann Program során végzett munkálatok során bukkantak fel.
MTI - szmo.hu
2020. január 28.


hirdetés

A Halászbástya második világháborúban megsérült és elveszettnek hitt két szobra, valamint számos további épületmaradvány került elő a budai Várban

- írja az MTI.

A beruházást végző Várkapitányság munkatársai a közelmúltban kezdték meg a régóta városképi sebként tátongó, jelenleg üresen álló telek rendbetételét, amelyen a Vöröskereszt Egylet, majd a Külügyminisztérium által egykor használt, 1947 után lebontott épület születik újjá a következő években - mondta el Kőrösi Gábor, a Várkapitányság NZrt. kommunikációs igazgatója.

Fullár Zoltán régészeti csoportvezető hozzátette: az Álmos és Előd vezéreket ábrázoló, Mikula Ferenc által készített szobrok 1945-ig a Halászbástya északi részét, a főtorony alatti teraszt díszítették, jelenleg másolat áll a helyükön.

Egy videó a pincéról, ahol megtalálták a szobrokat:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
billie-eilish-grammy-1000x623.jpg

A 18 éves Billie Eilish volt az idei Grammy-gála legnagyobb nyertese

Kobe Bryant halála beárnyékolta a díjátadót, már rögtön az elején megemlékeztek róla.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 27.


hirdetés

Vasárnap este rendezték meg Los Angelesben a 62. Grammy-gálát, amelynek a Staples stadion, a Los Angeles Lakers amerikai kosárlabdacsapat otthon adta a helyszínt. Ebben a csapatban játszott a vasárnap helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant, akinek a halála beárnyékolta a díjátadót.

Már a gálát megnyitó Lizzo is megemlékezett a legendás kosárlabdázóról, majd Alicia Keys is megható beszédet mondott.

"Los Angeles, Amerika és az egész világ elvesztett egy hőst. Összetört szívvel állok most itt, abban az épületben, amit Kobe Bryant épített"

- mondta az énekesnő, majd a Boyz II Men együttessel elénekelték az "It’s So Hard to Say Goodbye to Yesterday" című számot.

Összesen 84 Grammy-díjat osztottak ki, de a gálán csak tízet adtak át, a többit már előre odaítélték.

hirdetés

A csupán 18 éves Billie Eilish volt a legnagyobb nyertes, ugyanis ő kapta Az év dala díját a Bad Guy című számáért, Az év albuma díjat "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" című lemezével, ami a legjobb popzenei album is lett, valamint őt választották meg a legjobb új előadónak is.

Az énekesnő bátyja, Finneas pedig az év producere lett.

Több díjat zsebelt be az R&B énekesnő Lizzo is: övé lett a legjobb egyéni pop előadás, a legjobb városi kortárs album "Cuz I Love You" című lemezéért, és a legjobb hagyományos R&B teljesítmény díja is.

A country rapper Lil Nas X Billy és Ray Cyrus country énekes nyerte a legjobb zenei videóért, az Old Town Road címűért járó Grammyt. A tavaly tavasszal elhunyt Nipsey Hussle posztumusz Grammyt kapott, mint legjobb rapper.

Beyoncé kapott egy újabb Grammyt, így már 24 van neki, Lady Gaga ezúttal kettőt is átvehetett.

A gála összefoglalója:

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Prof.-Zahi-Hawass_Tutanhamon_visit_200117-007.jpg

„Életem egyik legszebb élménye volt, amikor Tutanhamon arcát megláttam” – Zahi Hawass régészprofesszor Budapesten

Az egyiptomi sztárrégész-professzor a Tutanhamon rejtélyei és kincsei című kiállításon tartott rövid tárlatvezetést.
Szöveg: Göbölyös N. László - fotók: Kékesi Donát - szmo.hu
2020. január 28.


hirdetés

November óta látható a Király utcai Komplex Eventben a Tutanhamon rejtélyei és kincsei című kiállítás, amelynek fővédnöke maga Hawass. Most személyesen is megnézte az ifjú fáraó sírkamrájának tárlatát, amelynek közel 1000 tárgyát természetesen másolatokból állítottak össze, de a professzor szerint ezek tökéletesen visszaadják az eredetieket.

Hawass ezúttal nem viselte legendás kalapját, amelynek másolataira licitálni lehet egy rákellenes alapítvány javára, talán éppen ezért kisebbnek tűnt, mint ahogyan a filmek alapján az ember elképzelte őt. A médiának tartott rövid tárlatvezetése a Rosette-i Kő fotója mellől indult, amelynek pikantériára, hogy az egyiptomi hieroglifák megfejtésének kulcsa egyike azoknak az Egyiptomból elrabolt híres műkincseknek, amelyeket a professzor évek óta próbál visszaszerezni hazája számára.

Hawass külön felhívta a figyelmet a szinte lomtárszerű összevisszaságban megjelenített előkamrára, amelyet így, élőben csak Tutanhamon sírjának felfedezője, Howard Carter látott 1922-ben. A múmia előtt arról beszélt, hogy élete egyik legszebb élménye volt, amikor a fáraó arcát meglátta, a híres araszmaszk szemét, arcvonásait teljesen élethűnek nevezte. Itt mondta el, hogy eddig 17 könyvet írt Tutanhamonról, és mindegyiket egy-egy újabb felfedezés előzte meg vele kapcsolatban.

Meggyőződése, hogy nem igazak a meggyilkolásával kapcsolatos mendemondák, a fáraó koponyáján talált lyuk a mumifikálási műveletből származik. Ugyanakkor a múmián végrehajtott CT- és DNS-vizsgálatokból kiderült, hogy vérkeringési zavarai voltak, maláriában szenvedett, és még olyan genetikai rendelleneségnek is találtak nyomait, amelyek az uralkodói körökben már akkor is gyakori belterjességből eredtek. Lehetséges, hogy valóban a harci szekérrel elszenvedett baleset okozta a halálát, jelenleg azt próbálják kideríteni, hogy valóban a sérülések voltak-e számára végzetesek vagy esetleg valami fertőzés.

- Tutanhamon történelmi fontosságát ma elsősorban az jelenti, hogy egyedül az ő sírkamrája maradt teljesen épen a fáraók Egyiptomából – válaszolta Zahi Hawass a Szeretlek Magyarország kérdésére - Ugyanakkor ő annak az Ehnatonnak volt a fia, aki napisten-kultuszt vezette be a birodalomban. Az ő neve is eredetileg Tutanhaton, azaz „Aton megtestesülése” volt, de uralkodóként a régi istenségek tiszteletét állította vissza.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!