A 109 éves néni szerint a férfiak elkerülése a hosszú élet titka
Egy másik, ugyanennyi idős bácsi szerint meg a whiskey. Lehet válogatni.
Goodfullness, Truth Theory, kép: YouTube - szmo.hu
2018. december 14.Egy nemrégiben végzett amerikai kutatás nagyon izgalmas kérdéssel foglalkozott: miért élnek bizonyos személyek jóval tovább, mint az átlag. A százévesnél idősebb embereket kérdezték ezért szokásaikról, életvitelükről – s kifejezetten izgalmas eredményre jutottak. A legbizarrabb válaszok közt szerepelt például egy néni válasza, aki hosszú életútját a baconnek tulajdonította. Persze átlagban azért az derült ki, hogy többnyire a családdal eltöltött sok idő, a korán félretett pénz és a fizikai aktivitás segítette őket abban, hogy fizikailag jó formában maradjanak hosszú évtizedeken át.

A legszokatlanabb választ azonban egy 109 éves skót néni, bizonyos Jesse Gallan adta – az emberek pedig odavannak érte. Történetét a Goodfulness oldalán olvashattuk.

Jesse idős korában egy idősek otthonában élt, imádta a zenét és a tornaórákat. Sajnos már nem él – viszont hátrahagyott egy érdekes és tanulságos üzenetet az utókor számára. „Az a titkom a hosszú életre, hogy távol maradtam a férfiaktól – mondta Gallan. – Sokkal több a baj velük, mint amennyi az értékes oldaluk.” A tanulmány végeredménye persze azért nem az lett, hogy kerüljük a párkapcsolatot, hanem az egészséges szokások és a kiegyensúlyozott élet jelentőségét hangsúlyozták. Jesse azért egy étkezési tanáccsal is ellátta az utókort:

Erre a témára rímel rá a National Geographic dokumentumfilmje is, melyben egy idős, szintén 109 éves bácsika beszél a saját hosszú élete titkáról. Ő bizony nem maradt távol a hölgyektől és az egészségtelen szokásokat sem vetette meg: például éjjelenként imád fagyit enni, szereti a whiskey-t és a jó szivart.

Richard Overton egyébként Amerika legidősebb veteránja, s talán könnyed életfelfogásának köszönheti hosszú életét, hiszen két világháborút is túlélt. „Ha eljött az időd, a golyó fejen talál, de ha nem ez a sorsod, akkor elkerüli a fejed” – mondja.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x