hirdetés
ljlo.jpg

A 10 legjobb szilveszteri szám

Egykor tökös ír srácok, Szikora Róbert, Dave Gahan, Jennifer Lopez és a titkos skandináv csodafegyver egy társaságban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. december 31.


hirdetés

Tíz remek szilveszteri/újévi dal, nem fontossági sorrendben. Igen, biztosan kihagytunk egy csomó számot a tízes listáról, mivel csak tíz szám fér el rajta. Ti majd úgyis megírjátok kommentben, mi maradt ki, mi a ti kedvencetek.

1. U2: New Year's Day

Az egyik legfaszább szám a nyolcvanas évekből, abból az időből, amikor a U2 még karcos volt, fiatal és őszinte. Vagy annak tűnt. Kár, hogy az elmúlt évtizedekben elvesztették a tökeiket. Zárd az óévet ezzel a számmal, és kezdd az újévet ugyanezzel!

2. Ella Fitzgerald - "What Are You Doing New Year's Eve?"

A csodálatos hangú, érzékeny énekesnő egyik legszebb szerelmes dala a Mit csinálsz Szilveszterkor? "Ha énekelek, az érzelmek minden gátlás nélkül törnek elő belőlem, úgy, ahogy abban a pillanatban azzal kapcsolatban érzek, amiről éppen énekelek. Néha a szöveg, néha a zene hoz lázba, és ezt az állapotot igyekszem kifejezni."

hirdetés

3. Cserháti Zsuzsa - Különös Szilveszter

Talán az egyik legkedveltebb magyar szilveszteri dal. Ma is ugyanolyan jó hallgatni ezt több évtizedes számot, mint születésekor. A fiatal, tehetséges Cserháti Zsuzsa ragyogó karrier előtt állhatott volna, ha Erdős Péter, a könnyűzenei élet diktátora nem akadályozza meg az érvényesülésben. A kényszerpályára sodort énekesnő tragikus élete, öngyilkossága éles kontrasztban áll a Különös Szilveszterből áradó derűvel.

4. Abba - Voulez Vous

Igazi klasszikus diszkószám minden idők egyik legsikeresebb könnyűzenei formációjától. Bár csak egy évtizedig volt aktív az együttes, intenzív, máig tartó hatást gyakoroltak a popkultúrára. Sikereiket a profi menedzsernek, könnyen megjegyezhető nevüknek, a köréjük épített világnak és a kitűnően megírt, fiatalok és idősek számára is egyaránt befogadható slágereiknek köszönhetik.

5. Hungária: Micsoda buli

Mennyi, de mennyi buliban hangzott már el ez a szám, mennyiszer lassúztunk erre egymáshoz tapadva a félhomályban. Az ifjú Szikora Róbert hangjával megszólaló nóta alapmű.

6. V'Moto-Rock - Új év

A Bergendy után is hatalmasat alkotott Demjén Ferenc, erre a V'Moto-Rock megjelent albumai a bizonyítékok. Herpai Ferenccel, Lerch Istvánnal és Menyhárt Jánossal csak úgy ontották magukból a jobbnál jobb számokat. Az Új év című újhullámos dal a Gyertyák című lemez B oldalán volt hallható. Érdekessége a vocoder - ezt a Kraftwerk használta előszeretettel elektronikus hangok létrehozására.

7. Neoton Família - Új Év

Jó ez szám, kedves emlékeket ébreszt. Még azt is feledteti, hogy a Születésnapot Stevie Wonder Master Blasterjéről koppintották annak idején. Nem volt olyan rossz zenekar a Neoton Família, kár, hogy szinte mindenkinek csak az jut az eszükbe róluk, hogy ők voltak Erdős Péter első számú kedvencei, az együttesben éneklő szeretője, Csepregi Éva miatt.

8. Jennifer Lopez - Waiting For Tonight

Kit érdekel, hogy nyálas és annyira kilencvenes évek? Imádjuk! Ez volt ezredforduló, az Y2K hiszti és a 2000-be forduló év előtti reményteljes várakozás gigaslágere. Annak örülünk neki, hogy a gyönyörű és csinos JLo-t láthatjuk.

9. Britney Spears - Toxic

Elképzelhető, hogy csak az emlékeink miatt gondoljuk így, de ez szerintünk szilveszteri szám. Annyira borzasztó a klipje, hogy már jó. Bulizáshoz, fenékrázáshoz ez a dal tökéletes választás.

10. Depeche Mode - It's No Good

Ebben a klipben minden benne van a helyi menő zenekaros erőlködésekről kis, jelentéktelen bárokban. Pont olyan kisszerű és kínos, mint amilyenné egy erőltetett szilveszteri buli válhat. A zene pedig 17 éve megunhatatlan. Nálunk nem hiányozhat a listáról.

Tetszett az összeállítás? Oszd meg másokkal is!


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
antrum.jpg

56 embert ölt meg Budapesten a világ leghalálosabb horrorfilmje - vagy mégsem?

Az Antrum besorolása szerint mockumentary, vagyis áldokumentumfilm.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 15.


hirdetés

Hosszú évtizedek hányattatása után Japánban mutatják be először a "a világ leghalálosabb filmjét", írja a Daily Star. Az Antrumot 1979-ben forgatták, de még nem akadt olyan mozi, ami műsorra tűzte volna - eddig. A horror ugyanis megöli a saját nézőit: az eddigi, többnyire zárt körű vetítések alatt 86 ember halt bele a félelembe a film nézése közben, a legtöbben éppen Budapesten, ahol egy 1988-as filmfesztiválon kigyulladt a terem, és 56-an lelték halálukat a lángoló épületben.

A kérdés csak az, hogy ezek után kinek van bátorsága beülni az Antrumra, amit végül úgy tűnik, hogy világszerte bemutatnak?

Valószínűleg mindenkinek, ha eláruljuk, hogy a film valójában egy mockumentary, vagyis áldokumentumfilm, és sem a budapesti, sem a többi halállal végződő vetítésről szóló hírek nem igazak, csupán a film körüli kamumítosz kialakulásának célját szolgálják.

Aki látta az Ideglelés (Blair Witch Project) című filmet, annak nem idegen a valósághűen ábrázolt dokuhorror, az Antrum: The Deadliest Movie Ever Made (magyarul: Antrum: A leghalálosabb film, ami valaha készült) pedig ennek egy újabb képviselője.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
alarcos-enekes-1.jpg

Többen nézték az Álarcos énekest vasárnap, mint a Nicsak, ki vagyok?-ot

Az RTL Klub műsorát 420 ezren nézték a 18-49 évesek körében, míg a TV2 hasonló produkcióját 315 ezren.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 17.


hirdetés

Az RTL Klub műsorát többen nézték, mint a TV2 hasonló alapötletből készülő showműsorát, a Nicsak, ki vagyok?-ot - számolt be a 24.hu. Az RTL Klub maszkos műsora már a második adásánál tartott február 16án, míg a TV2 műsora ekkor startolt.

A két műsor a vasárnap esti műsorsávban fut, egymás ellen indította a két rivális csatorna. A kommentelők is azonnal elkezdték egymáshoz hasonlítani a két műsort, de az Álarcos énekes egyik nyomozója, Sebestyén Balázs is beszállt. Igaz, ő cikizős fotóval poénkodott a Facebookon, amin a két műsor polip jelmezeit hasonlította össze.

A 24.hu most nézettség alapján hasonlította össze a két műsort.

Az Álarcos énekes a kereskedelmileg fontos célcsoportban, a 18-49 évesek között 23,5 % közönségarányt hozott, míg a Nicsak, ki vagyok? abban az idősávban, amikor együtt futott a két műsor, 14,9 %-os közönségaránnyal került adásba.

hirdetés

Az RTL Klub műsorát 420 ezren nézték a 18-49 évesek körében, ez valamennyivel kevesebb, mint az első adás nézettsége. A Nicsak, ki vagyok?-ra pedig 315 ezren voltak kíváncsiak.

A számok a teljes lakosságot nézve: 1.070 000 illetve 855 ezer. A lap szerint a számokból az látszik, hogy a TV2 új műsora el tudott vinni nézőket az RTL Klubtól, de nem nézték annyival többen a Nicsak, ki vagyok?-ot, hogy azzal veszélyeztették volna az Álarcos énekes fölényét.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
705183.w.jpg

Majka hamarosan női ruhát ölt - megnéztük a Nicsak, ki vagyok első adását

A TV2 álarcos celeb showja kevésbé frusztráló, mint az Álarcos énekes, de utóbbiban jobbak a jelmezek - Kajdi Csaba viszont bevált, mint zsűritag.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2020. február 17.


hirdetés

Kíváncsi lennék, más országokban is jellemző, hogy a konkurens csatornák rendre egy azon időben jelentkeznek egyforma műsorokkal, vagy ez magyar sajátosság. Big Brother/Való világ, Megasztár/X-Faktor, és még sorolhatnánk a példákat.

Ezúttal a maszkos éneklős celebshow formátummal történt ugyanez.

Alig, hogy az RTL klub bejelentette a koreai eredetű Álarcos énekes elindulását, a TV2 előállt a Nicsak ki vagyok? – A rejtélyek színpada című műsorral, amely a román fejlesztésű Mysteries In The Spotlight licencén alapul.

A lényege azonban ugyanaz: amerikai futballmeccsek kabalafiguráit idéző jelmezekbe bújt hírességek énekelnek, és ki kell találni, ki rejtőzik a maszk mögött.

A szabályok persze azért különböznek:

hirdetés

Az RTL-en felvételről megy a műsor, egy „nyomozóknak” nevezett zsűri találgat, és a stúdió közönsége szavaz arról, a 6 versenyző közül végül ki vegye le a maszkját.

A Nicsak, ki vagyokban két csapat verseng. Az egyikben Kajdi Csaba „Cyla” divat-atyaúristen, Ábel Anita és Ganxta Zolee foglalt helyet.

Döglégy alighanem maga is érzi, hogy a celebshow annyira nem illik a gengszter imázshoz, végig rendkívül feszengett a celebmiliőben.

A legnagyobb poén, amit ki bírt préselni magából, hogy Demjén Ferenc nevét elrontva azt mondta, „Demjén Rózsef”, illetve vagy háromszor elsütötte a „Rákérdezhetek? Ki az?” poént. Igaz, volt a stúdióban ülő kollégák között, akinek új volt ez a már harminc éve is ezerévesnek számító vicc.

Ábel Anita a magyar showműsorok biztonsági tartaléka: nem hallunk tőle egetverő sziporkákat, de megbízhatóan tud hozni egy szintet, és amíg él, ő lesz Julcsi a szomszédokból.

Ki ne lenne büszke, ha a szomszéd lányát látja a tévében – még akkor is, ha csak virtuális szomszédról van szó?

Kajdi Csaba abszolút jól működik, mint zsűritag, szórakoztató beszólásai vannak, viszont az első perctől kialakult körülötte a nemi identitásával kapcsolatos viccelődés. Lehet rajta vitázni, hogy ez mennyire ízléses és/vagy szép dolog, mindenesetre, ő magát úgy tűnik, nem zavarja, sőt beleáll, finoman még flörtölt is Majkával.

Mindenesetre ügyes húzás a szerepeltetése a TV2-től, így ha a hírműsoraikban gyakran felmerülő elfogadhatatlan, uszító tartalmak miatt kritika éri őket, nyugodtan mondhatják: Miről beszéltek? Hiszen még a showműsorunkban is szerepel egy meleg zsűritag!

A másik csapat tagjai Judy és Majka és Hajós András.

Utóbbi úgy látszik, rendezte viszonyát és lelkiismeretét a TV2-vel kapcsolatban.

A műsorvezető Tilla, aki az első Big Brother ugyanazt az egyenletes teljesítményt nyújtja, alighanem ő a csatorna legrégebbi arca, aki kitart, bármerről is fúj a médiaszél. Kis képzavarral úgy is mondhatnánk, hogy ő a TV2 Sopronja.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
banksy-bristol-falfestmeny-vandalok.jpg

Már össze is fújkálták Banksy Valentin-napi falfestményét

Nem tartott sokáig.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 15.


hirdetés

Valentin-napra új munkával jelentkezett Banksy, a titokzatos művész (vagy a név mögött rejtőző csoport/entitás).

Bristolban az egyik falra festett egy "virágszirmokat" csúzlizó kislányt, és a falon növekvő növény mintázata olyan, mintha a vér fröccsenne szét.

VIDEÓ: Az alkotásról

A Barton Hill negyedben álló ház tulajdonosának lánya, Kelly Woodruff azt mondta a BBC-nek, hogy mivel Valentin-nap van, különösen örülnek az alkotásnak, amit igyekeznek jó állapotban megőrizni. A bristoli városi tanács javaslatára fel is vették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!