hirdetés
98 %-os feldolgozottságnál a Fidesz 52,3, DK 16,3, Momentum 9,7 százalékon áll - írja a Magyar Nemzet
A Jobbik visszaesett az ötödik helyre, előtte az MSZP-Párbeszéd áll.
Fotó: MTI, Mónus Márton - szmo.hu
2019. május 26.


hirdetés

A Magyar Nemzet legfrissebb információja szerint az Európai Parlamenti választások magyarországi

szavazatainak 98 százalékos feldolgozottságánál a Fidesz-KDNP 52,3 százalékon áll

A DK tartja a második helyét, 16,3 százalékkal.

A harmadik helyen a Momentum van 9,7 százalékkal.

A negyedik helyen jelenleg az MSZP-Párbeszéd szövetség áll 6,6 százalékkal.

A Jobbik az ötödik helyre került 6,5 százalékkal.

Így a Fidesznek 13, a DK-nak 4, a Momentumnak 2, a Jobbiknak és az MSZP-Párbeszédnek 1-1 EP-képviselője lehet.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Heves viharok, felhőszakadás, jégeső és viharos szél kergeti el a nyárias időt a hét elején
Az előrejelzés szerint kedden és szerdán is figyelmeztetés lesz érvényben a heves zivatarok miatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 26.Megint változik az időjárás, a hétvégi nyugodtabb, napos, meleg időt kisöpri egy mediterrán ciklon. Vasárnap éjjel dél felől megnövekszik, a déli megyékben meg is vastagszik a felhőzet, amelyből arrafelé eleredhet az eső.

Hétfővel változik a helyzet. A jövő hét első felében a heves viharokat felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérheti.

Napközben megvastagszik a felhőtakaró, és délutántól egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként esetleg zivatar is. Megélénkül a déli szél, átmeneti szélerősödés csupán zivatar környezetében lehet. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 28 fok között alakulhat.

A jelenlegi számítások szerint (a mediterrán ciklonok pályamozgása az egyik legnehezebben meghatározható) kedden a ciklon előoldalára kerülhetünk, ami azt jelenti, hogy dél felől meleg, nedves légtömegek érkezhetnek hazánk fölé, melyhez kellő mennyiségű energia is társul majd a légkörben. Ezek együttesen már elegendőek lesznek ahhoz, hogy országszerte záporok, zivatarok alakuljanak ki,

többfelé kell számítani heves viharokra is, elsősorban a felhőszakadások jelenthetnek majd problémát, de emellett jégeső, viharos széllökések és sűrű villámlás is kísérheti a zivatarokat.

A délies szél viharoktól függetlenül is élénk, erős lehet. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 27 fok között alakulhat, de a zivatarokat követően több fokkal lehűlhet a levegő.

Lapozz a többi nap időjárásáért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Euronews: Fidesz – 56%, DK és MSZP – 10-10%
A magyarországi voksoláson rekord részvétel volt.
Fotó: MTI, Mohai Balázs - szmo.hu
2019. május 26.Az Euronews cikke szerint Magyarországon a Fidesz kaphatja a legtöbb szavazatot, 56 százalékot érhetnek el.

A második helyen az MSZP-Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció áll, 10-10 százalékkal - írta a lap. Ezzel a két ellenzéki párt 2-2 képviselőt delegálhat az Európai Parlamentbe.

Az idei magyarországi EP-választás rekord magas részvétellel zajlott le. Az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán vasárnap 18.30 óráig a szavazásra jogosultak 41,74 százaléka adta le voksát a magyarországi szavazókörökben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint -írta az MTI.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője elmondta, a nap folyamán készítettek egy telefonos közvélemény-kutatást. Ennek eredményeit 7 órakor, a szavazás végével közölték.

A Nézőpont

a Fidesz-KDNP eredményét a 2009-es csúcs közelében, 56 százalékon mérte. Az MSZP és Demokratikus Koalíció küzdelmét nem tudták eldönteni, mindkét párt 10-10 százalékos a kutatás szerint. A Jobbik az előző EP-választáshoz képest rosszabbul szerepelt, 9 százalékot érhetett el. A kutatásból az is kiderült, hogy a Momentum 7 százalékos eredményt érhetett el, míg az LMP - 4 százalékkal - várhatóan nem került be az EP-be

- közölte.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Nem hivatalos: a liberális koalíció nyerhette a szlovákiai EP-választást
A Magyar Közösség Pártja mandátuma egyelőre kérdéses: éppen 5 százalék körül mozognak a nem hivatalos adatok alapján, a Híd párt viszont csak 2,6 százalékot kapott.
Címkép: illusztráció, MTI - Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2019. május 26.Szlovákiában szombaton este 10-kor már befejeződött az ország történetének negyedik európai parlamenti választása. A voksolás különösebb fennakadások nélkül zajlott, az első visszajelzések szerint a várakozásoknak megfelelően ismét alacsony lehet a részvételi arány.

A helyi választási bizottságok első visszajelzései szerint a szombati voksolás iránt a legtöbb régióban alacsony volt az érdeklődés, az urnákhoz járulók száma a kora esti órákig jóval alacsonyabbnak tűnt, mint a márciusi államfőválasztáson, amelyen a választásra jogosultak csaknem 42 százaléka vett részt. Az urnákhoz járulók száma ugyanakkor némileg magasabbnak tűnt, mint a 2014-es EP-választáson, amikor - az uniós tagországok közül és az ország történetében egyaránt - a legalacsonyabb volt a részvételi arány, mindössze 13 százalékos.

Szlovákiában az EP-választásokon való részvételi arány eddig még soha nem érte el a 20 százalékot.

Az EU előírása szerint addig nem hozhatja nyilvánosságra egyetlen tagállam sem az EP-választás hivatalos eredményét, amíg valamennyi tagállamban be nem fejeződik a szavazás. Ezért Szlovákiában sem közölhetik az adatokat vasárnap este 11 óráig, amíg - az unióban utolsóként - be nem zárnak az olaszországi szavazóhelyiségek.

Az Új Szó azonban már megírta a nem hivatalos eredményeket. Eszerint

a két liberális párt szövetsége, a PS-Spolu nyerhetett 20,1 százalékkal.

Második helyen a Smer áll 15,7 százalékkal, harmadik lett a szélsőjobboldali LSNS-e 12,1 százalékkal. Utánuk a KDH (9,7%), Sas (9,6) és az Olano (5,6) következik. A Magyar Közösség Pártja mandátuma egyelőre kérdéses: éppen 5 százalék körül mozognak a nem hivatalos adatok alapján, a Híd párt viszont csak 2,6 százalékot kapott.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
A Fidesz 53%-ot, a DK 16%-ot kaphat a Magyar Nemzet információja szerint
A Momentum a harmadik, míg a Jobbik és az MSZP-Párbeszéd a negyedik helyen állhat.
Fotó: MTI, Mónus Márton - szmo.hu
2019. május 26.A Magyar Nemzet információja szerint az EP-választási szavazatok 88 százalékos feldolgozottságánál

53 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP, így 13 EP-képviselőt küldhet az uniós törvényhozásba.

A második helyen

a Demokratikus Koalíció áll 16 százalékkal, így 4 képviselőt küldhet az EP-be.

A harmadik helyen jelenleg

a Momentum áll 9 százalékkal, ez 2 képviselőt jelenthet.

A negyedik helyen

a Jobbik és az MSZP-Párbeszéd 7-7 százalékkal áll, ami 1-1 képviselői helyet jelenthet.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x