hirdetés
shark
9 túlélési tipp, amit valószínűleg rosszul tudtál
Eltévedés, kígyómarás, cápatámadás. Nem árt, ha jól tudod, mit kell tenned. Mert hát, ki tudja, mikor lesz rájuk szükség?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 06.


hirdetés

Az hogy találkozol egy cápával, annyira nem valószínű, de hogy mondjuk eltévedsz az erdőben, az már inkább megtörténhet. Hasznos ilyenkor tisztában lenni néhány alapvető túlélési tippel, még akkor is, ha csak a Városligetben tévedsz el, és ott ér az éj. A Brightside útmutatója.

1. Kígyómarás esetén

tuleles1

Ne próbáld kiszívni. A méreg nagyon gyorsan elterjed a véráramban, nem gyülemlik fel a harapás helye körül. A legfontosabb, hogy gyorsan kórházba érj és próbálj közben minél több vizet inni.

2. Ha eltévedsz az erdőben

tuleles2

Nem az élelem keresése a prioritás. A nélkül heteket túl lehet élni. Keress vizet és menedéket, az a túlélés záloga.

3. Hogyan építs menedéket

tuleles3

Persze nagyon okos valamiféle kunyhószerűséget összetákolni, de a legfontosabb, hogy a talaj és a tested között legyen valami, ami megvéd a hidegtől.

4. Hogyan találj vizet a sivatagban

tuleles4

Csak bizonyos kaktuszfélékből lehet vizet nyerni, ha a többivel próbálkozol, akkor garantált a hányás, amitől meg még jobban kiszáradsz.

5. Hogyan élj túl egy medvetámadást

tuleles5

Ne tettesd magad halottnak, hanem a szemed a medvén tartva szép lassan hátrálj el, hogy lássa az állat: nem fenyegeted a területét. Ez egyébként hasznos lehet, ha esetleg Észak-Magyarországon lenne kedved túrázni.

6. Honnan tudod, hogy melyik bogyó, levél ehető?

tuleles6

Tévhit, hogy megeheted azt, amit az állatok is. Vagyis hát megeheted, de kockázatos. Csak olyan dolgot egyél az erdőben, amelyről 100%-osan tudod, hogy nem fog megölni.

7. Hogyan tájékozódj

tuleles7

Hát a fa törzsén növő moha alapján biztosan ne, mert a közhiedelemmel ellentétben az bármelyik oldal nőhet, nem csak az északin.

8. Hogyan kezeld a kihűlést

tuleles8

Forró fürdővel semmiképp, mert gigászi sokkot kap ilyenkor a szervezet. Fokozatosan, takarókkal és melegvizes palackokkal kell felmelegíteni a kihűlt testet.

9. Cápatámadás esetén

tuleles9

Ha úgy érzed, hogy a cápa közelsége már több, mint kíváncsiság ne az orrára üss, ahogy azt sokan állítják. Az állat ütögetéséhez hihetetlen lélekjelenlét kell, amit víz alatt még nehezebb produkálni. Inkább próbálj meg valami tárgyat kettőtök közé húzni, vagy ha nagyon csapkodni akarod a bolygó egyik legfélelmetesebb csúcsragadozóját, akkor inkább a szemét vagy a kopoltyúját célozd. Ott érzékenyebbek.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Mutatunk egy holland virágoskertet, ami pont olyan, mintha maga tavasztündér ültetné bele a virágokat
A virághagymákat úgy ültették szorosan egymás mellé, hogy amikor az egyik elvirágzik, közvetlenül mellette virágba borul egy másik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 02.Nemrégiben bemutattuk a holland Keukenhof virágoskertet úgy, ahogy az Instagramon látják. A márciustól május közepéig nyitva tartó kert hetente más-más virággal kápráztatja el a látogatókat.

A virághagymákat úgy ültették szorosan egymás mellé, hogy amikor az egyik elvirágzik, közvetlen mellette virágba borul egy másik. Március végén sajnos a tulipánok még csak fedett helyen virágoztak, de a krókuszok között már bontogatták leveleiket. A jácintültetvényeknek pedig olyan illatuk van, hogy még a madarak is dalra fakadnak tőle.

A virágoskertet kishajóval is körüljárhatjátok, a tulipánföldeket pedig egy hatalmas szélmalomból csodálhatjátok meg, de ezekért az élményekért hosszú sor végére kell beállni. A parkban egyébként számtalan pihenőhely van különböző stílusokban: van hippi-sarok, és van hatalmas, fűvel borított franciaágy is. Az ügyesebbek a tavon farönkökön is átkelhetnek: nem kell megijedni, nem lebegnek, hanem stabilan állnak, de azért szédítő az élmény.

A belépőt és a parkolójegyet legegyszerűbb online megvenni és nem árt nyitásra odaérni.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Újabb szuper helyekre repülhetünk olcsón Budapestről fapados légitársaságokkal
16 lehetőséggel bővült a kínálat, érdemes időben és alaposan tájékozódni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 02.2019-ben újabb célállomásokra indítanak járatokat Budapestről fapados légitársaságok.

Eddig a Wizz Air három, a Ryanair pedig tizenegy, míg a Laudamotion és a Transavia Airlines egy-egy új városba repül majd a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről.

Vannak olyan helyek, ahová több társaság is indít járatot, így a Wizz Air és a Ryanair is megy Londonban a Gatwick repülőtérre, vagy például a görögországi Szalonikibe és a spanyol Palma de Mallorca szigetére is.

Ha most tervezed az utadat, akkor érdemes megnézni több légitársaság ajánlatát is az adott időszakra, mert a kínálat bővült. Több szempontot is érdemes figyelembe venni, mielőtt döntesz, hiszen némi rugalmassággal, vagy korai foglalással sokat spórolhatsz.

Vannak népszerű helyek és népszerű időszakok, ezekre már hónapokkal korábban célszerű a jegyet megvásárolni. Ám a kevésbé kapós időkben lehet, hogy épp az indulás előtt 1-2 hónappal lesznek olcsóbbak a jegyek. Ugyanígy egyes hétköznapok kisebb összegbe kerülnek, vagy ha vállalod a kora reggeli vagy késő esti indulást, további komoly kedvezményt érhetsz el.

Ha gyakran utazol, akkor iratkozz fel a légitársaságok hírleveleire, mert ezekből értesülhetsz az akciókról. Vannak olyan cégek, akik a törzsutasoknak külön kedvezményt is adnak, ezért ezt is gondold végig, az éves tagdíjért cserébe számos helyen spórolhatsz.

A keresgélésben pedig több honlap is segít, például a Google Flights és az azair.com, de kérhetsz hírlevelet a repjegy.hu-tól is ahonnan az akciókról küldenek értesítést.

Forrás: Blikk

Címlapkép: illusztráció, forrás: Pixabay


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Sopron: a romantikus kisváros legszebb kora tavaszi pillanatai
Az öreg házak, a virágzó növények, a hangulatos esti utcák, és a nyugalmas természet... Ez mind-mind Sopron.
Fotók: Pölcz Klaudia - szmo.hu
2019. március 06.Itt minden együtt van, ami egy romantikus kikapcsolódáshoz szükséges: a virágzó kerttől a kanyargós utcácskáig, a susogó fáktól az esőtől csillogó kövekig... És persze maga a városka, Sopron, amelyet nem lehet megunni.

Ha kíváncsi vagy a többi képre, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Virágba borult Eger - még elbűvölőbbé vált ez a gyönyörű város
A kertek, a parkok, a sétány menti fák mind színpompás díszbe öltöztek.
Fotók: Vámossy Béla - szmo.hu
2019. április 15.Eger történelmi falai között sétálva elvarázsol mindenkit a sokféle virágdísz.

Igazi mediterrán hangulatot kölcsönöz a városnak a színkavalkád.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x