hirdetés
9 gyakori ok, amiért nem szeretkeznek a házaspárok egy idő után
Szexterapeuták árulják el, miért tűnik el az intimitás a házasságból, és milyen hatással van ez a párok kapcsolatára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 26.


hirdetés

Gyakori párkapcsolati probléma a házaspároknál, hogy egy idő után egyre kevesebbet szeretkeznek egymással, majd szinte teljesen megszűnik az intimitás a mindennapjaikban. Ez azonban még mindig tabutémának számít, amiről a párok sem egymásnak, sem másoknak nem mernek beszélni.

A HuffingtonPost szexterapeutákat kérdezett arról, miért veszik el a szex a házasságban, és hogyan lehet újra visszahozni a tüzet a kapcsolatba.

1. Nem tudnak beszélni a szexről

A kommunikáció kulcsfontosságú egy jól működő kapcsolatban. Nyitottnak és őszintének kell lenni a másik felé, még akkor is, ha negatívumokat kell megosztani egymással. A szakértők szerint ha a párok egyáltalán nem beszélnek a szexuális életükről, elhidegülnek egymástól az ágyban és az intim érintések is elvesznek a kapcsolatból.

Ahhoz, hogy ezen változtatni lehessen, a pároknak meg kell nyílniuk egymás előtt:

beszélniük kell arról, ők mire vágynak, mit szeretnének a másiktól kapni, milyen fantáziáik vannak, és mik azok, amiket száműznének a szeretkezéseikből.

Ez lehet, hogy elsőre kínos lesz, de minél nyitottabbak, annál könnyebb és eredményesebb lesz a beszélgetés.

2. Túl stresszesek

Amikor stresszelünk, talán a szex a legutolsó dolog, amire vágyunk. A házaspárok életében is számos olyan dolog lehet, ami miatt "fáj a fejük": anyagi helyzet, gyerekek, munka, háztartás, stb. A krónikus stressz ráadásul fejfájást és fáradtságot is eredményezhet, ami még inkább visszaveti a libidót.

Az ilyen sűrű, problémásabb időszakban a terapeuták szerint

nem szabad arra hagyatkozni, mikor lesz végre kedvük a pároknak a szexhez - ehelyett szó szerint meg kell tervezniük, hogy egyik este bármi is van, végre romantikáznak egy kicsit.

Bár nem lesz spontán a szeretkezés, mégis feldobhatja a párokat, ugyanis ilyenkor köztudottan boldogsághormonok és stresszoldó hormonok termelődnek. Így akár, ha csak a nap végén is, de végre kicsit felszabadultabbak és nyugodtabbak lehetnek egy hancúrozás után.

3. Nem egyezik a libidójuk

Vagyis amikor például a férj kívánja a szexet, a feleségnek pont semmi kedve hozzá, és fordítva. Ez bármelyik kapcsolatban előfordulhat olykor, ha azonban rendszeressé válik, problémákat szülhet a szexuális életben.

A szakértők szerint ezen könnyen lehet segíteni: elég, ha a párok beszélnek erről és kompromisszumot hoznak, ami mindkettejüknek megfelel. Néha a magasabb libidójú félnek kell engednie, máskor pedig az alacsonyabb libidóval rendelkezőnek.

4. Mentális problémákkal küzdenek

A mentális egészség legalább annyira befolyásolja a nemi vágyat, mint a fizikai állapot. Ha például a férj vagy a feleség depresszióval, szorongással küzd, vagy egy múltbéli szexuális trauma miatt vagy testképzavarban szenved, a libidója is csökken. Ezeken kívül bizonyos gyógyszerek is visszafoghatják a szex iránti érdeklődést.

A szakértők szerint ilyenkor fontos, hogy a szenvedő félnek támogatást és biztonságot nyújtson a párja, beszéljenek a problémáiról, az érzéseiről, és ne erőltesse addig a szeretkezést, amíg a szerelme készen nem áll rá.

5. Válságban van a kapcsolatuk

Ha túl sok a veszekedés és a fesztültség a házasságban, vagy csak olyan időszakot élnek meg a párok, amikor eltávolodva érzik magukat egymástól, a kapcsolati problémáik a hálószobába is elkísérik őket. Vannak ugyan olyan házasok, akik békülésképp vagy feszültséglevezetésként képesek szexelni egymással, mások viszont egyáltalán nem kívánják ilyenkor egymást.

A sok vita és az állandó rossz hangulat még azokban a házasságokban is megölheti a nemi vágyat, ahol addig tökéletes volt a szexuális élet.

A szakértők szerint a szexmentesség csak akkor szűnhet meg ilyen esetben, ha a párok meg tudják beszélni a problémáikat és sikerül túllépniük a sérelmeken.

6. Kritizálják egymást

Az állandó kritizálás az egyik legnagyobb előjele a válásoknak John Gottman párkapcsolati kutató szerint. Ez persze nem az építő jellegű tanácsokat takarja, hanem azt, amikor a férj vagy a feleség szándékosan bántani akarja a másikat. Az ebből fakadó konfliktusok miatt a szex is megritkulhat vagy akár teljesen eltűnhet a kapcsolatból.

A szexterapeuták szerint fontos az, hogy a házaspárok elfogadják egymást úgy, ahogy vannak, és ne kritizálják egymást olyan dolgokért, amiken nem tudnak változtatni.

Ha azt szeretnék, hogy a párjuk fejlődjön valamiben vagy javítson valamin, azt úgy mondják el, hogy ne bántsák meg a másikat. A sértő, szándékosan rosszindulatú kritikákat pedig kerüljék el mindenáron.

7. Túl nagy elvárásaik vannak az ágyban.

Nem lehet tökéletes minden szeretkezés, főleg ha a pár már hosszabb ideje együtt van. Éppen ezért nem is lehet elvárni, hogy minden alkalommal földöntúli élmény legyen mindkét félnek. A szexterapeuták azt is hangsúlyozzák, hogy a nem reális elvárások nyomást helyezhetnek a pár tagjaira, ami a teljesítményre is kihat, a szex pedig inkább szól már a tökéletesség elérésől, mint az intimitásról. Ez a kényszer egy idő után már a libidót is csökkentheti.

A megoldás: a 100%-ra törekvés nem mehet a kellemes szexuális élmény rovására. El kell fogadni, hogy nem lesz minden alkalommal lélegzetelállító a szeretkezés, de olykor sokkal többet számít, ha a pár egymásra tud hangolódni és közelebb érzik magukat egymáshoz egy összebújás után.

8. Attól félnek, hogy nem teljesítenek elég jól

Ez kapcsolódik az előző problémához. Az is gátolhatja a szexuális életet, ha egyik, vagy mindkét fél folyamatosan azon aggódik, hogy nem elég jó a másiknak. A teljesítmény miatti állandó szorongás végül ahhoz vezethet, hogy inkább nem is próbálkoznak, hiszen így biztosan nem okoznak csalódást.

A szakértők szerint erről nagyon nehéz beszélni a férfiaknak és a nőknek is, de

a probléma megoldása csak az lehet, ha kommunikálnak szex közben és biztatják, irányítják egymást. Fontos, hogy dicséreteket is kapjanak a másiktól, hiszen ezek enyhíthetik az önbizalomhiányt.

9. Félnek új dolgokat kipróbálni

Természetes, ha a házasok szexuális élete több év elteltével kissé unalmassá, egyhangúvá válik, de nem mernek új dolgokat kipróbálni, amivel feldobhatnák a hancúrozásaikat, ezért inkább egyáltalán nem is bújnak össze. A férfiak és a nők is sokszor azért félnek új ötletekkel előállni, mert attól tartanak, hogy a másik nem jól fogadná.

A szexterapeuták viszont azt javasolják, hogy a pároknak igenis rá kell venni magukat arra, hogy ha szükség van rá, nyissanak az új dolgok felé.

Akár egy másik, eddig nem alkalmazott szexpóz vagy egy szexjáték is újra tüzet hozhat a kapcsolatukba. Fontos, hogy merjenek beszélni arról, ki mit próbálna ki szívesen.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
„20 férfival feküdtem le, miután rájöttem, hogy a párom megcsalt – de azóta is együtt vagyunk”
Bűn vagy elégtétel a hűtlenség után hűtlenkedni? A párkapcsolati szakértő válaszol.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 24.A szerelmesek legnagyobb rémálma történt meg azzal a lánnyal, aki egy napon szaftos beszélgetést talált párja telefonjában. A srác meztelen fotókat küldött magáról egy lánynak, és bár állítása szerint már szakított szeretőjével, párja bizalma végleg elveszett. Ő osztotta meg nyílt levelét a The Sun Dear Deidre rovatában:

"Több mint 20 férfival feküdtem le az elmúlt 5 hónapban. Borzasztóan hangzik, de azért történt, mert rájöttem, hogy megcsalt a barátom.

26 vagyok, egy sztriptízbár pultjában dolgozom. Szeretem a munkám, vicces hely és csodálatos emberekkel találkozom itt. Egyik éjszaka beszélgetést kezdeményezett velem egy srác - ez egy héttel azután történt, hogy rájöttem, hogy megcsalt a párom.

Nagyon rendes volt a fiú. Elmondta, hogy a gyógyszeriparban dolgozik és egyedül jött a klubba, de nem érzi magát túl otthonosan itt. Meghívott egy italra munka után, majd felmentünk a hotelszobájába, ahol rögtön egymásnak estünk.

Mérges voltam a páromra, és jólesett, hogy valaki ennyire kíván.

Nem találkoztunk többet, de két nappal később szexeltem egy másik sráccal a kocsijában, ez pedig elindította a lavinát. Jöttek-mentek a fiúk, megesett, hogy egy este alatt két emberrel is ágyba bújtam.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
„Lefeküdtem egy lánnyal, aki teherbe esett, de nem tudja, kitől - teljesen bestresszeltem"
Mit tehet az a fiatal, akinek a szeretője gyereket vár, de még ő sem tudja, hogy kitől? Szakértő ad tanácsot ebben a frusztráló helyzetben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 25.Kétségbeesett levélben kért tanácsot egy fiatal férfi, aki nagy bajba került egy egyéjszakás kaland után. Egy 20 éves lánnyal feküdt le nemrég, akit akkor ismert meg, amikor egy este a barátaival iszogatott egy bárban. Ő később

azzal állt elő, hogy teherbe esett - azt viszont nem tudja, hogy ki a magzat apja. Ezért most a fiatalember és a szeretője is pánikba esett.

"Abból, amit mondott, arra következtettem, hogy már nincs együtt a korábbi barátjával, de úgy tűnik, rosszul gondoltam. Nagyon jól kijövünk a lánnyal. Nem érzem úgy, hogy elsiettük volna a szexet, mert ő is és én is kívántuk már egymást. Akkor azt hittem, megtaláltam a tökéletes barátnőt.

Most viszont totál stresszes vagyok, nem tudom, mit tegyek. Még nem állok készen az apaságra, de egyébként sem tudom, hogy ez az én gyerekem-e. Azt meg pláne nem szeretném, hogy egy másik férfi gyerekét kelljen felnevelnem"

- írta levelében a 21 éves fiú.

Elmondása szerint a barátnője már járt ultrahangos vizsgálaton, ahol azt mondták, akkor eshetett teherbe, amikor a fiúval együtt voltak két hónappal ezelőtt. Másnap viszont a lány a másik sráccal is lefeküdt, így akár az övé is lehet a gyerek.

Ezt az is bizonyíthatja, hogy míg ők egyáltalán nem védekeztek, a levélíró fiú a megszakításos módszert alkalmazta, vagyis még az ejakuláció előtt megszűnt köztük a testi kapcsolat.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Kiakadtak a Nike legújabb reklámján, mert szőrös benne a nő hónalja
Merész melltartós reklámfotót tett közzé a cég Instagramon. Rengetegen írták meg kommentben a véleményüket a poszt alatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 26.Mint arról korábban beszámoltunk, hatalmas vitát kavart egy diáklány kampánya azért, hogy a nők ne szőrtelenítsék magukat.

A 21 éves Laura Jackson szerint milliárdos iparág épül valamire, amit a férfiak tulajdonképpen nem is várnak el.

"Januhairy" – szabad fordításban "szőrös január" – néven indított mozgalmat a közösségi média segítségével, mert szerinte a nőket gyakorlatilag szőrtelenítésre kényszerítik. Laura még tavaly év végén, egy iskolai színházi előadás kedvéért hagyta abba a hónalja borotválását, de aztán saját bevallása szerint rájött, hogy sokkal kényelmesebben érzi magát így.

"Felszabadító érzés volt, és sokkal magabiztosabb lettem, még akkor is, ha körülöttem sokan nem értik, miért nem szőrtelenítek" – írta a kampányt elindító Instagram-posztjában Laura.

Most a Nike tett közzé egy elég megosztóra sikeredett reklámfotót Instagramon.

A képen a modell hónalja nem sima, nem borotvált.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Egynyári kaland - indul a 4. évad
Április 27-től indul a sorozat utolsó szériája a Duna Televízió műsorán.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2019. április 25.A negyedik évad története egy év elteltével folytatódik, és a fő helyszíne ezúttal váltakozva a Balaton, valamint a főváros lesz. Az epizódokban arra is választ kapnak a nézők, hogy a korábbi évadokból ismert párok – Zsófi és Bence, Luca és Ákos, Enikő és Levi, valamint Gábor és Boglárka – együtt tudnak-e maradni.

Az új évad nyolc epizódja a fiatalok közti kapcsolatokra, a szerelemre, és a barátságra helyezi a hangsúlyt. A záróévadban ismét fontos szerepet kap a Balaton, de a korábbi északi parti helyszínekkel szemben most a déli parton, Balatonföldváron forgatott a stáb. Az új részekben sokkal árnyaltabbak lesznek a karakterek. Arra törekedtek, hogy minden szereplőnek legyen szerelmi szála és egy munkával vagy a magánélet más területeivel foglalkozó története.

Röviden az új évadról:

A negyedik évadban Zsófi (Schmidt Sára), áthallgatással egy budapesti egyetemen tanul, valamint összeköltözik pszichológus barátjával, Kornéllal (Fehér Dániel). Az egyetem nem kis megpróbáltatás számára, nem könnyű helyt állnia egy alapvetően férfias szakterületen. Valamint barátjával sem felhőtlen a kapcsolatuk, főként, miután a 2. évadban megismert Misi (Ember Márk) újra képbe kerül Zsófi életében.

Bence (Rubóczki Márkó) is kihívások elé néz: hajópincér szeretne lenni, amíg azonban vár a nagy lehetősége, üzletvezetői állást kap Szabó Győző éttermében, ahol megváltozott munkaképességű kollégák teszik őt próbára.

Enikő (Piti Emőke) állást kap egy feltörekvő művészeti galériában, minden idejét a munkával tölti, végre megtalálta álmai állását. A rengeteg elfoglaltság azonban Levivel való kapcsolatának a rovására megy, főként azután, hogy megismeri a bohém művészt, Donátot (Szőcs Artur).

Levi (Király Dániel) próbál lazának mutatkozni és elfogadni az Enikő sikerei okozta figyelemhiányt. Gábor (Héricz Patrik) és Boglárka (Bajor Lili) már házastársként tér haza Amerikából, a közös nyaraláson feltett szándékukká válik, hogy Levinek egy hozzá illő párt találjanak, az előző évadban megismert Kökény (Waskovics Andrea) személyében.

Luca (Walters Lili) nagy reményekkel vág neki a nyári szünetnek, hiszen Ákossal (Fehér Balázs Benő) közös zenei karriert terveztek. Ákosnak azonban már van egy zenekara Budapesten, így halogatja a balatoni látogatást. Luca elkezdi a maga útját járni, a fotózásban találja meg önmagát, amihez segítséget nyújt neki az Enikőn keresztül megismert művész, Donát. Ákos próbál visszaférkőzni Luca bizalmába, azonban ezt nehezíti a körülmény, hogy felbukkan édesanyja, Szilvia (Nyári Szilvia), aki nem kevés bonyodalmat okoz Ákos életében.

Ha kiváncsi vagy a szereplők sorsára, nézd április 27-től heti rendszerességgel, szombat esténként 19.30-tól a Duna Televízión.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x