hirdetés
rezsiutalvany-mti-mohai-balazs-kulfold.jpg

84 millió forintért vitték ki a rezsiutalványt a külföldön élő magyar nyugdíjasoknak

Összesen 40 ezer 219 rezsiutalványt tartalmazó postai küldeményt adtak fel külföldön élő magyar nyugdíjat kapó időseknek.
Fotó: MTI - szmo.hu
2020. február 14.


hirdetés

Válaszolt az Átlátszó közérdekű adatigénylésére a Magyar Államkincstár.

Ebből az derül ki, hogy a 361 millió forintnyi rezsiutalványt 84 millióért adták fel külföldön élő magyar nyugdíjat kapó időseknek.

Az Államkincstár közlése szerint nem magyarországi címre összesen 40 ezer 219 darab rezsiutalványt tartalmazó postai küldeményt adtak fel.

Ebből 1752 darab "nem kereste" indokkal visszaérkezett Magyarországra.

A 9000 forint értékű, úgynevezett rezsi utalványt, amelyet földgáz és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet idén március 31-ig felhasználni tavaly szeptember környékén kezdte el kiküldeni az állam a magyar állampolgársággal rendelkező öregségi nyugdíjasoknak és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek.

hirdetés

Az utalványt lakhelytől függetlenül kiküldték, ezért világszerte minden magyar nyugdíjashoz megpróbálták eljuttatni.

Összesen kb. 2,6 millió ember kapott a 9000 forint értékű utalványból.

A kormány tavaly döntött arról, hogy 9 ezer forint gáz- és villanyszámla kifizetésére fordítható utalványt ad a nyugdíjasoknak.hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
orban-gazdasag-beszed.jpg

Orbán bejelentette a gazdaságvédelmi akciótervet: visszatér a 13. havi nyugdíj is

Öt programot indítanak el, átvállalják a bérköltségek egy részét is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 06.


hirdetés

Orbán Viktor az M1-en jelentette be hétfőn délben a koronavírus-járvány miatt kidolgozott gazdaságvédelmi akciótervet, a videó ugyanekkor a Facebook-oldalára is felkerült.

Beszédében elmondta, hogy tíz év megfeszített, szívós munkáját sodorta veszélybe a koronavírus-járvány. Komoly kihívással kell szembenéznünk, nem törődhetünk bele, nem fogadhatjuk el, meg kell vele küzdenünk. Szerinte a nehéz szakaszon átsegít bennünket az intézkedéscsomag.

A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, mi annyi újat hozzunk létre – fogalmazott. A költségvetéstől ezért el kell térniük, az erről szóló rendelet a mai napon meg fog jelenni. 1%-ról 2,7%-ra emelik a költségvetési hiányt.

Az akciótervet három ütemben hajtják végre, összesen a GDP 18-20 százalékát csoportosítják át ezáltal.

Az első ütemen már túl vagyunk, ide tartoztak a tb-járulékcsökkentések, a katásoknak nyújtott segítség, valamint a hiteltörlesztési moratórium – mondta Orbán.

hirdetés

A második szakaszt a mai napon indítják meg, ebbe öt program elindítása tartozik, mindegyiknek alprogramok is részei.

1. Munkahelymegőrzés: itt készen állnak arra, hogy rövidített munkavégzés esetén átvállalják a bérköltségek egy részét.

2. Munkahelyteremtés: beruházásokat fognak támogatni összesen 450 milliárd forint értékben

3. Kiemelt nemzetgazdasági ágazatok újraindítása: a turizmus, építőipar, logisztika, közlekedés, film- és kreatívipar tartozik ide például.

4. Vállalatok finanszírozása: kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak a magyar vállalkozásoknak, több mint 2000 milliárd forint értékben

5. Család- és nyugdíjasvédelem: a legfontosabb, hogy visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, négy részletben. 2021 februárjában a január havi nyugdíj mellett +1 heti pénzt kapnak majd, a rákövetkező 3 év januárjában ugyanígy.

Orbán Viktor elmondta, hogy Palkovics László koordinálja majd a programot, Bártfai-Mager Andrea az állami vállalatok lendületbe hozásáért felel, Varga Mihály feladata pedig az lesz, hogy biztosítsa a szükséges forrásokat.

"Nehéz időket élünk, de láthatják, egyetlen magyar sincs egyedül. Sikerülni fog, ha vigyázunk egymásra" – mondta Orbán Viktor beszéde végén.

A beszédet itt nézheted meg:

Security Check Required

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
orban-parl.jpg

Orbán Viktor bejelentést tesz ma délben

Az M1-en lesz látható a beszéd.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán - szmo.hu
2020. április 06.


hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök hamarosan bejelentést tesz, a teljes nyilatkozatot várhatóan délben közvetíti majd az M1 – írja az Index.

A lap szerint elképzelhető, hogy a gazdasági válságkezelő csomagról árul el újabb részleteket a miniszterelnök.

A kormányfő Facebook-oldalára is felkerült egy fotó, ami minden bizonnyal a beszéd rögzítése során készült.

Orbán Viktor

Huszonötödik nap. Aláírtam a kormányrendeletet. Hétfőtől díjmentes l... esz a közterületi parkolás Magyarországon // Day twenty-five. I have signed the government decree. Parking in public spaces will be free of charge in Hungary, as of Monday

hirdetés

FRISSÍTÉS: megtörtént a bejelentés, részleteket az alábbi cikkben olvashatsz róla.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
optorzs-koronavirus-jarvany-aprilis-6.jpg

Operatív törzs: Két súlyos beteg embert levettek a lélegeztetőgépről, jobban vannak

A hétfői sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a jó idő nem befolyásolja a koronavírus terjedését.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 06.


hirdetés

Az operatív törzs a szokásos sajtótájékoztatón ismét arra kérte a budapestieket, hogy tartsák be a kijárási korlátozás szabályait, mert ez "közös ügyünk" a járvány lassítása érdekében.

Kiss Róbert azt is mondta, hogy a jó idő beköszöntével a fővárosiak egyre nagyobb számban szegik meg a kijárási korlátozás szabályait. Elmondta, szombathoz képest vasárnap a duplájára emelkedett az ezzel kapcsolatos rendőri intézkedések száma: csak vasárnap 614 esetben intézkedtek a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai, ebből 574 esetben figyelmeztették a szabályokat megszegőket, 24 helyszíni bírságot szabtak ki és 16 szabálysértési feljelentést tettek.

A rendőröknek a járvány kezelése alatt több szolgálatot kell ellátniuk, egy hétfőtől hatályos kormányrendelet részletesen szabályozza a rendvédelemben és honvédelemben dolgozók "szolgálatteljesítésére vonatkozó eltérő szabályokat" - közölte Kiss Róbert.

A parkolás ingyenessé tételével kapcsolatban hangsúlyozta: az intézkedéssel "nem a közterületekre hívják az embereket", hanem meg kívánják könnyíteni a saját gépkocsi használatát ügyintézéskor.

hirdetés

A friss kormányrendeletről, amelyben felfüggesztették a parkolási díjak fizetését, az is szerepelt, hogy a korábban személyes megjelenéshez kötött eljárásoknál az autósok telekommunikációs eszközöket használjanak. Amennyiben ez nem lehetséges, 3 hónapra fel kell függeszteni az adott eljárást - mondta Kiss Róbert.

A járvánnyal kapcsolatban elrendelt büntetőeljárásokról elmondta, 159 eset volt összesen eddig, 37 esetben csalás, 45 esetben rémhírterjesztés miatt indultak.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK:

Müller Cecília a sajtótájékoztatón elmondta, hogy két súlyos betegnél is van remény a gyógyulásra. Ők korábban lélegeztetőgépen voltak, de annyit javult az állapotuk, hogy le lehetett venni őket róla.

Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy Budapesten és Pest megyében van a fertőzöttek kétharmada, szigorúan tartsák be az itt élők a szabályokat.

Újságíró kérdésekre elhangzott, hogy a jó idő nem befolyásolja a koronavírus terjedését.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
no.jpg

Nem tartotta be saját ajánlásait, lemondott a skót tisztifőorvos

Folytatni akarta a munkát, de a népharag utolérte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 06.


hirdetés

Lemondásra kényszerült a skót tisztifőorvos, mert kiderült: ő maga sem tartotta azokat a szabályokat, amiket a helyieknek javasolt írja a BBC.

Catherine Calderwood a járvány elleni védekezés egyik poszterarca volt az országban, ő szólította hirdetésekben otthonmaradásra a skótokat. Később viszont lebukott, amikor kétszer is elment második otthonába.

Miután ez kiderült, Calderwood eleinte ragaszkodott hozzá, hogy folytassa a munkáját, de végül akkora lett a felháborodás, hogy lemondani kényszerült. A helyi munkáspárt egészségügyi szóvivője szerint cselekedeteivel "aláásta Skócia pándémiás reagálását és saját szavahihetőségét".

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!