hirdetés
cipo-ecipo-1.jpg

8 jó tanács, nem csak hölgyeknek: így (ne) vásárolj cipőt

A cipők esetében nem elhanyagolható a kinézetük - azonban nagy ára lehet, ha csupán ez alapján döntesz. Nagyon fontos, hogy pontosan tudd, milyen lábfejed van - ahogyan az sem mindegy, mikorra időzíted a cipővásárlást.
Fotók: ecipo.hu - szmo.hu
2020. április 29.


hirdetés

1. Ne a fizetés utáni héten indulj neki vásárolni

Teli pénztárcával az ember könnyebben enged a csábításnak. Hiába van már otthon három hasonló magas sarkúd, ha belebotlasz egy újabb gyönyörű darabba, előfordulhat, hogy nehezen állsz ellen neki. Mindenképpen nehezebben, mint akkor, amikor már jobban meg kell gondolni a kiadásokat. Főleg, ha még egy akciós ár is vásárlásra csábít…

2. Tudd, hogy milyen lábon élsz

Valamiért nehéz megfelelő sport- vagy futócipőt találni, olyat, ami igazán kényelmes? Nem biztos, hogy veled van a baj. Előfordulhat, hogy egyszerűen csak nem vagy vele tisztában, milyen boltozata van a lábadnak. Ezt egyes profi sport- vagy futócipő boltokban műszeresen is kiderítik neked, de otthon is ellenőrizheted.

Ehhez nem kell mást tenned, mint vizes lábbal rálépni egy üres papírra. Ha a teljes lábnyomod látod, akkor valószínűleg lapos a lábboltozatod, magyarán lúdtalpad van. Ha szinte csak a lábujjaid és a sarkad nyoma látszik a papíron, akkor viszont magas boltozattal rendelkezel. A normál boltozat pedig e két véglet között helyezkedik el: a lábujjakon és a sarkon kívül kb. a talpad fele (bal lábnál a bal, jobbnál a jobb széle) hagy nyomot a papíron. Ennek ismeretében már könnyebben találhatsz olyan cipőt, ami tökéletesen illik a lábadra - főleg, ha ehhez segítséget is kérsz a boltban.

hirdetés

3. Ne légy rest tanácsot kérni

A cipő nem olyan, mint egy hamburger, amit megeszel, és fél óra múlva már el is felejted. Ha nem volt eléggé átsülve a hús vagy túl sok volt a ketchup, legfeljebb bosszúsan megállapítod, hogy “ide se jövök többet”. De ha egy cipőt rosszul választasz ki, és később jössz rá, hogy mégsem illik a lábadra - vagy éppen a stílusodhoz -, az már sokkal kellemetlenebb.

Ezért soha ne félj tanácsot kérni az eladóktól - vagy webáruház esetén az online ügyfélszolgálattól. Ha pont egy mérettel kisebb vagy nagyobb kellene neked az adott lábbeliből, esetleg egy másik árnyalat, lehet, hogy raktárról tudnak szállítani. Ezért mindig olyan kereskedőt válassz, ahol szívesen válaszolnak a kérdéseidre, és segítőkészek, bármiről is van szó.

4. A nap második felére időzítsd a cipővásárlást

Sokan nem tudják, hogy egyáltalán nem mindegy, melyik napszakban vásárolunk cipőt. A testünk számos egyéb részéhez hasonlóan a lábunk és konkrétan a lábfejünk is bizonyos átalakuláson megy át a nap során. Arról van szó, hogy délutánra, estére már megdagadhat a lábfej. Nem kell feltétlen kóros elváltozásra gondolni: lehet, hogy szinte észre sem veszed a különbséget. Azonban néhány milliméter vagy egy fél centi is elég jelentős eltérés ahhoz, hogy a cipő, ami még éppen jó volt reggel, amikor felpróbáltad, az estére már szorítson.

5. Soha ne vásárolj cipőt anélkül, hogy felpróbálnád - kivéve online

Alapvető dolognak tűnhet, de mégis van, amikor rohanás közben az ember beugrik egy cipőüzletbe, és anélkül veszi meg a kiszemelt cipőt, hogy felpróbálná. Persze jogod van reklamálni, ha a cipővel gond van. De ha nincs, csupán arról van szó, hogy kissé szorít, vagy bő, akkor a kereskedő jóindulatára vagy utalva, amennyiben visszaadnád, és visszakérnéd a pénzed. Online vásárlásnál azonban a jogszabály garantálja, hogy két héten belül - indoklás nélkül - meggondolhatod magad.

És ha már próba: mindig vedd fel mindkét cipőt, és sétálj is pár lépést. Így derül ki igazán, valóban stimmelnek-e. Ha bizonytalan vagy, ne habozz felpróbálni az eggyel nagyobb vagy eggyel kisebb méretet is. Ez a pár perc segíthet benne, hogy igazán kényelmes legyen a cipő, amit azután hónapokon, de lehet, hogy éveken át hordasz majd.

6. Ha kicsit is kényelmetlen a kiszemelt cipő, ne vedd meg - bármilyen jól is néz ki

Az örök dilemma cipővásárlásnál, ami újra és újra előkerül. A cipő fantasztikusan néz ki, de… sajnos nyomja a lábad. Sőt, esetleg egyenesen töri.

A szépségért persze meg kell szenvedni, ötlik fel gyakran a jól ismert mondás ilyen esetben. De te inkább hallgass a józan eszedre, és csakis olyan cipőt vegyél meg, amely minden szempontból ideális a számodra. Őszintén: a manapság elérhető választék mellett miért ne találnál egy pont ugyanennyire tetszetős cipőt, ami még kényelmes is?

7. Ne ragaszkodj a magas sarkúhoz

Persze, nőies, és igen, szexi, de nyilván nem kell magyarázni, mennyire igénybe veszi a lábadat. Bármennyire is odavagy ezekért a cipőkért, inkább köss kompromisszumot, és válassz egy alacsony sarkú darabot vagy egy menő Converse cipőt, az örök klasszikust.

Ha pedig mindenképp fontos az a pár centi plusz, vásárolj inkább telitalpú platformcipőt. Ez a modell ugyanis nem csak divatos, de rendkívül kényelmes is, így két legyet üthetsz egy csapásra.

8. Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?

Oké, hogy idén a combcsizma a divatos - de ha rövid és kissé tömzsi lábaid vannak, nem érdemes a legutolsó trendet követned. Elsősorban abból indulj ki, mi áll jól neked - és csak ezután vedd számításba az aktuális divatot. Akik igazán jól öltözködnek, sosem feledkeznek meg erről az aranyszabályról - tuti, hogy nálad is be fog válni.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
77178716_2543798609000635_8394204114753421312_o-2.jpg

5 tipp, hogyan jótékonykodhatsz

A jótékonyság nem feltétlen jelent pénzadományt, hiszen rengeteg módon segíthetsz azoknak, akik rászorulnak. Mi most öt tanácsot gyűjtöttünk össze.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

A jótékonyságnak ezerféle módja lehet a különféle adományoktól kezdve egészen az önkéntes munkáig. Ahhoz, hogy segíts másokon nem kell, hogy tehetős legyél, elég, ha odafigyelsz a környezetedre és arra, hogy ne pazarolj. És bár karácsony környékén gyakrabban hallani a különféle jótékonysági kampányokról, lehetőségekről, nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy segíteni egész évben lehet, sőt kell is.

1. Adományozd el, amire már nincs szükséged

Életünk során elképesztően sok olyan tárgyat halmozunk fel, ami számunkra csak kacatként foglalja a helyet és fogja a port, míg másoknak kincs. Ezért érdemes körülnézned és időnként kiválogatnod, mi az, amire nincs szükséged, amitől inkább szabadulnál, ugyanakkor másoknak még hasznos lehet. Legyen szó kinőtt, már nem szeretett ruhákról, megunt gyermekjátékokról, kinőtt gyerekbútorokról vagy éppen költözés miatt leselejtezett bútordarabokról, mielőtt kidobnád, nézz körbe a környezetedben, van-e olyan, akinek szüksége lehet rájuk, vagy keress egy szimpatikus szervezetet, amelyiknek felajánlhatod. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy csak olyan dolgokat ajánlj fel, melyek jó állapotban vannak és akár te is szívesen hordanád, használnád azokat.

2. Ne pazarolj!

Biztos te is jártál már úgy, hogy egy akciónak megörülve bevásároltál, majd a termékek szépen lassan megromlottak a hűtőben, vagy éppen főzéskor derült ki, hogy valamiből fölöslegesen több van otthon. Ha tudod, hogy valamit nem szeret a család vagy nem fogod a lejárati idő előtt elfogyasztani, ajánld fel jótékony célra. Nagyon sok szervezet gyűjti a tartós, nem romlandó élelmiszereket, így például, ha a járványtól tartva bevásároltál lisztből és konzervekből, a felhalmozott készleteddel rászoruló családoknak segíthetsz. De ha van egy néhány napon belül lejáró joghurtod, zöldségeid vagy netán extra adag ebéded, ahelyett, hogy kidobnád, gondolhatsz a környékeden élő hajléktalanokra is, akiknek biztos jól esik, ha pár kedves szó kíséretében nekik adod a még ehető ételeket.

hirdetés
Így is segíthetsz!

A Tesco a június 19. és augusztus 31. közötti időszakra rendkívüli tartósélelmiszer-gyűjtő kampányt hirdetett áruházaiban a (koronavírus miatt is nehéz helyzetbe került) rászorulók megsegítésére. A kampányban a vásárlók tartós élelmiszereket adományozhatnak, amelyeket az áruházakban kihelyezett gyűjtőpontokon tudnak leadni. Ezeket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület juttatja el saját hálózatán keresztül a rászorulóknak.

A Tesco évek óta stratégiai partnere az Élelmiszerbanknak, és részt vesz a szervezet hagyományos karácsony előtti tartósélelmiszer-gyűjtő kampányában. A mostani az első alkalom, hogy ezt az akciót nyáron is meghirdetik. A részletekről ide kattintva tájékozódhatsz.

Te jótékony lélek vagy?

Erre vagyunk kíváncsiak rövid kérdőívünkben. Segíts nekünk, válaszold meg ide kattintva a kérdéseket. Az eredményekről hamarosan egy cikkben számolunk majd be.

3. Adó 1%

Adóbevalláskor minden évben dönthetsz arról, miként rendelkezel adód egy százalékáról. Erről sokan elfeledkeznek, pedig csupán 10 perc elintézni, és sok 1%-os felajánlás rengeteget segíthet egy szervezet munkájában. Nézz körül, hogy milyen nemes ügyet támogatnál szívesen!

4. Önkénteskedj!

Ha segítségről van szó, egyáltalán nem kell materiális dolgokban gondolkodni. A számodra kedves ügyben adományozhatsz az idődből, szakértelmedből is, azaz önkéntesként is dolgozhatsz. Az önkéntességnek számtalan módja van: dolgozhatsz konyhán, menhelyen, nevelőotthonokban élő gyerekeknek segíthetsz a tanulásban, kertészkedéssel, szemétszedéssel a lakóhelyed környékén, szervezeteknek a gyűjtésben, adományok válogatásában, de akár azzal is, hogy ingyenesen felajánlasz valamilyen szakértői segítséget. Ráadásul sok helyen nagyon jó önkéntes közösség alakul ki, ahol együtt dolgozhattok egy számotokra fontos ügyért. Segíteni pedig önmagában is jó érzés.

5. Minden apró segítség számít

Sokan gondolják úgy, hogy a jótékonyság egyfajta úri hóbort, pedig a fenti példák is jól mutatják, hogy egyáltalán nem kell ahhoz a zsebedbe nyúlni, hogy másokon segíts. Ha azonban, mégis ha anyagi juttatáson gondolkozol, a saját pénztárcádhoz szabva is adakozhatsz, hiszen a szervezetek és alapítványok már pár száz forintos adományt is szívesen fogadnak. Ha így szeretnél segíteni, ne feledd, hogy akár a táskád alján talált apróval is hozzájárulhatsz egy jó ügyhöz.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
14318158284_0bc61f5f39_b.jpg

Nem félelmet, inkább megnyugvást éreznek azok, akik megtudják, hogy gyógyíthatatlanok

„A világ terhe lekerült a hátamról” – mondta például egy agydaganatban és csontrákban szenvedő férfi.
Fotó: Flickr - Digitaltemi - szmo.hu
2020. július 08.


hirdetés

A bizonytalanságnál a biztos rosszat is jobban elviselik az emberek. Ezt erősítette meg a Quora on-line körkérdése, amelyben azt mérték fel: mit éreznek azok, akikkel közlik, hogy napjaik meg vannak számlálva. És voltak köztük, akik nem tartották abnormálisnak, hogy örömet éreztek.

Sokan elárulták, hogy az első sokk után a rossz hír arra ösztönözte őket, hátralevő napjaikat a lehető legjobban kihasználják, amolyan "bakancslista"-módon.  Másokon pedig egyfajta felszabadultság-érzés lett úrrá, mert innentől kezdve a mindennapi aggodalmak nem számítottak nekik.

„A világ terhe lekerült a hátamról” – mondta egy agydaganatban és csontrákban szenvedő férfi, aki elhatározta, hogy nem fog belesüllyedni az önsajnálatba, inkább megbékél azzal a gondolattal, hogy nem olyan elpusztíthatatlan, mint azt korábban hitte magáról.

A válaszadók között akadtak olyanok, akik azért örültek a diagnózisnak, mert megerősítette egészségi állapotukkal kapcsolatos félelmeiket és végre megszabadultak minden bizonytalanságtól.

hirdetés

Egy amerikai pszichoterapeuta nő így fogta fel a maga halálos betegségét: „Azért jöttél a Földre, hogy megtudd, ki vagy, hogy tedd, amit tenned kell, és amikor végeztél, örömmel távozhass." Egy másik nő, aki korábban hírszerző tiszt volt, majd utazó blogger lett, így beszélt végső stádiumáról: „Egy dolog biztosan igaz az élettel kapcsolatban, hogy mindannyian meghalunk. Csak nem tudjuk, hogy mikor, hol, hogyan. Amíg élünk, élvezzük ki minden örömét.”

Egy nyugdíjas tanárnő viszont nem osztotta ezeket a nézeteket: Parkinson-kóros, ami lassan ölő betegség, elfogadja, mert nincs más választása. Éppen ezért sajnálja azokat, akik „örömöt” éreznek, amikor megbizonyosodnak betegségük gyógyíthatatlanságában.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
barbara_cover-1000x663.jpg

Öt gyerek? Hogy lehet ezt kibírni?

Nem kibírni kell – árulja el Barbara, az ötgyermekes édesanya. „Gyerekkel az élet” sorozatunk második részében egy nagycsalád életébe pillanthatunk be.
Szponzorált tartalom - szmo.hu
2020. július 07.


hirdetés

„Ez egy tök jó kaland” – adja meg Barbara a rövid választ arra, hogy milyen is öt gyermek édesanyjának lenni. Hozzáteszi, hogy azért persze nem mindig egyszerű, mert az öt gyerek léte sok nehézséget is tud okozni, de amikor esténként leülnek a férjével átbeszélni a nap történéseit, akkor elég sok mókás és kedves pillanatot tudnak felidézni.

Csodák mindig vannak

Barbara egyke volt, férje nagycsaládból érkezett, négyen voltak testvérek. Eredetileg három gyermeket terveztek, és úgy tudták, hogy Barbarának természetes úton nem lehet gyermeke, orvosi segítségre volt szükségük ahhoz, hogy teherbe essen. Aztán amikor Barbara még épp szoptatta az akkor 9 hónapos harmadik gyermeket, egyszer csak kiderült, hogy újra várandós. Orvosa csak annyit tudott erre mondani, hogy csodák mindig vannak. Úgy tűnik, a csodák képesek megismétlődni: az ötödik gyermek ugyanis ugyanígy érkezett a családba, eredetileg nem számítottak rá.

„A legfiatalabb gyermekünk 7 éves, a legidősebb 17. 14, 12 és 10 évesek a többiek. Nekem a nagycsalád elég sokkoló élmény volt, hogy ezek mind az én gyerekeim és mindig itt vannak.”

hirdetés

„Ennek ellenére, ha a kapacitásaink – főleg anyagilag, vagy a lakásunkat tekintve – többre is terjedtek volna, ha nem múltam volna már el 40 éves, és ha nem lennék szívbeteg, én még szültem volna gyereket”

– mondja Barbara.

Hogy anyagi akadálya ne legyen a család bővülésének

„A gyermek érkezése a családba tervezést és sokszor újratervezést igényel, nemcsak a napi logisztika, a szükséges eszközök beszerzése, vagy a lakás be- és átrendezése, hanem a pénzügyek terén is. A családok mára számos állami támogatás és kedvező konstrukciójú, visszatérítendő állami támogatású kölcsön közül választhatnak céljaiktól függően. A legmegfelelőbb pénzügyi megoldás kiválasztásában azonban érdemes szakértő segítséget kérni. Az állami támogatások szakértője, az OTP Bank munkatársai 370 fiókban állnak az érdeklődő házaspárok rendelkezésére” – mondta el dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank hitelezési folyamatokért felelős vezetője.

Több gyerek, több tapasztalat

Gelencsér Józsefné védőnő – aki maga is nagycsaládos, 11 gyermek édesanyja – azt mondja, hogy ahol már van legalább egy gyerek a családban, ott már megvan az a tudás, hogy hogyan kell bánni egy újszülöttel, miért sír, mire van szüksége. „Gyakori tapasztalás, hogy a szülők a második gyermeküknél már közel nem aggódnak és problémáznak annyit, mint az elsőnél. Ha nagycsaládba érkezik gyermek, akkor akár a testvérek is be tudnak segíteni a szülőknek a különböző feladatokban.”

Ha sok gyerek van a családban, adódik a kérdés, nem lesznek-e féltékenyek egymásra a testvérek. A szakember szerint ez gyakran előfordulhat, de a szülőkön is múlik, hogy bekövetkezik-e: „Különbözőképpen reagálhatnak a kisgyerekek ilyenkor, van, aki újból kisbaba akar lenni, van olyan, aki nem tud jól aludni, vagy érzelmi dühkitörései lesznek. Ha nagyobb már a gyerek, mikor testvére érkezik, akkor kevésbé valószínű a testvérféltékenység. A szülők nagyon sokat javíthatnak a helyzeten, ha külön szánnak időt az idősebb gyermekre is.”

„Gyakran kérdezik, ha kiderül, hogy öt gyerekünk van, hogy hogyan lehet ezt kibírni. De ezt nem kibírni kell”

– összegzi Barbara, mit jelent számára a nagycsaládos élet. – „Persze vannak nehéz pillanatok, nyilván sokkal nehezebb az anyagaikat beosztani, megoldani az iskoláztatást, átvészelni egy bárányhimlős időszakot, de összességében jó dolog öt gyereket nevelni.”

„Sok mindent kap belőle az ember, mi magunk is változunk közben, és olyan dolgok jönnek az életünkbe, amik másként nem jöttek volna. Például lehet, hogy soha életemben nem kezdtem volna blogot írni, ha nincs öt gyerekünk.”

NÉZD MEG A BARBARÁVAL KÉSZÜLT KISFILMET!

Milyen előnyei lehetnek a nagycsaládos életnek?

„Nagycsaládban felnőni sok előnnyel jár. Lehetőséget ad arra, hogy megtanuljunk közösségben élni, keretek között létezni, szabályokhoz alkalmazkodni, de egyben nagyfokú rugalmasságot is tanulni, és pillanatról pillanatra alkalmazkodást tudunk kialakítani – mindezt ráadásul a kortárs közegben tudjuk megtapasztalni” – mondja Jakobovits Kitti pszichológus. A szakember azért azt is kiemeli, hogy ugyan vitathatatlan a testvérek előnye személyiségünk formálódásában, de attól, hogy valaki egyke, még nem lesz feltétlenül kevesebb. Nagyon sok tényezőn múlik a személyiség kialakulása: milyen a szülők attitűdje, milyen érzelmi háló veszi körül, mit tanul a gyerek kortársaitól.

A pszichológus azt tanácsolja, hogy ha kistestvér érkezik, akkor kezdettől fogva érdemes bevonni ebbe a nagyobb gyereket, gyerekeket. „Az ő korának megfelelően beszélni vele erről, várakozássá tenni a kistestvér érkezését, kérdéseket feltenni neki és meghallgatni az ő kérdéseit. Nyilván érezni fogja, hogy változások vannak, ezért nem érdemes eltitkolni a dolgot.

„Ha megfelelően kommunikáljuk, akkor sokkal valószínűbb a kistestvér pozitív fogadtatása, meg lehet előzni a testvérféltékenységet.”

Öt gyermek mellett is van lehetőség az önmegvalósításra

Barbara eredetileg egyiptológusnak tanult, de egész más területre került, újságíróként dolgozott az MTI-nél. A több műszakos munkát nehezen tudta összeegyeztetni a többgyermekes családi léttel, ezért nem tért vissza szakmájába, de egy idő után hiányzott neki az írás.

Férje javaslatára kezdett blogot írni nagycsaládos életükről, aminek időközben saját felületet is kialakítottak. Barbara itt osztja meg gondolatait a nagycsaládos létről, ad praktikus tippeket sütéshez, főzéshez, barkácsoláshoz, de hangsúlyozza, hogy nincs birtokában a tuti recept, hogy hogyan is kell öt gyermeket nevelni:

„Soha nem szeretnék olyat mondani, hogy 5 tuti tanács, hogyan nevelj magabiztos gyereket a kallódó kamaszodból. Miért? Mert fogalmam sincs. Nem biztos, hogy beválik másnál, ami nekem bevált.”

„Hiszen ezt a saját gyerekeimnél is megtapasztaltam, hogy lehet, hogy az egyiknek az jött be legjobban, ha hason altattam, a másik már akkor üvöltött, ha hasra próbáltam fordítani. Ugyanaz a család, ugyanaz a vér, és mégis öt teljesen különböző gyerek.”

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
valas_ck-scaled.jpg

A 8 leggyakoribb válóok

Friss pároknak szerencsére még meg sem fordul a fejükben, hogy egy kapcsolat egyszer zátonyra is futhat. Néha apróságokon, néha pedig egészen komoly dolgokon múlik, hogy két ember kitart-e egymás mellett élete végéig.


hirdetés

A Papás Mamás Magazin segít szülőknek és nagyszülőknek a gyerekneveléssel és a család életével kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Mindemellett remek családi programokat is javasolnak a szerzők és a jog útvesztőiben is utat mutatnak.

Nem is hinnénk, de házaspárok teljesen banális és hihetetlen indokok miatt adnak be válókeresetet. A Redditnek nyilatkozó válóperes ügyvédek a legfurcsább esetekről számoltak be.

Néha a legbizarrabb indokkal akarunk elválni

Az egyik ilyen bizarr eset az volt, amikor a férj azzal az indokkal kérte a válást, hogy "felesége nagyvécézés után állandóan zebracsíkokat hagy maga után, és soha nem akarja kitakarítani a vécékagylót".

Egy másik meghökkentő eset az volt, amikor egy ügyfél hosszú idő után azért vált el a férjétől, "mert már nem ugyanazokat a dolgokat látták egy festményben".

És volt olyan hölgy is a válóperes ügyvédek praxisában, aki akkor adta be a válókeresetet, amikor kiderült, hogy "felnőtt (!) férjét az anyja még mindig szoptatja".

hirdetés

Hisszük vagy sem, néha furcsa és bizarr dolgokon csúszhat el a házasság. Vagy mégsem? Listáztuk azt a 8 leggyakoribb okot, amiért szerintünk a házasságok véget érnek.

1. Házasság elvárások miatt

A válások egyik leggyakoribb oka,

amikor az egyik vagy mind a két fél rádöbben, hogy a döntés nem a sajátja volt.

Gyakran előfordul, hogy a pár nem saját elhatározásból házasodik össze, hanem úgy érzi, hogy ezt elvárja tőlük a környezetük, vagy, mert az egyén saját maga helyezi magát kényszer alá.

Szintén ebbe az esetkörbe tartozik, amikor a fiatal nő véletlenül lesz várandós, és a férfi úgy érzi, kötelessége a teherbe ejtett barátnőjét elvenni. Miért? Mert ezt várja el tőle a környezete.

2. Hiányos kommunikáció a házastársak között

A férj elmegy meccset nézni a haverokkal, a feleség pedig beül a csajokkal egy moziba. Egészen addig nincs is probléma a külön programokkal, amíg minden előre meg van beszélve, és egyetértés van a házastársak között. De nem csak a külön programokra kell időt szakítani, hanem arra is, hogy férj és feleség egymással is töltsön minőségi időt, lehetőleg tartalmas és élmény dús programokkal, mert az időnkénti közös élmények megélése fontos feltétele a párkapcsolat fenntartásának.

Ha hiányos a kommunikáció a felek között, férj és feleség nem ugyanazt a nyelvet beszéli, az arra utalhat, hogy

már a házasság elején hiányos volt közöttük a kommunikáció, sőt már az együtt járás idején sem tanultak meg egymással beszélgetni, ami pedig tanulható lenne.

Ha nem értem a másikat, akkor rákérdezek arra, amit nem értek, és addig kutakodok, amíg meg nem értem, mit akar mondani a másik fél. A jó kommunikáció feltétele, hogy kellően türelmesek legyünk.

3. Az új partnerrel minden jobb lesz tévhit

Te is azok közé tartozol, akik mindjárt új autót vesznek, ha annak a hamutartója megtelt? Ha igen, akkor higgy nyugodtan az új partnerrel minden más lesz teóriában, hátha neked ez is bejön.

Komolyra fordítva a szót,

ez a tévhit az önismeret komoly hiányáról tanúskodik,

azaz a férj vagy feleség, aki ki akar lépni a házasságból, nem ismeri saját magát annyira, hogy tisztában legyen vele: mi valójában a saját személyiségének a buktatója. Ezek az álmodozók azt feltételezik, hogy ővelük minden a legnagyobb rendben van, és kizárólag a másik miatt nem működik a kapcsolat.

pasja1000 képe a Pixabay -en.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!