7,5 millió forintos óvadékért sem teheti ki a lábát otthonról a Dózsa György úti gázoló
A halálos baleset egyik gyanúsítottja házi őrizetben marad, hiába kérvényezte a könnyítést.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 09.


Elutasította a Fővárosi Törvényszék M. Richárd kérését, aki 7,5 millió forint óvadékot is fizetett volna, hogy elhagyhassa otthonát. A Dózsa György úti halálos baleset egyik gyanúsítottja és védője adta be a kérelmet, de végül házi őrizetben marad - közölte a 24.hu-val a Fővárosi Törvényszék szóvivője, Bagoly Bettina.

Az óvadék összegét a Budai Központi Kerületi Bíróság állapította meg azzal, hogy ha a gyanúsított fizet, akkor enyhébb szabályok szerinti bűnügyi felügyelet lép életbe. M. Richárd eszerint Budapest és Pest megye együttes közigazgatási területén mozoghatna, de egy nyomkövető technikai eszközt kapna, amit továbbra is viselnie kellene.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a végzés ellen a szigorúbb szabályok szerinti bűnügyi felügyelet, vagyis az egy konkrét ingatlanra vonatkozó eltávozási tilalom fenntartása érdekében fellebbezett. Az enyhébb magatartási szabályok előírásával a másodfokú bíróság sem értett egyet, ezért nem enyhített az M. Richárddal szembeni kényszerintézkedésen - írta a lap.

Mint azt megírtuk, ő vezette azt a fehér Mercedest, ami májusban beleszaladt egy másik autóba, amelyik végül egy tömött buszmegállóba csapódott. A balesetben két ember vesztette életét.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x