7 fontos dolog, ami miatt sosem szabad szégyenkezned
Engedd el a füled mellett a szőrszálhasogató megjegyzéseket!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 10.


Számtalan olyan helyzet adódik az életben, ami miatt ferde szemmel néznek ránk, esetleg kritikus megjegyzéseket tesznek a körülöttünk lévő emberek. Olykor érdemes elgondolkodni a véleményükön, ám pár témában egyszerűen el kell engednünk a fülünk mellett a gonoszkodó megjegyzéseket.

Most összegyűjtöttünk 7 dolgot, amiben nem mérvadó mások álláspontja!

1. A tested

Körülbelül 10 milliárd ember él a bolygón, és valószínűleg egyetlen olyan sincs köztünk, aki makulátlanul elégedett lenne a testével. Időről-időre újabb szépségideálok bukkannak fel, de nem szabad ezekkel törődnöd. Fogadd el a saját határaidat, és ne akarj senkinek sem megfelelni sajt magadon kívül.

2. Az étkezési szokásaid

Ha van egy kis súlyfelesleged, mindenki azt számlálja, hányszor repetáztál a levesből, ha vékonyabb vagy az átlagnál, azzal gyanúsítgatnak, hogy nem eszel eleget. Na és? Szíved joga úgy és annyit étkezni, ahogyan jól esik.

3. Hogy kivel töltöd az időd

Megeshet, hogy egy barátod nem nyeri el a környezeted szimpátiáját - ebben az esetben hallgasd meg és gondold át a véleményüket, hiszen lehet, hogy csak óvni akarnak. Azonban ha alaptalan az aggodalmuk, ne adj a szavukra, és csak a saját tapasztalataidból indulj ki.

4. A munkád

A társaink élete felett roppant könnyű bíráskodni, holott elsősorban a saját házunk táján kell rendet tennünk. Amennyiben elégedett vagy a munkáddal, és a pozíciód a lehető legjobb választás a jelenlegi helyzetedben, ne engedd, hogy mások eltántorítsanak tőle.

5. A múltbeli hibáid

Tegye fel a kezét, aki még soha nem követett el hibát! Na igen, ilyen ember nem létezik. Olykor mellényúlunk, de ha képesek vagyunk átgondolni, mit rontottunk el, rengeteget tanulhatunk a tapasztalatainkból. Ha pedig valaki 5 évvel korábbi hibáidat vágja a fejedhez, nincs rá szükséged az életedben.

6. Az őszinteséged

A korrektség sosem bűn! Az a legtöbb, amit megtehetsz magadért, hogy kiállsz a véleményed mellett, kerülöd a hazugságokat, és őszintén, egyenesen kommunikálsz, még ha az olykor fáj is.

7. A kérdéseid

Bármilyen területen is végzed a munkád, vagy bármilyen szakra nyersz felvételt, biztos, hogy rengeteg kérdés merül fel a karriered során. Senki sem úgy születik, hogy minden tudás a birtokában van, és jobb kérdezni, mint információ hiányában hibázni.

Forrás: The power of silence


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x