uss
7 ember eltűnt egy amerikai hadihajóról
Egy nála háromszor nagyobb konténerszállító hajóval ütközött össze az amerikai haditengerészet rombolója.
Címkép: U.S. Navy photo - Peter Burghart
2017. június 17.

Péntek éjjel, helyi idő szerint hajnali fél 3-kor összeütközött az amerikai haditengerészet USS Fritzgerald névre hallgató rombolója egy Fülöp-szigeteki konténerszállító hajóval Japán partjainál.

A hadihajóról 7 ember eltűnt.

Az amerikai hadihajó a maga 154 méterével és 8300 tonnájával eltörpül a teherhajóhoz képest: az ACX Crystal névre hallgató, Fülöp-szigeteki konténerszállító 222 méter hosszú és 29 ezer tonna a súlya.

A baleset 103 kilométerre a japán Yokosuka várostól délnyugatra, az Izu-félszigettől 20 kilométerre történt. Az ütközés után a japán parti őrséget riasztották, a súlyos sérülteket ők szállították helikopterrel kórházba. Az ütközésben 3 ember sérült meg, köztük a hadihajó parancsnoka is.

A CNN tudósítása szerint 7 amerikai tengerészt még mindig keresnek a baleset helyszínén, és az sem zárható ki, hogy az óceánba estek.

Az ütközés az USS Fritzgerald jobb oldalát zúzta le, a hajó vízbe merülő része is megsérült, de 300 fő fölötti legénység a víz szivattyúzásával úrrá tudott lenni a helyszínen - írja az Index.

A romboló így már nem süllyed, sőt haladni is képes a vízen, igaz, visszafogott tempóban.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!