hirdetés
piknik.jpg

6 újdonság Egerben és a környékén: a kemencés finomságoktól a kerékpártúráig

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 07.


hirdetés

4. Rocklegendák Mezőkövesden 2. – Kavicsos-tó Szabadidőpark

július 20.

hirdetés

A matyó örökségünkről már híres a város, de egy remek koncerthelyszínnel is rendelkeznek: a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban 2019-ben is folytatódik a „Rocklegendák Mezőkövesden” eseménysorozat, melyen minden évben egy-egy híres külföldi rock együttes lép fel. A rendezvényen való részvétel idén is ingyenes.

5. Helyi Termelői Piac – Szilvásvárad, Szalajka-völgy

augusztus 3.

A gyönyörű Fátyol-vízesést sokan ismerik a Szalajka-völgyben, amely gyalogosan, kerékpárral és babakocsival is könnyen megközelíthető. Augusztus elején az ide látogatók a helyi termelőktől vásárolhatnak kézműves termékeket: sajtokat, húsokat, lekvárokat, kézműves ajándékokat is.

6. A Szüret – Egri Bornegyed, Szépasszony-völgy

szeptember 13-15.

Vegyél részt az egri szüreti szabadtéri pincefesztiválon a város legismertebb negyedében, a Szépasszony-völgyben. A Szüret látványvilágában és gasztronómiai kínálatában is ötvözi a hagyományos elemeket a friss, fiatalos megoldásokkal.

A helyi borok kóstolgatása és a különleges ételek falatozása közben színpadi programok, koncertek, kézműves vásár, gyermekprogramok, hagyományőrző ügyességi játszótér várnak. A pincék színes és izgalmas szüreti játékokkal és szelfipontokkal, népművészeti forgataggal, hagyományos ételek kóstolókkal készülnek.

További információk ITT


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
egerszalok_major-3-1.jpg

A világ egyik legkülönlegesebb természeti csodája Egerszalókon található

A hőforrás vize látványos sódombot hoz létre. Ilyet a világon csak két helyen lehet még látni.
Fotók: Major Frigyes - szmo.hu
2019. november 17.


hirdetés

Egerszalók déli részén található a 410 méter mélyről feltörő 65-68 Celsius-fokos melegvizű hőforrás, amelynek a domboldalon lefolyó vize csodálatos természeti képződményt – 120 négyzetméteres mészkőlerakódást – épített ki.

A kalciumot, nátriumot, magnéziumot, ként tartalmazó hidrogénkarbonátos gyógyvíz, melynek metakovasav tartalma is jelentős. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Értékét felismerve a falu mára gyógyfürdőkre épült gyógyturizmus központja.

Gyógyvizét sokan keresik fel, a víz főleg csontsérülések, ízületi és reumatikus bántalmakban szenvedők részére hatásos, de ivókúrára is javallott.

hirdetés

A feltörő gyógyvíz lehűlésekor kevesebb oldott anyagot tud megtartani, ez kicsapódva úgynevezett sódombot hoz létre.

Hasonló csak Pamukkaléban (Törökország), és a Yellowstone Nemzeti Parkban (USA) található.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
eger_vamossy-12-1.jpg

Újra virágba borultak a gesztenyefák - beköszöntött az ősz Egerbe

Egy séta a belvárosban, kalandozás a várban, a múltban, egy kis andalgás a parkban... Kedvcsináló képek egy romantikus hétvégi kiruccanáshoz.
Fotók: Vámossy Béla - szmo.hu
2019. október 01.


hirdetés

Eddig is sokan látogatták Magyarország egyik legkedveltebb városát, de az utóbbi időben még többen keresték fel a történelmi nevezetességekben és látnivalókban gazdag várost. A hangulatos belvárost, a felújított épületeket és parkokat ősszel is érdemes megnézni.

A különleges klímájú Egerben , és ha hinni lehet nekik, akkor hosszú őszünk lesz. Használjátok ki a szép időt, és nézzetek szét a várban, a kis utcákban, vagy a környék szőlőiben :)

hirdetés
hirdetés

KÖVESS MINKET:


hirdetés
eger_v8.jpg

30 méteres óriáskerékből nézhetsz szét Eger belvárosában

A keréken húsz kabinban nyolcvanan utazhatnak.
Fotók: Vámossy Béla - szmo.hu
2019. október 19.


hirdetés

Január elejéig lehet óriáskerékre ülni és madártávlatból szétnézni Eger belvárosában, az új látványosságnak, a 30 méter magas óriáskeréknek köszönhetően.

Eddig Észak-Magyarországon nem volt még ilyen attrakció.

A Gárdonyi téren álló kerék 50 tonnás, 20 kabinja van, így nyolcvanan utazhatnak rajta egyszerre. Az ára gyerekeknek 1000, a felnőtteknek 1500 forint.

hirdetés

KÖVESS MINKET:


hirdetés
eger_vamossy-10-1.jpg

Eger másik arca: az esti fénybe öltözött város egyszerűen varázslatos

A város nevezetes épületei ilyenkor olyanok, mintha egy kosztümös film díszletei lennének.
Fotó: Vámossy Béla - szmo.hu
2019. november 08.


hirdetés

Az árnyék és fény játéka egészen különleges hangulatot varázsol. Egerben is megváltozik ilyenkor minden, és a történelmi épületek új arcukat mutatják meg. A formák, a csúcsok, a csillogások egy másik világba viszik az utcán sétálót. Mintha egy film kulisszái között nézelődnénk...

hirdetés
hirdetés

KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!