hirdetés
ferfi_repulo.jpg

6 órán át állt a repülőn egy férfi, hogy felesége alhasson – a Twitter valósággal felrobbant

Van, aki szerint ez az igaz szerelem, de a legtöbben inkább szörnyülködnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 06.


hirdetés

Lencsevégre kaptak egy lovagias férfit, aki hajlandó volt 6 órát állni egy repülőjáraton, csak hogy felesége békésen aludhasson a székeken elnyúlva.

Egy másik utas dokumentálta a nagylelkű tettet és megosztotta az interneten, azonban a vélemények meglepően sokszínűek lettek - szúrta ki a brit Mirror.

Van, aki úgy gondolja, hogy a szerelem mércéje nem a virágok és a romantikus tettek mezején keresendő, hanem pont az ilyen önzetlen pillanatokban - vagy órákban.

"Egy a pasas végigállta a 6 órás utat, hogy a felesége aludhasson. Nos, EZ a szerelem"

- írta például egy Twitter-felhasználó a sok közül.

Természetesen azonnal megjelent az ellentábor.

"Ha ez a szerelem, én inkább magányos leszek"

- replikázott egy kommentelő.

"Ez nem szerelem, ez a feleség önző, a férfi pedig gyenge"

- jelentette ki egy következő.

"Egy bizonyos Rose és Jack-szituációt juttat az eszembe a Titanic-ból. Butaság"

- ütötte tovább a vasat egy újabb ember.

Volt olyan véleményformáló is, akinek egészen más dolog szúrt szemet.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
idos-no-ikreket-szult.jpg

Hihetetlen: 73 évesen szült ikreket egy indiai nő 82 éves férjének

Az újdonsült szülők remélik, hogy minél tovább láthatják felnőni ikerlányaikat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 06.Egészséges ikerpárnak adott életet egy indiai nő 73 évesen - írja a BBC.

Az asszony csütörtökön, a dél-indiai Ándhra Prades államban szülte meg két gyermekét orvosok segítségével. Az anya és a két kislány is jól van.

A 73 éves Mangayamma Yaramati elmondta, hogy 82 éves férjével, akivel már 57 éve házasok, mindig is szerettek volna gyereket,

de sajnos természetes úton nem tudott teherbe esni, ezért a mesterséges megtermékenyítést választották. Ezzel szerencséjük volt, ugyanis már 2 hónappal a lombikbébiprogram megkezdése után megfogantak az ikreik.

A férfi, Sitarama Rajarao érthetően nagyon boldog volt, hogy végre apává vált, ám sajnos még aznap sztrókot kapott, jelenleg is kórházban fekszik. Amikor korábban arról kérdezték, mi lesz a gyerekkel, ha vele vagy feleségével bármi történik a koruk miatt, azt mondta: "Minden Isten kezében van. Aminek meg kell történnie, az megtörténik".

Mielőtt az idős asszony belevágott volna a lombikbébiprogramba, számos konzultáción és vizsgálaton vett részt. Az egészségügyi szakemberek megállapították, hogy kora ellenére Mangayamma Yaramati jó egészségnek örvend, így engedélyezték számára a szülést.

Ez igazi örömhír volt a nő számára, hiszen úgy érezte, egész életében megbélyegezték azért, mert nem volt gyermeke.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
18099892-7430613-Mia_known_as_Mythical_Mia_was_left_covered_in_blood_on_her_face_-m-7_1567686761207.jpg

Majdnem megöltek egy brit vegán aktivistát, aki nyulakat szabadított ki egy spanyol farmról

Nem veszélytelen dolog megpróbálni rákényszeríteni táplálkozási szokásainkat másokra, mert lehet, hogy félreértik...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 05.Ezt szó szerint a saját bőrén tapasztalta meg a magát az Instagramon Mythical Miának nevező, Barcelonában élő

hölgy, akit azért kergetett meg egy katalán farmer, mert tanyájáról elmondása szerint „ki akart szabadítani” 14 nyulat.

A gazda nem hagyta annyiban a betolakodó akcióját, menekülésre késztette, sőt utána is lőtt, és kocsija ablakán keresztül el is találta őt. A hatóságok szerint azonban előzőleg kővel beverhette az ablakot.

Mia, akinek 40 ezer követője van az Instán, feltette oldalára vérrel borított arcát és lábait.

Sokan méltatták bátorságát, de volt, aki elítélte az akciót, „tolvajnak” nevezte, egy másik pedig nemes egyszerűséggel „hülyének”

– írta a Daily Mail Times.

A vegán aktivista hölgy szerint a farmer „rendkívül agresszíven viselkedett”, azzal fenyegetőzött, hogy megfojtja a hozzá hasonlókat vagy pedig vasrúddal veri szét a fejüket és a környékbeli gazdák a többi aktivistát is üldözőbe vették. Végül a rendőrség beavatkozott, és a vegánokat „biztonságos helyre” kísérték.

A nyulak hollétéről egyelőre nincs hír.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
snapshot-1.jpg

Maurice pert nyert, nyugodtan kukorékolhat, perelői pedig fizetnek

A kakas Franciaország ősi szimbóluma, a nemzeti büszkeség egyik megtestesítője. Talán ezért is kapott akkora nyilvánosságot az ország első kakaspere, amely végül az alperes teljes győzelmével végződött
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 05.A francia atlanti partok közelében fekvő Oléron szigetén élő Maurice nevű tarajos férfiút ugyanis azért citálták törvény elé, mert a szomszédainak az idegeire ment minden hajnalban hangos kukorékolásával. A per már hónapok óta húzódott, végül csütörtökön a rochefort-i fellebbviteli bíróság kimondta: a kakast nem fosztják meg természet adta énekétől. És ez még nem minden: a felpereseknek 1000 euró (330.000 forint) kártérítést kell fizetniük a szárnyas gazdájának, Corinne Fesseau-nak.

Története igazi esemény lett a francia közösségi médiában, megindult a „Je suis Maurice” (Maurice vagyok) mozgalom, sőt, egy Gironde megyei polgármester odáig ment, hogy bejelentette: indítványozza, hogy a falusi zajokat, így a kakaskukorékolást vegyék fel a francia nemzeti örökségek közé.

Két petíciót is indítottak ennek érdekében, amelyeket több mint 150 ezren írtak alá. Az ülésteremben még szolidaritási akció is zajlott, egy gazdaasszony egy tyúkkal és egy kakassal jelent meg. Maurice népszerűségét jelzi, hogy még a New York Times is tudósított a tárgyalásról, és az ügyben a városi és falusi civilizáció összecsapását látta.

Bizonyos fokig helyes volt az amerikai újságíró meglátása, mivel a felperesek ügyvédje éppen azzal érvelt, hogy Saint-Pierre d’Orélon télen mindössze 7000 lelket számlál, nyáron viszont legalább 35 ezren laknak itt hétvégi házaikban, túlnyomó többségükben városi emberek, akik nem ilyen zajkörnyezethez vannak szokva.

Az alperes jogi képviselője viszont azzal vágott vissza, hogy attól, hogy a nyaralók városból jöttek, a település még nem lesz város. Aztán felajánlotta, hogy áthelyezik a baromfiudvart, és helyére Corinne halász férjének, Jacky-nak halas vödreit teszik,…Végül kiderült, hogy a negyven szomszéd közül csak ketten vannak, akik ragaszkodnának Maurice elhallgattatásához, így a világ jelenlegi leghíresebb kakasa holnap is harsányan köszöntheti a felkelő napot.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
88227bcefd2e340a39c10223bc8ef7e7-700x403.jpg

Minden idők legrégibb állatnyomait fedezték fel Kínában

Egy apró féreg hagyta az eddig ismert legrégibb állatnyomot a Földön.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 05.Kínában fedezték fel a legalább 550 millió éves ősnyomot, amelyet egy Yilingia spiciformis nevet kapott élőlény hagyott. Erről számolt be a Nature-ben a nankingi geológiai és paleontológia intézet, valamint az amerikai Virginia Tech kutatócsoportja.

A 35 fosszilis nyomot a dél-kínai Jiling városa közelében találták, innen származik a féreg neve is, amely nagyon hasonlíthatott a mai százlábúhoz.

Az első elemzések szerint az állat átmérője 5-25 milliméter, hossza 27 centiméter lehetett, teste pedig 50 szegmensből állt

„A nyomok – magyarázzák a kutatók – azt mutatják, hogy ezek a férgek képesek voltak a helyváltoztatásra, és lehet, hogy ők voltak az elsők, akik ezt megtették. Elmondhatják nekünk, hogy miként változott és fejlődött az idők során az állatok mozgásképessége a földön, amely örökre megváltoztatta bolygónk arculatát.”

A nyom megörökíthette az első döntéshozatalt is az állatok között, mert azt mutatja, hogy a féreg erőfeszítést tett, hogy megközelítsen valamit, vagy meneküljön valami elől, amely arra utal, hogy az állatnak fejlett központi idegrendszere lehetett - írta az Independent.

A lelet a 635-542 millió évvel ezelőtti Ediacaran-korszak emléke. Ez azért is nagy jelentőségű, mert a korábbi fosszíliák arra engedtek következtetni, hogy a szegmentált állatok az 540-510 millió évvel ezelőtti „kambriumi robbanásban” jöttek létre. Erről a korról, amely szerint számos ma élő állat őse ekkor jelent meg földtörténeti léptékben mérve viszonylag gyors egymásutánban, a mai napig viták folynak tudományos körökben.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x