hirdetés
dohhi.jpg

6 egykori dohányos árulta el, mi segített nekik abban, hogy végleg letegyék a cigit

Mindenkinek más volt a nyerő taktika.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. június 02.


hirdetés

A dohányzásról való leszokás kérdésében több iskola létezik: egyesek szerint azonnal kell letenni, mások szerint a fokozatosság, a tapaszok, e-cigi, vagy a várandósság a legjobb módszer.

A Yahhoo Lifestyle oldalán most 6 sikerrel leszokott olvasó osztotta meg történetét és tippjeit azzal kapcsolatban, neki, hogyan sikerült a nikotintól való végleges megszabadulás.

"Fél tucatszor próbáltam abbahagyni, de soha nem próbáltam meg komolyan."

Jon Park hét éven át füstölt és azt mondja: nagyon foglalkoztatta, hogyan tudná abbahagyni. - Tudtam, hogy ha megpróbálom, akkor sikerül, de mindenkit azt mondta, hogy az összes dohányos ebben a hitben él- mondta a Yahoo Lifestyle-nak.

A férfi elárulta: az segített neki, hogy végre komolyan eldöntötte, hogy leszokik.

Kezdetben a rengeteg rágógumi és kávé segített neki túljutni a sóvárgás pillanatain.

„A legnehezebb a rutin megtörése” - mondja. A parkban, a kávé mellé, vagy hazafelé a munkából... Nem egyszerű, főleg mivel a cigizés jó alkalom a munkatársakkal való beszélgetésre is" - tette hozzá.

"Nagyon egészségtelenül éltem, és újra randizni akartam."

Abe Navas azt mondja: a szerelmi életén igyekezett javítani azzal, hogy elhagyja káros szokását.

"Nehéz feladat volt - mondta a portálnak. " „Nagyon egészségtelenül éltem, de közben megpróbáltam újra randizni.

Rájöttem, hogy a dohányzás nem szexi és sokakat taszít”

- teszi hozzá.

Navas azt mondja, hogy az első hónap „nagyon kemény volt”. Még olyan filmeket sem nézett, ahol az emberek dohányoztak. Hozzátette: mára lett egy menyasszonya, aki egyébként utálja a cigit.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
jatszoter-szulok-idegesito-irritalo-7.jpg

9 végtelenül irritáló anya és apa a játszótéren

Te melyik szülőtípussal egészítenéd ki a listát?
SzÉ, Fotó: Bored Panda - szmo.hu
2019. május 31.Aki valaha járt játszótéren, akár gyerekként, akár felnőttként, bizonyára találkozott már irritáló anyákal és apákkal. Ők azok, akiknek elég idegesítő a viselkedése, és nagyon nehéz (inkább lehetetlen) megértetni velük, miért zavaró vagy bizonyos esetekben miért veszélyes a magatartásuk.

Néhány irritáló alaptípust mutatok most be nektek. Ti milyen játszótéri típusokkal egészítenéd ki a listát?

1. Aki mindent ráhagy a gyerekére, akkor is, ha az verekszik

Kevés tenyérbemászóbb szülő létezik annál, aki miután a gyermeke felrúgott/ellökött/homokkal leöntött egy másik dedet, csak kedvesen rámosolyog a zokogó áldozat szüleire. Egyik altípusa a kedves mosolyhoz affektálva csak annyit mond: „Jaj, kicsim!” Mármint hogy szegény ő kicsije, akire nem szólt rá, hogy ne bántson másokat.

Ez a típus nem fegyelmez, nem nevel, nem szól rá a gyerekre, és nem viszi el áldozata közeléből.

2. Ordibálós apa

A Sörgyári capriccio megelevenedett Pepin bácsija, aki kizárólag üvöltve képes kommunikálni és kommandírozni a gyereket. Nem azért, mert mérges vagy undok, hanem mert nála a bömbölés az alaphangerő. Kellemetlen, ha a melléd telepszik, és a te füledbe harsog folyamatosan.

3. A feszült mártír

Róla ordít, hogy utálja az egészet, meg sem próbál valamilyen szinten bekapcsolódni a gyerekkel valamilyen közös tevékenységbe. Rosszabb esetben még sürgeti is a gyerekét, hogy menjenek már haza.

4. Aki einstandolja a játszótér egyes részeit a gyerekének, és más gyereket nem akar odaengedni

Ha nem velünk történt volna, el sem hinném, hogy ez tényleg létezik, és vannak olyan szülők, akik kvázi kitúrják a játszótérről mások gyerekeit.

2 éves volt a kislányom, amikor az egyik kedvenc játékához – kártyalapokat lehetett elfordítani egy nagy táblán – egy nő a három iskolás fiával nem akarta odaengedni. Azt is mondta az anya, hogy menjünk onnan, játsszon vele a kislányom máskor. Mondtam neki, hogy egyrészt ez a kedvenc játéka, másrészt 2 éves, legyenek már rá tekintettel, ők az idősebbek, a kicsi hadd játsszon vele. A nő folytatta, hogy menjünk onnan - a kislányom pedig fogta magát, letottyant a földre, és keservesen sírni kezdett. A szívem megszakadt. Elmentünk, mi a bánatot csinálhattunk volna?

Különösen azért volt szívszorító, mert bár a kártyás tábla volt addig a kislányom kedvence, legközelebb, amikor meglátta, ránézett, majd kikerülte. Emlékezett rá, hogy emiatt vegzáltak bennünket. Annyira mély és fájó nyomot hagyott bennem ez az eset, hogy sokáig képtelen voltam erre a játszótérre vinni a kislányomat, inkább elmentem vele a messzebb lévőkhöz.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
1-95.jpg

Alacsony vagy? Így nézhetsz ki magasabbnak és vékonyabbnak

Ebben a remek videóban egyszerű outfitek illusztrálják, milyen apró trükkökkel lehet hatalmas különbséget is elérni.
fotók: YouTube - szmo.hu
2019. május 29.Dearly Bethany YouTube-csatornája főleg divattal foglalkozik, és leginkább akkor izgalmas, ha a minimalistább eleganciát kedveljük, nem a túlgondolt összeállításokat. Bethany már többször feldolgozta a "kicsi vagyok, mit vegyek fel, hogy nagyobbnak tűnjek" - tematikát és mindig szuper, kreatív ötletekkel és optikai illúziókkal dobja fel az öltözékét. Akárcsak most. Három outfitet visel, és nagyon ügyel a részletekre.

Az első összeállítás egy hosszú, bő szárú nadrágból és egy fehér pólóból áll. A trükkje az, hogy gyakorlatilag minden, amit visel, hosszítja az alakot: a függőlegesen csíkos nadrág, a V-dekoltázs, a hosszú nyaklánc, a nyakat szabadon hagyó frizura és a nadrággal egyező színű, magas sarkú cipő is.

A második szettben szintén egy szimpla nadrág-felsőrész-kombinációból hozza ki a maximumot. A fekete eleve slankít, és mivel mindkét ruhadarab ilyen színű, optikailag egy hosszú, fekete vonalként rajzolja meg az alakot (különösen, mivel magas nyakú a felsője is). Azt is megmutatja, milyen lenne fekete magassarkúval - nem annyira jó, mivel a nadrág hossza szabadon hagyja a bokát, így a bőrfelület megtörné a fekete "csíkot", amit a nadrág és a cipő létrehoz. A legvégül kiválasztott nude magassarkú viszont nyújtja a lábat.

A harmadik szett lényege a miniszoknya, ami már-már túl merész, de éppen elég hosszú és lenge ahhoz, hogy hosszítsa a lábakat. És mi nyújthatná meg őket még jobban, mint egy nude magas sarkú? Bethany ezúttal kiengedve viseli a hosszú haját, ami sokkal jobban passzol a rövid ruhához is.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
megcsalas-hutlenseg-szereto-1000x622.jpg

„Nem is volt az olyan jó” - érdemes-e visszasírni a régi szerelmeket a pszichológus szerint?

Ugye van a megszépítő emlékezet, és van a csúf igazság: oka volt, amiért véget ért. Miért ragaszkodunk mégis hozzá?
Psychology Today - szmo.hu
2019. május 31.Mindannyian ismerjük a mondást, hogy a hal, amelyik megszökött a horogról, mindig nagyobbnak látszik. Igaz ez a szerelemre is. Megfejthetetlen, mégis ősi és gyógyíthatatlan emberi tulajdonság, hogy az a szerelmi partner, aki végül nem lehetett a miénk, valamiért tönkrement a kapcsolatunk vele, vagy pláne, ha elhagyott minket, mindig örök vágyakozásunk tárgya marad. Valaki, akit elveszítettünk, pedig "mi lett volna, ha..."

A Psychology Today című szaklap pszichológusai szerint nincs ebben semmi meglepő, sőt, a rózsaszín ködös múltba révedésnek nagyon is sok köze van a mentális egészségünkhöz.

A emlékezet nagyon sokszor jutalmazó elven működik" - mondja Jodi J. De Luca amerikai pszichológus. "Életünk minden eseményéből, így a múltbeli szerelmi kapcsolatainkból is szereti a legvarázslatosabb, legtöbb örömöt adó pillanatokat, helyzeteket kiválogatni, és időnként belebombázni az agyunkba, hogy minél jobban érezzük magunkat."

Tehát ha szándékosan nem gondolunk az exünk hibáira, az agyunk automatikusan szinte csak a pozitívumokat fogja előhívni vele kapcsolatban. Ez pedig félrevezető, hiszen nyilván oka volt annak, hogy a nagy szerelemnek vége lett, tehát mégsem volt az olyan jó.

Kevon Owen pszichiáter szerint van egy másik oka is annak, hogy szeretjük idealizálni az exeinket. "Minden elbukott kapcsolat kudarcélmény, amelyet tudat alatt szeretnénk valahogy feldolgozni, ha úgy tetszik, jóvá tenni. A szakítás vagy az elhagyottság érzése rombolja az önbecsülésünket, és mi úgy érezzük, legszívesebben visszarepülnénk egy időgépen a múltba, hogy mindent másként csináljunk, mindent tiszta lappal kezdhessünk és rendbe hozhassunk."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
szinek8.jpg

7 szín, ami megmagyarázza az érzelmeidet

A környezetünkben lévő színek magyarázatot adnak érzelmeinkre, vágyainkra. Hogy melyik színből mire lehet következtetni a 7köznapi pszichológia blog szerzője gyűjtötte össze.
M. Steinbach Annamária írása a 7köznapi pszichológia blogon, fotók: pixabay.com - szmo.hu
2019. június 01.Leendő és végzett pszichológusok hozták létre a 7köznapi pszichológia blogot, mert a pszichológia mindenki életének része, és mindenkire tartozik.

Amikor megjelent a könyvesboltok polcain a 3 nővér és 1 fiú című trilógiám első része, amely a Piros elnevezést kapta, számomra a történet fényében teljesen természetes volt az, hogy a könyveim címében és borítóján egy-egy szín helyet kap. Akik azonban még nem olvasták Emma, a főhősnő külvilággal és önmagával folytatott küzdelmét, joggal kérdezték tőlem kivétel nélkül: miért pont PIROS?

Több helyen is beszéltem már arról, hogy

nagy jelentőséget tulajdonítok a minket körülvevő színeknek, mert azt gondolom, hogy a bennünk dúló érzelmeket, vágyakat képviselik az életünkben.

Ha most körbenézünk lakásunkban vagy éppen ruházatunkon, talán itt-ott visszaköszönnek ugyanazok a színek. Ezek a mi színeink, amelyek rólunk, személyiségünkről és legfőképp igényeinkről, akár ki nem mondott vágyainkról árulkodnak. Mást kíván sugározni egy ismerkedésre és kapcsolatokra nyitott ember, mint egy introvertált, otthonában kibontakozni képes személy. Mást mutat magából egy szerelmes, szenvedélyre vágyó valaki, mint az, aki épp csalódást élt meg, és a háta közepére kívánja a nőket/férfiakat.

Nos? Neked már megvan az a szín, ami a mostani állapotodat képviseli? Megfigyelted a ruhádat vagy gondolatban a ruhatáradat? És a berendezési tárgyaidat? A lakásod falát? Ha megvagy, jöhetnek a színek egyesével.

1. Fekete

Ez a szín egyszerre a művészi, érzékeny működés mutatója, miközben lehetőséget ad a rejtőzködésre.

Azok, akik a feketét preferálják, ügyelnek a részletekre, és habár nem feltétlenül introvertáltak, nem szeretnek megosztani minden apróságot másokkal.

A sötét színek a komolyság és elmélyült állapot elérésében segítenek minket.

A gyász feketéje más, és itt nem a kultúrafüggő, tradicionális gyászviseletre gondolok. Mikor veszteség ér minket, nem vágyunk a rikító színekre, de a feltűnő, tekintetet vonzó mintákra sem, mert olyankor el akarunk bújni, hogy a lelkünk dolgozhasson a fájdalmunkon. Sötétebb ruhákba öltözünk nem az elvárás, hanem egy belülről fakadó vágytól vezérelve. Ha az ellenkezőjét nézzük, egy terapeutának mindig vészjel, ha akut gyászban a kliense feltűnő ruhákat kezd hordani, ami gyakran a feldolgozás elakadását vetíti elő.

2. Fehér

Azok, akik szeretik a fehéret, gyakran jól szervezettek, logikusak, és nemigen van zűrzavar az életükben. Letisztultságra és átláthatóságra vágynak az életben. Ha főként fehér dolgokkal veszed magad körül, valószínűleg kerülöd a bonyodalmakat, és rosszul érzed magad olyan helyzetekben, amelyek tisztázatlanok, zavarosak.

A fehér szín lakberendezési megfelelője a minimál stílus, amely színpalettája korlátozott, uralkodó színe a fehér.

Azoknak ajánlott, akik számára nem okoz gondot a folyamatos rendre ügyelés, akik nem ragaszkodnak aprócska, színes tárgyakhoz, ugyanakkor nagy önfegyelemmel vannak megáldva.

3. Piros

A piros szín szerelmesei élni akarnak. És nem csak élni, hanem élvezni is az életet teljes erőből. Teljességre törekszenek, és érzelmekben gazdag, köntörfalazások nélküli kapcsolatok kialakítására. A piros szín különösen érdekes olyan szempontból, hogy az emberek csak nagyon ritkán hordanak rendszeresen ilyen színű ruhákat.

A pirosat mindig érzelmeink választják ki a ruhásszekrényünkből.

Amikor észrevesszük, hogy nagyon ódzkodunk vagy éppen nagyon vágyunk egy piros ruhadarabra, az önismereti szinten azt jelenti, hogy az érzelmek elől inkább menekülünk jelenleg, vagy éppenséggel teljes erőből az életet és a harcot választjuk. Sokan a pirosat tudatosan viselik: vezetők gyakran piros nyakkendőt kötnek komolyabb tárgyalásokkor, ami mások szemében dominanciát és erőt sugároz.

Az aktualitással élve itt válaszolom meg, hogy miért éppen PIROS a könyv címe: A 3 nővér és 1 fiú – Piros című könyvben Emma, a főszereplő eljut a feketétől a lángoló piros érzelmekig, miközben megismeri önmagát, s vele félelmeit és vágyait. Miközben szürke egérként éli életét, elmaradhatatlan piros kabátja mutatja, hogy a sokszor megsérült lány félelmei ellenére mégiscsak az életet és vele a szerelmet választja. A piros szín minden esetben a bennünk lévő erőt, a harcra való képességet, az életre való vágyat jelképezi életünkben.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x