hirdetés
001-főképnek-1000x668.jpg

6 álomszerű burgerlelőhely Budapesten

A jó burger még mindig kincs, ami nem terem minden bokorban. Kedvenceink között akad vegán és rántott sajtos verzió is. A közös bennük annyi, hogy mindegyiktől elolvadsz.
Szöveg: Vass Adrienn, fotók: Csákvári Péter - szmo.hu
2017. március 04.


hirdetés

A hamburger már soha nem megy ki a divatból. Úgy hozzánk nőtt, mint a vasárnapi húsleves vagy a hajnali pizzaszelet. És minden, ami ennyire népszerű, elég széles minőségi skálán is mozog. Vannak a városban rettentő gyenge szárazzsemlés, mócsingóshúsos próbálkozások, és hibátlan, kreatív darabok is szép számmal.

Nem mondom, hogy lehet teljesen objektíven toplistát írni, ne is úgy tekintsetek a következő sorokra, azt azonban ígérem, hogy a most felsorolt helyeken minőségi munka folyik. Három nagyágyú következik, ahol a hambi a főszereplő, majd három olyan hely, ahol az étlapon sok egyebet is találni, de figyelemre méltó a burgerfelhozatal.

Attaboy Streat Food Bistro

Ha kedvenc burgerezőt kell választani, nálam az Attaboy az abszolút befutó. Többször bizonyítottak ugyanis több fronton. Mert az egy dolog, hogy a Síp utcai központban frissen és fitten teszik eléd a hatalmas zsemléket, de van az úgy, hogy az ember odáig sem hajlandó elmenni. Ilyenkor rendelni kell. És hiába tudjuk, hogy egy óra alatt sokat veszít ez az étel a fényéből, csak megtesszük, és imádkozunk.

Attáék burgere még hosszú városi út után, ágyból falatozva is jó, de szerencsére van olyan trükkjük, amivel az ilyen lusta perszónákat is kirándulásra tudják kényszeríteni. Nem minden hambi rendelhető ugyanis, van amiért a bisztróba kell fáradni. Mert egy parmezánropogós csak pár percig ropog, és egy lazacburger sem bír ki negyven perc dobozban punnyadást. Ezeket meg kell tisztelni, és nyakunkba kell venni a várost értük.

hirdetés

Ha nekem megy, nektek is menni fog. Higgyétek el, megéri!

Ár:1590

Kedvenc burgerünk: Surf and Turf (Ez a garnélás csoda, egy nyári limitált darabnak készült, de nagy kedvenc lett és maradt étlapon. Hurrá!)

Plusz infó: Van vega verzió is.DSC_0603DSC_0654

Bamba Marha Burger Bár

Ha burgerimádó vagy, a Burgerpápát és a Bamba Marhát biztosan ismered. Jancsa Janinál én még nem ettem rosszat, és szerencsére mindig van valami újdonság, ami miatt érdemes menni. Ráadásul, ami az egyik üzletben van, az lehet, hogy a másikban nincs. Ügyes, ügyes...

Beszélhetnék arról, hogy milyen király a húspogácsa, vagy hogy pöpec a buci, de nem fogok. Egyrészt azért nem, mert szerintem elég szubjektív dolog, hogy kinek melyik a kedvenc formátuma, másrészt azért, mert ez a rész baromira unalmas, harmadrészt meg mert nem kérdés, hogy ódákat zengenék róla.

Inkább mondom azt, hogy itt olyan szószokat kóstolhatsz, amiket sehol máshol, és amik óriásit dobnak a végterméken. Kókusz-chili majonéz, házi kukoricalisztes krumpliba mártogatva! Így kell csodásan támogatni, majd egekbe emelni egy burgert.

Bővebben ITT olvashatsz nálunk róla.

Ár: 1290-1990

Kedvenc burgerünk: Bamba Marha burger (A parmezán chips, a shiitake gomba és az umami ketchup miatt.)

Plusz infó: Az Oktogon és a Bazilika után már a Deákon is van Bamba. Elkerülhetetlen.bamba2DSC_7455resize

Vegan Love - Vegan Street Food

Már ezen a ponton elértünk volna a kakukktojásokhoz? NEM! A Vegan Love burgerei nem tartalmaznak se húst, se sajtot, mégsem vagyok hajlandó „kevesebbnek” értékelni őket. Annyira jól össze vannak rakva, hogy ha nem gátol a húsevő agyad, egyáltalán nem lesz hiányérzeted náluk. Csak egy példa: édesburgonya pogácsa, cheddar „sajt”, sült cukkini, céklás torma, retekcsíra, friss paradicsom, madársaláta, bazsalikomos házi ketchup. Ahhhh...

A Magic Burger tulajdonosai állnak e mögött a cég mögött is, és a húsos hamburgergyártásban szerzett tapasztalatot itt is kamatoztatták. Nem azt mondom, hogy ez a termék ugyanaz, mint egy marhás szenya, de új kategóriát képviselve hibátlanul működik.

Egy különbséget azért biztosan észlelsz majd, ha ezt a fajta gyorskaját választod: Egy óriási burger, egy adag krumpli és némi zöldség után jóllakottan, de nem agyonverten távozol majd. Nem érzed azt az utánozhatatlan „kő van a gyomromban” és „az agyam is olajban úszik” rosszullétet, ami talán a megszokás miatt baromira jó fless tud lenni, de baromira egészségtelen és baromira fáj.

Ár: 1490-1590

Kedvenc burgerünk: Édesburgonyás burger

Plusz infó: Már a Magic Burgerben is lehet kapni pár Vegan Love-os finomságot.DSC_8822DSC_8788

Paneer

Sajtleves, sajtburger és sajttorta. Így, egymás után, szépen sorban.

A Paneer az első kakukktojás, mert itt bizony nemhogy nem húsból van a pogácsa, hanem egyenesen ki van hagyva. Persze a helyére jó adag rántott sajt kerül, és itt sincs hiányérzeted a végeredmény láttán. Sőt! Egy jókora sajtszeletes burger legalább úgy arconcsap, mint egy klasszikus húsos verzió.

És bár itt sincs a baconszeletet leszámítva semmi húsféle, azért nem mondanám, hogy ez a hely a vegetáriánusoknak szól. Inkább a sajtimádás a lényeges pont.

Amúgy tök felesleges róluk sokat szövegelni. A frissen nyúló sajt látványát és ízét úgysem lehet, és nem is kell elmagyarázni.

Bővebben ITT olvashatsz nálunk róla.

Ár: 1250-1650

Kedvenc burgerünk: Super cheddarburger

Plusz infó: Van most egy olyan szendvicsféléjük is, hogy toastkenyérbe sütnek mac and cheese-t. Beteg állatok!DSC_9991

Központ Bisztró

A Központ nem burgerező és nem is gyorsétterem. Egy kedves kis bisztró Újpesten, ahol többek között ez az étek is nagyon rendben van. Elég sok a variáció és a köretnek kínált burgonyachips kihagyhatatlan. Ez nem krumplikarika, ez tényleg házi chips! Ha a hamburgerrel teletömöd magad, akkor is addig ropogtatod, amíg van belőle a tányéron.

Ékes példa ez a hely arra, hogy egy olyan étteremben is oda lehet figyelni a hamburger minőségi kivitelezésére, ahol amúgy reggelizni és ebédmenüzni tér be az emberek többsége.

Ár: 1490-1890

Kedvenc burgerünk: Mexikói

Plusz infó: A szomszédos Calavera nevű mexikói étterem is hozzájuk tartozik, és ott sem kell csalódni az ár-érték arányban.DSC_9869

À la Maison Grand

Ha húspogácsa helyett lazacot ennék, akkor az nézzen ki úgy, mint az Á la Maison matcha teás lazacos burgere!

Szemet és szívet gyönyörködtető a látvány. Meg az is, hogy egy hely, ami abszolút nem a burgertémára specializálódott, ilyet tud. Ilyen bucit, ilyen mártással. És óriási taps azért is, hogy ilyen tökéletes, óriási halat ad bele.

Nem véletlenül lett ez a kedvenc csajos helyem az ősszel. Ha nem pink a buci, akkor zöld. Náluk ez így járja.

Bővebben ITT olvashatsz nálunk róla.

Ár: 2990

Kedvenc burgerünk: hát ez a szép zöld példány!

Plusz infó: A villásreggelimennyország nemrég fine dining vacsoráztatásba is kezdett. Hamarosan erről is beszámolunk bővebben!DSC_2881

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!


hirdetés
KÖVESS MINKET:




Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kepatmeretezes_hu_IMG_2343-1.jpg

Újra kapható a Bambi – megkóstoltuk!

50 évvel a megszűnése után éledt újjá a legendás üdítőital. Persze nem pont ugyanúgy.
Vass Adrienn - szmo.hu
2020. szeptember 10.


hirdetés

Az eredeti Bambi annak idején cukrosabb üdítő volt mint a későbbi Coca-Cola, és népszerűségét nem a minőségének köszönhette, hanem sokkal inkább annak, hogy nem nagyon volt más a piacon.

Amint jött a Cola, a Bambi el is tűnt. Ennek ellenére azok is ismerik a nevét, akik sosem kóstolták, így a magyar piacon igazán jól cseng.

Ennyi, meg egy Bambi

1947-ben a Hazai Szikvízüzem kezdte palackozni Horváth Mihály téri üzemében, majd gyártása átkerült a Halom utcai üzembe. Az első palackokat koronazár fedte, de később átálltak a takarékosabb csatos üvegekre.

1960-tól a Fővárosi Ásványvíz és Jégipari Vállalat (FÁJIV) folytatta a gyártást a Döbrentei téri palackozójában. Később NDK-s gyártású gépsorokat állítottak be a növekvő kereslet miatt. 1961-ben a FÁJIV piacra dobta a citromaromával kevert Utas Üditőt, valamint a málna- és szederízű Erdei Bambit. 1968-ban a Coca-Cola Magyarországra érkezése csökkentette népszerűségét.

A Bambi 1970-ben szűnt meg, amikor a FÁJIV margitszigeti üzemében hozzálátott a Pepsi palackozásához és emiatt leállította a Bambit gyártó gépsorokat.

hirdetés

A közhiedelem szerint a Bambi kátrányból készült, mert néha ehhez hasonló ízt lehetett érezni rajta. Ez azonban nem igaz, az üdítő nem tartalmazott kátrányt. A kellemetlen mellékízt az okozhatta, hogy a narancsolaj összetevő a szavatossági idő lejárta után terpénesedett.

Forrás: Wikipédia

Ez a Bambi már nem az a Bambi

A név maradt, de nagyjából minden más változott. A régi, szintetikus alapanyagokból készült, 12%-os cukortartalommal bíró receptúrát teljes egészében lecserélték. Ez talán nem is baj.

Az új Bambit az Art Water Kft. gyártja, a vas megyei Horvátzsidányban. A termék megjelenését 4 év kutatói és fejlesztői munka előzte meg, és egy 100%-ban természetes alapanyagokból álló üdítőt alkottak.

Az alapja forrásvíz és fermentált gyömbérlé. A hét napos fermentálás után, természetes növényi összetevőket és természetes aromákat adnak hozzá, és csak nagyon minimális cukrot.

Milyen ízekben kapható és mennyibe kerül?

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:




hirdetés
kepatmeretezes_hu_CSP_1723.jpg

Beleszédültünk a látványba Budapest új tetőteraszán – Liz and Chain Sky Lounge

Egy újabb skybar Budapesten? Igen, de az eddigi legmenőbb kilátást tudja!
Szöveg: Vass Adrienn Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2020. július 26.


hirdetés

Amikor először léptem be a Liz and Chain Sky Lounge teraszára, konkrétan elállt a szavam. Budapestet már egész sok skybar színesíti, de ilyen panoráma sehol nincs. Aki mást mond, az hazudik!

Az Erzsébet híd, a Széchenyi Lánchíd, a Parlament, a Budavári Palota, a Mátyás-templom, a Bazilika, a Citadella és a Gellért-hegy is tökéletesen látható innen, és gyakorlatilag a középső asztalnál csak a fejünket kell forgatni hozzá.

A Marriott Hotelt a vírushelyzet sarkallta arra, hogy az eddig csak privát vendégek számára elérhető 9. emeleti teraszt is megnyissa a nagyközönség előtt. Szomorú az apropó, de a városi közönség számára ez egy remek új lehetőség, hiszen az egész skybar hangulata nyugodt feltöltődésre hív.

Lágy zene szól, és a bútorok, valamint a koktélok is a jelenlegi trendnek megfelelően minimalisták és letisztultak. Elegáns, de nem hivalkodó. Valahogy ezzel tudnám jellemezni az egészet. Nincs benne semmi erőlködés, mégis különlegesnek érezheti a pillanatot itt az ember.

A fanyarkás és hűs koktélok mellett azért természetesen van harapnivaló is. Bár a mezzés-tapasos vonalon építették fel az étlapot, a húsos fogásokkal azért egy nyári éjszakán bőven jól is lehet lakni.

hirdetés

De ha tényleg csak csipegetnénk valamit, akkor egy olivabogyó válogatás vagy egy desszert is lehet a kiszemeltünk. A sós-karamellel töltött csokibonbonok és a málnás tekercs is szenzációsan mutat, és nem meglepő, hogy ízben is fenséges élmény.

A idén ötven éves szálloda amúgy nem csak a tetőteraszával várja a budapestieket. Csodás, új alsó szintjén egy remek étterem is található (DNB Budapest), ahol többek között akár egy ebédmenüt is elfogyaszthat az ember. De van bérlettel látogatható fitneszterme is, és több olyan közösségi tere, ahova akár dolgozni is beülhetünk. És ha a skybar éppen nincs nyitva, de egy jó italra vágyunk, a Liz and Chain Bar akkor is vár minket az alsó szinten.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
kepatmeretezes_hu_CSP_1636.jpg

Titkos kertek, tetőteraszok – 8 hely budapesti pihenéshez, ahol kiszakadhatsz a forgatagból

Budapest nyáron sokkal szabadabb! Ha a városban pihennél, nyaralnál, akkor is megannyi lehetőség vár rád. Összegyűjtöttük a kedvenceinket.
Szöveg: Vass Adrienn, fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2020. július 28.


hirdetés

Ez a nyár kicsit más mint a többi. Bár jelenleg lehet utazni és sokan élnek is a lehetőséggel, sokan vannak úgy vele, hogy nem szívesen hagyják el az országot, vagy adott esetben még a lakóhelyüket sem.

Ha budapesti vagy, akkor biztosan tudod, hogy nem kell kétségbeesni nyáron sem, hiszen ilyenkor amúgy is kevesebb a turista és sok olyan hely nyit meg, vagy sok olyan új szolgáltatás jön létre, ami a városban nyaralásnak kedvez.

Néha elég csak egy reggeli, vagy egy vacsora a Rómain, hogy az ember máris feltöltve érezze magát. Mutatjuk a mi tuti tippjeinket, hogy hova érdemes menni munka után... vagy munka helyett!

KIOSK Budapest

A KIOSKot minden évszakban és napszakban tudjuk ajánlani, de újdonság náluk a reggeli, úgyhogy most mi is emellett kampányolunk.

hirdetés

Kovászos kenyér, buggyantott tojás szabadtartású csirkétől, zabkása, croissant, vegán és magyaros menü. Te melyiket választanád?

9-től 11:30-ig érhető el náluk a reggeli étlap, és megtalálható rajta gyakorlatilag minden, amivel ünnepien lehet indítani a napot. A csodás teraszukon sütkérezni már önmagában is élmény, de pezsgővel a kézben, eggs benedictet falatozva meg aztán végképp!

Zárójelben azért megjegyzem, hogy van náluk remek ebédmenü is, ha későn kelő típus vagy (2 fogás: 2100 3 fogás: 2550).

Bővebben a reggeliről itt olvashattok: Az élet szép! - KIOSK reggeli

Cím: Március 15. tér 4.

Majomhoz - Buda titkos kertje

Buda titkos kertjének valószínűleg nem sok szüksége van a reklámra, hiszen estéről-estére teltházzal üzemel. Nem is csoda, hiszen Budán nem igazán van hasonló szórakozási lehetőség, pedig az igény láthatóan óriási rá.

Másrészt pedig a Majomhoz nem csak pár pultot és középre dobott kerti széket jelent. Változatos programok és finom ételek, italok várják ott az embert.

Mindig van valami kis muzsika, hol élő zene, hol pedig DJ. És az étkezési lehetőségek is egyre bővülnek. Van már Blitz pizza és Burger Market truck, de tervben van a vegetáriánus vonal bővítése is.

Szóval érdemes követni őket, mert minden este más meglepetést hoz.

Cím: Maros u. 56.

Westend Tetőkert 

Nem hiszem, hogy van még egy olyan tetőkert Budapesten, ami ingyenesen látogatható! A Westend egy nagyon csinos, zöld füves, raklapbútoros teret épített ki a Nyugati tér felett, ahova az ember csak úgy simán felsétálhat, és leülhet piknikezni, dolgozni, ejtőzni.

Július 3-tól augusztus 15-ig minden nap 9 órától várják az odalátogatókat, és zenés, valamint sport programok is akadnak bőven, de nekünk mégis a kedvenc momentumunk a piknik.

Egy praktikus kosarat is ki lehet váltani 3.000 Ft letétért (melyet készpénzben visszaadnak ha távozáskor leadod a kosarat), amivel kedvezményesen lehet ételt és italt vásárolni a házban.

Bővebben itt olvashattok erről, és a Facebook eseményhez is csatlakozhattok:

https://westend.hu/tetokert

Westend Tetőkert Piknik - 5. hét 

Cím: Váci út 1-3

A Tetőkertet kizárólag a Westend 1. emeletén található kijárat felől lehet megközelíteni.

360 Bar

A 360 Bar régi motoros, de egy évvel ezelőtt még inkább turistákkal volt tele. A vírus azonban egész Budapesten megváltoztatta a játékszabályokat, és ez a remek terasz is inkább a városiak játszótere most.

Hogy ne csak üldögélés és koktélozás legyen minden nap, változatos zenei programok is futnak most a tetőn, és elég szépen meg is telik minden este. Érdemes tehát még napnyugta előtt érkezni, és harapni valamit, majd belevetni magunkat az iszogatásba.

A koktélárak 2550-tól kezdődnek, de csapolt sör például már 750 forinttól lehet vásárolni, így nem feltétlenül kerül itt sem egy vagyonba a lazítás.

Csütörtöktől vasárnapig 1000 Ft a belépőjegy, ezzel azért érdemes számolni!

Cím: Andrássy út 39.

Lapozz a továbbiakért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
kepatmeretezes_hu_CSP_5737.jpg

Noszvajt mindenkinek látnia kell! – felfedeztük a Glampinget és a Barlanglakásokat is

Noszvaj meseszép, és rengeteg programlehetőséget is tartogat az ide utazók számára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 19.


hirdetés

Kevés olyan hely van Magyarországon, mint Noszvaj. Csodás környezet, különleges szálláslehetőségek, szívélyes vendéglátás. Bármerre mész a településen, szinte kivétel nélkül ezzel találkozol. Egy hosszúhétvégét éppúgy élmény itt eltölteni mint egy hetet.

Legújabb videónkban ehhez szeretnénk kedvet csinálni nektek.

A videóban említett helyek és programok:

Nomád Hotel & Glamping

hirdetés

A Nomád Hotel története 1980-ra vezethető vissza.

Minőségi vendéglátás, együtt és hosszútávon gondolkodás, a helyi értékek ismerése és megmutatása – ezek az alapgondolatok, amelyek ma is működtetik a Nomádot Noszvaj Síkfőkúton, a völgyben.

Tuti tipp:

Kérd ki vacsorakor a traktát, igyál egy jó gin tonicot a bárban, és pihenj egyet a Luca székében.

Barlanglakások, Farkaskői Alkotótelep 

A XIX. század elejétől alakulhattak ki Noszvajon a barlang- és pincelakások. A Bükkalján, Egertől Miskolcig elhúzódó szakaszon a könnyen megmunkálható riolittufa adta a lehetőséget és a nagymértékű elszegényedés hozta létre ezeket. Ma a barlanglakások, kevés kivétellel, már lakatlanok, a falu délkeleti részén, a „Pocem”-ben lévők jó részében pedig alkotótelep működik.

Tuti tipp:

Kérj idegenvezetést, hogy megismerhesd az alkotótelep történetét.

Farkaskő Vendégház

A Farkaskő domb lábánál, a Pocem szomszédságában, csendes, zöld környezetben ideális hely a kikapcsolódásra, a természet és termál fürdők felfedezésére.

Állatsimogatásra és házias ízek kóstolására is van lehetőség, de dézsában fürdeni és a diófa árnyékában pihenni is élmény itt.

Tuti tipp:

Simogasd meg az őzikét és kóstolj bele a tulajdonos főztébe.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:







Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!