hirdetés
johnnygondesen.jpg

54 éve írt egy karácsonyi dalt a gyerekeinek, most leadta egy rádió

A 83 éves nagypapa élete álmát váltotta valóra egy houstoni rádió.
Fotó: Facebook/Johnny Gondesen - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

Komoly kihívót kapott Taylor Swift, aki az idei szezon talán eddigi legjobb karácsonyi zenéjét írta. Johnny Gondesen száma ugyan nem a legfrissebb, de csak most kezdte meghódítani a világot.

A 83 éves egykori countryénekes még 1965-ben írta és vette fel a 'Christmas Is Here' (magyarul: Itt van a karácsony) című dalt, de azóta nem sikerült All I Want For Christmas-i magasságokba emelkednie. Eddig.

Gondesen 54 évvel ezelőtt a gyerekeinek írta a zenét, amit néhány kislemezen meg is jelentetett, de ezekből csak a barátoknak és a szomszédoknak jutott egy-egy példány. Így talán nem csoda, hogy a szám nem hódította meg a világot.

hirdetés

2014-ben jött az újabb fordulat:

a texasi bácsi gyerekei és unokái házi videóklipet forgattak a zenéhez, amiben Johnny Gondesen táncoló télapóként alakítja a főszerepet.

Ezzel együtt a Facebookra posztoltak egy fotót, amin arra kérték az egyelőre korlátozott számú rajongókat, hogy segítsék a nagypapa élete álmának teljesülését: vagyis töltsék le minél többen a számot, hogy az egész világ megismerje. Így jutott el végül a Christmas Is Here egy houstoni rádióhoz, ahol úgy döntöttek, hogy leadják a zenét. A premierre pedig meghívták a szerzőt is.

"83 éves vagyok. Szerettem volna, hogy történjen valami a dallal, mielőtt megismerem a teremtőt"

- mondta a rádiós debütálás után könnyeivel küzdve Johnny Gondesen.

A Christmas Is Here erős mezőnyben kezdi meg a menetelést a világhír felé. Taylor Swift idei karácsonyi száma például kifejezetten örökzöld gyanús már most is:


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
advent-bazilika-europa-legjobb-karacsonyi-vasara.jpg

Az Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására

Budapest megnyerte az internetes szavazást.
Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

Közel negyedmillióan szavaznak minden évben Európa karácsonyi vásárainak versenyében. Tavaly Budapest, az Advent Bazilika rendezvénysorozat egyetlen magyar helyszínként Európa ezüstérmese lett.

Sokan összefogtak azért, hogy most meg is nyerje Budapest a European Best Destinations oldalon a voksolást.

Mi is megírtuk nektek: "Idén elsők lehetünk, ha elegendően szavazunk ezen a linken, november 29-től tíz napon át". A szavazásra való buzdítást Kende-Hofherr Krisztina tette közzé a Facebook-oldalán.

hirdetés

Mivel a CNN is méltatta az Advent Bazilika karácsonyi vásárt, szerzőnk végigjárta és beszámolt róla:

Nemrég kiderült:

Budapest megnyerte a szavazást, az utazási oldal ezt közzé is tette Twitteren. A második helyezett Bécs lett, a harmadik Gdansk.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
stjames_bonusz.jpg

Elképesztő céges karácsonyi ajándék - a dolgozók nem hittek a szemüknek

Egy marylandi ingatlanközvetítő cég akkora ajándékot adott dolgozóinak, hogy jó eséllyel világrekordot döntöttek. Az átlagos piros boríték többet rejtett, mint amiről a munkatársak álmodni mertek volna.
Fotó: St. John Properties/Vimeo - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

A St. John Properties ingatlaniroda dolgozói gyanútlanul egy átlagos céges bulira érkeztek, de valószínűleg életük legnagyobb meglepetésével távoztak - írja a CNN.

A vállalat ugyanis úgy döntött, 14 év alatt összegyűlt profitjukat szétosztják 198 dolgozójuk között - ez pedig nem kevesebb mint 10 millió dollárt (3 milliárd dollár) jelentett.

Az egy főre jutó év végi bónusz így 50 ezer dollárnak, vagyis körülbelül 15 millió forintnak felel meg. A pénzt azonban nem egyenlő arányban osztották szét: a gyakornokok, és

hirdetés

a cégnél nemrég óta dolgozók néhány száz vagy ezer dollárral lettek gazdagabbak, míg a legnagyobb kiosztott jutalom 270 ezer dollár, kb. 81 millió forint volt.

A dolgozók legtöbbje szóhoz sem jutott az ajándék láttán

A CNN-nek nyilatkozó, szinte még sokkos állapotban lévő dolgozók közül többen elmondták, mire költik a váratlanul jött vagyont: van, aki adósságait szeretné törleszteni belőle, míg mások tanulmányaikat finanszíroznák belőle.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
airport-2373727_1920-1000x667.jpg

Több mint 3 millió magyar indul útnak karácsony környékén

A legnagyobb utasforgalom december 24-én várható.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. december 10.


hirdetés

A Mastercard legfrissebb kutatása szerint több mint 3 millió magyar száll majd repülőre, buszra vagy vonatra az ünnepek előtt, hogy a karácsonyt a családjával töltse - írja a cég közleményében. A legnagyobb utasforgalom Karácsony este várható. A Mastercard legfrissebb adatai szerint új rekord születhet:

közel 250 millió ember – köztük 3 millió magyar - látogat majd haza szülővárosába az év végén.

hirdetés

A magyarok átlagosan 396 km-t tesznek meg ez idő alatt, amely körülbelül egy Budapest-Ljubjana távolságnak felel meg. A legtöbben busszal vagy kocsival indulnak útnak, a megkérdezettek 12 százaléka pedig repülőre száll. A most publikált kutatás az év végi ünnepekhez kapcsolódó utazási szokásokat vizsgálta, valamint az ehhez kapcsolódó költésekre is kitért.

Az eredmények alapján a magyarok átlagosan 58 000 Ft-ot költenek magára az utazásra, amely megfelel az európai átlagnak, de az ünnepekre való tekintettel hasonló értékben ajándékot is vásárolnak: átlagosan 63 000 Ft-ot költenek szeretteikre, ez 12 000 Ft-al marad el az európai átlagtól.

“Habár jól megfigyelhető trend, hogy egyre többen élnek és dolgoznak külföldön, az év végén még mindig az a természetes, hogy családunk körében szeretnénk ünnepelni” ─ mondta Rose Beaumont, a Mastercard európai kommunikációs vezetője.

Az otthon töltött idő helyett a magyarok közül mindössze 7 százalék dönt tudatosan a vakáció mellett,

az ő elmondásuk szerint részben az év végi időszakkal járó stresszt, részeben a családi vitákat szeretnék elkerülni. De persze olyanok is vannak, akik egyszerűen nyarat kérnek Karácsonyra. A hazautazás kapcsán érdekesség még, hogy a legtöbben a szüleik, családjuk miatt indulnak útnak,

de minden nyolcadik magyar utas elsősorban kedvenc háziállatát szeretné legjobban viszontlátni.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
JátékNet.hu-karácsony.jpg

Ezek a Játéknet.hu legnépszerűbb játékai idén karácsonykor

Mutatjuk a legnépszerűbb játékokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 09.


hirdetés

A JátékNet.hu webáruháznál az év legforgalmasabb időszaka a tél: a Black Friday napjai, az adventi hétvégék és az Ország Játéka verseny. Magyarország legnagyobb gyermekjáték webáruházának vasárnap zárult Black Weekend akciója során, csütörtök és vasárnap között közel 25 000 rendelés érkezett és 95 000 darab játékot adtak el. Ezalatt összesen 82,9 millió forint kedvezményhez jutottak a vásárlók, az összes rendelés eredeti és akciós ára közötti különbséget tekintve.

Black Friday legek a JátékNet.hu webáruháznál:

- A legnagyobb összegű rendelés: 450 810 forint (egy ügyvédi irodából).

- A legkisebb összegű rendelés: 53 forint (Mikulás zacskó).

- A legnagyobb kedvezményt elérő vásárló: 127 199 forinttal járt jobban.

- A leggyorsabb vásárló csütörtök 0 óra 0 perc 6 másodperckor adta le a rendelését, a legügyesebb pedig vasárnap éjszaka 23 óra 59 perc 59 másodperckor.

hirdetés

A JátékNet.hu prognózisa szerint az idei karácsony legnépszerűbb termékei a következők lesznek: a klasszikus játékok közül a Barbie és a Fisher-Price bébijátékok, a társasjátékok terén továbbra is hódít az Activity, a Gazdálkodj okosan és a Monopoly. Az interaktív társasok köréből az Igaz vagy Hamis? és az Igaz vagy Hamis? Junior már 2 éve tarolnak, ezekre láthatóan idén is hasonlóan nagy az igény.

A szerepjátékok kellékei – pl. a kiskonyha vagy a barkácsszettek – idén is erős forgalomra számíthatnak, valamint a kreatív játék kategóriában egyre nagyobb a kereslet a nemrégiben debütált Tybo batikoló készlet iránt. Ami pedig egész évre igaz, de a főszezonjukat mégiscsak karácsonykor élik, azok a tűzoltós játékok – márkától, ártól függetlenül. Az interaktív állatkákat is egyre többen keresik, közülük az idei karácsony legnagyobb meglepetése Betsy nyuszi, ami a kommentelők szerint már most a kislányok kedvence, ami ugyanúgy viselkedik, mint az igazi társa.

A JátékNet.hu webáruház játéksztárjai 2019 karácsonyán:

Kétnyelvű intelligens asztalka (Fisher-Price)

Igaz vagy Hamis? Junior (társasjáték)

BeatBo vonat (Fisher-Price)

Barbie: tengerparti álomház

Betsy nyuszi (Club Petz)

Barbie: álomrepülő

Monopoly Junior, többféle

Igaz vagy Hamis? (társasjáték)

So Bomb! Fürdőgolyó gyár (Canal Toys)

Kamu detektor társasjáték


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!