hirdetés
parkolas.jpg

50-szeresére drágulna a parkolás Óbudán az albérletben lakóknak

Alig több mint egy hónap múlva lép hatályba az új parkolási rendszer.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 03.


hirdetés

Óriási drágulásra számíthatnak az óbudai albérletesek 2020 februárjától, írja az Index. Az új önkormányzat a korábbi 2540 Ft-os éves parkolásikártya-díjat februártól zónánként 79 500 és 115 000 Ft-ra emeli az ideiglenes lakcímmel rendelkezők esetében.

Eddig egyébként egyedül ebben a kerületben volt lehetőségük az albérleteseknek kedvezményes parkolókártyát igényelni, a város többi részén ez mindig is az állandó lakcímmel rendelkezők kiváltsága volt.

Az önkormányzat szerint az emelésre a tömeges visszaélések miatt volt szükség, mivel rengetegen jelentkeztek át ideiglenes lakcímmel Óbudára, hogy kedvezményesen parkolhassanak a kerületben. Ez pedig sok esetben ellehetetlenítette a kerületben állandó lakcímmel rendelkezők parkolását.

Az önkormányzat azt javasolja az érintetteknek, hogy állandó lakcímmel jelentkezzenek be lakhelyükre, mivel ebben az esetben továbbra is jár a kedvezmény az éves parkolási kártyára.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
farkasflorian.jpg

Tapsvihar tört ki, mikor Farkas Flórián helyett Agócs Jánost választották az ORÖ elnökévé

Farkas november 20-ai hatállyal lemondott önkormányzati mandátumáról is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 03.


hirdetés

Új elnöke van az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ), a szervezet képviselő-testülete kedden

Agócs Jánost, a Fiatal Romák Országos Szövetségének (Firosz) képviselőjét választotta meg elnökévé.

A 47 tagú testület alakuló ülésén 46 képviselő jelent meg. Az új elnököt 31 igen szavazattal választották meg. Agócs Jánost a Firosz mellett a Phralipe és a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete is elnöknek jelölte.

A Lungo Drom Csóka Jánost jelölte elnöknek, ám a jelöltsége nem volt elfogadható, mert a szükséges 16 helyett csak 14-en támogatták.

hirdetés

Agócs János megválasztását követően tapsvihar tört ki az ORÖ ülésén, amelyet a fővárosi Dohány utcai székházban tartottak.

A frissen megválasztott elnök azt mondta:

célja, hogy az ORÖ közfeladatait maradéktalanul elvégezze. A társadalmi felzárkózásban együtt kívánnak dolgozni a kormánnyal, amellyel együttműködési megállapodást kötnének

- közölte. Az elnök ehhez kérte a képviselők támogatását.

Az alakuló ülésen bejelentették az is, hogy

Farkas Flórián, Lungo Drom elnöke, fideszes országgyűlési képviselő november 20-ai hatállyal lemondott önkormányzati mandátumáról.

A októberi roma országos nemzetiségi választás eredménye alapján az ORÖ-ben a Lungo Drom 20, a Firosz 18, az RPM 5, a Phralipe 4 mandátumot szerzett.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
christmas-210289_1920-1000x750.jpg

Adózni kell a mikuláscsomag után, a NAV viszont humoránál volt

Nem úgy van az, hogy csak úgy ajándékozgatunk. Elmondjuk, mit és kinek kell fizetni.
NAV, kép: Pixabay - szmo.hu
2019. december 03.


hirdetés

Közeleg a december 6-a, amely során az ország legkülönbözőbb helyszínein bukkanhat fel a Mikulás: sok cég szervez dolgozói számára Mikulás-ünnepséget, de önkormányzatok, iskolák, bevásárlóközpontok és egyéb szervezetek is osztanak ajándékcsomagot. Abba talán eddig kevesen gondoltak bele, hogy ki és hogyan adózik egy mikuláscsomag után, éppen ezért a NAV honlapján egy olyan tájékoztatót osztott meg, amely épp erre vonatkozik.

Ezek alapján adókötelezettség is keletkezhet:

hirdetés

"A munkáltató által a dolgozók gyermekeinek, vagy egy önkormányzat által szervezett Mikulás ünnepségen átadott ajándékcsomagok csekély értékű ajándéknak, juttatásnak minősülnek, amik egyes meghatározott juttatás jogcímén válnak adókötelessé. Csekély értékű juttatást a munkáltató, kifizető évente egyszer adhat ugyanannak a magánszemélynek a minimálbér 10 százalékáig (2019-ben 14 900 forint). A juttatásról nyilvántartást kell vezetni.

Az üzletközpontokban a Mikulás által átadott ajándékok adóköteles üzletpolitikai juttatásnak tekinthetők, amik szintén egyes meghatározott juttatás jogcímén adókötelesek."

A NAV még némi humort is becsempészett a tájékoztatóba: rámutat, hogy

a közterheket nem a Mikulásnak, hanem a „szponzoráló” munkáltatónak, kifizetőnek kell bevallania és megfizetnie.

Az adó alapja a juttatás (például az ajándékcsomag) értékének 1,18 szorosa, amit 15 százalék szja és 17,5 százalék szocho terhel. A közterheket a juttatás hónapját követő hónap 12-éig kell megfizetni és bevallani.

Ez alapján egy mikuláscsomag után 40 százalékos (38,35 százalékos) adót kell fizetni.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
maga.jpg

Tiltakoznak konzervatív művészek Mága Zoltán túlzott állami támogatása miatt

'Népzenének nem autentikus, világzenének nem elég színvonalas, komolyzenének komolytalan' - véli egyikük.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 03.


hirdetés

Mága Zoltán templomi koncertsorozatához idén 350 millió forint támogatást kapott a kormánytól. Ez még a jobboldali művészek között is felháborodást keltett - írta meg a Válaszonline.hu.

Több zenész és zenei szakember mondta el a véleményét a támogatással kapcsolatban.

Horváth László, a Fonó Budai Zeneház vezetője, a Dombos egyik alapítója szerint:

"Most például a templomokat rohanta le, olyan programot képviselve, amelynek köze nincs a szakralitáshoz.

hirdetés

Tette ezt úgy a Délvidéken, hogy a helyi pártirodában osztogatták a belépőket az arra érdemeseknek, aztán meg már azt hazudták a délvidéki magyaroknak, hogy íme, az identitásunk része. Ez az árukapcsolás, az állami mecenatúra, a párt által delegált közönség, a templomokat megcsúfoló, szakralitást nélkülöző produkció… mindez adományozó, jótékonykodó üzenetként megfogalmazva egyszerűen felháborító".

Horváth azt is sérelmezte, hogy a magyar kulturális elit "kamuművészeket futtat" külföldön és ezzel a hazai kulturális piacot alázzák meg.

Mága ugyanakkor a lapnak azt mondta, hogy "a Vajdaságban tartott 20 állomásos koncertkörutam kapcsán semmilyen vitáról nincs tudomásom".

Vass András, a Pannon Filharmonikusok karmestere is bírálta a zenészt.

"Népzenének nem autentikus, világzenének nem elég színvonalas, komolyzenének komolytalan"

– mondta Mága művészetéről.

Agócs Gergely, a Hagyományok Háza munkatársa úgy vélte: "Nagyapáink egy találó magyar kifejezéssel ezt nevezték szemfényvesztésnek. Mága célja sem más, mint a kápráztatás, az andalítás, az illúziókeltés".

Szabó Attila, a Csík Zenekar prímása azt mondta, hogy Bartók és Kodály, e két zseni országa válik operettországgá. Szerinte nem Mágával vagy a hegedűkezelési technikájával van probléma, hanem a mértékkel.

"Adna az állam 5-10 milliót támogatásként, a többit pedig teremtse meg piaci alapon"

– vélte.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjét is megkérdezte a lap, és ő úgy vélte, hogy neki nincs gondja Mága állami támogatásával. "Mentek-e a Mága-koncertek miatt többen templomba, olyanok, akik egyébként nem járnak oda? Kapott-e a délvidéki magyar közösség olyan többletet ezáltal, amitől kicsit jobban érezte magát magyarként a szülőföldjén? Ha a válasz igen – és sejtésem szerint igen –, akkor részemről virágozzék minden virág" – mondta.

hirdetés

KÖVESS MINKET:


hirdetés
baranyi.jpg

Baranyi Krisztinát a Polgármesteri Hivatal parkolójában büntette meg a hírhedt parkolásüzemeltető cég

Az új ferencvárosi polgármester a közösségi oldalán írta meg az esetet, hozzátéve, hogy 'január elsejétől végre saját kézbe vesszük a parkolást, kiseprűzzük innen a céget'.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 03.


hirdetés

Baranyi Krisztinát, Ferencváros új polgármesterét a munkahelye előtti parkolóban büntették meg. Az esetet a Facebookon írta meg, hozzátéve, hogy a parkolásüzemeltető cég már sok éve károsítja a kerületet.

"A Polgármesteri Hivatal parkolójában állok az autómmal napi 12 órában (amíg dolgozom), itt büntettek meg. Nem, ez nem vicc...

A helyi parkolásüzemeltető cég 9 éve károsítja meg Ferencvárost. Első érdemi döntésünk volt, hogy január elsejétől végre saját kézbe vesszük a parkolást, kiseprűzzük innen a céget, amely ez alatt az idő alatt milliárdokat vett ki a zsebünkből.

Itt, a Ferencvárosban elkezdjük lebontani azt a 30 év alatt felépült, közpénzlopásra létrehozott, politika által irányított rendszert, amely a parkolásüzemeltetés minden részéből az utolsó fillért is magánzsebekbe terelte.

hirdetés

Lehet hogy ez nem tetszik nekik?"

- írta a posztjában.

A parkolóhely a Polgármesteri Hivatal saját parkolója, még parkoló korlátok is vannak - írta meg a 444.hu.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!