hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Bemutatták az új iPhone-okat, itt vannak az árak is
Hivatalosan is bejelentették az új iPhone-okat a szeptemberi sajtókonferencián. Itt van, amit eddig tudni lehet róluk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 12.


hirdetés

Okosóra-bemutatóval kezdődött az Apple szeptemberi sajtókonferenciája, amelyen többek között bemutatták az új iPhone-okokat is. A legújabb generációs Apple Watch nagyobb képernyőt kapott: az óralap magassága 40 illetve 44 milliméter. Szebb kijelzőjű, személyre szabhatóbb, mint a korábbi Apple-órák. A színek: Space Gray, Silver, Gold. Szeptember 14-től már rendelhető az óra.

Az órák után Tim Cook gyorsan rákanyarodott az új iPhone-ra, ami a korábbi pletykáknak és információknak megfelelően az iPhone XS nevet kapta. A burkolatot átdolgozták, így ellenállóbb a porral, valamint a folyadékokkal szemben (állítólag tesztelték sós vízzel és sörrel is, és túléli).

Egy 5,8 hüvelykes és egy 6,5 hüvelykes méretű készüléket jelentettek be, mindkettőt OLED kijelzővel, HDR10 és Dolby Vision támogatással. A nagyobbik változat neve iPhone XS Max, azonban az mindkét telefonban közös, hogy teljesen átdolgozott, sztereó hangrendszert kapnak, ami az Apple szerint úgy szól, mint még egyetlen okostelefon sem.

Természetesen a szenzorsziget továbbra is jelen van a kijelző tetején. Az Apple szerint ezekben a készülékekben lesz a jelenleg legbiztonságosabb arcfelismerő rendszer az összes okostelefon közül.

Debütált a várva-várt A12 Bionic chip is: ez lett az első 7nm-es chip, amit valaha telefonba szereltek. Akár 50%-os gyorsulás is tapasztalható az előző generációval szemben, és 5 billió számítást végezhet el egyszerre. Három színváltozatban lesz elérhető: asztroszürke, ezüst, és a sokak által várt arany, és 512 GB-s változat is rendelhető majd belőle.

Az XS Max két SIM-kártya kezelésére is képes majd. Elárulták azt is, hogy az iPhone XS Max akkumulátora félórával többet bír majd, mint az iPhone X-é. A mobilok hátlapján két 12 megapixeles kamera foglal helyet: az egyik f/1.8-as, a másik f/2.4-es rekesszel működik, és össze tudja fűzni a két képet a processzor neurális egységével.

Videó az új iPhone-okról az Apple hivatalos oldalán:

iPhone XS

iPhone XS. With an all-screen design. Super Retina display in two sizes. TrueDepth Camera. Face ID. Dual-camera system. And A12 Bionic chip.

Bejelentettek egy olcsóbb változatot is, az iPhone Xr-t, amely kisebb az iPhone 8 Plusnál, de nagyobb a kijelzője, a korábbi 5,5 col helyett 6,1 colos lcd. A FaceID-ból minden benne van, ami a többi iPhone X-ben is, szóval ugyanúgy lehet feloldani a kijelzőzárat. Az igazán nagy dobás viszont az, hogy ebben is a Bionic A12 chip van.

Az árak:

iPhone Xs:

400 000 forint / 64 GB,

460 000 / 256 GB,

538 000 / 512 GB

iPhone Xs Max:

440 000 forint / 64 GB,

500 000 / 256 GB,

578 000 / 512 GB

iPhone Xr:

300 000 forint / 64 GB,

319 000 / 128 GB,

360 000 / 256 GB

A legnagyobb tapsot az a bejelentés kapta, hogy a cég visszavásárolja majd a régebbi iPhone-okat, vagy ha nagyon rossz állapotban van a készülék, átveszik ingyen is. Ennek az a célja, hogy úgy szedjék szét és hasznosítsák újra a telefonokat, hogy azok minél kevésbé károsítsák a környezetet.

Élő közvetítés a konferenciáról magyarul:

via Index / Origo


KÖVESS MINKET:
Megszületett az okoságy, amelyben a párok nem tudják kitúrni egymást saját helyükről
Szép dolog egy ágyban aludni párunkkal, de komoly gondokat okozhat, ha egyikük annyit mocorog álmában, hogy a másikat szinte lelöki a fekhelyről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

Ki gondolná, hogy e súlyos problémát orvosolni hivatott újítás a Fordtól származik? Pedig a patinás detroiti cégtől eddig sem volt idegen az autós technológia más irányú felhasználása. Ilyen volt például a Max Motor Dreams nevű gyerekágy, amely az autó rugózását utánzó mozgással ringatta el a kicsiket, vagy a zajszűrő kutyakennel – írta a Verge.

A legújabb találmányt, a Lane Keeping Bedet a Ford sávbeállító technológiája ihlette. Egy olyan „futószalaggal” szerelték fel az ágyakat, amely egy nyomásérzékelő szenzorral jelzi, ha az egyik fél megsérti álmában a másik felségterületét. Ilyenkor ez a „futószalag” finoman visszatereli a nyugtalan alvót saját „sávjába”, ahogyan az autó irányát is korrigálja a megfelelő műszer. Erre nagy szükség van, mert a legéberebb alvók akár hússzor is helyet változtatnak egyetlen éjszaka.

Bár még csak prototípusról van szó, máris úgy emlegetik ezt az „okos ágyat”, mint amely megmenthet sok párkapcsolatot.

Dr. Neil Stanley amerikai álomspecialista szerint ugyanis az emberi szervezetet úgy programozták, hogy ha valami váratlan dolog éri álmában, azonnal felébred, mert bekapcsol a védekező mechanizmusa.

A saját helyéről kitúrt fél egy idő után teljesen kimerül, mert képtelen kipihenni magát, miközben a forgolódó esetleg fel sem ébred, és előbb-utóbb külön ágyba kénytelenek költözni. Ezt pedig sok pár elhidegülésük kezdetének tekinti.


KÖVESS MINKET:
Hóhold: 2019 leglátványosabb szuperholdját figyelhetjük meg az égen kedden este
A februári teliholdat a köznyelvben gyakran hóholdnak is hívják.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. február 19.


hirdetés

Ma érkezik az év legnagyobb szuperholdja, a hóhold, írja a CNN. A portál cikkéből kiderül: szuperholdnak nevezi a köznyelv, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor lesz a Hold Földről látható látszólagos mérete a legnagyobb.Ilyenkor a Hold akár 30 százalékkal fényesebb és 14 százalékkal nagyobbnak is látszódhat az átlagosnál.

A jelenség feltétele, hogy éppen telihold legyen és a Hold a keringési pályáján éppen a legközelebb legyen a Földhöz.

A februári teliholdat a köznyelvben gyakran hóholdnak is hívják, ehhez hasonló, febuári telihold csak 19 évente fordul elő.


KÖVESS MINKET:

A NASA lefotózta a kínaiak holdjáróját a Hold túloldalán
Január 3-án szállt le az űrszonda, belőle gurult ki a holdjáró.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 21.


hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, leszállt a Hold Földről nem látható túloldalán a Csang'o-4 kínai űrszonda, amely a leszállóegységből és a holdjáróból állt.

Az űrszonda landolása 12 percig tartott, és a művelet nehézségét az adta, hogy míg a korábbi kínai űrszonda,a Hold Föld felé eső oldalára érkezett,

a Csang'o-4 a Hold sötét oldalán, a 10 kilométer magas hegyekkel övezett, Tódor Kármán magyar-amerikai fizikus, repülőmérnök nevét viselő Von Kármán-kráterben szállt le.

A leszállásról videó is készült. Később arról is beszámoltunk, hogy a kínai holdjáró felvételeket is küldött. Így a kutatók elvégezhették a landolási hely körüli felszín topográfiájának előzetes elemzését a holdjáró kamerájának felvétele alapján, és panorámakép készült 80 fotóból.

Mint arról a hvg.hu most beszámolt, a tudományos munkát a NASA is figyelemmel kíséri, és február 1-jén készítettek képet, amikor a Holdat pásztázó űrszondájuk elrepült a Csang'o-4 felett. "Az LRO 51 mérföldes, vagyis nagyjából 82 km-es magasságból leste meg a holdjárót és a leszállóegységet."


KÖVESS MINKET:

Kiderült, hogyan bányászták ki a Stonehenge kék köveit?
Külszíni fejtésből származnak a Stonehenge kövei, amelyeket a szárazföldön szállítottak a Salisbury-fennsíkra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 19.


hirdetés

Ez a legújabb felfedezés ellentmond annak a korábbi népszerű elméletnek, mely szerint a mintegy 80 hatalmas követ tengeren szállították a misztikus építmény helyszínére a Bristoli-csatornán keresztül.

A Carn Goedog és Craig Rhos-y-felin néven ismert walesi külszíni bányákban könnyen hozzá lehetett jutni a természetes, függőleges, kék árnyalatú oszlopokhoz.

A kr.e. 3000-ben folyó bányászatot a kutatók a mindkét helyen lelt faszénnyomokban látják bizonyítottnak – írta a Daily Mail.

Azt sem tartják kizártnak, hogy Stonehenge prototípusát a bányáktól alig 3 km-re lévő Waun Mawn-nál építették fel. Elképzelhető, hogy itt már kipróbáltak egy egyszerű kör alakú struktúrát, majd szétszedték és elszállították a köveket a jelenlegi helyükre.

Korábbi tanulmányok szerint szarvasmarhák és más nagy testű háziállatok segítettek az újkőkori embereknek a kövek szállításában. Hogy miért vállalkoztak erre minden logisztikai nehézség ellenére, ma is rejtély a történészek előtt. Az európai neolitikus emlékművek egyike sincsen messzebb néhány kilométernél a kövek lelőhelyétől, míg a Stonehenge esetében ez a távolság közel 300 km.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x