hirdetés
kocsiban-hagyott-kutya-1000x583.jpg

50 fokos autóban hagytak egy kutyát, súlyos agykárosodást szenvedett

Az állat sérülései valószínűleg maradandóak, de miután felépül, új gazdát keresnek neki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 09.


hirdetés

Életveszélyes helyzetbe került kutya, amit egy bevásárlóközpont parkolójában lévő autóban hagytak az amerikai Lakeside városában - számolt be róla a Fox News.

A meleg időben ugyanis a kocsiban kb. 50 fokra hevült fel a levegő, így az állat nagyon szenvedett.

Többen tettek bejelentést állatkínzás miatt a rendőrségen, ezért az egyenruhások a helyszínre mentek. A kutya akkor már zihált, láthatóan rosszul volt a zárt autóba hátsó ülésén. A kocsinak csak az egyik ablakán volt egy kicsit lehúzva az ablak. Az egyik rendőr betörte az egyik első ablakot, hogy meg tudja menteni a négylábút.

Egy videót is készítettek a Pedro nevű kutyáról, ami már vonaglott az autó padlóján, a nyelve szinte teljesen kilógott a szájából.

"Még ugatni sem tudott, annyira nehezen vette a levegőt. A szája teljesen száraz volt, szörnyű állapotba került. Nem is tudta, mit csinál. Ha valaki szereti az állatát, nem hagyná így a forró autóban"

hirdetés

- mondta a rendőr, aki kiemelte az állatot a felhevült kocsiból.

Pedrót rögtön egy állatkórházba szállították, ahol az intenzív osztályon kezelték, most viszont már egy állatmenhelyen gyógyul.

Valószínűleg súlyos, maradandó agykárosodást szenvedett, de miután felépül, új gazdát keresnek neki.

A rendőrség közlése szerint a kutya gazdája felháborodott, amiért betörték a kocsija ablakát. Még azelőtt elhajtott a helyszínről, mielőtt letartóztathatták volna. Később viszont elfogták, állatkínzás miatt vették őrizetbe.

A kutya megmentéséről készült videót IDE KATTINTVA nézheted meg.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
nicolas_escobar.jpg

5,6 milliárd forint értékű dollárt talált Pablo Escobar unokaöccse a drogbáró egyik házának falába rejtve

Nicolas Escobarnak állítása szerint látomása volt arról, merre kell keresni a készpénzzel tömött házfalat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 25.


hirdetés

Egy nejlonzsákba rejtve bukkant 18 millió dollárra (5,6 milliárd forint) Pablo Escobar egyik házának alagsorában az egykori drogbáró unokaöccse, írja a The Sun. Nicolas Escobar a kolumbiai médiának azt nyilatkozta, hogy látomása volt arról, merre keresse a pénzt a medellíni házban, ahol öt éve élt.

A férfi állítása szerint nem először talált pénzt olyan helyen, ahol a Kokainkirály évekig tartó bujkálása során megfordult. A hosszú menekülés alatt Pablo Escobar ugyanis súlyos dollármilliókat rejtett el az ország szinte minden szegletében. Ezért a kolumbiaiak egyik kedvenc sportja a gödrök ásása, falak kibontása olyan helyeken, ahol esélyes, hogy találnak valamennyit az eldugott drogpénzekből.

Nemcsak készpénzt talált azonban a korábbi rejtekhely pincéjében Nicolas Escobar: a fenomenális megérzésekkel rendelkező rokon egy írógépet, műholdas telefonokat, egy aranytollat, fényképezőgépet és filmtekercset is felfedezett az alagsorban, ahol egyébként elképesztő bűz uralkodott, mondta el egy tévécsatorna híradójában.

Állítása szerint a falba rejtett bankjegyek többsége rettenetes állapotban van, rengeteg már teljesen az enyészeté lett.

Pablo Escobar pályafutása csúcsán a világ hetedik leggazdagabb embere volt, főleg kábítószer-kereskedelemből származó vagyonát 30 milliárd dollárra becsülték. A legendás Medellín-kartell vezetője az Egyesült Államokba szállított kokain több mint 80 százalékát ellenőrizte. Minden idők egyik leghíresebb bűnözőjét 1993 decemberében menekülés közben lőtték le a rendőrök egy medellíni háztetőn.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
thomas_michael_wallin.jpg

Saját magát videózta egy pedofil férfi, miközben egy 4 éves kisfiút abuzált egy templomi temetés alatt Amerikában

Ráadásul egy másik pedofillal azt tervezték, hogy elrabolnak és megerőszakolnak egy gyereket.
Fotó: Salt Lake County Sheriff's Office - szmo.hu
2020. szeptember 25.


hirdetés

Letartóztattak egy 21 éves pedofilt az amerikai Utah államban, aki még tavaly decemberben készített magáról videót, miközben egy 4 éves fiút zaklatott, írja a The Sun. Thomas Michael Wallint kedden fogták el, azóta a férfi a Salt Lake City-i börtönben várja a tárgyalást.

A fiatal férfi lakásán házkutatást hajtottak végre, ekkor bukkantak a rendőrök a 2019-es felvételre. A videón az látszik, ahogy Wallin egy egyházi temetés során a templomban bántalmazza szexuálisan a kisfiút. A rendőrségi kihallgatáson a pedofil azt mondta, hogy saját maga készítette a felvételt.

A rendőrség arra is talált bizonyítékokat, hogy a 21 éves férfi nemcsak saját maga szórakoztatására készítette a pedofil videót, hanem az interneten terjesztette is az illegális tartalmakat. Wallin elismerte azt is, hogy egy társával egy gyerek elrablásáról és megerőszakolásáról beszélgetett.

A férfi ellen három vádpontban indítottak eljárást. A tárgyalás végéig a Salt Lake City-i börtönben marad, ahonnan óvadék ellenében sem engedhetik szabadon.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ferfi-depresszio-koronavirus.jpg

Leugrott a kórház hatodik emeletéről, miután megtudta, hogy koronavírusos

Az eset a romániai Jászvásáron történt. Az 55 éves férfi azonnal belehalt a sérüléseibe.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. szeptember 26.


hirdetés

Szombat délután tragédia történt a jászvásári idegsebészeti kórházban, ahol egy 55 éves, cukorbeteg férfi kiugrott az intézmény hatodik emeletéről, miután megtudta, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje - adta hírül a Bors a romániai Főtér cikke alapján.

A végső okot a fertőzés jelentette a beteg számára, akinek a Covid miatt egyébként nem voltak komoly tünetei, lélegeztetőgépre sem volt szüksége, csak oxigént kapott a könnyebb légzés érdekében.

Orvosai elmondása szerint krónikus cukorbetegsége mellett depresszióval is küzdött, a koronavírussal már nem volt ereje megbirkózni.

Közvetlenül az öngyilkossága előtt egy orvos és egy asszisztens lépett a kórterembe, akik megpróbálták lebeszélni az ugrásról, eredménytelenül. A férfi azonnal belehalt a sérüléseibe.

Ha segítségre van szükséged

hirdetés

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
matiu-ratana.jpg

Lelőttek egy rendőrt Londonban, aki Diana hercegnét és az anyakirálynét is védte korábban

Az új-zélandi Matt Ratanának különleges élettörténete volt, egy bombatámadás után is segített a mentésben, hamarosan nyugdíjba ment volna.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 26.


hirdetés

Túlzás nélkül az egész londoni rendőrség gyászolja kollégájukat, a rettenthetetlennek is nevezett Matt Ratanát, akit éjjeli szolgálat közben lőttek le a városban - írja a Daily Mail.

Nagy ember volt, nagy szívvel - így jellemzik helyi körökben a péntek éjjel 54 éves korában meggyilkolt rendőrőrmestert. Matiu Ratana Új-Zélandon született, és már Aucklandban is rendőrként dolgozott, mielőtt a 80-as évek végén Londonba költözött. Ott nemsokára munkát talált a helyi rendőrségen, és számos különleges feladatot kapott az évek során.

1992-ben alig 300 méterre tőle robbantott bombát az IRA nevű északír terrorszervezet, ő pedig azonnal a helyszínre sietett, és kivette részét a mentésből. Később őrszolgálatot ellátó rendőrként részt vett többek között Diana hercegné, az anyakirálynő és John Major exminiszterelnök védelmének ellátásában is.

Ratana a megszállottságig rajongott a rögbiért: az ominózus éjszakán is az edzőpályáról indult munkába a végzetes éjszakai műszakra. Egy rendőrségi épületben halt meg, miután péntek hajnalban egy férfi, akit fegyver- és drogbirtoklás miatt tartottak fogva, tüzet nyitott az épületben. Ratana egyébként élete utolsó munkája során a fogvatartottak gondozásával és körülményeik javításával foglalkozott. Egy éven belül nyugdíjba ment volna.

Sadiq Khan londoni polgármester a Twitteren azt írta: sosem fogják elfelejteni Ratana áldozatkészségét és bátorságát.

hirdetés

Matiu Ratana egyébként különleges új-zélandi családból származott: maori származású dédapja politikus és a Ratana egyház alapítója volt, míg nagymamája, Iriaka Ratana az első női maori tagja volt a szigetország parlamentjének.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!