50 ezer lódarázs tartotta rettegésben a jászberényi házaspárt
Hatalmas fészket építettek a padlásra.
Címkép: illusztráció (Pixabay)
2018. augusztus 10.


50 ezer lódarázs özönlötte el egy jászberényi házaspár házát, írja a Blikk. Mint kiderült, a tanya padlásán fészkeltek. A 33 éves férj, Sz. József édesanyja ráadásul tavaly darázstámadásba halt bele - allergiás volt a csípésükre. A férfi elmondta: 2-3 hete, fűnyírás után vették észre, hogy egyre több lódarázs száll arrafelé.

"Amikor megpillantottam, hogy mekkora fészket építettek a háztető alá, a víz is levert. Mindennap kint vagyunk, és dolgozunk reggeltől estig. Különösen megviselt a dolog, mert tavaly anyukámat a nyakán csípte meg egy darázs, s senki sem tudta, hogy allergiás rá. A mentők hiába értek időben a helyszínre, nem tudták megmenteni őt"

- idézte fel a tragikus előzményeket József a lapnak. Azt is elmondta, hogy csak nehezen találtak olyan szakembert, aki vállalta, hogy kiirtja a veszélyes rovarokat. Anett, a feleség terhessége miatt különösen gyorsan szerettek volna intézkedni.

A darázsbefogót tűzoltók és mentőautók is kísérték, amikor darabokra szedte a fészket, ami akkora volt, mint egy személyautó negyede, és mivel a ház tetejének szélén volt, már bőven lehetett látni kívülről is. Legalább 50-60 ezer lódarázs volt benne

- magyarázta a Blikknek Boros Tibor, aki végül megszabadította a rettegő lakókat a veszélytől.

A darazsak egyébként valószínűleg azért telepednek meg egyre gyakrabban lakott területeken is, mert a környéken idén több hektárnyi erdőt kiirtottak.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
Augusztus 20-i programok
x