hirdetés
50 éves a rockzene leghírhedtebb száma – azóta szimpatizál az ördöggel a Rolling Stones
50 éve jelent meg minden idők egyik legemblematikus rock-dala, a Rolling Stones Sympathy For The Devilje, amelynek sokáig elátkozott híre volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 06.


hirdetés

A dal, amely a Stones 1968-as Beggar’s Banquet című, korszakalkotó albumának nyitószáma volt, valójában nem volt más, mint Mihail Bulgakov Mester és Margarita című regényének egyfajta rock-verziója, Woland, vagyis a megnyerő megjelenésű és modorú ördög szemszögéből. A könyvet Marianne Faithfull, a szövegíró Mick Jagger akkori kedvese adta az énekes kezébe, aki a regény történéseit még kiegészítette a II. világháborúval, valamint a Kennedy-gyilkosságokkal, miután az elnökségre pályázó Robertet 1968 júniusában Los Angelesben egy kampányest után lelőtték. A dal felvételei már nyáron elkezdődtek, és a nagy anarchista filmrendező, Jean-Luc Godard rögtön lecsapott rá, meglátta benne a nagy lehetőséget a 68-as eseményekre reflektáló „tézisfilmjére”, amelybe beledolgozta a Sympathy for The Devil próbáit és stúdióbeli megszületését.

Végül a filmnek is ez lett a címe. A Beggar’s Banquettel szinte egyidőben készült tv-show-nak, a Rolling Stones Rock And Roll Circusnek, amelyet végül csak 20 évvel később mutattak be, szintén ez volt az egyik csúcspontja.

A Sympathy For The Devil igazán megjelenése után egy évvel vált rossz hírűvé.

Az 1969. december 6-án a kaliforniai Altamontban rendkívül mostoha körülmények között tartott pop-fesztiválon állítólag éppen ennél a számnál törtek ki az összecsapások a közönség és a rendfenntartásra szerződtetett Pokol Angyalai között. Ekkor szúrták le Meredith Hunter 18 éves fekete fiatalembert, aki a gyilkos tanúvallomása szerint le akart lőni a Stones énekesét. (Ez az esemény ihlette meg Déry Tibort a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című kisregényének megírásához). Jagger minden karizmája is kevés volt a közel 300 ezer fős tömeg és a megvadult motoros banda lecsillapítására. Ettől a dátumtól számítják a a békét és szeretetet hirdető hippi-korszak végét, a rock-zene ártatlanságának elvesztését.

A Stones koncertjei már korábban is többször váltottak ki erőszakos cselekményeket, ezúttal azonban egyenesen azzal vádolták őket, hogy ezzel a dallal, „Luciferhez intézett himnuszukkal” a sötétség erőit csalogatták elő.

A média szívesen mutatta be Mick Jaggert egyfajta antikrisztusi figurának.

Az énekest egy időben valóban érdekelte az okkultizmus, a fekete mágia, de amikor látta, hogy ez hová vezet, ugyanúgy elhatárolta magát tőle, mint később a drogoktól – írta a Daily Mail.

A dal baljós eredetének a mítosza azonban még sokáig tartotta magát. Elterjedt például, hogy a zeneszerző Keith Richards akkori barátnője, Anita Pallenberg maga is boszorkány, és – Marianne-nal együtt – részt vett a vokálokban. Ezt a vonalat erősítette az is, hogy a Godard-film forgatása során tűz ütött ki a stúdióban, óriási károk keletkeztek, de a Sympathy szalagja sértetlen maradt.

Az elmúlt 50 év alatt azonban a dal kikerülhetetlen klasszikussá vált, a Rolling Stone magazin minden idők 500 legnagyobb rock-dala között a 32. helyre sorolta. Azóta sem hiányozhat egyetlen Stones-koncertről sem, a maga már-már nyomasztó lüktetésével, „hu-hu” kórusával. A budapesti közönség is hallhatta úgy 1995-ben, mint 2007-ben. Voltak olyan turnék, például az 1990-es Steel Wheels Tour, ahol a díszlettel valóságos „pokolraszállást” játszottak el.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
7 durva baki a Trónok harcából, ami még a starbucksos poharat is übereli
Nektek is feltűntek ezek?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Még a legjobb filmek és sorozatok készítői is véthetnek olykor hibákat, ez alól a Trónok harca sem kivétel. Nemrég beszámoltunk arról a hatalmas bakiról, ami az egész világot bejárta: az utolsó évad negyedik részének felvételekor ott maradt az asztalon egy starbucksos kávéspohár Daenerys előtt. Ráadásul a nem túl korhű elem a 15. perc környékén többször is felbukkan. Miután ez hatalmas felháborodást keltett, a HBO egy vicces magyarázattal állt elő, de az ötödik rész után megint figyelmesek lettek egy furcsaságra a fanatikusok. Egy képen ugyanis az látszik, hogy Jamie-nek hús-vér keze van, ami ugyebár lehetetlen.

Ezek után a Bright Side összeszedett még jó pár bakit, ami a Trónok harca eddigi részeiben előfordult, néhány pedig tényleg durvább, mint Daenerys Starbucks-pohara.

1. Havas Jon gumiszerű kardja

2. Modern locsolórendszer egy ókori városban

3. Jegygyűrű a Makulátlanok egyik harcosa ujján

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Trónok harca: megrendítőnek szánták az utolsó részt, de nem jött össze
Véget ért a nyolcadik, utolsó évad, elvarrták a szálakat. Nagyon be akarták már fejezni. Vigyázat, SPOILER!
Orosz Emese cikke - szmo.hu
2019. május 20.Egész múlt héten azon törtem a fejem, vajon hogyan lehet lezárni egy ekkora trilógiát csupán a maradék 75 percben. Hát így.

Összecsapták a befejezést, de az utolsó részből azért kiderült, ki ülhet a vastrónra. Illetve oda pont nem, és az is kiderül, miért nem.

SPOILER!

Érdekesség, hogy az utolsó részre ismét változtattak picit az intrón. Királyvár felperzselése után a mechanikus váracskán is látszódnak a pusztítás nyomai.

A főcímet követően a változatosság kedvéért a Trónok harca utolsó évadának utolsó része is vontatottan indul. A felégetett város hamulepte utcáin Tyrion a palotába tart. Végigsétál a felégetett termeken, s vele együtt mi is újra bejárhatjuk azokat a helyszíneket, ahol családja 8 évadon át szőtte a terveket és intrikákat.

Vicces, hogy gyakorlatilag az egész város téglákra esett, az alagsorban három kő elmozdításával Tyrion mégis megtalálja testvérei holttestét. Miközben ő könnyek közt, dühösen csapkodja a téglákat, Daenerys beszédet intéz katonáihoz, a megmaradt dothrakiakhoz és a makulátlanok seregéhez.

Ahogy az előző részben a Cleganebowl előtti scene, úgy ez alkalommal a Daenerys sárkányszárnyas belépője volt a rész legháttérképgyanúsabb felvétele.

Daenerys beszéde egyébként erősen emlékeztet valamiféle kommunista gyűlésre: molinóként lelógatott hatalmas zászló, magasba lendülő sarlók és a világ népeinek “felszabadításáról” szóló őrült monológ a történelemkönyvekből is ismerős lehet.

Miután Tyrion a királynő lábai elé dobja a segítői kitűzőt, börtönbe kerül. Jon meglátogatja, és az epizód első harmada tulajdonképpen egy köztük zajló hosszú, unalmas moralizálás arról, mi a helyes, illetve mit kellene kezdeni a bekattant Sárkánykirálynővel.

Jon szokás szerint nem is érti, mit keres itt, hogy került ebbe a szituációba, és nyűglődik azon, hogy neki kell jó döntést hozni és cselekedni. Végül rászánja magát, és felkeresi Daeneryst. Újabb poszterre való jelenet, amikor a hamulepte sárkány felemelkedik, hogy a bejáratnál megszagolja Jont.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Most egy ásványvizes palackot felejtettek a Trónok harca egyik jelenetében
A csapat rendre úgy reagál, hogy a folyamatos bakizás oka nem marketingfogás, hanem egyszerűen figyelmetlenség.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 20.Még mindig nem tudni, hogy szándékos-e vagy sem, de egyre több baki bukkan fel a Trónok Harca háza tájáról.

Volt ugye Jamie keze, ami egy fotó erejéig visszanőtt, aztán a Starbucks-pohár, ami az asztalon maradt egy jelenetben.

Most egy újabb szomjas és figyelmetlen színész felejtett valamit a díszletben, ami ezúttal egy Samwell Tarly lába mögött felejtett ásványvizes palack volt.

A csapat rendre úgy reagál, hogy a folyamatos bakizás oka nem marketingfogás, hanem egyszerűen figyelmetlenség.

Lapozz, ha látni szeretnéd a bakit:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Emilia Clarke megható Insta-posztban búcsúzik a Trónok harcától
Az utolsó évad zárórésze előtt jó néhány fotót posztolt a színésznő, aki bevallotta: szavakkal nem is nagyon tudja kifejezni, mit jelentett neki a sorozat és a karaktere.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Emilia Clarke, a hamarosan kifutó Trónok harca Daeneryse hosszú Insta-posztban búcsúzott a sorozattól és karakterétől. Több fotó kíséretében arról ír, milyen nehéz szavakkal kifejeznie, mit jelentett neki ez a szerep és a 8 évadnyi forgatás, ami annyira meghatározó volt számára, hogy nőként, színészként és emberként is formált rajta. A rajongóknak is köszönetet mondott: "nélkületek mi sem vagyunk".

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Finding the words to write this post has left me overwhelmed with how much I want to say but how small words feel in comparison to what this show and Dany have meant to me. The mother of dragons chapter has taken up the whole of my adult life. This woman has taken up the whole of my heart. I’ve sweated in the blaze of dragon fire, shed many tears at those who left our family early, and wrung my brain dry trying to do Khaleesi and the masterful words, actions (and names) I was given, justice. Game of Thrones has shaped me as a woman, as an actor and as a human being. I just wish my darling dad was here now to see how far we’ve flown. But to you, dear kind magical fans, I owe you so much thanks, for your steady gaze at what we’ve made and what I’ve done with a character that was already in the hearts of many before I slipped on the platinum wig of dreams. Without you there is no us. And now our watch has ended. @gameofthrones @hbo #love #motherofdragonsoverandout

@ emilia_clarke által megosztott bejegyzés,


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x