5 tudományos magyarázat arra, miért kell sokat szeretkezned
Azon kívül, hogy azért, mert jó.
Marie Claire, illusztrációk: Giphy, YouTube
2018. május 16.

Azt már régóta tudjuk, hogy a tudomány is azt állítja, minél több a szex, annál jobb. Azt viszont talán pontosan nem tudjuk, ennek mi a konkrét oka. A Marie Claire összegyűjtötte,

mit mondanak a kutatók a témáról.

1. Okossá tesz

A marylandi és a szöuli Konkuk Egyetem kutatásaiban részt vevő egerek és patkányok egyenleteket ugyan nem vezettek le egy jó kis egérszex után, de sokkal kevésbé voltak stresszesek, ami javítja az agyi funkciókat és a gondolkodást.

2. Távol tartja a tüsszögést

A Wilkes Egyetem kutatói állítólag rátaláltak az optimális számra, már ami a szex gyakoriságát illeti:

heti egyszer vagy kétszer a legideálisabb hancúrozni.

A kutatók felfedezték, hogy azon egyetemisták szervezetében, akik szexeltek, sokkal magasabb az antitestek aránya, melyek segítenek legyőzni a megfázást és az influenzát.

3. Még elő is léptetnek miatta

Hoppá. Az Oregon State Egyetem tanulmánya szerint azok, akik henteregtek szabadidejükben, sokkal pozitívabb hangulatban voltak másnap, ami miatt a munkájuk is nagyon elégedettséggel töltötte el őket, valamint odaadóbban dolgoztak. Ez pedig a főnöküknek is jobban tetszett, s ennek csak jó hatásai vannak. Például előbb engednek haza.

Vagy előléptetnek.

4. Jobb, mint az áfonyalé

Abban a tekintetben mindenképp, hogy sokkal hatékonyabban segít enyhíteni a menstruációs görcsöket. Egy 1900 nőn végzett tanulmány szerint a csoport kilenc százaléka maszturbált hatékonyan a menzesze alatt, hogy végett vessenek a görcsöknek.

5. Sokkal jobb, mint az öregedésgátló szérumok

Minek költünk tízezreket extra krémekre, amikor le is fekhetünk a párunkkal? A skót kutató és klinikai neuropszichológus David Weeks egy tanulmányában 3500 európai és amerikai nőt és férfit vizsgált. Érdekes módon azok, akik heti két-három alkalommal szexeltek, valós koruknál 7-12 évvel néztek ki fiatalabbnak.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!