hirdetés
randi_gyerekkel2.jpg

5 tanács gyerek mellett randizó szülőknek

Randizni, társat találni gyerek nélkül sem könnyű, ám nehezített pályán mozog az, aki úgy keres társat, hogy mindeközben még egy-két-három csemetét nevel.
Jánosi Vali írása a Személyescoach blogon, Fotók: Pexels - szmo.hu
2019. január 19.


hirdetés

Jánosi Valéria párkapcsolati coach és mediátor. Általában azért keresik meg, mert ellaposodott a viszonyuk, romboló veszekedésekbe bonyolódtak, megcsalták egymást, vagy éppen „szépen” szeretnének elválni. Dolgozik olyan szülőkkel is, akik nehezen értenek szót kamasz gyerekeikkel, és szükségük van arra, hogy egy közvetítő jelenlétében ismét visszataláljanak egymáshoz.

Blogján pedig segítséget találnak azok is, akik maguk szeretnék megoldani problémáikat.

A gyerek mellett randizók gyakran kételkednek abban, hogy kellenek-e ők valakinek a kicsikkel együtt. Hogyan fogadják majd a lurkók az új társat? Összeilleszthető-e két család, ha a páromnak is vannak gyerekei? Nehéz ezekre a kérdésekre általánosságban választ adni, van azonban néhány ökölszabály, ami megkönnyíti a dolgot.

1. Ne kezdj el a válás után rögtön randizni!

Bármennyire is békés egy válás, az minden érintett felet megvisel. A gyerekek számára felbomlott az, amit eddig otthonnak, családnak neveztek, nekik mindenképp idő kell, hogy visszanyerjék a biztonságérzetüket. Ha van idejük megtapasztalni, hogy a különköltözéssel nem veszítették el egyik szülőjük szeretetét sem, akkor nyitottabban tudják fogadni majd azt is, hogy a szüleik új társat keresnek. Adj nekik időt, hogy meggyászolhassák a veszteségeiket!

Az elvált szülőnek is szüksége van erre az időre. Még akkor is, ha te akartál válni, esetleg már évek óta vártad azt a pillanatot, hogy végre önálló életed legyen. Neked is kell egy kis idő, hogy végiggondold, mi romlott el a házasságodban, te mivel járultál hozzá, hogy így alakult a kapcsolat. Ha ezt a fontos lépést kihagyod, nagy az esélye, hogy a következő kapcsolatod is zátonyra fut. Az elvált szülőnek szüksége van arra is, hogy a megtépázott önbecsülését összeszedje.

Ha azzal az attitűddel kezdesz randizni, hogy kell valaki, aki felépíti az önbizalmadat, ha azt akarod a randizások során megtapasztalni, hogy kellek én még valakinek, az nem sok jóra fog vezetni. Könnyen beleszerethetsz az első szembejövőbe, aki egy kicsit is kedves, ám egyáltalán nem illik hozzád, esetleg bántalmazó. Sajnos a bántalmazók éppen az ilyen nőkre vadásznak. Tehát adj időt magadnak is, és szerezd vissza az önbecsülésedet, hogy magabiztosan tudd kiválasztani a hozzád méltó partnert!

2. Anya és nő is vagyok

Amikor egy anyuka randizni kezd, óhatatlanul felmerül a kérdés: ki vagyok én? Anya? Nő? Milyen anya az, aki esténként randizni jár, és elhagyja a váláson épp az imént átesett gyerekeit? Ha a válás utáni hónapokat arra szánod, hogy a gyerekekkel közösen feldolgozzátok a válás traumáját, ha sok-sok közös programot szerveztek, akkor ez a gondolat egy kicsi csitulni fog. Segíthet az is, ha végiggondolod: a gyerekeidnek azzal teszel a legjobbat, ha kiegyensúlyozott, derűs, boldog felnőtt vagy. Ehhez pedig nagy segítség, ha van egy szerető társad. Tehát nem bűn, ha elkezded megkeresni ezt az embert. A megfelelő partner megkeresése azonban felnőtt program, ahol a gyerekeknek egy jó ideig nincs helye!

3. Csak őszintén!

Ha úgy érzed, eljött az ideje a randizásnak, ezt érdemes elmondanod a gyerekeidnek. Természetesen az ő szintjükön, nyelvükön. Azt azonban egyáltalán nem kell megosztani velük, hogy éppen kivel randizol. Ha kicsik a gyerekek, érdemes az apás estékre, hétvégékre időzíteni a randikat, és akkor nem kell magyarázkodnod. De a gyereknek tudnia kell, hogy hosszú távon partnert keresel!

És persze az is fontos, hogy az éppen aktuális randipartnered minél előbb megtudja, hogy gyerekeid vannak. Sokan hosszú ideig elhallgatják a randik során ezt a tényt, mert attól félnek, hogy a kiszemelt partner megriad majd. Így arra törekednek, hogy előbb megkedveltessék magukat a másikkal, aki aztán majd átsiklik a tény felett, hogy a nővel/férfivel együtt jár még két-három gyerek is. Ez sajnos nem így működik! Ha meg is kedvel a partnered, csalódottnak, becsapottnak érzi majd magát, mert egy ilyen fontos tényt elhallgattál előle. Szóval csak őszintén! Ha számára problémát jelent, hogy gyereket nevelsz, akkor is problémát fog jelenteni, ha már megkedvelt.

4. Akkor mutasd be, ha már tétje van!

A gyerekeknek addig nem érdemes bemutatni az új partneredet, amíg nem válik biztossá, tartóssá a kapcsolatotok. A gyerek számára az a gondolat, hogy a szülőjének új párja van, egyáltalán nem könnyű. Még akkor sem, ha látszólag ezen átsiklik. Nem igazságos elvárni tőle, hogy gyorsan megküzdjön ezzel. Nem kell megismernie a gyerekednek a futó randipartnereidet! Bőven elég arról az egy személyről tudnia, akivel valóban tartós kapcsolatban gondolkodtok.

5. Találkozzatok a szabadban!

Amikor eljön az ideje az ismerkedésnek, legjobb, ha az fokozatosan történik. Jó, ha a szülő elmeséli, hogy találkozgat valakivel, aki fontos a számára, és megerősíti a csemetéjét abban, hogy ettől a kettőjük kapcsolata semmit nem fog változni. Hagyjál időt a gyerekednek, hogy megeméssze az információkat, engedd, hogy kérdezzen, megoszthassa veled a félelmeit! Még akkor is, ha ezt haragosan, kiabálva teszi. Nem könnyű elfogadnia, hogy anya/apa új társat keres, aki majd az ő “pótszülője” lesz.

Az első találkozást érdemes rövidre tervezni, leginkább egy semleges helyen. Például egy parkban vagy egy gyorsétteremben: így a gyerekek nem érzik úgy, hogy valaki az otthonukba férkőzik, vagy hogy csapdába estek egy idegen ember lakásán.

Végül tartsd észben, hogy amikor új partnert keresel, hosszú távon a gyerekeidért is “dolgozol”. Ha egyedül maradsz, és az egész életedet, boldogságodat értük “áldozod” fel, óriási terhet raksz rájuk. Nagyon nehéz leválni egy olyan anyáról, aki feláldozta értem az életét! Ha ezt csinálod, a gyerekeid felnőtt boldogságát is veszélyezteted.

Ha úgy érzed, kezd zátonyra futni a kapcsolatod, vagy nem tudsz zöldágra vergődni a kamasz gyerekeddel, olvasd a Személyescoach blogot!

KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
berontott.jpg

„Engem kellett volna választanod!” – üvöltötte az esküvőre berontó fehér ruhás nő

Stacey Owennel megtörtént minden menyasszony talán legnagyobb rémálma. Aztán jött még egy fordulat...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 07.


hirdetés

A menyasszonyi rémálmok közt előkelő helyen szerepelhet az, hogy a buli közepén berohan menyasszonynak öltözve az őrült ex, és magának követeli az újdonsült férjet.

Stacey Owennel pont ezt történt, bár akkor még nem tudta, hogy továbbra is az a nap marad marad majd élete egyik legboldogabbika – írja a Mirror.

Stecey a walesi Aberdare-ben mondta ki a boldogító igent vőlegényének, Kerinek. A házasságkötés utáni lakodalomban már épp a tetőfokára hágott volna a hangulat, amikor

az ajtóban egy nő jelent meg menyasszonyi ruhában azt üvöltve, hogy állítsák meg az esküvőt, neki kéne most ott állnia.

hirdetés

Az ünneplők földbe gyökerezett lábbal álltak az intermezzo láttán, bár néhányan nevettek, akkor még igencsak rémült volt a menyasszony. Mikor azonban a hívatlan vendég mikrofont ragadott és énekelni kezdett, akkor már ő is nevetett, főleg amikor az állítólagos szerető a menyasszonyi csokorral kezdte ütlegelni a férfit.

Kiderült, hogy az egész csak egy beugratás volt, a hisztérika bőrébe pedig egy ismert walesi komika, January Rees bújt, akit az egyik koszorúslány, Jackie Lewis szervezett be.

A turpisságról rajta kívül csak a DJ tudott, így valóban nagy volt a meglepetés, ám Lewis szerint a menyasszony imádta a poént még akkor is, ha először majdnem megállt a szíve.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
tory_ojeda_poliamoria.png

Négy apja is lesz egy 20 éves nő hamarosan megszülető gyerekének

A hét hónappal ezelőtt egy nyaraláson fogant kislányt februárra várja az öttagú család.
Fotó: YouTube/vasu news - szmo.hu
2019. december 06.


hirdetés

Négy pasija is van, de csak hárommal él együtt a 20 éves Tory Ojeda a floridai Jacksonville-ben. A poliamória, vagyis a többszerelműség elvét valló nő ennek ellenére a szerelmi ötszögben az egyetlen, aki nyitott párkapcsolatban él több partnerrel is, vagyis mind a négy férfinak ő az egyetlen párja. Ráadásul a fiatal lány terhes, a februárban érkező kislány felnevelését pedig valamennyi párjával együtt tervezi, írja a Mirror.

Tory még a középiskolában jött össze a 18 éves Marc-kal, két hónappal később szeretett bele a 23 éves Travisbe. Az egyaránt 22 éves Ethan és Christopher csak valamivel később lett a nő partnere, utóbbi egyébként a születendő gyerek biológiai apja is egyben.

hirdetés

"A fogantatás becsült napja idején kettesben nyaraltunk épp, így nem lehet más a baba apja" - jelentette ki a nő.

A különös család egy házban él, de mindenkinek megvan a saját hálószobája. Éjszakánként mindegyik férfi egy kicsit összebújik Toryval, gondosan ügyelve arra, hogy egyenlő idő jusson valamennyiüknek a nő ágyában.

Bár néha fellángol egy kis féltékenység a pasik között, ám ezt már jól tudják kezelni, leginkább egy kis nyitott beszélgetéssel. Az apaság azonban egy kicsit más lesz, egyelőre még nem is látják át pontosan, hogyan fogják nevelni a gyereket öten.

"Szoktunk azon viccelődni, hogy a kislány akár egy végtelen spirálba is kerülhet, ha valami kérdése lesz. Mindig tudja ugyanis majd valaki azt mondani neki, hogy menj és kérdezd meg apádat" - mondta a biológiai apa, Christopher.

A nő bevallása szerint az emberek sokszor nagyon furcsán néznek rájuk, amikor együtt megjelennek nyilvános helyeken. Nem egyszer kurvázták már le egy-egy ilyen helyzetben Toryt. A nő azonban nem adja fel, és azt reméli, hogy a szerelmi ötszög története talán jobban elfogadtatja a poliamóriát a társdalomban.

Ráadásul esze ágában sincs egy gyereknél megállni. Úgy fogalmaz, hogy mivel öt felnőtt van a háztartásban, valószínűleg a későbbiekben újabb gyerekek is születhetnek.

Nem Tory és négy pasija az egyetlen kapcsolatukat nagy nyilvánosság előtt is felvállaló poliamóriás pár. A közelmúltban egy olyan trióról számoltunk be, akik éppen a hármas esküvőre készülnek:


KÖVESS MINKET:


hirdetés
tiffanywright.png

A hivatásos koszorúslány kitálal: a legmeredekebb vőlegénysztorik

Hat sztriptíztáncosnő egy éjszaka alatt, pirosra festett haj és bunkó tanú - mindennel meg kell tudnia birkózni a hivatásos koszorúslánynak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 09.


hirdetés

A 36 éves Tiffany Wright már mesélt egyszer a Daily Mailnek a hivatásos koszorúslánykodásról és a horrorarákról is, most a másik oldalról sztorizgatott kicsit a lapnak, azaz lerántotta a leplet a nem mindig túl patyolat erkölcsű vőlegényekről.

Az oxfordshire-i lánynak már van bőven tapasztalata, 2016-ban indította el karrierjét, mint hivatásos koszorúslány. Azóta több mint 150 esküvőn vett részt, amelyknél leggyakrabban a menyasszony körül kell sürgölődnie, azonban gyakran kérik fel "speciálisabb" feladatokra. A bevetés árát meg is kéri, nagyjából 5000 fontért (kb. 1,8 millió forint) vállalja a bérkoszorúslánykodást.

Ha kell, inkognitóban kémkedik a vőlegény után

Egyik kliense, egy féltékenyebb menyasszony például azzal bízta meg, hogy derítse ki, mi történik leendő férje legénybúcsúján. Megadta Tiffanynak a férfiak tervét és útvonalát, a koszorúslány pedig igazi kémhez méltóan követte őket egész éjszaka. Egészen egy londoni sztriptízbárig nem is történt semmi olyan, ami kiverhetné a biztosítékot egy aránál, a bárban azonban már minden mindegy volt a férfinak: sztriptíztáncosok rángatták fel a színpadra és szexet imitáltak vele.

hirdetés

Később a sztripperek közül hatot egy privát helyiségbe invitált,

ahová Tiffany már nyilván nem ment utánuk, de nem volt nehéz kitalálnia mi történt bent, főleg, hogy a legénybúcsú többi résztvevőjével később meglehetősen részletesen kitárgyalták a bent történteket. Tiffany másnap szorgosan jelentett a menyasszonynak, aki azonnal lefújta az esküvőt.

Nem csak koszorúslány, hanem válságspecialista is

Nem csak kémkedésre, de válságkommunikációs problémamegoldásra is gyakran felkérik: egyszer felhívta őt egy ara, hogy fogalma sincs, hogyan kezelje a kialakult helyzetet. A vőlegény ugyanis kijelentette, hogy

az összes exét szeretné meghívni esküvőjükre,

még az utolsót is, akinek szintén megkérte már a kezét. Tiffany kapta azt a hálátlan feladatot, hogy leüljön a férfival, és elmagyarázza neki, miért nem célszerű meghívni az egész exhadsereget az esküvőjére.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


hirdetés
par-szerelmes-otthon-pxfuel-1000x667.jpg

9 otthoni randiötlet, ha nincs kedvetek kimozdulni a hideg időben

Sok romantikus programot lehet csinálni a négy fal között is. Mutatunk néhány ötletet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 03.


hirdetés

Itt a tél és vele együtt a hideg is. Hamar sötétedik, estefelé már vacogni lehet kint, és sokaknak már nincs is kedve kimozdulni ilyenkor. De ebben az időszakban sem kell elfelejteni a randizást, hiszen a négy fal között is lehet izgalmas, tartalmas programokat csinálni együtt. A HelloGiggles összeszedett néhány randiötletet otthonra.

1. Társasjátékparti

Vegyétek elő a kedvenc társasotokat vagy kártyajátékotokat, és mérkőzzetek meg egymással. Rengeteg olyan játék van, amivel ketten is jókat lehet szórakozni. Akár olyat is választhattok, ami nem a mókát helyezi előtérbe, hanem azt, hogy jobban megismerjétek egymást. Van már sok olyan társas, amiket direkt pároknak találtak ki, ezekkel nem nyúlhattok mellé.

2. Főzzetek egymásnak vacsorát

hirdetés

Ahelyett, hogy étterembe mentek, vegyétek magatokra a kötényt, a kezetekbe pedig a fakanalat, és főzzetek egymásnak valami finomat. Akár versenyt is csinálhattok abból, kinek a főztje sikerül jobban. Azzal is izgalmasabbá tehetitek a programot, hogy annak az országnak az ízvilága szerint főztök, ahová mindenképp szeretnétek egyszer közösen eljutni.

via GIPHY

3. Piknikezzetek otthon

Ha nincs kedvetek főzőcskézni, az is jó móka lehet, ha benti pikniket tartotok. Vegyetek elő plédet, párnákat, készítsetek egy kis kuckót ezekből a nappaliban vagy a hálószobában, és tegyetek ki mindenféle finomságot, amiből falatoztok, miközben jókat beszélgettek. Ha romantikussá akarjátok varázsolni a hangulatot, ne maradjon el a bor és a hangulatos gyertyák sem.

4. Készítsetek fotóalbumot

Biztosan nektek is van jónéhány közös képetek a telefonotokon vagy a számítógépeteken. Válasszátok ki a kedvenceiteket, nyomtassátok ki és tegyétek egy albumba, ami csak a tiétek lesz.

via GIPHY

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!