5 szupererő, ami éppen a szorongó emberekre jellemző!
Kiderült, hogy aki szorong, az többet tud, mint gondolná.
Awereness Act, fotók: Pixabay, Giphy - szmo.hu
2018. december 05.


A szorongás, amellett, hogy borzalmas és megterhelő dolog, jár némi előnnyel is, erről szól az Awereness Act egyik cikke. Állítólag ugyanis a szorongás együtt jár egyfajta megnövekedett érzékelési képességgel. Neked vannak ilyen szupererőid?

1. Képes vagy mások energiájának érzékelésére

Meg tudod állapítani, hogy valakinek pozitív vagy negatív-e a rezgése? Nem rendellenes érzés. A negatív emberek társaságában kellemetlenebbül érezheted magad, míg a pozitívak mellett kényelmesebben.

2. Megnövekedett empátia

A szorongó embereket sokkal jobban érdeklik a többiek érzései, mint másokat. Olyan magas az empátiaszintjük, amit a legtöbb ember nem is értene meg, s az érzelmeket is jobban felismerik.

3. Életmentő ösztön

A szorongás a réges-régmúltra, konkrétan az őskorra vezethető vissza. Ha ismerős számodra az érzés, hogy valami rossz dolog fog történni hamarosan – akkor tudod, miről van szó. Egy, az European Journal of Psychology-ban publikált pszichológiai tanulmány szerint a magas szorongásszintű emberek gyorsabban észlelték a veszélyt és gyorsabban is reagáltak rá.

4. Magas IQ

A szorongó emberek a kutatók szerint okosabbak is. Ez nem is csoda, tekintve a sok agyalást… Minden létező helyzet valamennyi lehetséges végeredményét ismerik.

5. Képesség arra, hogy meglássák a hazugságot

A szorongók legtöbbször képesek azonnal átlátni egy hazugságon. Ennélfogva bátrabbak is, mint magukról gondolnák, hiszen gyakran mutatnak rá ilyenkor arra, ha kilóg a lóláb.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x