hirdetés
hajo.jpg

5 súlyos hajószerencsétlenség, amelyeknek rengeteg halálos áldozata volt

A Le Joola elsüllyedése a második legnagyobb hajókatasztrófa volt békeidőben. De volt robbanás egy kikötőben, ami még a környező város jó részét is lerombolta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 16.


hirdetés

A Titanic borzasztó tragédiáján kívül sajnos még számos súlyos hajószerencsétlenség volt, melyekről azonban kevesebbet tudni.

Egyik ilyen az M/S Estonia komp volt, melyet 1979-ben Németországban, Papenburgban építettek. 1994. szeptember 28-án elsüllyedt a Balti-tengeren, 852 áldozatot követelve. Az első figyelmeztető jel hajnali 1 óra körül egy furcsa fémes zaj volt az orrkapu felől...

A halifaxi robbanás 1917. december 6-án következett be, egy hadianyagokkal megrakott francia hajó robbant fel a kikötőben. Több mint 2000 ember halt meg, a robbanás lerombolta a fél várost.

Az MV Le Joola egy 2002. szeptember 26-án, Gambia partjainál elsüllyedt szenegáli komphajó. Balesetében több, mint 1800 ember vesztette életét, ezzel a Le Joola elsüllyedése a második legnagyobb hajókatasztrófa békeidőben (az első az MV Doña Paz 1987-es pusztulása). A hajó indulása után, éjjel 23 óra körül a komp viharba került. A túlterhelt hajót az erős szél és a hullámok felborították. Sok utas egyszerűen leesett a fedélzetről, de a legtöbben a hajó gyomrában rekedtek. A parti őrség hajói csak másnap reggelre érkeztek a helyszínre, addig a helyi halászok siettek a segítségükre. Mikor a mentőhajók odaértek, még sikoltozás és kiabálás hallatszott odabentről.

hirdetés

Az SS Eastland amerikai utasszállító gőzhajó volt. 1915. július 24-én elsüllyedt, 848 utas halálát okozva. Ez volt Amerika egyik legsúlyosabb hajószerencsétlensége.

A Sultana katasztrófájában pedig több mint ezren vesztették életüket. Az oldalkerekes gőzhajó 1865. április 27-én leégett és elsüllyedt, miután négy kazánjából három felrobbant.

VIDEÓ: 5 súlyos hajószerencsétlenség


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
ital.jpg

10 dolog, amit az európaiak furcsának találnak Amerikában

Jó, ha tudod, hogy mi a helyzet a köszönéssel, az alkohollal vagy épp a borravalóval...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 28.


hirdetés

A világjárás korában megszokhattuk, hogy sokféle szokás létezik a világban. De mi a helyzet Amerikával, mire készülhetünk a leghétköznapibb helyeken vagy helyzetekben?

Ezen a listán olyan lényeges eltéréseket választottak, amiket máshogy csinálnak Amerikában, mint Európában.

VIDEÓ: Top 10 dolog, amit az európaiak furcsának találnak Amerikában

hirdetés

Ha érdekel, melyik filmekben menti meg a rossz a jót, akkor lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


hirdetés
xfaktor-mikrofondobalo-locapantera-dallosbogi-1.jpg

Zseniális Radics Peti-paródia született az X-Faktor eddigi legismertebb jelentkezőjéről

Az emlékezetes jelenet Radics Petit is megihlette, aki paródiát készített a stúdióban történteket újraszinkronizálva.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 21.


hirdetés

Mi is írtunk az idei X-Faktor egyik ismertté vált versenyzőjéről, akit nem az előadása tett emlékezetessé, hanem a balhé, amit a stúdióban rendezett.

Dallos Bogit próbálta eltalálni a mikrofonnal a versenyző, Loca Pantera, mert Bogi azt mondta, hogy az előadás ízléstelen volt.

Gáspár Laci állította le végül Loca Panterát, miután az jelenetet rendezett, és nem tudott diszkréten távozni. Laci megemelte a hangját, és kiküldte a stúdióból. Ezt követően Loca Pantera kiviharzott a színfalak mögé, és ott folytatta.

hirdetés

Az emlékezetes jelenet Radics Petit is megihlette, aki zseniális paródiát készített a stúdióban történtekről:

Ez volt az eredeti előadás:


KÖVESS MINKET:


hirdetés
ido2-Copy.jpg

10 megoldhatatlan paradoxon, amire sosem kapunk választ

Mitől izgalmas az időutazós, a híres teknősversenyes? Néhány meglepő felvetés és elgondolkodtató megoldás...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 20.


hirdetés

A paradoxonok szórakoztató és csattanós formában mutatnak rá az emberi gondolkodás gyakran elkövetett hibáira. Látszólag értelmesnek tűnő elképzelések adnak nem várt vagy épp teljesen ellentmondásos eredményeket.

Hagyományos intuíciónk, gyakran egyszerűnek tűnő kérdésekben mond csődöt, hiszen a paradoxonok világában semmi sem az, aminek látszik.

Mi a helyzet Achilleusz és a teknős párharcával, milyen az Időhurok, mitől híres Thészeusz hajója?

VIDEÓ: 10 megoldhatatlan paradoxon, amire sosem kapunk választ

hirdetés

Ha érdekelnek a Marvel karakterek, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


hirdetés
billgates.jpg

5 dolog, amit Bill Gates megvehet, de te nem

A világ egyik leggazdagabb embere rendelkezik például Leonardo da Vinci híres kódexével vagy egy óriási értékű könyvtárral is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 22.


hirdetés

Bill Gates hatalmas vagyonra tett szert, az üzletember, szoftverfejlesztő, feltaláló a világ egyik leggazdagabb embere lett. 2018-ban vagyonát körülbelül 97,4 milliárd dollárra becsülték. A Microsoft cég alapítója és tulajdonosa gyakorlatilag bármit megengedhetne magának, hiszen percenként mintegy 7 millió forintnyi összeggel gyarapodik.

Az összeállításból kiderül, hogy milyen egészen különleges dolgokat tud megvenni, amiket egy hétköznapi ember elgondolni sem tud.

Például a híres Leonardo da Vinci-féle Leicester-kódexet, benne tudományos kéziratait és rajzait. Az üzletember 1994-ben vette meg egy árverésen a kódexet 30,8 millió dollárért, és azóta többször is kölcsönadta múzeumoknak.

Vagy ott van Winslow Homer amerikai festőművész Lost on the Grand Banks című alkotása is, amit 30 millió dollárért vásárolt meg.

hirdetés

De van hatalmas könyvtára is, és még néhány más érdekesség is.

VIDEÓ: 5 dolog, amit Bill Gates megvehet, de te nem

A több száz éves játékokért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!