5 ok, amiért jó, ha a mobilod a pénztárcád is egyben
Főnyeremény azoknak, akiknek kicsi a táskájuk vagy hagytak már el pénztárcát.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2018. december 04.


Ma már egy táskányi terhet cipel helyettünk az okos mobilunk: benne van a naptár, a jegyzetfüzet, rajta hallgatunk zenét, intézünk levelezést, tájékozódunk a menetrendekről, fotózunk vele vagy éppen ezen tanulunk. Míg régebben ennyi mindenhez egy jól bepakolt táskára volt szükségünk, mostanra elég csupán a mobilunk. Mobil, pénztárca, lakáskulcs – szól az alap leltár ha elindulunk otthonról.

De mi lenne, ha még több dolgot selejtezhetnénk le? Bár a lakáskulcsot egyelőre nem képes a mobilunk pótolni, a pénztárca szerepében ma már ugyanolyan alakítást nyújt, mintha csak bankkártyával fizetnénk.

Miért érdemes új pénztárca helyett mobilról intézni a bevásárlást? Összeszedtünk rá öt érvet!

1. Gyors

Persze ez a legevidensebb, de tényleg fényévekkel gyorsabb mobilon csippantani, mint a pénztárcába könyékikg nyúlva apróért kutatni. A mobilok ma már szinte hozzánőttek az ember kezéhez, így legyen szó buszozásról vagy sorban állásról, biztos, hogy 10-ből 9 ember kezében ott lesz unaloműzőként a telefon. Innen pedig aztán tényleg csak egy lépés egy pillanatra felnézni a képernyőről és lecsippantani a bevásárlást.

2. Biztonságos

A mobilfizetés ugyanolyan biztonságos, mintha kártyával fizetnél. Sőt, a ma használt telefonok többségén be lehet állítani, hogy csak bizonyos kód megadása után oldjon fel a képernyőzár. Beállíthatod a zár típusát is – használhatsz számkódot, mintát, de akár ujjlenyomatodhoz is kötheted a zár feloldását. A telefonzár megakadályozza, hogy fizetni tudjanak a telefonoddal, ráadásul a mobiltárca alkalmazásoknál is van lehetőség plusz biztonsági beállítással élni. Ha pedig valóban eltűnik vagy ellopják a telefonodat, a kártyádat a már megszokott módon tudod letiltani a kibocsátó bankodnál.

3. Pénzváltás? Pipa!

Külföldön könnyen belekeveredik az ember a különféle pénznemekbe, összefolynak az aprók a pénztárcában a helyi valutával, blokkokkal, odarejtett kincsekkel. Ha mobillal fizetsz nem kell bajlódnod az apróval, vagy nézegetned, hogy melyik bankjegy milyen címletet rejt. Ahol van érintésre alkalmas terminál, ott külföldön is egyszerűen fizethetsz a telefonoddal.

4. Mindig van nálad pénz

Jártál már úgy, hogy leugrottál futni vagy csak járni egyet és menetközben sóhajtva kaptál az üres zsebedhez? A mobilfizetéssel kiiktatható a sóhajtás: ha hirtelen kell valamit vásárolnod, de nincs nálad a tárcád, vagy éppen csak megfeledkeztél valamiről, akkor sem kell felesleges köröket futnod a pénztárcádért és vissza. Ha már a mobilon van a fél életed, logikus, hogy a pénztárcád is helyet kapjon benne.

5. Modern

Mindenre van egy jó alkalmazás a mobilodban és olyan vagy, mint egy digitális svájci bicska? Akkor hogy lehet, hogy még mindig egy jókora pénztárcától szakadozik a zsebed? Ha szereted az újításokat, azonnal lelkesedtél az egyérintős bankkártyáért és Sirivel is jóban vagy, akkor bizonyára mire a cikk végére értél már keresed is, miként válthatná le folyton veled lévő hű bajtársad a pénztárcádat.

Magyarországon ma már szinte bárki fizethet a telefonja segítségével. Ehhez egy legalább 4.4-es verziószámú Androidos, NFC képes telefon, mobiltárca applikáció, és egy Mastercard kártya szükséges. Hazánkban jelenleg 5 kereskedelmi bank mobiltárca applikációja érhető el (Budapest Bank, Gránit Bank, K&H Bank, MKB Bank,OTP Bank), ráadásul az egyik megoldás egy prepaid kártya segítségével bármely másik bank ügyfelei számára lehetővé teszi a mobilos fizetést.

KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x