hirdetés
parkereso1.jpg

5 lépés a sikeres online társkereséshez, amit érdemes megfogadni

Mi a legsúlyosabb hiba, amit elkövethetsz? Hogyan állj hozzá eleve az egészhez? Segítünk.
Györfi András írása, Képek: Pixabay - szmo.hu
2018. július 02.


hirdetés

Györfi András blogján a szerző gondolatait olvashatjátok technológiáról, médiáról, nőkről, pszichológiáról, macskákról, politikáról.

2011-ben indítottam az első társkereső oldalamat, az azóta eltelt hosszú évek során láttam mindent, amit ezen a piacon látni lehet. Köztük sok olyasmit is, amit bár ne láttam volna, de ez egy másik poszt témája lehet egyszer. Sok tízezer felhasználó, több száz egymásra talált pár, a szerelmük gyümölcseként tucatnyi baba, nagyjából így néz ki az eddigi "mérlegem".

Hülye lennék, ha nem fedeztem volna fel bizonyos mintázatokat, típushibákat az elmúlt hét év során. Éppen ezért összeszedtem öt kulcs lépést és tennivalót amivel jóval sikeresebb lehet a párkeresésünk az internet tengerében. A tippek bárhol, bármilyen oldalon használhatóak, univerzális "titkokról" van szó.

1. Az a fránya adatlap

A klasszikus, újra és újra visszatérő hiba az adatlap hanyag kitöltése. Az interneten vagyunk emberek, itt aztán nem kell spórolni a hellyel, tessék rendesen kitölteni azt az adatlapot! Persze minden oldalon korlátozott a bemutatkozásra adott hely, de soha, senkit sem láttam még, aki arról panaszkodott volna, hogy nem kapott elég lehetőséget a bemutatkozásra.

Gondolkodjatok a regisztráció során arról, hogy milyenek vagytok, mi érdekel titeket, mutassatok egyéniséget, használjátok ki a lehetőséget, hogy megismerhessenek! Az adatlap kitöltése során az első és legfontosabb lépés az általános bemutatkozó tisztességes megírása. Ehhez érdemes a következőket követnünk:

hirdetés

* Gondoljuk át, hogy mi érdekel minket igazán, ne szégyeljük a hobbijainkat, az érdeklődési körünket! Ha heti három madáretetőt barkácsolunk, netán a kínai sakk szerelmesei vagyunk, bátran írjuk le, ne féljünk az ítélkezéstől!

* Ne akarjunk semmilyen íratlan szabálynak, trendnek, divatnak megfelelni, vállaljuk a személyiségünket a bemutatkozó megírásakor a stílus tekintetében is! Az egyetlen szabályrendszer, amit követnünk kell az természetesen a helyesírás.

* Amikor arról kell beszélnünk, hogy milyen társra vágyunk, szintén legyünk maximálisan őszinték és hitelesek! Nem kell szégyellni a lelki szükségleteinket, akár férfiként, akár nőkét futunk neki az ismerkedésnek. Legyen kerek egész a vallomás arról, hogy kit is keresünk, néma gyereknek az anyja sem érti a szavát!

* Ne spóroljuk meg a munkát, minden egyes mezőt töltsünk ki, azokat is, amiket nem kötelező megadni. Minél több információt adunk meg magunkról, annál jobb! Persze kulcs a hitelesség és a teljes őszinteség! Nem kötelező egy ültő helyünkben kitölteni a teljes adatlapot, több napra is eloszthatjuk a munkát.

2. Apropó munka...

Soha, senki sem mondta, hogy az online társkeresés könnyű! Ez bizony munka, ugyanúgy, mint az ismerkedés klasszikus formái. Természetesen óriási előnyt és kényelmet ad egy internetes társkereső, hiszen akkor is dolgozik helyettünk az adatlapunk, amikor alszunk vagy a munkahelyünkön vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell megerőltetnünk magunkat!

Minden nap nézzünk rá az eszközre, válaszoljunk annak, aki szimpatikus, kezdeményezzünk ha valaki igazán tetszik! Ha úgy érezzük, hogy kezdünk kiégni akkor tartsunk szünetet, pár napig vagy akár egy-két hétig ne is nézzünk rá az oldalra!

3. Azok az üzenetek...

A vonatkozó szabályokat, előírásokat természetesen mindig, minden egyes társkeresőnk üzemeltetésekor betartottuk, viszont nem egy, nem két esetben kényszerültünk arra, hogy egy-egy panasz kapcsán belenézzünk egyes üzenetváltásokba. A helyzet siralmas, főleg férfiak körében gyakori, hogy megírnak egy (hibákkal teli) rövidke üzenetet, majd azt küldözgetik nők tömegének a jó öreg kopi-pészt segítségével.

Ez így nem fog menni! Ismerjük meg a másikat, jobb híján az adatlapjának átbogarászásával, reagáljunk valamire, amit elárult magáról. Szimpátiát válthat ki a figyelmesség, a törődés. Használjuk az oldal adta lehetőségeket, tudjunk meg minél többet a másikról. A legfontosabb pedig a kreativitás! Tűnjünk ki a tömegből, ha például egy hölgy megjelölte a kedvenc szerzőjét, akkor járjunk egy kicsit utána a témának, ismerjük meg, kezdjünk beszélgetést ez alapján.

4. Képek, képek, képek

Az online társkeresés esszenciális eszköze a f o t ó! Muszáj fotót feltennünk. Ha nem tesszük, akkor szinte nullára csökkentettük a pártalálásunk esélyeit. Ne csak egy képet töltsünk fel, hanem minél többet. Ez elengedhetetlen! A képek legyen jó minőségűek. Minél nagyobb a felbontás, annál jobb.

Itt is vállaljuk a személyiségünket! Nem baj ha egy bulin készült hülye fotót töltünk fel, természetesen erősen ittas állapotban készült képekkel nem célszerű próbálkozni. Legyünk annyira egyediek, amennyire csak lehet, az emberek szeretik az egyéniségeket, az eredeti embereket akik vállalják önmagukat!

5. Türelem!

Már említettem, viszont ez a gondolat annyira fontos, hogy önálló pontot érdemel. A társkeresés nem csak munka de egy óriási türelemjáték is egyben. A piaci statisztikák szerint átlagosan hat hónap, mire valaki megtalálja a párját, legyünk kitartóak!

Persze ez nem azt jelenti, hogy a regisztráció után hat hónappal már otthon vár vacsorával vagy a munkahelyünk előtt a másik! Dolgoznunk kell a cél érdekében, folyamatosan kezdeményezni kell, a közeledésekre pedig reagálni, bele kell tenni a munkát a válaszolgatásba is!

Ez a legnagyobb hülyeség, a legsúlyosabb hiba, amit csak elkövethetsz az online társkeresés során! Egy izgalmas kutatás szerint éppen a legszebb nők és a legsármosabb férfiak kapják a legkevesebb üzenetet.

Hogy miért? Azért mert szinte mindenki azt gondolja, hogy az illető annyira jól néz ki, hogy biztosan rengeteg üzenetet kap, sok lehetősége van, nem fog nekünk reagálni.

Éppen ezért ott árválkodnak, szinte senki sem meri megszólítani őket. Legyél ezzel tisztában és kezdeményezz bátran! Arról nem is beszélve, hogy a kishitűség cseppet sem szexi, legyen önbizalmad, lépj! Ha tetszett a poszt nézd meg a legújabb projektemet, teljesen ingyenes.

Sikeres ismerkedést kívánok mindenkinek, bármelyik oldalt használjatok!


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
adult-alone-black-and-white-blur-568021-1000x667.jpg

„Azt látják a gyerekek, hogy rángat a hajamnál fogva” – a koronavírus rejtett áldozatai: a családon belüli erőszak elszenvedői

Két nő - egy amerikai és egy indiai - mesélt arról, hogy a családon belüli erőszak áldozatainak még nagyobb szenvedéssel jár a koronavírus-járvány.
Kép: Illusztráció (Pexels) - szmo.hu
2020. március 31.


hirdetés

A koronavírus-járvány többek közt azt is eredményezte, hogy több országban vesztegzár alá vonták a városokat: jelenleg nagyjából a világ harmada van a kijárási tilalomnak megfelelően szobafogságra ítélve, és szintén rengeteg ember van korlátozva a kijárásban. A szakértők szerint a válság magában hordozza az agressziót és a frusztráltságot is, a helyzet pedig azokra a háztartásokra nézve sokszorosan veszélyes, ahol a családon belüli erőszak felütötte a fejét.

Nagy-Britanniában csak ezen a hétvégén 65 százalékkal emelkedett a bántalmazottak által hívható ingyenes zöldszám forgalma,

ez is tisztán mutatja, hogy a probléma nagyon is valós. A BBC megkeresett két olyan nőt, akik jelenleg vesztegzár alatt vannak egy lakásba zárva bántalmazójukkal.

Az indiai Geetával még azelőtt készített a portál interjút, hogy bevezették volna a 21 napos kijárási tilalmat. Geeta férje, Vijay riksasofőrként dolgozik, ám, mivel a járvány miatt nagyon kevesen használják a tömegközlekedési eszközöket, a férfinak jelentősen visszaesett a jövedelme, az átlagos napi 1500 rúpiáról 700 rúpiára. Emiatt Vijay érthetően feldúlt, ám mindezt az alkoholba és az agresszióba fojtja. Az egyik estén például ismét részegen jött haza, "hány ilyen nap lesz még?" - üvöltötte, és a falnak vágta az üveget. A gyerekek Geeta mögé bújva reszkettek.

"Időbe telt, mire lenyugtattam a gyerekeket.

hirdetés

Sokszor látták már az apjukat dühösnek, de az utóbbi hetek mindennél rosszabbak voltak. Azt látják, hogy tárgyakat hajigál a falnak, vagy engem rángat a hajamnál fogva."

Geetát korábban is bántalmazta már a férfi - először a nászéjszakájukon ütötte meg. A nő már többször próbálta elhagyni, ám a férfi azzal fenyegeti, hogy akkor nem láthatja többé a gyerekeit.

Egy átlagos hétköznapon Geeta hajnalban indul, hogy vizet hozzon a családnak az egy kilométerrel messzebb található kútról. Amint hazavitte a vizet, a szomszédokkal beszélgetve várja meg, hogy a helyi ételárus megérkezzen, majd miután bevásárolt, nekiáll reggelit készíteni. A férje 7-kor megy el otthonról, ebédre és egy kis pihenőre érkezik haza, akkor megy vissza dolgozni, amikor a két idősebbik gyerek hazaér az iskolából.

Mindez azonban megváltozott, amióta kevesebb a munkája, és amióta bezárták az iskolákat. A gyerekek ennek köszönhetően folyamatosan otthon vannak, Geeta szerint ez hihetetlenül idegesíti a férjét.

"Általában a dühét nekem tartogatja, ám mostanában már a gyerekekkel is üvölt teljesen jelentéktelen dolgokért. Ilyenkor általában valamivel megpróbálom magamra terelni a figyelmét, ám minél többet vagyunk együtt, annál kevésbé sikerül elvonni a figyelmét."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
design-intro-e-plus.jpg

A viharban született telefon, ami csendben lealáz mindent: Huawei P40 Pro

Leteszteltük a Huawei legújabb csúcskategóriás készülékét.
Csákvári Péter - szmo.hu
2020. március 31.


hirdetés

Pontosan 1 évvel ezelőtt Párizsban a helyi Hungexpo szerűség előtti kávézóban bontottam ki a Huawei P30 Pro-t, amit nemes egyszerűséggel tegnapig a legjobb telefonnak tartottam a világon. Ott azonnal a parádés premier után, a rózsaszín virágba borult lombkoronák alatt örökre letettem az IPhone-omat, és az addig gyűlölt Androiddal együtt beleszerettem abba a telefonba. Végre nem merült le fél nap alatt, gyönyörű a kijelző, brutális kamerarendszer forradalmi újításokkal, és még most 1 év után sem vesztett ezekből semmit. Így érthető, hogy miért vártam aztán epekedve, hogy megjelenjen végre a P40 Pro, ami majd újra letehet valami nagyon komolyat az asztalra. Aztán történt egy s’ más, és úgy tűnt az összes létező rúd rájár a kínai cégóriásra az elmúlt egy évben. 

Először is ott van az a bizonyos kereskedelmi háború az USA-val, aminek végeredményeképp Google alkalmazások nélkül és az alap Androiddal kellett kiadniuk már a P40 szériát. Aztán az egész csapást megfejelte egy világjárvány, hogy még véletlenül se tudják eladni, ha mégis sikerül olyat alkotniuk, ami indokolttá tenné, hogy túl tegyük magunkat az előbbin. No de milyen is lett ez a P40 Pro?

Pár napja kaptam egy mail-t, hogy adjam meg a címemet, jönne egy telefon tesztelésre. Nyilván tudtam melyik lesz az, de nagyon meglepett, pedig pontosan a premier napján érkezett meg. A világ most teljesen mással foglalkozik, ezáltal mi is, és pontosan ezért nagyon jól esett, hogy végre valami elvonja a figyelmemet. Tavaly azért voltam izgatott a kibontásnál, mert egy számomra teljesen új márka teljesen új rendszerét kaptam kézhez, idén pedig azért, mert úgy ismerem az elődjét, mint a tenyeremet. Az első dolog ami szembetűnik amint a kezembe vettem, hogy egy kolosszális kamerasziget van a hátoldalon, ami egyből arra engedett következtetni, hogy a Huawei ismételten a fényképezésre helyezi a hangsúlyt. Megfordítva ebben további megerősítést kapok, mert az első kijelzőn már nem egy csepp alakú szelfi kamera finomkodik, hanem egy batár nagy kapszula, amiben  egy 32 megapixeles, autofókuszos szenzor és az infra alapú, mélységérzékelős rendszer a portrékhoz és a 3D arcazonosításhoz kapott helyet. Ez utóbbi igencsak jól jött, ugyanis érezhetően akadálymentesebb az az arcfelismerés, négy nap alatt eddig mindig felismert (olyan szituációkban is, amikor magamat sem ismerném fel), míg az elődnél egy erős 70% volt az arány.  

A kijelző már 6,58"-es HDR OLED panel, 1200 x 2640 pixel felbontással, ami látványosan jobb, mint az elődé, pedig nehéz volt elképzelni, hogy ilyen létezhet. Ezáltal az ikonok kisebbek lettek, a vezérsávon alul már öt ikon fér el négy helyett. A telefon fényei, színei egy árnyalattal melegebbek lettek, ez egyrészt jó a szemünknek, másrészt sokkal barátságosabb hangulata van. A káva teljesen eltűnt, most már minden irányba lefolyik a kijelző, ugyanakkor a sarkokon felfutnak a hátlap élvédői, megelőzvén egy agyérgörcsöt, ha leejtenénk. A képernyőbe épített ujjlenyomat olvasó nagyobb lett, így 30%-al gyorsabb is. 

A fő kamera ezúttal már  50 megapixeles, 1/1,28"-re növelt RYYB szenzorral és 27 mm-es lencsével f/1,9-es blendével. Az ultraszéles lencse 40 megapixeles, 10 megapixelre skálázva, (1/1,54", 18 mm, f/1,8-as Cine lencse, PD-autofókusz), a P30 Pro-ban bemutatott periszkópos zoom rendszer pedig 12 megapixeles (RYYB szenzor, 1/4", PD-autofókusz, f/3,4, 125 mm, OIS, 5x-ös optikai nagyítás). Utóbbi már a RYYB szenzornak köszönhetően sokkal jobban lát félhomályban, mint elődje, így minden sztalker álma lehet. Az ultraszéles lencsére fért rá igazán egy ráncfelvarrás, jelen állapotában a piac legdurvább ultraszéles mobil lencséje. 

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
betegseg.jpg

Koronavírus: hogyan kezeljük magunkat, ha nincsenek súlyos tüneteink?

Néhány apróságtól eltekintve ugyanazt kell csinálni, mintha influenzásak lennénk.
képünk illusztráció, fotó: Pexels - szmo.hu
2020. április 03.


hirdetés

A fertőzöttek túlnyomó része tünetmentes, vagy enyhe tünetekkel vészeli át a koronavírus-fertőzést. Ők jellemzően otthon gyógyulnak, nem szorulnak kórházi ellátásra. A Business Insider nekik gyűjtötte össze a Harvardi Orvosi Iskola munkatársának segítségével, hogy az házi karantén alatt mivel kezeljék magukat a minél gyorsabb gyógyulás érdekében.

Abraar Karan egyik legfontosabb tanácsa, hogy a pozitív teszt után haladéktalanul értesítsünk mindenkit, akivel a tünetek jelentkezése előtti két hétben kapcsolatba kerültünk. Ezzel akár további fertőzéseket is megelőzhetünk.

Ha már jelentkeztek a betegnél a tünetek, akkor a koronavírus kezelése szinte teljesen megegyezik a hagyományos influenzáéval.

Az egészségügyi szakember szerint fontos a megfelelő hidratálás, vagyis a folyamatos és állandó folyadékpótlás. A fertőzöttek minél jobban izolálják magukat a velük egy háztartásban élőktől, ha lehet, használjanak külön mosdót és aludjanak egyedül. A koronavírusos betegek semmilyen körülmények között ne hagyják el a lakóteret.

A tünetek enyhítésére fájdalomcsillapítót és lázcsillapítót javasol Abraar Karan, aki hozzáteszi, hogy a szimptómák súlyosbodása esetén azonnal fel kell hívni a kijelölt szakembert.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
blog_elokep_varazsloval-2.jpg

Ingyenes szabadulós játékkal segítik a szabadulószobák az otthon maradtakat

A játékot egyénileg, de akár társas formában is játszhatod, hiszen van benne furfangos fejtörő bőven.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 01.


hirdetés

A szabadulószobák nagyon népszerűek Magyarországon, de mostanában még többen szeretnénk kiszabadulni! Mondhatni a lakásunk alakult át saját szabadulószobánkká, ahonnan nehéz kijutni. Ezt a problémát hidalja át egy röpke órára az újdonságnak számító digitális szabadulós játék!

Szabadulószoba, mely kényelmesen a kanapéról élvezhető

Egy csapatépítő játékokra szakosodott szabadulószobás társaság elkészítette úttörőnek számító első digitális szabadulós játékát. Ez egy ingyenes, 60 perces virtuális kihívás Neked is, ha most épp Te is otthon gubbasztasz. A játékot egyénileg, de akár társas formában is játszhatod, hiszen van benne furfangos fejtörő bőven, jól jöhet a barátok „távsegítsége” is.

Egyszerű Google Űrlapok segítségével készített játék

„A digitális oktatás hozzánk is begyűrűzött, és ekkor láttam meg ennek a játékverziónak az elkészítési lehetőségét! Profi látványt nem ígérünk, a játék esztétikája és mechanikája meglehetősen csupasz, de igyekeztük a Google lapok speciális lehetőségeit maximálisan kreatív módon kihasználni. Azért ne becsüljük le!" – mesélt a kezdeti lépésekről Pattantyús Ádám, a Sweet Escape szabadulószoba vezetője.

hirdetés

A szabadulószobák bezártak a karantén alatt?

Amíg mellőznünk kell a valódi szabadulós játékokat, ezzel az ingyenes, virtuális kihívással pótolhatjuk a szabadulószobák hiányát. Résztvevőként még csak online regisztrációra sincs szükséged. Laptopról, mobiltelefonról is játszhatsz, talán egy papírt és egy ceruzát vegyél majd magadhoz!

„A játék remek időtöltés, felnőtteknek és tizenéveseknek is, melyben az Időmágus fogságába esünk, és különböző rejtvények, fejtörők révén szabadulhatunk. Most az élet egy időre átterelődik az online világba, nem tartom kizártnak, hogy több online szabadulós játékot is tervezni fogunk a közeljövőben.” – mondta el véleményét és jövőbeli elképzeléseit az ötletgazda.

Még nem voltál szabadulószobában?

Akik még nem jártak valódi szabadulószobában, azoknak is ez egy remek alkalom, hogy belekóstoljanak a szabadulós játékok világába, hiszen hasonló kihívások elé állítja a virtuális játék is a kalandorokat, mintha egy igazi szobában lennének.

Kiváló unaloműző!

A kalandos történet videókat, linkeket és fényképeket tartalmaz, izgalmas online rejtvényekbe ágyazva. Trükkös tevékenységek sorozata vár mindenkit! Aktiváld a kódokat, találd meg a kulcsokat, oldd meg a fejtörőket, és juss kis a szobából!

A játék itt érhető el: Az időmágus – digitális szabadulószoba.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!