hirdetés
vcm
5 lehetőség, hogy segíts a rászorulóknak karácsonykor
Olyan lehetőségeket gyűjtöttünk össze, amelyekkel nagyobb beruházás nélkül tudtok segíteni a rászorulókon.
Hossó Roxána, Címkép: Cipősdoboz Akció / Facebook - szmo.hu
2014. december 16.


hirdetés

Karácsony közeledtével egyre jobban felpörög az ajándékvásárlási-láz és az ünnepi készülődés, ám a csillogó részletek mögött ott van a szomorú valóság. Sokaknak nem hogy ajándék nem kerül a fa alá, még az is kérdés, lesz-e vacsora a szentestén. Közhely, hogy jobb adni, mint kapni – de gondoljatok arra, hogy akár egy számotokra már értéktelen, régi tárgy mekkora örömet okozhat a nehéz sorban lévőknek, akik a folyamatos nélkülözés miatt sok mindent nem engedhetnek meg maguknak. Az alábbi listában olyan öt lehetőséget gyűjtöttünk össze, amelyekkel nagyobb beruházás nélkül tudtok segíteni a rászorulókon.

1. Cipősdoboz – egy csomagnyi figyelmesség

A Cipősdoboz Akció Angliában indult és több mint egy évtizede hazánkat is elérte. A lényege: keressetek egy cipősdobozt, döntsétek el, hogy milyen korú lánynak vagy fiúnak szeretnétek ajándékozni, majd töltsétek meg a dobozt apróságokkal. Adhattok például játékokat, finomságokat, tanszereket vagy akár tusfürdőt, dezodort is. A dobozt azzal varázsolhatjátok igazi ajándékká, ha egy kedves személyes üzenetet vagy fotót is belerejtetek. Rengeteg gyereknek szerezhettek így örömet egy tollal, plüssállattal, pár szem cukorkával, ami, valljuk be, nem elsősorban a ráfordított összeg miatt lesz különösen értékes, hanem a szeretet miatt, amivel összeállítjátok. A ciposdoboz.hu oldalon utánanézhettek, hova várják a dobozokat és kikhez fogják eljuttatni. Itt gyűjthettek ötletet arról is, mit rakjatok bele. Fontos tudnivaló: a csomagokat december 18-ig tudjátok leadni.

ciposdoboz

Részletes infókat az ajándékozással kapcsolatban korábbi cikkünkben is olvashattok.

2. Csodalámpa – teljesítsetek egy kívánságot!

Biztos ti is gondoltatok már arra gyerekkorotokban, milyen lenne, ha egy dzsinntől kérhetnétek, hogy teljesítse egy kívánságotokat. A Csodalámpa alapítvány 3 és 18 év közötti súlyos beteg gyerekeknek segít úgy, hogy teljesíti egy kívánságukat. Nem is akárhogyan: a ti segítségetekkel, szóval ebben a történetben ti lehettek a dzsinn. A csodalampa.hu oldalon megnézhetitek, milyen kívánságai vannak a gyerekeknek, és ha találtok olyat, amit teljesíteni tudtok és amiben szívesen segítenétek, ne habozzatok, csaljatok mosolyt egy gyerek arcára! A Csodalámpa már több mint 2468 kívánságot segített teljesíteni – és ki tudja, lehet, hogy a következőnek ti is részesei lehettek...

csodalampa

3. Noé Állatotthon Alapítvány – feltétel nélküli szeretet

Budapest legnagyobb állatmenhelye egy egyszerű, de annál szebb célt tűzött ki maga elé: segíteni egy bajba jutott apróságon, legyen az cica, kutya, kacsa vagy mosómedve. A menhely közel 1000 szeretetéhes állatnak ad otthont, és sokukat nagyon rossz körülmények közül mentették ki. Az alapítvány minden segítségért hálás. Ha szívesen örökbe fogadnátok egy kis kedvencet, ne habozzatok felkeresni az állatotthont, de emellett bármilyen támogatásnak – legyen az akár élelem vagy gyógyszer – nagyon örülnek. Látogassatok el a noeallatotthon.hu oldalra, ahol megnézhetitek a gazdira váró állatokat és tájékozódhattok arról is, hogyan tudtok segíteni.

noeallatmenhely_1200x800

Korábbi cikkünkben arról olvashattok, hogyan fogadhattok örökbe egy kiscicát, akár virtuálisan is, sok aranyos fotóval illusztrálva.

4. FECSKE Szolgálat – segítség egy fogyatékos embernek és az ő családjának

Szülőnek lenni csodálatos „állás”, de talán az egyik legnehezebb is. A FECSKE Szolgálat (Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás) azoknak a szülőknek szeretne segíteni, akik fogyatékos gyermeket, hozzátartozót nevelnek és így az állandó törődés és figyelem mellett kevesebb idejük jut pihenésre, kikapcsolódásra. A Kézenfogva Alapítvány szervezésében részt vehettek a Fecske-képzésen, ahol megtanítanak titeket arra, hogyan tudtok fogyatékos embert segíteni otthonában – ezzel egyben a családtagokat is segítve. A fecske.kezenfogva.hu oldalon megtaláljátok a jelentkezőkkel szemben támasztott elvárásokat és a pontos feladatokat. Adjatok egy lélegzetvételnyi időt!

fecske

5. Menhely Alapítvány – minden emberélet ugyanannyit ér

„Becsületben, tisztességben

éltem soká életem,

mígnem egyszer nagyot csúsztam,

s elvesztettem mindenem.”

/Édes Emil Péter – Egy hajléktalan dala, részlet/

Sajnos sok ember kényszerül az utcára, akaratán kívül. A Menhely Alapítvány önkéntesei hosszú évek óta dolgoznak azon, hogy a fedél nélküli emberek helyzetén javítsanak – ebben a munkában ti is részt vehettek. Nemcsak adományokat, hanem ruhát, tartós élelmiszert vagy önkéntes segítségnyújtást (ételosztás, csoportfoglalkozások, adminisztrációs feladatok) is szívesen fogadnak. Ha úgy érzitek, hozzájárulnátok az alapítvány munkájához, a menhely.hu oldalon keressétek őket!

menhelyalapitvany

Ha hasznos volt ez a cikk, nyomj egy lájkot, de a cikk megosztásával is segíthetsz!


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Hősnek tartják a magyar buszsofőrt a Horvátországban kigyulladt busz utasai
Tapssal köszönték meg a turistabuszon utazók, hogy a sofőr megmentette őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 20.Tapssal hálálták meg a magyar buszsofőrnek az utasok, hogy épségben kivezette az alagútból a lángra lobbanó turistabuszt. Ahogy arról mi is beszámoltunk, pénteken Horvátországban gyulladt ki a busz, amivel a magyar turisták a Krk-szigetre tartottak. A Rijekai autópálya egyik alagútjában haladtak, amikor a hátul ülő utasok fura hangokra lettek figyelmesek, majd észrevették, hogy tűz keletkezett a buszban.

Szerencsére a buszvezető még időben ki tudta vezetni a buszt az alagútból, így minden utas épségben megúszta a balesetet. A sofőr még a bőröndöket is kipakolta a lángoló járműből, így csak az ülések feletti tárolókban hagyott táskák és ruhák égtek el a tűzben.

Az utasokat egy horvát busz vitte el a szállodáig. A mentesítő járaton tapssal köszönték meg a hős buszvezetőnek, hogy megmentette őket.

"Ha az alagútban maradunk, biztosan megfulladunk, egy hős volt a busz vezetője"

- mondta az egyik férfi az Indexnek nyilatkozva.

Az utazást szervező utazási iroda vezetője azt írta az RTL Híradónak, hogy már 7 éve az egyik legmegbízhatóbb szolgáltatótól bérlik a buszokat, és eddig egyikkel sem volt gond. Közlésük szerint az autóbuszvezető nem érzi magát hősnek, csak tette a dolgát legjobb tudása szerint.

Az már kiderült, hogy a busz motorterében csaptak fel a lángok, de egyelőre még nem tudni, miért.


KÖVESS MINKET:hirdetés
A világ legkisebb, 26 dekásan született kisfiúját hazaengedték a kórházból
Amikor októberben világra jött, akkora volt, mint egy alma.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 19.Ryusuke Sekiya 2018 október elsején jött a világra Japánban, egy tokiói kórházban. A kisfiút császármetszéssel szülte meg édesanyja, Toshiko, 25 hét terhesség után. Az újszülött mindössze 258 grammot, tehát alig 26 dekát nyomott, hossza pedig 22 centiméter volt - írja az Inquirer.

Azonnal a koraszülött intenzív osztályra vitték, ahol inkubátorban tartották életben, hónapokon át. Csöveken át táplálták, anyatejjel átitatott orvosi tampont tettek a szájához, hogy a tej így szivárogjon le a torkán. A kisfiú szépen cseperedett, és mostanra születési súlya 13-szorosát nyomja, azaz több, mint három kilós.

A további részletekért és a baba mostani fotójáért kattints a következő oldalra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Egy nap alatt több 10 ezer játékot adományoztak a Szent János Kórház Gyermeksebészetének
Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész indította el a gyűjtést, ami olyannyira sikeres lett, hogy már 24 óra alatt megteltek a kórház raktárai.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 20.Rengeteg játékot adományoztak a budapesti Szent János Kórház Gyermeksebészeti osztályának a jótékonykodók, hogy legyen mivel megjutalmazni a gyerekeket a vizsgálatok, kezelések és műtétek végén - számolt be az adománygyűjtő akció sikeréről az RTL Híradó.

A gyűjtést dr. Kőnig Róbert gyermeksebész indította el szerdán saját Facebook-oldalán.

Leírta, hogy a kórházban elfogytak azok a játékok, amikből a kezelések végén a kis betegek választhattak maguknak egyet bátorságukért. Hogy továbbra is legyen "jutalomjáték", az orvos arra kérte a szülőket, nagyszülőket és az internetezőket, hogy ha van használt, de jó állapotú kisautójuk vagy plüssjátékuk otthon, adják a kórháznak.

Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész

FRISSÍTÉS: Kedves Internet Népe, Anyukák, Apukák, Nagyszülők! ? Alig több min 24 órával a kérés után jelentem raktáraink megteltek. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Természetesen az elindult kis meglepetéseket...

Az akció annyira sikeres volt, hogy alig egyetlen nap alatt több tízezer adomány érkezett a gyermeksebészeti osztályra. Dr. Kőnig Róbert csütörtökön már arról számolt be Facebook-oldalán, hogy 24 óra alatt megteltek a kórház raktárai a játékokkal.

Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész

Kedves Internet Népe, Anyukák, Apukák, Nagyszülők! ? Alig több min 24 órával a kérés után jelentem raktáraink megteltek. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Természetesen az elindult kis meglepetéseket fogadjuk és...

Az orvos szerint azért is fontos a jutalomjáték, mert ez is hozzájárul a gyógyulás folyamatához.

Az RTL Híradó riportja:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Két éve még az utcán élt, mára tévés sztár lett Kevin
A Pacsi! című műsorban a menhelyi kutyák ügye mellett kampányol gazdájával együtt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.Két éve került menhelyi gondozásba Kevin kutya, aki azóta nem csak szerető családra talált, de a média világába is belekóstolhatott. Az RTL Klubon futó, Pacsi! című kutyás reality-magazinban szombat délelőttönként újra az örökbefogadás fontossága mellett kampányol gazdája, Molnár Karesz oldalán.

„Kevint egy csepeli kertből dobta ki előző gazdája, és bár a chipszáma alapján visszajuttatták volna az utcán talált kutyust, de a továbbiakban már nem volt kívánatos a jelenléte előző otthonában.

Április 16-án került az utcáról az Illatos úti ebrendészeti telepre, majd a Vigyél Haza Alapítvány gondozásába, ahol nagyon szerencsés módon alig másfél hónapot kellett eltöltenie, amíg örökbe fogadtuk” – árulta el a Pacsi! műsorvezetője, Molnár Karesz.

„Sajnos azonban nagyon kevés olyan kutyáról tudunk, akinek ilyen hamar rendbe jön a felelőtlen gazdája miatt kisiklott élete. Tele vannak a menhelyek otthontalan, kidobott kutyusokkal, miközben sokan rengeteg pénzt kiadnak egy-egy négylábúért. Sajnos még mindig az a beidegződés, hogy egy olyan kutyánál, aki nem kölyök korában kerül a családba, nehezen, vagy egyáltalán nem alakul ki kötődés. Ez hatalmas ostobaság!

Szakemberek segítségével az ilyen, és ehhez hasonló sztereotípiákra is reflektálunk a Pacsi!-ban.”

A kutyás-reality magazin harmadik évadában a praktikus, informatív tartalom mellett számos megható történetet is megismerhetnek az RTL Klub nézői.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x