vcm
5 lehetőség, hogy segíts a rászorulóknak karácsonykor
Olyan lehetőségeket gyűjtöttünk össze, amelyekkel nagyobb beruházás nélkül tudtok segíteni a rászorulókon.
Hossó Roxána, Címkép: Cipősdoboz Akció / Facebook - szmo.hu
2014. december 16.Karácsony közeledtével egyre jobban felpörög az ajándékvásárlási-láz és az ünnepi készülődés, ám a csillogó részletek mögött ott van a szomorú valóság. Sokaknak nem hogy ajándék nem kerül a fa alá, még az is kérdés, lesz-e vacsora a szentestén. Közhely, hogy jobb adni, mint kapni – de gondoljatok arra, hogy akár egy számotokra már értéktelen, régi tárgy mekkora örömet okozhat a nehéz sorban lévőknek, akik a folyamatos nélkülözés miatt sok mindent nem engedhetnek meg maguknak. Az alábbi listában olyan öt lehetőséget gyűjtöttünk össze, amelyekkel nagyobb beruházás nélkül tudtok segíteni a rászorulókon.

1. Cipősdoboz – egy csomagnyi figyelmesség

A Cipősdoboz Akció Angliában indult és több mint egy évtizede hazánkat is elérte. A lényege: keressetek egy cipősdobozt, döntsétek el, hogy milyen korú lánynak vagy fiúnak szeretnétek ajándékozni, majd töltsétek meg a dobozt apróságokkal. Adhattok például játékokat, finomságokat, tanszereket vagy akár tusfürdőt, dezodort is. A dobozt azzal varázsolhatjátok igazi ajándékká, ha egy kedves személyes üzenetet vagy fotót is belerejtetek. Rengeteg gyereknek szerezhettek így örömet egy tollal, plüssállattal, pár szem cukorkával, ami, valljuk be, nem elsősorban a ráfordított összeg miatt lesz különösen értékes, hanem a szeretet miatt, amivel összeállítjátok. A ciposdoboz.hu oldalon utánanézhettek, hova várják a dobozokat és kikhez fogják eljuttatni. Itt gyűjthettek ötletet arról is, mit rakjatok bele. Fontos tudnivaló: a csomagokat december 18-ig tudjátok leadni.

ciposdoboz

Részletes infókat az ajándékozással kapcsolatban korábbi cikkünkben is olvashattok.

2. Csodalámpa – teljesítsetek egy kívánságot!

Biztos ti is gondoltatok már arra gyerekkorotokban, milyen lenne, ha egy dzsinntől kérhetnétek, hogy teljesítse egy kívánságotokat. A Csodalámpa alapítvány 3 és 18 év közötti súlyos beteg gyerekeknek segít úgy, hogy teljesíti egy kívánságukat. Nem is akárhogyan: a ti segítségetekkel, szóval ebben a történetben ti lehettek a dzsinn. A csodalampa.hu oldalon megnézhetitek, milyen kívánságai vannak a gyerekeknek, és ha találtok olyat, amit teljesíteni tudtok és amiben szívesen segítenétek, ne habozzatok, csaljatok mosolyt egy gyerek arcára! A Csodalámpa már több mint 2468 kívánságot segített teljesíteni – és ki tudja, lehet, hogy a következőnek ti is részesei lehettek...

csodalampa

3. Noé Állatotthon Alapítvány – feltétel nélküli szeretet

Budapest legnagyobb állatmenhelye egy egyszerű, de annál szebb célt tűzött ki maga elé: segíteni egy bajba jutott apróságon, legyen az cica, kutya, kacsa vagy mosómedve. A menhely közel 1000 szeretetéhes állatnak ad otthont, és sokukat nagyon rossz körülmények közül mentették ki. Az alapítvány minden segítségért hálás. Ha szívesen örökbe fogadnátok egy kis kedvencet, ne habozzatok felkeresni az állatotthont, de emellett bármilyen támogatásnak – legyen az akár élelem vagy gyógyszer – nagyon örülnek. Látogassatok el a noeallatotthon.hu oldalra, ahol megnézhetitek a gazdira váró állatokat és tájékozódhattok arról is, hogyan tudtok segíteni.

noeallatmenhely_1200x800

Korábbi cikkünkben arról olvashattok, hogyan fogadhattok örökbe egy kiscicát, akár virtuálisan is, sok aranyos fotóval illusztrálva.

4. FECSKE Szolgálat – segítség egy fogyatékos embernek és az ő családjának

Szülőnek lenni csodálatos „állás”, de talán az egyik legnehezebb is. A FECSKE Szolgálat (Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás) azoknak a szülőknek szeretne segíteni, akik fogyatékos gyermeket, hozzátartozót nevelnek és így az állandó törődés és figyelem mellett kevesebb idejük jut pihenésre, kikapcsolódásra. A Kézenfogva Alapítvány szervezésében részt vehettek a Fecske-képzésen, ahol megtanítanak titeket arra, hogyan tudtok fogyatékos embert segíteni otthonában – ezzel egyben a családtagokat is segítve. A fecske.kezenfogva.hu oldalon megtaláljátok a jelentkezőkkel szemben támasztott elvárásokat és a pontos feladatokat. Adjatok egy lélegzetvételnyi időt!

fecske

5. Menhely Alapítvány – minden emberélet ugyanannyit ér

„Becsületben, tisztességben

éltem soká életem,

mígnem egyszer nagyot csúsztam,

s elvesztettem mindenem.”

/Édes Emil Péter – Egy hajléktalan dala, részlet/

Sajnos sok ember kényszerül az utcára, akaratán kívül. A Menhely Alapítvány önkéntesei hosszú évek óta dolgoznak azon, hogy a fedél nélküli emberek helyzetén javítsanak – ebben a munkában ti is részt vehettek. Nemcsak adományokat, hanem ruhát, tartós élelmiszert vagy önkéntes segítségnyújtást (ételosztás, csoportfoglalkozások, adminisztrációs feladatok) is szívesen fogadnak. Ha úgy érzitek, hozzájárulnátok az alapítvány munkájához, a menhely.hu oldalon keressétek őket!

menhelyalapitvany

Ha hasznos volt ez a cikk, nyomj egy lájkot, de a cikk megosztásával is segíthetsz!


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x