hirdetés
vcm2.jpg

5 lehetőség, hogy segíts a rászorulóknak karácsonykor

Olyan lehetőségeket gyűjtöttünk össze, amelyekkel nagyobb beruházás nélkül tudtok segíteni a rászorulókon.
Hossó Roxána, Címkép: Cipősdoboz Akció / Facebook - szmo.hu
2014. december 16.


hirdetés

Karácsony közeledtével egyre jobban felpörög az ajándékvásárlási-láz és az ünnepi készülődés, ám a csillogó részletek mögött ott van a szomorú valóság. Sokaknak nem hogy ajándék nem kerül a fa alá, még az is kérdés, lesz-e vacsora a szentestén. Közhely, hogy jobb adni, mint kapni – de gondoljatok arra, hogy akár egy számotokra már értéktelen, régi tárgy mekkora örömet okozhat a nehéz sorban lévőknek, akik a folyamatos nélkülözés miatt sok mindent nem engedhetnek meg maguknak. Az alábbi listában olyan öt lehetőséget gyűjtöttünk össze, amelyekkel nagyobb beruházás nélkül tudtok segíteni a rászorulókon.

1. Cipősdoboz – egy csomagnyi figyelmesség

A Cipősdoboz Akció Angliában indult és több mint egy évtizede hazánkat is elérte. A lényege: keressetek egy cipősdobozt, döntsétek el, hogy milyen korú lánynak vagy fiúnak szeretnétek ajándékozni, majd töltsétek meg a dobozt apróságokkal. Adhattok például játékokat, finomságokat, tanszereket vagy akár tusfürdőt, dezodort is. A dobozt azzal varázsolhatjátok igazi ajándékká, ha egy kedves személyes üzenetet vagy fotót is belerejtetek. Rengeteg gyereknek szerezhettek így örömet egy tollal, plüssállattal, pár szem cukorkával, ami, valljuk be, nem elsősorban a ráfordított összeg miatt lesz különösen értékes, hanem a szeretet miatt, amivel összeállítjátok. A ciposdoboz.hu oldalon utánanézhettek, hova várják a dobozokat és kikhez fogják eljuttatni. Itt gyűjthettek ötletet arról is, mit rakjatok bele. Fontos tudnivaló: a csomagokat december 18-ig tudjátok leadni.

ciposdoboz

Részletes infókat az ajándékozással kapcsolatban korábbi cikkünkben is olvashattok.

2. Csodalámpa – teljesítsetek egy kívánságot!

Biztos ti is gondoltatok már arra gyerekkorotokban, milyen lenne, ha egy dzsinntől kérhetnétek, hogy teljesítse egy kívánságotokat. A Csodalámpa alapítvány 3 és 18 év közötti súlyos beteg gyerekeknek segít úgy, hogy teljesíti egy kívánságukat. Nem is akárhogyan: a ti segítségetekkel, szóval ebben a történetben ti lehettek a dzsinn. A csodalampa.hu oldalon megnézhetitek, milyen kívánságai vannak a gyerekeknek, és ha találtok olyat, amit teljesíteni tudtok és amiben szívesen segítenétek, ne habozzatok, csaljatok mosolyt egy gyerek arcára! A Csodalámpa már több mint 2468 kívánságot segített teljesíteni – és ki tudja, lehet, hogy a következőnek ti is részesei lehettek...

csodalampa

3. Noé Állatotthon Alapítvány – feltétel nélküli szeretet

Budapest legnagyobb állatmenhelye egy egyszerű, de annál szebb célt tűzött ki maga elé: segíteni egy bajba jutott apróságon, legyen az cica, kutya, kacsa vagy mosómedve. A menhely közel 1000 szeretetéhes állatnak ad otthont, és sokukat nagyon rossz körülmények közül mentették ki. Az alapítvány minden segítségért hálás. Ha szívesen örökbe fogadnátok egy kis kedvencet, ne habozzatok felkeresni az állatotthont, de emellett bármilyen támogatásnak – legyen az akár élelem vagy gyógyszer – nagyon örülnek. Látogassatok el a noeallatotthon.hu oldalra, ahol megnézhetitek a gazdira váró állatokat és tájékozódhattok arról is, hogyan tudtok segíteni.

noeallatmenhely_1200x800

Korábbi cikkünkben arról olvashattok, hogyan fogadhattok örökbe egy kiscicát, akár virtuálisan is, sok aranyos fotóval illusztrálva.

4. FECSKE Szolgálat – segítség egy fogyatékos embernek és az ő családjának

Szülőnek lenni csodálatos „állás”, de talán az egyik legnehezebb is. A FECSKE Szolgálat (Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás) azoknak a szülőknek szeretne segíteni, akik fogyatékos gyermeket, hozzátartozót nevelnek és így az állandó törődés és figyelem mellett kevesebb idejük jut pihenésre, kikapcsolódásra. A Kézenfogva Alapítvány szervezésében részt vehettek a Fecske-képzésen, ahol megtanítanak titeket arra, hogyan tudtok fogyatékos embert segíteni otthonában – ezzel egyben a családtagokat is segítve. A fecske.kezenfogva.hu oldalon megtaláljátok a jelentkezőkkel szemben támasztott elvárásokat és a pontos feladatokat. Adjatok egy lélegzetvételnyi időt!

fecske

5. Menhely Alapítvány – minden emberélet ugyanannyit ér

„Becsületben, tisztességben

éltem soká életem,

mígnem egyszer nagyot csúsztam,

s elvesztettem mindenem.”

/Édes Emil Péter – Egy hajléktalan dala, részlet/

Sajnos sok ember kényszerül az utcára, akaratán kívül. A Menhely Alapítvány önkéntesei hosszú évek óta dolgoznak azon, hogy a fedél nélküli emberek helyzetén javítsanak – ebben a munkában ti is részt vehettek. Nemcsak adományokat, hanem ruhát, tartós élelmiszert vagy önkéntes segítségnyújtást (ételosztás, csoportfoglalkozások, adminisztrációs feladatok) is szívesen fogadnak. Ha úgy érzitek, hozzájárulnátok az alapítvány munkájához, a menhely.hu oldalon keressétek őket!

menhelyalapitvany

Ha hasznos volt ez a cikk, nyomj egy lájkot, de a cikk megosztásával is segíthetsz!


KÖVESS MINKET:
hirdetés
baba-donor.png

Felajánlották a Kunmadarason megölt baba szerveit a nagyszülők - 3 gyereket mentettek meg így

A nagypapa annyit üzent a szülőknek: imádkozzanak elhunyt unokájukért, akit a gyanú szerint saját édesanyja vert halálra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 19.Felajánlották nagyszülei annak 10 hónapos kislánynak a szerveit, akit a gyanú szerint anyja vert halálra Kunmadarason, számolt be az RTL Klub híradója.

A kicsi agyhalottként érkezett a kórházba, ahol négy nap múlva meg is halt.

A nagyszülők azt nyilatkozták: úgy tudják, három másik gyermek kapta meg unokájuk szerveit.

Az ő szüleikkel nem akartak találkozni, viszont

a nagypapa annyit üzent nekik: imádkozzanak elhunyt unokájukért.


KÖVESS MINKET:hirdetés
kanari.png

Magyar fiú halt meg tragikus balesetben a Kanári-szigeteken - most gyűjtenek, hogy hazakerüljön a holtteste

A Németországban dolgozó fiatalnak nem volt utasbiztosítása, így Magyarországon élő édesanyjának kellene kifizetnie a hazaszállítás 1,5-2 millió forintos költségét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 21.Vízbe fulladt egy magyar fiatal, miután megcsúszott egy sziklán, a Kanári-szigetek egyik strandján, számol be az RTL Klub híradója.

A barátai hiába próbáltak segítséget hívni, a térségben pusztító erdőtüzek miatt túlterheltek voltak a vonalak. Az egyre nagyobb hullámok miatt a fiú már nem tudott kijutni a vízből. A testét mentőhelikopterrel emelték ki az óceánból. Ezután 20 percen át próbálták újraéleszteni, de hiába.

A Németországban dolgozó fiatalnak nem volt utasbiztosítása, így Magyarországon élő édesanyjának kellene kifizetnie a hazaszállítás 1,5-2 millió forintos költségét. A fiú a német fizetéséből finanszírozta a nyaralását, itthon élő családja azonban nincs jó anyagi körülmények között, ezért gyűjtést indítottak.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
idos-hazaspar-utolso-talalkozasa-1000x569.jpg

Az idős rákbeteg férfi utolsó kívánsága az volt, hogy láthassa feleségét - videón a megható találkozás

Az idős pár már 60 éve élt házasságban, de betegségeik elválasztották őket egymástól. Egyszerre szívszorító és szívmelengető az a pillanat, amikor fél év után újra láthatták egymást - de lehet, hogy utoljára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 20.Szomorú dolog választott szét egy közel 60 éve boldog házasságban élő walesi párt: az életüket megváltoztató betegség.

Derek Oliver korábban minden egyes nap meglátogatta feleségét, Eirwent, aki demenciában szenved és egy szociális otthonban él. Az idei év elején viszont nála is súlyos betegséget diagnosztizáltak: kiderült, hogy rákos, és valószínűleg már nem is fog kigyógyulni belőle. Ez pedig azt jelentette, hogy nem látogathatta többet a nejét, ami hatalmas szívfájdalom volt számára.

A 84 éves férfi nem is hagyhatta el a dél-walesi Pentre településen lévő otthonát, mert nagyrészt ágyhoz van kötve a betegsége miatt. Emiatt már fél éve nem is láthatta a 85 éves asszonyt, aki szintén csak az otthon falai között éli mindennapjait.

Az idős férjnek az volt a halála előtti utolsó kívánsága, hogy még egyszer, utoljára láthassa azt a nőt, akit már közel 60 éve szeret.

Közös fiúk, David szerette volna teljesíteni ezt a vágyat, ezért mindent megpróbált, hogy idős szüleit valamilyen úton-módon összehozza. Ez azonban nem volt egyszerű, mert egyikük sem tud már egyedül mozogni, édesapjának pedig az állapota miatt szüksége volt megfelelő betegágyra és orvosi kellékekre, berendezésekre a találkozóhoz. A férfi több céget is megkeresett, de sajnos nem tudták biztosítani a kellő feltételeket. Végső próbálkozásként az Egyesült Királyságban működő Ambulance Wish Foundation nevű szervezethez fordult, amely segít valóra váltani a halálos betegek utolsó kívánságait.

Ők Londonból vittek egy speciális mentőautót Pentre-be, amivel a 84 éves férfit el tudták szállítani az otthonban élő feleségéhez. Ott a házaspárt egymás mellé tolták egy-egy székkel, ők pedig rögtön megfogták egymás kezét.

A - talán utolsó - találkozás pillanatáról a BBC készített egy megható videót.

Lapozz a felvételért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
gecse-balazs-gergo-vandor-nomad-taborhely.jpg

A halálra gázolt magyar vándor emlékére építenek nomád táborhelyet

Gecse Balázs Gergő a világot járta ekhós szekerével és állataival. Tavaly ütötte el egy francia férfi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 18.Tavaly szeptember végén gázolták halálra Gecse Balázs Gergőt Franciaországban.

A férfi 18 éves korában kezdte el Magyarországot járni, majd később a világot az állataival és a saját kezűleg készített ekhós szekerével.

2018-ban a francia sajtó számolt be arról, milyen szomorú véget ért a 32 éves magyar vándor kalandja.

A férfit halálra gázolta egy idős sofőr Délkelet-Franciaországban, akit a nap vakíthatott el vezetés közben.

Halála után a barátai nemzetközi gyűjtést szerveztek, hogy hazahozhassák Balázs állatait és szekerét.

A barátok most újra akcióba léptek.

A Gecse Balázs barátai/Bo's friends Facebook-oldalon a következő bejegyzést tették közzé:

"Bohoz méltó emlékhelyet szeretnének szülei létrehozni: olyan szálláshelyet utazóknak, ahol ember és állat nyugodt körülmények között készülhet útjának folytatására.

A helyszín Kerkáskápolna, ahol Bo állatai élnek.

Az építéshez szükséges anyagok, terület adott.

Aki szeretne emlékezni rá és segíteni a kivitelezésben, az szeptember 13-14-15-16-án megteheti, így halálának évfordulójára készen állhat a pihenőhely.

A munka: kerítés- és karám építése, tereprendezés, esetleg a résztvevők ellátásával kapcsolatosak a teendők. Naponta 4-6 ember tudna dolgozni, ha szerszámod is akad, az még jobb. Étel, egyszerű szállás, tisztálkodási lehetőség biztosítva. Várjuk jelentkezéseteket."

VIDEÓ: Ilyen volt Gecse Balázs


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x