hirdetés
vcm2.jpg

5 lehetőség, hogy segíts a rászorulóknak karácsonykor

Olyan lehetőségeket gyűjtöttünk össze, amelyekkel nagyobb beruházás nélkül tudtok segíteni a rászorulókon.
Hossó Roxána, Címkép: Cipősdoboz Akció / Facebook - szmo.hu
2014. december 16.


hirdetés

Karácsony közeledtével egyre jobban felpörög az ajándékvásárlási-láz és az ünnepi készülődés, ám a csillogó részletek mögött ott van a szomorú valóság. Sokaknak nem hogy ajándék nem kerül a fa alá, még az is kérdés, lesz-e vacsora a szentestén. Közhely, hogy jobb adni, mint kapni – de gondoljatok arra, hogy akár egy számotokra már értéktelen, régi tárgy mekkora örömet okozhat a nehéz sorban lévőknek, akik a folyamatos nélkülözés miatt sok mindent nem engedhetnek meg maguknak. Az alábbi listában olyan öt lehetőséget gyűjtöttünk össze, amelyekkel nagyobb beruházás nélkül tudtok segíteni a rászorulókon.

1. Cipősdoboz – egy csomagnyi figyelmesség

A Cipősdoboz Akció Angliában indult és több mint egy évtizede hazánkat is elérte. A lényege: keressetek egy cipősdobozt, döntsétek el, hogy milyen korú lánynak vagy fiúnak szeretnétek ajándékozni, majd töltsétek meg a dobozt apróságokkal. Adhattok például játékokat, finomságokat, tanszereket vagy akár tusfürdőt, dezodort is. A dobozt azzal varázsolhatjátok igazi ajándékká, ha egy kedves személyes üzenetet vagy fotót is belerejtetek. Rengeteg gyereknek szerezhettek így örömet egy tollal, plüssállattal, pár szem cukorkával, ami, valljuk be, nem elsősorban a ráfordított összeg miatt lesz különösen értékes, hanem a szeretet miatt, amivel összeállítjátok. A ciposdoboz.hu oldalon utánanézhettek, hova várják a dobozokat és kikhez fogják eljuttatni. Itt gyűjthettek ötletet arról is, mit rakjatok bele. Fontos tudnivaló: a csomagokat december 18-ig tudjátok leadni.

ciposdoboz

hirdetés

Részletes infókat az ajándékozással kapcsolatban korábbi cikkünkben is olvashattok.

2. Csodalámpa – teljesítsetek egy kívánságot!

Biztos ti is gondoltatok már arra gyerekkorotokban, milyen lenne, ha egy dzsinntől kérhetnétek, hogy teljesítse egy kívánságotokat. A Csodalámpa alapítvány 3 és 18 év közötti súlyos beteg gyerekeknek segít úgy, hogy teljesíti egy kívánságukat. Nem is akárhogyan: a ti segítségetekkel, szóval ebben a történetben ti lehettek a dzsinn. A csodalampa.hu oldalon megnézhetitek, milyen kívánságai vannak a gyerekeknek, és ha találtok olyat, amit teljesíteni tudtok és amiben szívesen segítenétek, ne habozzatok, csaljatok mosolyt egy gyerek arcára! A Csodalámpa már több mint 2468 kívánságot segített teljesíteni – és ki tudja, lehet, hogy a következőnek ti is részesei lehettek...

csodalampa

3. Noé Állatotthon Alapítvány – feltétel nélküli szeretet

Budapest legnagyobb állatmenhelye egy egyszerű, de annál szebb célt tűzött ki maga elé: segíteni egy bajba jutott apróságon, legyen az cica, kutya, kacsa vagy mosómedve. A menhely közel 1000 szeretetéhes állatnak ad otthont, és sokukat nagyon rossz körülmények közül mentették ki. Az alapítvány minden segítségért hálás. Ha szívesen örökbe fogadnátok egy kis kedvencet, ne habozzatok felkeresni az állatotthont, de emellett bármilyen támogatásnak – legyen az akár élelem vagy gyógyszer – nagyon örülnek. Látogassatok el a noeallatotthon.hu oldalra, ahol megnézhetitek a gazdira váró állatokat és tájékozódhattok arról is, hogyan tudtok segíteni.

noeallatmenhely_1200x800

Korábbi cikkünkben arról olvashattok, hogyan fogadhattok örökbe egy kiscicát, akár virtuálisan is, sok aranyos fotóval illusztrálva.

4. FECSKE Szolgálat – segítség egy fogyatékos embernek és az ő családjának

Szülőnek lenni csodálatos „állás”, de talán az egyik legnehezebb is. A FECSKE Szolgálat (Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás) azoknak a szülőknek szeretne segíteni, akik fogyatékos gyermeket, hozzátartozót nevelnek és így az állandó törődés és figyelem mellett kevesebb idejük jut pihenésre, kikapcsolódásra. A Kézenfogva Alapítvány szervezésében részt vehettek a Fecske-képzésen, ahol megtanítanak titeket arra, hogyan tudtok fogyatékos embert segíteni otthonában – ezzel egyben a családtagokat is segítve. A fecske.kezenfogva.hu oldalon megtaláljátok a jelentkezőkkel szemben támasztott elvárásokat és a pontos feladatokat. Adjatok egy lélegzetvételnyi időt!

fecske

5. Menhely Alapítvány – minden emberélet ugyanannyit ér

„Becsületben, tisztességben

éltem soká életem,

mígnem egyszer nagyot csúsztam,

s elvesztettem mindenem.”

/Édes Emil Péter – Egy hajléktalan dala, részlet/

Sajnos sok ember kényszerül az utcára, akaratán kívül. A Menhely Alapítvány önkéntesei hosszú évek óta dolgoznak azon, hogy a fedél nélküli emberek helyzetén javítsanak – ebben a munkában ti is részt vehettek. Nemcsak adományokat, hanem ruhát, tartós élelmiszert vagy önkéntes segítségnyújtást (ételosztás, csoportfoglalkozások, adminisztrációs feladatok) is szívesen fogadnak. Ha úgy érzitek, hozzájárulnátok az alapítvány munkájához, a menhely.hu oldalon keressétek őket!

menhelyalapitvany

Ha hasznos volt ez a cikk, nyomj egy lájkot, de a cikk megosztásával is segíthetsz!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
12-eves-kisfiu.jpg

Rengetegen fogtak össze a 12 éves Balázsért, aki lakástűzben vesztette el nagyszüleit

A hétfői tragédia még a rutinos rendőröket is megrázta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 27.


hirdetés

A rendőrök pénteken meglátogatták és ajándékokat vittek a Heim Pál Gyermekkórházba Balázsnak, annak a 12 éves kisfiúnak, akit hétfő hajnalban a XV. kerületi égő házból mentettek meg.

A tűzben meghaltak a fiú nagyszülei, akik nevelték őt, miután az édesanyja születésekor lemondott róla. A gyanú szerint nézeteltéréseik miatt egy korábbi lakótársuk, M. András gyújtotta fel az épületet. A kisfiú sokkos állapotban került a kórházba, de sérülések nélkül megúszta az esetet.

„Egy pillanat alatt veszített el mindent Balázs, és bár tudjuk, hogy nagyszüleit, akik a világot jelentették neki nem adhatjuk vissza, szerettünk volna tenni valamit, hogy érezze, nincs egyedül ebben a nagy világban”

– olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán.

hirdetés

A rendőrök azt írják, őket is megrendítette a tragédia, azóta is az motoszkál a fejükben, hogy hogyan tudnának segíteni a kisfiúnak.

Most egy játékautóval és tablettel lepték meg Balázst, de kiemelték: a napokban elképesztő összefogással és sok segíteni akaró emberrel találkoztak, ezért hamarosan elérhető lesz az a számlaszám is, amire a felajánlásokat tudják fogadni.

Log into Facebook

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
mága-zoltan-balazs-feco.jpg

Mága Zoltán és lánya közös dalfeldolgozással búcsúznak Balázs Fecótól

A megható, immáron teljesen új értelmet nyert videóban Jennifer és Balázs Fecó A csönd éve volt című dalt énekli, míg Mága Zoltán hegedűn kíséri őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 27.


hirdetés

Mága Zoltán és Mága Jennifer idén tavasszal vették fel A csönd éve volt című dal feldolgozását, Balázs Fecó és egy szinfonikus zenekar közreműködésével. A videó eredetileg a TV2 Neked énekelek című televíziós jótékonysági műsorához készült.

A hegedűművész most külön megosztotta a dalt a YouTube csatornáján, Isten veled Fecó! A csönd éve volt címen.

Facebook oldalán a videó mellé azt írta, nagyszabású terveik voltak még Fecóval, így most szívében mély a gyász.

„Mély döbbenet, és még mélyebb gyász van szívemben, hogy a magyar zenei élet egyik legnagyobb kiválósága, akivel családi barátságot ápoltunk, és annyi gálakoncertem, jótékonysági előadásom kiemelt sztárvendége volt, ma feladta a harcot, és lelke a mennyekbe költözött.

Naponta többször imádkoztam Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesünk gyors gyógyulásáért és erre kértem ismerőseimet is, mert sok közös tervünk volt. A "Csönd éve" után egy nagy, világra szóló produkcióval szerettük volna megköszönni hétköznapi hőseinknek az emberfeletti munkát, önzetlenséget, amit a koronavírus miatti veszélyhelyzetben tanúsítottak. Fecó egyszer már sikeresen győzedelmeskedett és visszanyerte egészségét, de ezúttal ez a harc nem sikerült.

hirdetés

A szomorúság és a fájdalom most embertársaink millióinak tölti el szívét, mert egy ikon, egy legenda hagyott itt minket. Gyászollak zenészként, barátként, rajongódként, családommal együtt. Drága Fecó, nyugodj békében!”

Balázs Fecó napokkal ezelőtt került kórházba, koronavírusos fertőzéssel. Bár rengetegen imádkoztak a felépüléséért – többek között Mága Jennifer is mihamarabbi gyógyulást kívánt a zenésznek a közösségi oldalán – az énekes állapota súlyosbodott, csütörtök este pedig végleg feladta a harcot.

Isten veled Fecó! A csönd éve volt - Balázs Fecó, Mága Jennifer, Mága Zoltán

A csönd éve volt - Balázs Fecó, Mága Jennifer, Mága Zoltán


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
balazs-feco-1.jpg

Egymás után búcsúznak a magyar hírességek Balázs Fecótól

Többek között Vujity Tvrtko, Schobert Norbi és a Tankcsapda is kifejezte megrendültségét.
Címkép: YouTube/A Dal - szmo.hu
2020. november 27.


hirdetés

Az elmúlt napokban rengetegen imádkoztak Balázs Fecó felépüléséért, miután koronavírussal kórházba került a legendás énekes. Állapota azonban súlyosbodott, a hírek szerint az utolsó napokban lélegeztetőgépen tartották. Szívbetegsége miatt a különösen veszélyeztetettek közé tartozott.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes halálhíre az egész országot megrázta, a közösségi oldalakat elárasztották a búcsúüzenetek:

A Tankcsapda megosztotta az együttes Maradj velem című dalát a hír hallatán. „Erre már tényleg nincsenek szavak... Nyugodj Békében Balázs Fecó” - írták.

Log into Facebook

null

hirdetés

„Ismét megtörve és megrendülve búcsúzunk zenész barátunktól. Balázs Fecó Nyugodj Békében.”

- tette közzé mély fájdalommal az Apostol együttes.

Log into Facebook

null

„Ez a csönd éve volt, körül zárt, átkarolt. Gyere hát, legalább te légy kicsit bolond.”

- búcsúzott Vujity Tvrtko, az énekes egyik saját dalszövegével.

„Idézhetnék még megannyi dalszöveget, szemekből könnyeket kicsaló sort, lassú tánclépések ütemét, szerelmes csókok elcsattanása alatti melódiát. Rengeteget gyerekkorunkból, életünkből, érzelmeink kisérőit, saját ki nem mondott szavaink megformálóit... Idézhetném és majd fogom is számtalanszor, később. Ami most van, az a csönd évének néma hallhatása. Mert eljött a pillanat, »amikor vége az utolsó dalnak is, az utolsó hang is szertefoszlott már...«”

Log into Facebook

null

„Balázs Fecó is. Ülök, csak ülök és nézek magam elé. A tokaji Rock gyermekei táborban mi voltunk a Herót és a Marót. A Stan és a Pan. Zoru és Horu. Jake és Elwood Blues. Lemmon és Matthau, az örök morgók. Hetekig röhögtünk, ő zenélt, én dumáltam, ki mi tud. Amikor a szíve ijesztgette, amikor a lelke fájt, az mind egy dal volt. Amit gondolt, Horváth Attila megírta.

Csak ülök, a dalait hallgatom. Azok élnek, azokban érzés, szeretet van. Azok itt maradnak velünk. Feri, Isten veled!”

- írta Rónai Egon.

Log into Facebook

null

„»Amikor vége az utolsó dalnak is...« Valahogy az utolsó percig bíztunk abban, hogy Te fogsz győzni! Fecókám, köszönöm azt a rengeteg érzelmet, amit dalaiddal, billentyűjátékoddal adtál mindannyiunknak! Isten veled, felejthetetlen vagy számomra!”

– tette közzé Facebook oldalán Alapi István, az Edda gitárosa.

Log into Facebook

null

Schobert Norbi is megszólalt, ő egy videót osztott meg, melyben Balázs Fecóval közösen énekel.

„Amikor vége az utolsó dalnak is.... Évekkel ezelőtt segítettél nekem, tanítottál barátsággal, hogy Rékát daloddal köszönthessem születésnapján... És most egy felhőn ülsz Öreg Barátom... Soha nem felejtünk, nagyon hiányzol, nagyon sírok. Nem szégyellem....”

Log into Facebook

null

Megemlékezett még az énekesről többek között Joshi Bharat, Németh Kristóf, Pély Barna, Hajdú Péter, és Curtis is.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
sma-zsombi.jpg

Gulácsi Péter 25 millióval segíti az SMA-s Zsombi gyógyulását, az édesanya el sem akarta hinni

A kisgyerek anyukája az e-mailt látva azt hitte, átverés áldozatai lettek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 27.


hirdetés

A gerincvelő-izomsorvadásban szenvedő Zsombi történetére Gulácsi Péter válogatott labdarúgókapus felesége talált rá, akit azért is meghatott ez a történet, mert Németországban már ingyenesen elérhető ez a kezelés. A kisfiú kezelése 730 millió forintba kerül, Gulácsiék úgy döntöttek, 25 millió forinttal hozzájárulnak az összeghez. Így eddig már 256 millió összegyűlt.

A kisgyerek édesanyja azt mesélte az RTL Híradó kamerái előtt, hogy a beérkező összegről szóló e-mailt látva először azt hitte, csalás áldozatai lettek. Elmondta,

azóta videótelefonon is beszéltek a sportolóval és párjával, szinte baráti viszony alakult ki közöttük.

Beszélt arról is, hogy reméli, ez a helyzet dob egy kicsit a gyűjtésen, mert Zsombinak nagy szüksége volna a kezelésre.

Az édesanyával készült teljes interjú:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!