5 jel, hogy a kapcsolatotok túl gyorsan halad, és itt az ideje kicsit lassítanotok
Nem éri meg elsietni a dolgokat, akkor sem, ha teljesen elvakít a szerelem. A szakértő elmondta, hogy miért.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2018. december 04.


Csodás dolog párkapcsolatban élni, pláne akkor, ha fülig szerelmes vagy és úgy érzed, a megfelelő ember mellett vagy. De ha túl gyorsan haladtok előre, rossz irányt is vehetnek a dolgok. Még akkor is, ha boldog vagy, néha jobb nem elsietni mindent, nehogy éppen az ellenkezője történjen, mint amit szeretnétek.

April Masini párkapcsolati szakértő szerint, ha egy páros túl gyorsan ugrik bele egy kapcsolatba és elhamarkodnak olyan fontos dolgokat, amikhez kell valamennyi idő, a rózsaszín köd után gyorsan elmúlhat a hirtelen fellángoló szerelmük is.

Az Elite Daily összeszedte, mik azok a jelek, amik azt bizonyítják, hogy itt az ideje lassítani a tempón:

1. Nem beszéltetek még fontos dolgokról, döntésekről

Még ha ijesztőnek is tűnnek, vannak dolgok, amiket előbb-utóbb meg kell beszélnetek a párotokkal. Tudnotok kell egymás múltjáról, jövőbeli terveiről, az álmaitokról és vágyaitoktól, az életmódotokról, a családotokról, a vallásotokról, a családalapításhoz fűződő érzéseitekről.

Ha ezeket a komoly témákat eddig hanyagoltátok, mindenképpen kerítsetek sort rá, hiszen akár a kapcsolatotok jövője is múlhat rajta.

2. Főleg a szex jellemzi a kapcsolatotokat

A szex nagyszerű dolog és a párkapcsolat egyik nagyon fontos része, ezt senki sem vitatja. Nagyon izgalmas egy új partnerre találni az ágyban, de ha komoly kapcsolatot szeretnétek, mégis szinte az összes együtt töltött időtökben csak hancúroztok egymással, az annak a jele, hogy túl gyorsan haladtok. Az persze nagy pozitívum, ha ennyire jó a kémia köztetek, de

ha túl hamar túl sokat kaptok egymásból, teljesen elvakíthat titeket a testi vonzalom, ami nem elég egy hosszútávú párkapcsolathoz.

3. Még nem ismeritek egymás családját és barátait

Egy idő után eljön az a pont, amikor találkozol a párod szeretteivel és ő is megismeri a te családodat és barátaidat, de a szakértő szerint nem mindegy, mikor történik ez meg. Túl korán sem szabad átesni ezen, de túl sokáig sem érdemes halasztani.

Csak ti érzitek, mikor jön el ennek az ideje.

Viszont: ha már azelőtt bemutatjátok egymást a számotokra fontos embereknek, hogy megbizonyosodtatok volna róla, van-e jövője a kapcsolatotoknak, lehet, hogy túl gyorsan haladtok.

4. Még nem voltak komoly nehézségeitek

Ha még nem kerültetek olyan helyzetbe, amiben bizonyítanotok kellett, hogy számíthattok egymásra, akkor még nem is igazán komoly a kapcsolatotok.

Tudnotok kell, hogy ha nehéz időket éltek meg, vagy megpróbáltató szituációba kerültök, akkor is ott lesztek egymásnak és megpróbáljátok megoldani a dolgokat.

5. Nem időrendben haladtok

Vannak dolgok, amikhez idő kell. A szakértő szerint az a legjobb, ha egyfajta időrendhez alkalmazkodtok. Ő azt javasolja, hogy az első három hónapban csak randizgassatok, hogy kiderítsétek, összeilletek-e. Ha mindketten szeretnétek folytatni, tegyétek ezt továbbra is, és ha még mindig jól érzitek magatokkal egymással, már lehet valami komolyabb is belőle. Az ezután következő hat hónap pedig eldönti azt, hogy elég jól működtök-e ahhoz, hogy összeköltözzetek, vagy akár a házasságon gondolkodjatok.

Természetesen ez a séma nincs kőbe vésve, de jól mutatja, hogy nagyjából mi az ideális időrendje egy egészséges kapcsolatnak.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x