hirdetés
pexels-karolina-grabowska-4239013-1.jpg

5 ízléses és modern fürdőszoba stílus

Bemutatjuk 5 kedvenc fürdőszoba stílusunkat, és alatta azt is, hogyha kádat szeretnél fürdőszobádba, milyet érdemes választanod.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2020. október 07.


hirdetés

Egy igazán stílusos fürdőszoba kialakítása az alapos tervezésen múlik. Modern, vintage vagy mediterrán? Szinte bármelyik kialakítható, hiszen ma már hatalmas a termékkínálat. Ebben a cikkben bemutatjuk az 5 kedvenc fürdőszoba stílusunkat, és alatta azt is, hogyha kádat szeretnél fürdőszobádba, milyet érdemes választanod.

Modern fürdőszoba

A modern fürdőszoba nagyon divatos, hiszen letisztult formáival és egyszerű színeivel rendkívül stílusos, ugyanakkor a nyugalomról gondoskodik. A fürdőszoba színét tekintve a fehér pasztellesebb és annak árnyalatai, a tört fehér és a szürke jellemzőbb. Ezeket kiegészítve jelennek meg a harsányabb színek. A modern fürdőszoba csempéit, burkolatait a nagyobb méretű lapok jellemzik.

Mediterrán fürdőszoba

A mediterrán fürdőszoba jellemzője a telt színek, melyek tele vannak élettel! A tüzes vörössel, a ragyogó sárgával, erős kékekkel és meleg terrakottával. Ezt kiegészíti a már-már rusztikus fürdőszoba-berendezés, melyek jellemzően tölgy vagy fenyő bútorok, sötét tónussal, valamint a rusztikus padlólap. Jellemző a gyékény kiegészítők használata.

hirdetés

Vidéki avagy country stílusú fürdőszoba

Természetes, egyszerű, otthonos – ez a vidéki stílus. Jellemzője a rusztikusság, tartósság és a vidámság. A természetes anyagok kapják a főszerepet, a lágy, organikus formák mellett. Színeiben a fehér, valamint a lágy pasztell színek szerepelnek, a barnával harmonizálva. Egy helyiség, mely szinte körül ölel.

Vintage fürdőszoba

Régimódi, klasszikus vagy egyszerűen csak kitűnő – a „vintage” szónak számtalan jelentése van. Egy vintage stílusú fürdőszobának pedig számtalan arca. De mindegyikükben közös, hogy azokat a dolgokat emelik ki, melyeknek története van. A vintage stílusú fürdőszoba ezért csak úgy hemzseg a múltat idéző tárgyaktól: például régi, kétgombos csaptelep, szabadon, lábakon álló fürdőkád, kis, színes csempék vagy ernyős fürdőszobai lámpák.

Tengerparti stílus a fürdőszobában

Ha szereted a tengerpartot, a frissítő, tiszta kék látványát, a tengerparti stílus a legmegfelelőbb választás. A megfelelő színekkel – a világoskék vagy a türkiz, fehérrel vagy krémszínnel kombinálva remek kiindulási alap, ehhez jöhet a világos fal és a tengert idéző kiegészítők használata.

Na de milyen fürdőkádat válasszak a fürdőszobámba?

A fürdőzés szerelmeseinek egyértelmű, hogy a fürdőszoba és ezen belül a kád az egyik legfontosabb eleme az életterüknek. Itt felfrissülhetünk, megtisztulunk, relaxálhatunk és egy megfelelően kialakított nyugodt környezetben elfelejthetjük a napi feszültséget.

Azonban nem egyszerű kiválasztani a megfelelő kádat. Amit mindenek előtt figyelembe kell vennünk, hogy mekkora tér áll rendelkezésünkre, milyen nagyságú kádat tudunk elhelyezni. El kell döntenünk, hogy hol érezzük jobban magunkat, egy nyugodt sarokban kényelmesen vagy a helyiség közepén, ahol körbe járható a kád. Szeretünk-e hosszan fürdeni, egyedül tesszük ezt vagy inkább párosan? Érdemes szem előtt tartani, hogy van e kisgyermek a családban és az ő igényeit is figyelembe véve dönteni.

Térben álló kád, szabadon álló kád: a kádak királynője

A szabadon álló kád és a térben álló kád kifejezéssel is találkozhatunk az online térben. Mind a két kifejezés ugyan azt a kádtípust jelenti. A térben álló kádak a fürdőkádak prémium kategóriája és manapság egyre népszerűbbek. Egyedi stílusuk, formaviláguk, előkelő megjelenésük eleganciát sugároznak. Aki találkozik egy térben álló káddal, azonnal kedve támad egy hatalmas fürdőt venni. Formájukat tekintve a csepp alakú (nagyon jól lehet benne olvasni fürdőzés közben), ovális mellett a krómozott vagy bronz lábakon álló klasszikus formával is találkozhatunk. Az ilyen jellegű kádak a nagyobb alapterületű fürdőszobákban mutatnak jól, de nappali ékes dísze is lehet. Anyagukat tekintve akril és öntött márvány. Méretben sokszínű a paletta.

A térben álló kád azok számára jó választás, akik nagyobb alapterületű fürdőszobával rendelkeznek és szeretik az igazán elegáns és exkluzív megjelenést. A szabadon álló kádak kifejezetten magas árkategóriába tartoznak, de ezért cserébe egy varázslatos és egyben magas minőségű kádat kapunk, amely a fürdőszobánk középpontja lesz.

Aszimmetrikus kád: elegancia a fürdőszobában

Egyedi, formabontó megjelenésükkel a fürdőszoba ékességévé tudnak válni. A gyártók a design területén évről évre meghökkentő, de a szemnek tetszetős újításokkal lepik meg a vásárlókat.

Az aszimmetrikus fürdőkád azok számára jó választás, akik szeretik az egyedi formavilággal megalkotott kádakat tágas belső térrel. Úgy gondolják, hogy a fürdőkád nem csak egy eszköz, hanem egy olyan eleme a fürdőszobának, amitől a tér életre kél.

Sarokkád: romantika a fürdőszobában

Sokan összetévesztik a sarokkádat az aszimmetrikus káddal. Talán az lehet az oka, hogy formaviláguk hasonló, de méretükben jelentős különbségek vannak. Ha érzékeltetni szeretnénk a méretek közötti különbséget, akkor azt mondhatjuk, hogy a sarokkádak egyenes felületei mindig azonosak. Például: 120 x 120 cm vagy 150 x 150 cm. Ezzel ellentétben az aszimmetrikus kádak egyenes részei soha nem egyformák. Például:140 x 90 cm vagy 150 x 95 cm.

A sarokkád azok számára jó választás, akik kedvelik a harmóniát és a romantikát egy fürdőszobában. A sarokkádakhoz használt speciális kiegészítő eszközök segítségével wellness hangulatot varázsolhatunk fürdőszobánkba az év minden egyes napján.

Egyenes kád, egyenes akrilkád: a letisztult formavilág

Jelenleg a hazai piacon számos egyenes kád típussal találkozhatunk. Anyagukat tekintve többségében akril, de vannak lemezkádak is. Az egyenes kád a klasszikus téglalap alakja miatt kapta ezt a nevet. Igaz, hogy a külső megjelenése téglalap formájú, de a belső kialakításuk a gyártói fejlesztéseknek köszönhetően már gyönyörű formavilágot öltenek. A sima belső mellett már találkozhatunk ovális, kartámasszal ellátott, nyolcas forma kialakítással is.

Az egyenes kád azok számára jó választás, akik szeretik az egyszerű, letisztult formavilágot és egy egyenes fal mellé szeretnék beépíteni a kádat a fürdőszobájukba.

Ülőkád, mini kád: egyszerű, pici és mégis praktikus

Napjainkban egyre kevesebbet halljuk az ülőkád, minikád kifejezést fürdőszoba üzletünkben. Igazán azok a vásárlók keresik, akik kis alapterületű fürdőszobával rendelkeznek és ezt a teret szeretnék maximálisan kihasználni. Megértjük őket, hiszen az emberek többsége igényli a meleg fürdőt a hideg téli időszakokban. Az ülőkádak egyik nagy előnye, hogy kisebb méretük ellenére a fürdés mellett biztonságos és egyben kényelmes zuhanyzási lehetőséget biztosít használója részére.

Az ülőkád, azok számára jó választás, akik a fürdést és a zuhanyzást is szeretik és kis alapterületű fürdőszobájuk ellenére nem szeretnének egyik fürdési szokásukat sem feladni.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

100 százalékban vegán hentesüzlet nyílik, az első 200 vásárló vegán bacont kap ajándékba Londonban

November 1-jén nyitnak, és egyáltalán nem véletlenül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 24.


hirdetés

Még meg sem nyitott, máris mindenki az új londoni hentesboltról beszél a városban, írja a Secret London. A november 1-jén nyitó Rudy's Vegan Butcher lesz ugyanis az Egyesült Királyság első, száz százalékban vegán hentesüzlete.

Már a tervezett nyitás napja is szimbolikus, hiszen 1994 óta november első napja a Vegán Világnap. A Rudy's meglepetéssel is készül a nagy alkalomra, az első 200 vásárló ugyanis vegán bacont kap ajándékba.

Az elsőre furcsán hangzó étel mellett további gyorsételek vegán verzióját is lehet kapni a hentesnél: így van többek között hamburger, BBQ és például húsmentes chili con carne is.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
A_small_cup_of_coffee.jpg

Miért kell reggeli után kávét inni és nem előtte?

Éhgyomorra ugyanis nagyon nem egészséges. Pláne cukorral.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 25.


hirdetés

Emberek milliói számára egy nap csak akkor kezdődhet el igazán, ha megitták első kávéjukat. A bath-i egyetem tanulmánya azonban arra figyelmeztet, hogy a kávét mindig reggeli után kell inni és nem előtte. A brit kutatók ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy az éhgyomorra elfogyasztott kávé felboríthatja a vércukor-szintet.

James Betts professzor, a kutatás irányítója felhívta a figyelmet arra, hogy ez a folyamat különösen akkor jelentkezik élesen, ha egy nyugodtan végigaludt éjszaka után a kávé az első dolog, ami testünkkel érintkezik. Sokkal jobb, ha előbb eszünk valamit, és még mindig szükségét érezzük, hogy erőre kell kapnunk, akkor igyunk csak kávét – idézi a Mirror

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
vasgyuro_ck.jpg

Így lesz a gyerekből vasgyúró – eláruljuk, nem a tejtől!

Bár a hagyományos álláspont még mindig tartja magát, miszerint a tej erősíti leginkább a csontokat, ausztrál kutatók most egy egészen új módszerrel rukkoltak elő.
Forrás: Papás Mamás Magazin, Címkép: press ? and ⭐ képe a Pixabay -en. - szmo.hu
2020. október 25.


hirdetés

A Papás Mamás Magazin segít szülőknek és nagyszülőknek a gyerekneveléssel és a család életével kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Mindemellett remek családi programokat is javasolnak a szerzők és a jog útvesztőiben is utat mutatnak.

Az ausztrál kutatók szerint a sikerrecepthez nem kellenek drága vitaminok vagy étrend-kiegészítők, hanem elég az alvás-mozgás-ülés megfelelő kombinációját betartani.

A Dél-ausztrál egyetem kutatói a 11 és 13 év közötti korosztályból összesen 804 gyermeket vizsgáltak, hogy rájöjjenek, mely napi rutin kedvez leginkább a csontok egészségének.

Ideális alvás-mozgás-ülés kombináció gyerekkorban

A kutatók megállapították, hogy a megfelelő csonterősség eléréséhez a testmozgás létfontosságú, ezért nekiláttak, hogy meghatározzák az optimális aktivitást. Ebben az esetben azt találták ideálisnak, ha egy gyerek napi 90 percet sportol vagy fut és további 204 percet tölt úgynevezett könnyebb tevékenységekkel, mint például a séta vagy a háztartási feladatok.

A fizikai aktivitás mellé napi 8 óra ülés lehet a legegészségesebb, amely magában foglalhatja az iskolapadban töltött időt, az olvasást, vagy akár az otthoni tanulást is. Az ideális nap befejezéseként a szakértők 11 óra alvást javasolnak, majd kezdődhet az egész elölről.

hirdetés

A gyermekek egészségének megőrzéséhez tehát nincs szükség csodaszerekre, és még a tejet sem kell nagy mennyiségben fogyasztani. Mindössze a következőkre kell törekedni a gyerekek esetén:

– 90 perc aktív és 204 perc könnyed testmozgás

– 8 óra ülés közben végezhető tevékenység

– 11 óra alvás

Ha programot keresel a családnak, vagy segítségre van szükséged a gyerekneveléssel illetve családjogi kérdésekkel kapcsolatban, jusson eszedbe a Papás Mamás Magazin!


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mobil-Copy.jpg

Gál Kristóf új szerepben: poénos videóval hívják fel a figyelmet a mobilozás okozta balesetekre

Az ORFK szóvivője is szerepet vállalt a figyelemfelhívó kisfilmben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 23.


hirdetés

Egyre több balesetet okoz a mobilozás, szelfizés. Ezért most egy vicces videóval szeretnék felhívni a figyelmet a mobilozás veszélyeire.

Mint írják:

"Ne csak a képernyőt bámuld, mikor szelfit készítesz, hanem a környezetedre is figyelj! Még akkor is, ha a rendőrség legismertebb arcával hoz össze a sors. Spórold meg a kéz- és lábtörést! Az igazi érték Te vagy. Nézz távolabb a telefonodnál!"

VIDEÓ: Száguldás, mobil, elesem. Az igazi érték Te vagy!

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!