5 fontos dolog az életben, amiért soha nem kellene magyarázkodni
Világnézet vagy párkapcsolat és még pár személyes dolog, amihez senkinek semmi köze, mert magánügy. Tehát nem is tartozunk magyarázattal senkinek.
Szilvi írása a Lélekhatár blogon, Képek: Pexels - szmo.hu
2018. december 06.


A Lélekhatár blog neve megtévesztő is lehet akár, de a szerző ígéri, hogy nem lesz léleksimogató önámítás. Olykor meglehetősen nyers és szarkasztikus stílusával akár nagyképű ember benyomását is kelthetné, ám ez ne riasszon el benneteket, kedves olvasók!

Létünk színpadán, ha tetszik, ha nem, mi játszuk a főszerepet. Döntéseinkért mi magunk vagyunk felelősek, így azok következményeit is nekünk kell viselni. Igen, tudom, hogy nem egy lakatlan szigeten élünk, épp ezért, az általunk választott utak befolyásolják a körülöttünk lévő emberekét is. Vannak azonban olyan dolgok, amik miatt soha nem szabadna magyarázkodnunk senkinek sem.

Világnézetünk

Ami semmiképp sem fekete -fehér. Sőt, bár egyesek azt gondolják, hogy igen, valójában egyáltalán nem szükséges összeegyeztetnünk mindenkivel. Tudjátok, a hatos és kilences esete, attól függ, mit látunk, hogy honnan nézzük azt. Hajlamosak vagyunk elhinni, hogy egyetlen igaz hit létezik, az, amit mi gondolunk.

A valóságban az a varázslat, hogy mindannyian mások vagyunk. Más cipőben járunk és másképp látjuk azt a világot, amiben élünk. Élni és élni hagyni. Senkit sem kell meggyőzni a vélt igazságaidról.

Párkapcsolatunk

Ehhez végképp senkinek semmi köze. Bár a cikkek zöme mind arról szól, hogyan működtessük jól a kapcsolatunkat, mit tegyünk érte, hogy több legyen a szex, hogyan kössünk kompromisszumokat stb... Pedig valójában, ahogy nincs két egyforma ember, úgy két ugyanolyan kapcsolat sincs.

Életmódunk

Én elhiszem például, hogy vegetáriánusnak lenni jó dolog, de bármilyen kannibálnak meg dagadt kocának is nevezhetsz engem, én ugyan nem mondok le a sült oldalasról - üdv. a szerk. Az sem hat meg igazán, hogy ultracink vagyok amiatt, mert van egy kis fölös rajtam. Nem érdekel továbbá az sem, hogy nem épp ultratrendi a friszkóm vagy, hogy nem jutottam el a szolcsiba már egy ideje.

Nem hat meg, ha valaki szerint a valódi munka csak 6-2-ig lehet a gyárban. Meg az se, hogy szülni kéne mán. Az meg végképp hidegen hagy, hogyan él a hatodik utcában lakó Julis.

Érzéseink

Lépten- nyomon magyarázkodni kényszerül az ember, ha szomorú például. Egyáltalán nem trendi manapság felvállalni az érzéseket. S, ha ez még nem volna elég, képesek még megkérdőjelezni is azt, amit érzel.

A "Miért nem vagy boldog, hát annak kellene lenned? " vagy "A miért depizel itt, nincs rá semmi okod?" kezdetű mondatok ugye neked is ismerősek?

Aztán meg a legvégére hagytam a legfontosabbat. Soha nem lenne szabad magyarázkodnunk a

Jövőképünk miatt

Mert mi van, ha azt mondom, én egy erdei kis faházban, távol a világtól lennék a legboldogabb? Ha azt mondom, mindig is külön utakon jártam és a jövőben sem kívánok változtatni a jó szokásaimon?

Ha jól emlékszem, egy életünk van. Biztos, hogy úgy kellene leélni azt, ahogy mások meghatározzák nekünk? Mi van, ha tévednek? Akkor lehet rájuk mutogatni legalább... Pedig te rontottad el, mikor feladtad önmagad.

ALélekhatár blogon véleményező, szókimondó, multipotenciális vegyesbazárra számíthattok, érzékeny lelkülettel megspékelve. Akkor is, ha ma a csorda nélkül járni, egyáltalán nem divat.

KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x