hirdetés
main.jpg

5 európai srác 15 millió dollárt nyert minden idők legnagyobb összdíjazású e-sport bajnokságán

Augusztus 15-től 25-ig tartott a Dota 2 világbajnoksága, vagyis más nevén The International 9. Összesen több mint 34 millió dollárt osztottak szét a játékosok között, két európai csapat játszotta a döntőt.
B.M. képek: youtube, https://riki.dotabuff.com/c/2a0475ae3eb7c634252a0eeed8e536ececd78902/687474703a2f2f692e696d6775722e636f6d2f333176507749352e6a7067 - szmo.hu
2019. szeptember 02.


hirdetés

A kínai Mercedes-Benz Arenában, Sanghajban rendezték meg az eseményt, amelyre hatalmas volt az érdeklődés. Már csak azt figyelembe véve is, hogy a versenyt szervező és a játékot fejlesztő Valve (az ő tulajdonukban van a legnagyobb internetes játékáruház a Steam is), nem kevés pénzt keresett az International 9-el. Ugyanis a Valve 1 millió dollárt ajánlott fel a győztes csapatnak, a többi 33 millió dollárt a játék rajongói kalapozták össze. Az adományozó kedvű játékosok, rajongók megvettek az amúgy ingyenes programban egy tárgyat, amiből befolyó összeg 25%-a ment a nyereményalapba, tehát nem nehéz kiszámolni, hogy a

Valve 99 millió dollár környékén keresett az eseménnyel.

Természetesen a szervezés nem lehetett olcsó, de az ingyenességét figyelemben véve a Dota 2 esetében ez egy kiemelkedő összeg.

Maga a játék PC-n érhető el, műfaját tekintve egy Moba (Mulitplayer Online Battle Arena), amely kicsit egy valós idejű stratégia, szerepjáték és a sakk keveréke. A játékban két csapat küzd egymás ellen egy majdhogynem szimmetrikus pályán és próbálják elpusztítani egymás bázisát.

Mindkét csapat 5 főből áll és különböző szerepeket töltenek be.

A játékosoknak megvan a maga feladatuk, kötelességük. A csaták mindig ugyanolyan pályán zajlanak, de ami igazán változatossá teszi ezt a látszólag unalmas helyzetet, az, hogy 115 teljesen különböző karakterrel játszhatunk és ezeket az úgy nevezett hősöket irányítva a mérkőzés alatt más-más tárgyakat vásárolhatunk – amelyekből természetesen rengeteg van,

és a kombinációk száma szinte végtelen.

Nagyon változatos, izgalmas koncepció az egész, olyan mint a sokak által imádott League of Legends, csak épp ez összetettebb és ebből adódóan nehezebb és hosszabb is. Egy meccs 15 perctől akár extrém esetben 3-4 óráig is tarthat, az átlag egy profi meccs esetében 20-40 perc – ez idő alatt minden apró döntés befolyásolja a meccseket. Kezdőknek nagyon nehéz beletanulni, ami pedig még kiábrándítóbb, hogy igazán jónak lenni és a legmagasabb szinten játszani még nehezebb.

A játékos-állomány átlagban 250.000 online játékost jelent 24 órában: ennyi játékos játszik a játékkal egy időben a világon.

Mivel ilyen nehéz igazán jónak lenni, ezért sok ember inkább csak nézi

– mint egy focimeccset – az eseményeket. Az egyik legnépszerűbb online streaming gaming platformon, a Twitchen a Dota 2 augusztusban az egyik legnépszerűbb cím volt (több mint 34.000.000 órát nézték csak a hivatalos közvetítést, amely több nyelven is elérhető volt), de általánosságban elmondható, hogy 40-50.000 ember mindig nézi az élő közvetítéseket.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
62259790_457278301689957_552666388670447616_n.jpg

A magyar csodabugyi, amely évi több kilónyi szeméttől szabadít meg

Néhány évvel ezelőtt a menstruációs kelyhek törték meg a tamponok és betétek egyeduralmát, most azonban egy újabb szereplő jelentkezett be a piacra, amely nem mellesleg környezettudatosságra is ösztönöz.
Polák Zsóka - szmo.hu
2019. október 21.Egy ideje a Redy-bugyiktól hangosak a közösségi platformok. Néhányan viszolygással, sokkal többen viszont őszinte érdeklődéssel fordultak a menstruációs bugyik felé. Működésük egyszerű: csak belebújunk, viselés után kimossuk, ezzel redukálni, sőt, akár teljesen mellőzni lehet az eldobható betéteket és tamponokat. Bár külföldön már akad néhány hasonló márka, a hazai piacon mindez egy magyar lány fejéből pattant ki pont bugyimosás közben.

A menstruációs bugyikkal kapcsolatban mindenkinek van véleménye, az adatgyűjtés során a legszélsőségesebb vélekedések jöttek szembe, amelyek valószínűleg minden nő fejében megfordultak, ráadásul az új találmányokat körbelengő szkepticizmussal is meg kell küzdenie a Redy-nek.

De gondoljunk csak arra, hogy voltak idők, amikor a betét és a tampon is hihetetlenül furcsa újdonságnak számított,

így könnyen lehet, hogy néhány évtizeden belül már ciki lesz eldobható eszközöket használni a menstruáció alatt. Most még bőven ott motoszkál sok nőben a kérdés, hogy mégis milyen őrült ötlet csak egy szál bugyiban menstruálni, így a legszkeptikusabb kérdésekre kerestük a választ, amellett, hogy megismertük a csodabugyi működését és a menstruáció kérdésén túlmutató küldetéseit a környezettudatosságtól kezdve a testpozitív szemléleten át a témával kapcsolatos diskurzusok elindításáig. És ki is segíthetett volna jobban az égető kérdéseknek a megválaszolásában, ha nem a This is Redy megálmodója, Molnár Dóra?

- Sem ruhatervezői, sem egyéb textiles szakmai háttered nincs, mégis hogyan jutottál el addig, hogy teljesen újfajta fehérneműt tervezz?

- A józan paraszti ész segített hozzá. Megjött, próbáltam kimosni a fehérneműt, amikor bevillant, hogy miért nincs olyan bugyi, ami megtartja a vért és nem ázik át? Miért nincs menstruációs bugyi?

A nagy tanulság számomra az, hogy nem kell mindig túlbonyolítani a dolgokat: a megoldás vagy egy jó ötlet néha nagyon közel van.

Ha pedig emellé egy kis kitartás is társul, akkor meg lehet valósítani anélkül is, hogy az ember textiles, tervező vagy varrónő lenne, ráadásul mások is szívesen csatlakoznak egy szép küldetéshez, így a megvalósítás technikai oldalát is könnyen meg lehet oldani.

- Hogyan álltál neki szakmai háttér nélkül? Milyen volt a tesztelés folyamata?

- Természetesen magam is teszteltem, de az ismerőseimet, barátaimat is bevontam, hiszen ahány nő, annyi vérzés. A tesztelés folyamata emiatt lassú volt, hiszen meg kellett várni, hogy megjöjjön. Szakmai háttér nélkül biztos, hogy lassabb volt a folyamat, de nagyon hittem ebben, szóval nem volt számomra kérdés, hogy meg fogom-e csinálni. Ha támad egy jó ötleted, két lehetőséged van: vagy évek múltán megbánod, hogy hiába hittél benne, nem csináltad meg, vagy megcsinálod, legfeljebb nem sikerül jól, viszont nyugtázhatod, hogy megpróbáltad – én így álltam hozzá.

A levelekből, amiket kapok az derül ki, hogy jól tettem, és ez végtelen erővel tölt fel. Ez megerősített abban, hogy menjünk tovább és csináljuk, új fazonok, típusok, még erősebb bugyik, színek - nagyon sok a terv, és már folyamatban is van a megvalósításuk.

- Külföldön már évek óta árulnak ilyen jellegű bugyikat, ez mennyiben segített a termék megtervezésében?

- Amikor kitaláltam a Redy-t a kontinensünkön még nem volt ilyen bugyi. Sőt, még Kínában sem, pedig azt mondják, ott aztán minden van. Ahogy telt az idő, egyre mélyebbre ástam a textilek világában, akkor derült ki, hogy létezik már egy-két olyan cég, akik menstruációs bugyikat gyártanak. Számomra ebben az információban az volt a legfontosabb, hogy megerősített és támaszt nyújtott: igen, meg lehet csinálni, nem lehetetlen!

Nem lemásolni akartam valaki más szellemi majd fizikai termékét, meg akartam csinálni a sajátomat. Azt akartam, hogy a magyar nőknek is legyen menstruációs bugyijuk.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
ffi.jpg

„Ha így folytatja, hamarosan meghal!” – inkább 215 kilót fogyott, és most lefutott egy maratont

A most 43 éves sportember néhány éve még akkor 294 kilogrammot nyomott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 21.Amíg mások az utolsó 5 kilóval küzdenek, ez a férfi több mint 200 kilót adott le, ráadásul egy nem mindennapi sportteljesítményt is összehozott.

A Detroit Free Press azt írja: vasárnap rendezték az amerikai város újabb maratoniját, amelyen 6:31:14-es idővel ért célba Carlos Orosco.

A most 43 éves sportember néhány éve még akkor 294 kilogrammot nyomott, az orvosa pedig közölte vele, hogy ha így folytatja, hamarosan meghal. Orosco ezek után letette az alkoholt és egészséges életmódra váltott, mellette pedig átesett egy műtéten, amikor a gyomra nagy részét eltávolították. Ezek után elkezdett edzeni, 2015 óta így 215 kilogrammot fogyott végül.

Egy barátja ajánlott neki egy futóklubot, hozzájuk csatlakozott. Eleinte öt kilométeren versenyzett, aztán fokozatosan növelte a távokat. Azt mondta, a futás számára most már közösségi élmény, amely visszaadta az életét.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
vagta.jpg

Idén is Nagy Arnold, Temerin lovasa nyerte a 12. Nemzeti Vágtát

Újra a Fantázia nevű lóval lett sikeres.
MTI, fotó: Mohai Balázs - szmo.hu
2019. október 20.Nagy Arnold, Temerin lovasa Fantázia nevű lován nyerte a 12. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén.

Nagy Arnold Baja, Kaposvár, Kecskemét és Zirc lovasát győzte le a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges versenypályán.

A 2019 leggyorsabb lovasa címet elnyerő temerini versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón. Fantázia hátára győzelmi takarót terítettek.

A Nemzeti Vágtát 2018-ban is a Fantáziát lovagló Nagy Arnold nyerte.

A döntőben másodikként befutó Németh János, Baja lovasa egymillió forintos, a harmadik helyezett Somogyi József, Kaposvár versenyzője félmillió forintos jutalmat kapott, a további két döntős, Kecskemét és Zirc lovasa 300-300 ezer forintot vihetett haza.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
tanc.jpg

Újabb Fricska-világrekord: ezúttal a levegőben csináltak olyat, amit eddig még senki

Ráadásul saját korábbi gyorsasági rekordjukat is megdöntötték.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 23.Papp Gergely Bálint, Papp Máté Bence, Popovics Márk és Szabó Dániel alkotta csapat szó szerint magasra tette a mércét az idei évben. Nem elégedtek meg saját korábbi Guinness-rekordjuk megdöntésével, most egy kifejezetten veszélyes produkcióra vállalkoztak 10 méter magasban a Magyar Nemzeti Cirkusz premierjén.

A néptánc világában egyedülálló rekordra vállalkozott a Fricska Táncegyüttes, melynek során a négy fiatalember elképesztően gyors és virtuóz tánctudását ezúttal a levegőben próbálta ki.

VIDEÓ: Fricska Hammock Világrekord

Ebben a lélegzetelállítóan látványos produkcióban fejjel lefelé, hammockban függeszkedve óriási sebességgel pörögve táncolnak. A légtorna és a néptánc ötvözetéből gyakorlatilag egy új stílust alkotott a csapat.

Az október 18-i kísérletük során 1 perc alatt a legtöbb néptáncos csapást teljesítették a fiúk - 1713 csapás és 192 forgás -, amire még nem volt példa a világon sehol.

A táncegyüttes felkészülését Vincze Tünde a Magyar Légtornász Egyesület elnöke segítette. Az együttes vezetője Papp Gergely Bálint elmondása szerint

így kívánják felhívni a világ figyelmét a magyar és a kárpát-medencei néptánckultúra egyedülállóan gazdag kincseire, és a rendkívüli teljesítményekkel szeretnének tisztelegni elődeik táncos öröksége előtt.

Az idei évben egy másik mérföldkő is volt a Fricska életében. Szeptember 29-én a saját rekordját is megdöntötte a négy fiatal előadóművész. (A 2014-ben felállított néptánc gyorsasági rekordot, amellyel megelőzték az ír szteppkirályt Michael Flatley-t.)

Korábbi teljesítményüket túlszárnyalva 1 másodperc alatt 45 csapást és koppintást értek el. Csapatban pedig 2 perc alatt 4077 csapást és koppintást teljesítettek, ezzel ők az abszolút gyorsasági rekorderek a néptánc világában!


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!