hirdetés
main.jpg

5 európai srác 15 millió dollárt nyert minden idők legnagyobb összdíjazású e-sport bajnokságán

Augusztus 15-től 25-ig tartott a Dota 2 világbajnoksága, vagyis más nevén The International 9. Összesen több mint 34 millió dollárt osztottak szét a játékosok között, két európai csapat játszotta a döntőt.
B.M. képek: youtube, https://riki.dotabuff.com/c/2a0475ae3eb7c634252a0eeed8e536ececd78902/687474703a2f2f692e696d6775722e636f6d2f333176507749352e6a7067 - szmo.hu
2019. szeptember 02.


hirdetés

A kínai Mercedes-Benz Arenában, Sanghajban rendezték meg az eseményt, amelyre hatalmas volt az érdeklődés. Már csak azt figyelembe véve is, hogy a versenyt szervező és a játékot fejlesztő Valve (az ő tulajdonukban van a legnagyobb internetes játékáruház a Steam is), nem kevés pénzt keresett az International 9-el. Ugyanis a Valve 1 millió dollárt ajánlott fel a győztes csapatnak, a többi 33 millió dollárt a játék rajongói kalapozták össze. Az adományozó kedvű játékosok, rajongók megvettek az amúgy ingyenes programban egy tárgyat, amiből befolyó összeg 25%-a ment a nyereményalapba, tehát nem nehéz kiszámolni, hogy a

Valve 99 millió dollár környékén keresett az eseménnyel.

Természetesen a szervezés nem lehetett olcsó, de az ingyenességét figyelemben véve a Dota 2 esetében ez egy kiemelkedő összeg.

Maga a játék PC-n érhető el, műfaját tekintve egy Moba (Mulitplayer Online Battle Arena), amely kicsit egy valós idejű stratégia, szerepjáték és a sakk keveréke. A játékban két csapat küzd egymás ellen egy majdhogynem szimmetrikus pályán és próbálják elpusztítani egymás bázisát.

Mindkét csapat 5 főből áll és különböző szerepeket töltenek be.

hirdetés

A játékosoknak megvan a maga feladatuk, kötelességük. A csaták mindig ugyanolyan pályán zajlanak, de ami igazán változatossá teszi ezt a látszólag unalmas helyzetet, az, hogy 115 teljesen különböző karakterrel játszhatunk és ezeket az úgy nevezett hősöket irányítva a mérkőzés alatt más-más tárgyakat vásárolhatunk – amelyekből természetesen rengeteg van,

és a kombinációk száma szinte végtelen.

Nagyon változatos, izgalmas koncepció az egész, olyan mint a sokak által imádott League of Legends, csak épp ez összetettebb és ebből adódóan nehezebb és hosszabb is. Egy meccs 15 perctől akár extrém esetben 3-4 óráig is tarthat, az átlag egy profi meccs esetében 20-40 perc – ez idő alatt minden apró döntés befolyásolja a meccseket. Kezdőknek nagyon nehéz beletanulni, ami pedig még kiábrándítóbb, hogy igazán jónak lenni és a legmagasabb szinten játszani még nehezebb.

A játékos-állomány átlagban 250.000 online játékost jelent 24 órában: ennyi játékos játszik a játékkal egy időben a világon.

Mivel ilyen nehéz igazán jónak lenni, ezért sok ember inkább csak nézi

– mint egy focimeccset – az eseményeket. Az egyik legnépszerűbb online streaming gaming platformon, a Twitchen a Dota 2 augusztusban az egyik legnépszerűbb cím volt (több mint 34.000.000 órát nézték csak a hivatalos közvetítést, amely több nyelven is elérhető volt), de általánosságban elmondható, hogy 40-50.000 ember mindig nézi az élő közvetítéseket.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
dallosbogi-forbes-sikeres-magyar-fiatal.jpg

Dallos Bogi a legsikeresebb 30 év alatti magyar fiatal

Még csak 23 éves, de ő vezeti a Forbes idei listáját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 22.


hirdetés

A Forbes minden évben elkészíti a "30 sikeres magyar 30 alatt" című listáját.

Ezen a legsikeresebb magyar fiatalokat mutatják be.

Idén a 23 éves Dallos Bogi került a lista első helyére.

"14 éves korában édesapja felvette, ahogy énekel, és feltöltötte Youtube-ra. Végzős gimnazista korában már a Sportaréna színpadán találta magát James Blunt előzenekaraként" - írja a Forbes.hu.

hirdetés

Dallos Bogi számait sokan ismerik, de igazán akkor robbant be a neve a köztudatba, amikor elvállalta az X-Faktorban a mentori feladatokat.

Az RTL Klub műsora, a Fókusz most riportot készített az énekesnővel.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
13-eves-diplomas.jpg

13 évesen szerzett diplomát egy kisfiú, ő lett az amerikai főiskola legfiatalabb végzőse

A babaarcú kiskamasz azt állítja, nincs semmilyen titka, csak szeret új dolgokat tanulni. Már azt is tudja, melyik egyetemen tanul tovább.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 28.


hirdetés

Egy 13 éves kisfiú lett a kaliforniai Fullerton Főiskola legfiatalabb végzőse az intézmény 107 éves fennállása alatt.

Jack Rico még csak annyi idős, mint egy hetedik osztályos kiskamasz, de már elvégezte a középiskolát és egy kétéves főiskolai képzést is. Ráadásul négy tárgyból (történelem, emberi kifejezés, társadalmi viselkedéstan és társadalomtudomány) is sikeres záróvizsgát tett.

A kisfiú olyan végzettséget szerzett, amely ugyan nem egyenértékű a három éves főiskolai képzés vagy az egyetemen szerzett diplomával, de magasabb képesítés, mint az érettségi.

A Fullerton Főiskola igazgatója azt mondta, Ricót mindenki jól ismerte a suliban, mivel fiatal korával kitűnt a többiek közül. De az órákon bizonyította, hogy elég okos ahhoz, hogy az idősebbekkel együtt tanuljon.

hirdetés

Ru Andrade, Rico édesanyja a CNN-nek elmondta, hogy fián már egészen kicsi korában látták, hogy különleges, és más mint a többiek.

A negyedik születésnapja előtt anyja megkérdezte tőle, hogy mit szeretne kapni, mire Jack rávágta, hogy meg akarja nézni a Fehér Házat. Andrade azt mondta, hogy ez elég nagy utazás lenne egy alig négy éves gyereknek, de ha meg tudja jegyezni minden amerikai elnök nevét, megígéri, hogy elviszi őt Washingtonba.

Egy héttel később Jack azzal állt anyja elé, hogy megjegyezte az összes elnök, sőt az alelnökök nevét is, így most már mehetnek a Fehér Házba. A nő akkor meg is jegyezte, hogy a fia már akkor okosabb volt, mint ő.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Oszaka-naomi.jpg

Letaszították a trónról Serena Williamst, Oszaka Naomi a világ legjobban kereső női teniszezője

Az ausztrál nyílt bajnokság 2019-es japán győztese 37,4 millió dollárt keresett a díjakból, nyereményekből és a szponzori támogatásokból tavaly.
MTI, fotó: Wikipedia - szmo.hu
2020. május 23.


hirdetés

A japán Oszaka Naomi megelőzte az amerikai Serena Williamst, ezzel élre állt a világ legjobban fizetett női sportolóinak listáján, amelyet az amerikai Forbes üzleti magazin tett közzé.

Az ausztrál nyílt bajnokság 2019-es győztese 37,4 millió dollárt keresett a díjakból, nyereményekből és a szponzori támogatásokból tavaly. Ez 1,4 millió dollárral több, mint a listát az elmúlt négy évben vezető Williams bevétele.

Eddig az orosz teniszező, Marija Sarapova tartotta a női sportolók között az éves jövedelmi rekordot: 2015-ben 29,7 millió dollár volt a bevétele, ezt döntötte most meg a 22 éves Oszaka. A női sportolók kereseti listáját 1990 óta mindig teniszezők vezetik a Forbesnál.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
storror_parkour.jpg

Storror: az extrém parkour csapat, akiknek halált megvető ugrásai felkeltették Hollywood figyelmét is

Michael Bay legújabb filmjében szerepeltek a mindent átugró és átfutó brit parkourosok.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 23.


hirdetés

Már összesen több mint 600 millió nézték meg a Storror videóit a Youtube-on, írja a CNN.

A 2010. október 10-én - vagyis 10/10/10 - alapított brit extrém parkour csoport idén ünnepli 10 éves fennállását. A hétfős csapat ennyi idő alatt bejárta a világot, és több nagyváros háztetőin, parkjaiban bemutatták már be életveszélyes futásaikat és ugrásaikat.

A parkour egyfajta akadályfutás, melynek során a célig vezető úton felmerülő akadályokat nem megkerülik a résztvevők, hanem átugorják vagy felmásznak rá, azaz a pálya szerves részeként kezelik.

2016-ban a Storror járt Magyarországon is:

A fiúk röviddel a koronavírus-járvány kitörése előtt együtt forgathattak Michael Bay-jel, a talán legismertebb hollywoodi akciófilm-rendezővel. A többek között a Transformerst és az Armageddont is jegyző Bay legújabb filmjét a Netflixen mutatták be. A 'Six Underground - Hatan az alvilágból' főszereplője Ryan Reynolds.

hirdetés

A forgatás során a Storror tagjai a saját elképzeléseik szerint alakíthatták az operatőrök munkáját, miközben színészként és dublőrként is szerepeltek a film egyes jeleneteiben.

A végül tavaly decemberben bemutatott film előzetesét itt lehet megnézni, amiben 1:17-nél például a firenzei dóm kupoláján szaladgálnak a fiúk:

A csoport tagjai éveken keresztül képezték magukat, hogy a legjobb parkourosok között tartsák őket számon. Úgy vélik, hogy ha már Hollywood is felfigyelt rájuk, jól végzik a dolgukat és egyfajta visszaigazolás is egyben.

Ettől persze még nem tagadják, hogy nagyon veszélyes, amit csinálnak: a Storror egyik tagjának egyszer kitört négy foga, míg egy másik srác eltörte a bokáját.

"Az érzés, ami kárpótol, ha egy-egy őrült vállalkozásunk sikerül, mindent megér. Ha 14 évente egyszer eltöröm a bokámat, azt vállalható kockázatnak tartom, tekintve, hogy másokkal ez egy hétvégi berúgás után is megtörténhet"

- mondta a vakmerő parkouros.

A film forgatásáról több videót is feltöltöttek a Youtube-ra:


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!