hirdetés
main.jpg

5 európai srác 15 millió dollárt nyert minden idők legnagyobb összdíjazású e-sport bajnokságán

Augusztus 15-től 25-ig tartott a Dota 2 világbajnoksága, vagyis más nevén The International 9. Összesen több mint 34 millió dollárt osztottak szét a játékosok között, két európai csapat játszotta a döntőt.
B.M. képek: youtube, https://riki.dotabuff.com/c/2a0475ae3eb7c634252a0eeed8e536ececd78902/687474703a2f2f692e696d6775722e636f6d2f333176507749352e6a7067 - szmo.hu
2019. szeptember 02.


hirdetés

A kínai Mercedes-Benz Arenában, Sanghajban rendezték meg az eseményt, amelyre hatalmas volt az érdeklődés. Már csak azt figyelembe véve is, hogy a versenyt szervező és a játékot fejlesztő Valve (az ő tulajdonukban van a legnagyobb internetes játékáruház a Steam is), nem kevés pénzt keresett az International 9-el. Ugyanis a Valve 1 millió dollárt ajánlott fel a győztes csapatnak, a többi 33 millió dollárt a játék rajongói kalapozták össze. Az adományozó kedvű játékosok, rajongók megvettek az amúgy ingyenes programban egy tárgyat, amiből befolyó összeg 25%-a ment a nyereményalapba, tehát nem nehéz kiszámolni, hogy a

Valve 99 millió dollár környékén keresett az eseménnyel.

Természetesen a szervezés nem lehetett olcsó, de az ingyenességét figyelemben véve a Dota 2 esetében ez egy kiemelkedő összeg.

Maga a játék PC-n érhető el, műfaját tekintve egy Moba (Mulitplayer Online Battle Arena), amely kicsit egy valós idejű stratégia, szerepjáték és a sakk keveréke. A játékban két csapat küzd egymás ellen egy majdhogynem szimmetrikus pályán és próbálják elpusztítani egymás bázisát.

Mindkét csapat 5 főből áll és különböző szerepeket töltenek be.

A játékosoknak megvan a maga feladatuk, kötelességük. A csaták mindig ugyanolyan pályán zajlanak, de ami igazán változatossá teszi ezt a látszólag unalmas helyzetet, az, hogy 115 teljesen különböző karakterrel játszhatunk és ezeket az úgy nevezett hősöket irányítva a mérkőzés alatt más-más tárgyakat vásárolhatunk – amelyekből természetesen rengeteg van,

és a kombinációk száma szinte végtelen.

Nagyon változatos, izgalmas koncepció az egész, olyan mint a sokak által imádott League of Legends, csak épp ez összetettebb és ebből adódóan nehezebb és hosszabb is. Egy meccs 15 perctől akár extrém esetben 3-4 óráig is tarthat, az átlag egy profi meccs esetében 20-40 perc – ez idő alatt minden apró döntés befolyásolja a meccseket. Kezdőknek nagyon nehéz beletanulni, ami pedig még kiábrándítóbb, hogy igazán jónak lenni és a legmagasabb szinten játszani még nehezebb.

A játékos-állomány átlagban 250.000 online játékost jelent 24 órában: ennyi játékos játszik a játékkal egy időben a világon.

Mivel ilyen nehéz igazán jónak lenni, ezért sok ember inkább csak nézi

– mint egy focimeccset – az eseményeket. Az egyik legnépszerűbb online streaming gaming platformon, a Twitchen a Dota 2 augusztusban az egyik legnépszerűbb cím volt (több mint 34.000.000 órát nézték csak a hivatalos közvetítést, amely több nyelven is elérhető volt), de általánosságban elmondható, hogy 40-50.000 ember mindig nézi az élő közvetítéseket.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
borics-adam-bellator-kuzdosport-mma-2.jpg

A második menet végén kiütötte világbajnok ellenfelét a magyar ketrecharcos

A mérkőzésvezető állította meg a küzdelmet.
Kép: Facebook - szmo.hu
2019. szeptember 08.Pályafutása tizedik meccsét is megnyerte a ketrecharcos Borics Ádám, aki a kaliforniai San Joséban rendezett Bellator 226 gálán a második menetben technikai KO-val győzte le az amerikai Pat Current.

Borics egy repülő térdrúgással vitte földre Current, akit aztán ököllel és könyökkel alaposan megsorozott, amíg végül a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet.

„Hálás vagyok, hogy ennyien szurkoltok nekem! Megcsináltuk!! Nincs megállás az övig!”

– írta a Facebook-oldalán a győzelem után Borics, aki az első ketrecharcos lett, aki kiütéssel tudott nyerni Curren ellen.

A sportolóról korábban mi is írtunk, akkor azt mondta: nincsenek példaképei, inkább technikákat gyekszik ellesni másoktól.

„A küzdősportban az a legszebb, hogy a tanulás soha nem ér véget”

– mondta akkor Borics Ádám. „Olyan nincsen, hogy már mindent tudok, mert mindig akad majd egy birkózó vagy bokszoló, aki mutatni tud nekem valami újat” - tette hozzá.

Sziasztok! Hálás vagyok, hogy ennyien... - Adam "The Kid" Borics

Sziasztok! Hálás vagyok, hogy ennyien szurkoltok nekem! Megcsináltuk!!!?? Nincs megállás az övig!? Kedden térek vissza Floridába, szerda-csütörtök...


KÖVESS MINKET:hirdetés
app-sziv.png

Már 30 ember életét mentette meg a Szív City applikáció

Egy esztergomi férfi is ennek az alkalmazásnak köszönheti az életét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 08.Megállt a szíve egy férfinak az esztergomi autóbuszállomáson. Egy helyi polgárőr az Országos Mentőszolgálat Szív City applikációján keresztül kapott riasztást. Rögtön a megadott helyre ment. Miután látta, hogy a férfi nem lélegzik, és nincs pulzusa, azonnal megkezdte a szívmasszázst. A mentők percek alatt a helyszínre értek, és folytatták az újraélesztést. A férfit végül stabil állapotban vitték kórházba - hangzott el az RTL Híradóban.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
fodor-szabolcs-berlin.jpg

26 éves magyar férfi lett Berlin legjobb ápoló gyakornoka

Mindig pozitív, mosolyog, élmény együtt dolgozni vele és a betegek is szeretik – Fodor Szabolcsot ezekkel a szavakkal jelölte az egyik kolléganője a versenyre.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2019. szeptember 15.Újabb magyar siker siker született. Németországban egy versenyen egy 26 éves magyar fiú lett a legjobb.

Mint arról a 24.hu beszámolt,Fodor Szabolcs három éve ment ki Berlinbe, hogy elvégezzen egy ápolói képzést.

Mindig pozitív, mosolyog, élmény együtt dolgozni vele és a betegek is szeretik

– ezekkel a szavakkal jelölte az egyik kolléganője a versenyre. A megmérettetésen Berlin legjobb ápoló gyakornokát keresték.

Fodor Szabolcs megnyerte a díjat, de szeptember végéig még szavazni lehet rá, hogy esélye legyen a legjobb németországi ápoló címre is.

"Nem csak a munkamorál és a személyiség volt fontos a díjnál, a jelölt története is sokat nyomott a latba" - írja a 24.hu.

"Szabolcs 2016-ban egy egészségügyi képzést kezdett el: három év alatt elvégzett egy ápolói iskolát, és ma már időseket gondoz Berlinben. A képzés a napokban ért véget, letette az utolsó vizsgát is, így már szakápolóként dolgozhat teljes állásban a német fővárosban.

A már Németországban dolgozó nővére győzte meg, hogy próbálja meg az ápolást, noha Szabolcs kezdetben szkeptikus volt: nem beszélte jól a nyelvet, és nem is volt biztos abban, hogy neki való az ápolói munka. Mégis belevágott.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kiss-peter-parasport-kajakkenu-2.jpg

16 éves magyar parasportoló lett a világ legjobbja

Kiss Péter lett a hónap sportolója a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságnál.
MTI - szmo.hu
2019. szeptember 12.A parakajakos Kiss Péter lett a hónap sportolója a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságnál.

A mindössze 16 esztendős magyar a szervezet szerdai közleménye szerint a szavazatok 49 százalékát bezsebelve nyerte meg a voksolást.

Kiss Péter augusztusban a szegedi világbajnokságon a magyar csapat első aranyérmét szerezte, az integrált paraverseny KL1-es kategóriájában diadalmaskodott, ezzel kvótát szerzett a jövő évi tokiói paralimpiára.

"Csodálatos érzés! Nem gondoltam volna, hogy nyerek, mert mostanában az edzések sem mentek olyan jól, és az erős hátszél sem kedvez nekem, még a rajt előtt is izgultam. A rajtom aztán közepesen sikerült, megvolt a sebességem, de nagyon kellett a közönség, amely az utolsó ötven méteren segített. A szurkolásuk nélkül nem nyertem volna"

- mondta az augusztusi szegedi versenyen a magyar vb-győztes.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x