kefne
5 borzongató tény a legnagyobb írókról – mitől fél Stephen King?
És az megvan, hogy Hemingway profi torreádor volt?
Listverse - szmo.hu
2018. január 31.


A művészek gyakran extravagáns személyiségek, az írók pedig különösen érzékenyek. Ezt mind megértjük, de azért némelyikük olykor átlépte a határt. Íme néhány példa.

William S. Burroughs lelőtte a feleségét

A beatnemzedék egyik fontos alakjának leghíresebb könyve a Meztelen ebéd (1959), leghírhedtebb tette pedig a jelzett. Kemény drogos volt, s annak ellenére, hogy megházasodott és gyermeke is született, nyíltan homoszexuálisként élte az életét.

burroghs

Sokszor megkérdőjelezték, hogy normális-e. Mindössze két évet kapott a gyilkosságért, mely valójában véletlen volt: egy játék (?) keretében a neje fejére helyezett üveg helyett fejen lőtte a nőt.

Edgar Allan Poe 13 éves unokahúgát vette feleségül

A holló című vers író-költője huszonhat volt, a lány 13, amikor feleségül vette. Tizenegy évig éltek boldog házasságban, amikor a Virginia Eliza Clemm tuberkolózisban elhunyt.

poe

Az író műveinek elemzői szerint az írásokban megjelenő halott nők és a sok vér mind az elvesztett feleség okozta trauma jelei voltak.

Charles Dickens tudott hipnotizálni

Dickens egyike a legsikeresebb viktoriánus íróknak, máig népszerűek a művei. Érdekelték a természetfeletti dolgok, elég csak A karácsonyi énekre gondolnunk.

dickens

Egy cambridge-iszellemklub tagja volt és a hipnózissal is komolyan foglalkozott. A környezetében élőket gyakran próbálta gyógyítani ezzel a módszerrel, állítólag sikerrel.

Ernest Hemingway profi torreádor volt

Az öreg halász és a tenger Nobel-díjas írója a múlt század húszas éveiben töltött el több időt a spanyolországi Pamplonában, ahol teljesen megbabonázták a bikaviadalok.

hemingway

Végül annyira belehabarodott a dologba, hogy ő maga is megtanulta a torreádorkodást és amatőr versenyeken is részt vett. Azért jó, hogy nem váltott hivatást.

Stephen King retteg a 13-as számtól

A horrorirodalom élő klasszikusa egy konkrét betegségben szenved, mely több, mint babona, triskaidekafóbiának hívják. Fizikai tünetekben is jelentkezhet, így például pánikrohamban, s az USA népességének 10 százalékát érinti.

king2

King extrém eset: mindentől retteg, ami a számmal kapcsolatos, 1984-ben például egész évben félt, mert háromszor is volt péntek 13-a, ekkor volt 13 éve házas, 13 éves volt a lánya és eddigre 13 könyvét adták ki. Lehet, hogy inkább bírnia kéne a számot.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x