42 méteres kerék a Szigeten
Javában épül a Sziget Fesztivál, sőt, már az első beköltözők is megérkeztek a Hajógyári-szigetre, ahol vasárnap a Magyar Dal Napjával indul a program. A legnépszerűbb újdonság idén várhatóan a nagyszínpaddal szemben felállított, 42 méter magas óriáskerék lesz.
Szeretlek Magyarország
2012. augusztus 03.

Javában épül a Sziget Fesztivál, sőt, már az első beköltözők is megérkeztek a Hajógyári-szigetre, ahol vasárnap a Magyar Dal Napjával indul a program. A legnépszerűbb újdonság idén várhatóan a nagyszínpaddal szemben felállított, 42 méter magas óriáskerék lesz.

MTI, Fotó: Mervai Márk

A Sziget legnagyobb sátra a 4050 négyzetméteres A38 színpad - új helyszíne a fő nagyszínpad mögötti rét -, de nagyobb lesz az Aréna sátor is, amely idén 3400 négyzetméteresre "hízott".

Ismét lesz Luminárium: a 800 négyzetméteren elterülő hatalmas lufiban idén is labirintus, színes buborékok, alagutak, termek hálózata vár benneteket.

A Hello Wood összművészeti műhely öt méter magas Colosseumát raklapokból és fából emelték, és a hatalmas állatszobrokkal és fénymechanikai megoldásokkal kiegészülve különleges élményt ígér.

A gigantikus A 38 Szinpad

A Colosseum

Szintén új helyre, a korábbi Nagy Utcaszínház helyére költözött Világzenei Nagyszínpad. A közelében falécekből készült hatalmas tojások várják a szigetelőket. A KultúrZónába pedig a Tornádó elnevezésű hatalmas fainstalláció kerül, amelyben vízpára hűsíti az embereket.

A legígéretesebb újdonság azonban idén a nagyszínpaddal szemben felállított óriáskerék, azaz a Sziget Eye. A 42 méter magas kerék nagyobb, mint ami a Vidámparkban van, egyszerre 180 ember fér fel rá, a kerék középső felülete pedig egy hatalmas, 500 négyzetméteres vetítővászonként is működik.

A szervezők arra számítanak, hogy a tavalyi 385 ezres látogatói szám idén is elérhető. Külföldről évek-óta Hollandiából érkeznek a legtöbben a Szigetre, több mint tízezren, mögöttük a franciák, a britek, az olaszok és a németek következnek, nagyjából egyformán néhány ezren. A heti bérletek 85 százalékát a külföldiek veszik meg.

A 20. Sziget fesztiválon egyelőre még minden a különböző helyszínek, színpadok, sátrak és büfék építéséről szól. A rugalmas járólapokat nemrég rakták le a nagyszínpad előtti területre, ahol augusztus 13-ig például a Placebo, a Korn, a Stone Roses, Snoop Dogg és a Killers koncertjén szórakozhattok.

Az Otp Világzene szinpad a bejárattal szemben a Lennon köruton található idén

A Petöfi Szinpad pedig most a tavalyi Világszínpad helyén áll

Épül a nagyszínpad

Ha nem tudtok kimenni a Szigetre, akkor sem maradtok le a legnagyobb koncertekről. A világ legnagyobb videomegosztó portálja, a YouTube élőben közvetít a Szigetről. Az élő közvetítés a fesztivál első hivatalos napján, augusztus 8-án indul.

A nagyszínpad, a Világzenei Party Nagyszínpad és az A38 színpad műsorából összeállított élő közvetítést a fesztivál végéig minden nap 15 órától késő éjszakáig láthatjátok.

A Porondszínház költözött a tavalyi Petőfi színpad helyére

Miközben nagyjából 200 millió forintot költöttek a szervezők a különböző fejlesztésekre, a tavalyi Szigethez képest mintegy 500 millió forintot spóroltak meg a kiadási oldalon. Így a 20. jubileumi Sziget összességében 3 milliárd forintból tudott gazdálkodni.

Az idei Szigeten 400 fős egészségügyi szolgálat áll készenlétben. Az ambulancián 16 orvos, 50 nővér, 12 fős motoros- és 110 fős gyalogos járőr, ápolók és betegkísérők, valamint egy rohamkocsi, négy esetkocsi és két mentőkocsi.


Ha szereted a Szigetet, nyomj egy lájkot! :)


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!