hirdetés
erzsineni-100eves-kepeslapok-maltai-ildovodi-3.jpg

4 ezer képeslapot kapott a 100. születésnapjára az idősek otthonában élő Erzsi néni

Meglepetés-ünnepséget szervezett neki a Máltai Szeretetszolgálat, mert az idős asszonynak már nincs senkije.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 06.


hirdetés

Csodálatos történetről számoltak be a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai. Az egyik otthonban élő idős asszonynak meglepetés szülinapi ünnepséget szerveztek, és ennek részeként 4 ezer képeslapot kapott a 100. születésnapjára.

Mint arról korábban beszámoltunk, a szolgálat munkatársai Facebookon kértek segítséget a meglepetéshez. Arra kértek mindenkit, hogy egy megadott címre küldjenek lapot pár üdvözlő mondattal "egy szuperaranyos, jó humorú, kedves nénikének, akinek január 5-én lesz a 100. születésnapja".

Azt írták:

"Mivel Erzsi néninek nincs senkije, ezért nem is számít igazán köszöntésre. Természetesen itt az otthonban meglepetés ünnepséget rendezünk számára, de úgy gondoltam, hogy a sok érkező képeslap felolvasásával még nagyobb örömet tudnánk szerezni neki, amelyet később felfűznénk és a szobáját is kidíszítenénk vele"

Január ötödikén, a nagy napon valóban sikerült meglepni a kedves asszonyt, és Facebookon Vodi Ildó és Ádám Gabriella már közzé is tette a beszámolót:

"Ma ünnepeltük Erzsi néni 100. születésnapját, így átadhattuk végre az általatok küldött rengeteg képeslapot is, amely több, mint 4 ezer (!!!) darab, valamint a sok-sok ajándékot, amellyel megleptétek.

A képeslapok és ajándékok hazánk legkülönbözőbb területeiről érkeztek: a legkisebb településektől kezdve a legnagyobb városokon át, sőt határokon átívelően, mert

Erdélyből, Angliából, Franciaországból, Németországból, Svájcból, Belguimból, Thaiföldről, Madagaszkárról, USA-ból, Norvégiából, Svédországból, Hollandiából stb. is érkeztek gyönyörűbbnél gyönyörűbb képeslapok, családi fotókkal ellátott üzenetek, óvodások, iskolások rajzai és jókívánságai.

Megmozdultak munkaközösségek, intézmények, baráti társaságok, zenészek, színészek, családok, magányosak, idősek és fiatalok egyaránt.

Erzsi néni kérése, hogy mondjak köszönetet MINDENKINEK és tolmácsoljam az örömét, amelyet ezek a meglepetés ajándékok és képeslapok okoztak neki. Néhány felolvasásra került már a mai napon, de innentől kezdve minden nap egy valóságos izgalommal teli nap lesz számára, hiszen jutni fog olvasni való még jó néhány hónapra.

Ahogy ő fogalmazott: "Meg sem fogom érni azt, hogy végigolvassam ezt a sok gyönyörű üzenetet", amit persze mi megcáfoltunk gyorsan és megígértettük vele, hogy ez egy új feladat és motiváció számára a jövőre nézve.

Ez egy olyan összefogás volt, amely példaértékű és szívet melengető, mert újra bebizonyosodott, hogy a jó ügyért képesek vagyunk egymást támogatni és a SZERETETNEK hatalmas ereje van.

Én is köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában részt vett Erzsi néni megörvendeztetésében.

Külön köszönet illeti Munkatársaimat, akik a szürke hétköznapokban is ott vannak és helyt állnak nem csak Erzsi néni, hanem a többi lakó mellett is."


KÖVESS MINKET:
hirdetés
haldoklo-no-fogjak-kezet.png

Végig fogta a haldokló 40 éves nő kezét a nővér és az orvos a sürgősségin, mert nem volt vele rokon

A szívszorító videót egy brit tévécsatorna mutatta be. 'Csak vele akartunk lenni az utolsó perceiben' - mondta a nővér.
The Sun - szmo.hu
2019. augusztus 23.A pillanatot, amikor egy ember élete véget ér - ráadásul tragikusan fiatalon - az emberek többsége többnyire csak a filmvásznon vagy a tévében látja, a valóságban szerencsére csak nagyon ritkán.

Épp ezért rázta meg a brit tévénézőket, majd a közösségi oldalakon az egész világot az a videó, amely egy valódi halált mutat be.

A halálba menő beteg inkognitóját természetesen megőrizték, a felvételt is azért mutatta be a brit Channel 5 tévécsatorna, hogy a sürgősségi betegellátásban dolgozó alkalmazottak emberségének egy szép példája nyilvánosságra kerüljön.

A 40 éves nőbetegről csak annyit mondtak el, hogy szívproblémákkal szállították be a Yorkshire-i Barnsley kórház sürgősségi osztályára, ahol az orvosok hosszú ideig küzdöttek az életéért, de nem jártak sikerrel. A nő szíve leállt, és az orvoscsoport meghozta a nehéz döntést: elengedik, lekapcsolják a gépekről.

A többi orvosnak már rohannia kellett a következő páciensekhez, egy sürgősségi osztályon nincs idő a gyászra.

Egy fiatal orvos, Dr. George Kay és egy nővér, Hannah Ryan mégis úgy döntöttek, a haldoklóval maradnak utolsó pillanataiban, és vigyáznak rá, amíg elmegy, mivel a kórházba nem jött vele senki.

A videóért kérjük, lapozz.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
kanari.png

Magyar fiú halt meg tragikus balesetben a Kanári-szigeteken - most gyűjtenek, hogy hazakerüljön a holtteste

A Németországban dolgozó fiatalnak nem volt utasbiztosítása, így Magyarországon élő édesanyjának kellene kifizetnie a hazaszállítás 1,5-2 millió forintos költségét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 21.Vízbe fulladt egy magyar fiatal, miután megcsúszott egy sziklán, a Kanári-szigetek egyik strandján, számol be az RTL Klub híradója.

A barátai hiába próbáltak segítséget hívni, a térségben pusztító erdőtüzek miatt túlterheltek voltak a vonalak. Az egyre nagyobb hullámok miatt a fiú már nem tudott kijutni a vízből. A testét mentőhelikopterrel emelték ki az óceánból. Ezután 20 percen át próbálták újraéleszteni, de hiába.

A Németországban dolgozó fiatalnak nem volt utasbiztosítása, így Magyarországon élő édesanyjának kellene kifizetnie a hazaszállítás 1,5-2 millió forintos költségét. A fiú a német fizetéséből finanszírozta a nyaralását, itthon élő családja azonban nincs jó anyagi körülmények között, ezért gyűjtést indítottak.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
crown-inn-pub-anglia.jpg

Napi száz adag ingyen ételt ajánlott fel a rászoruló gyerekeknek a nyári szünetben egy angliai pub

A vendéglátóhely tulajdonosa azokra az iskolásokra is gondolt, akik a nyári szünetben nem tudnak meleg ebédet enni. Megható kezdeményezés.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 21.Példás gesztust tesz a rászoruló gyerekekért egy angliai pub: ingyen ételt adnak azoknak a diákoknak, akik a nyári szünidő alatt másképp nem tudnának meleg ebédhez jutni.

Angliában csak július végén kezdődött az iskolai nyári vakáció, ami hat hétig tart. Ez ez időszak, csakúgy mint Magyarországon, nehéz lehet a szegényebb körülmények között élő családoknak, ahol a gyerekek lehet, hogy csak a sulis menzán tudnak meleg ételt enni, mivel azt ingyen kaphatják.

A Keynshamben működő Crown Inn nevű vendéglátóhely nekik szeretne segíteni azzal, hogy minden nap 100 adag ingyen ételt ad az éhező gyerekeknek a nyár hátralévő részében, sőt a szüleik is ingyen ehetnek velük. A gyerekek kapnak egy ingyen szendvicset és egy meleg ételt is, amit akár haza is vihetnek és otthon is megehetik melegítés után.

The Crown Inn Keynsham

Sunday Roasts are still flying out! Your choice of Rare Topside of ... Beef Minted Lamb Shank Belly of Pork Butterfly Chicken Breast Chef's Nut Roast Served with roasted & mashed potato,stuffing balls, seasonal vegetables, roasted vegetables, cauliflower & broccoli cheese bake and a yorkshire topped with loads of meaty gravy!

Mindezt azután találta ki a hely tulajdonosa, David Yeomans, hogy múlt hónapban egy ételbanknak adományozott egy csomó ételt. Akkor jutott eszébe, hogy akár a saját pubjában is adhat ingyen ételt a rászorulóknak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x