hirdetés
kinai_vaza-1.png

400 forintért vett egy kínai vázát, 190 millióért adta el

Az aukciósház 80 ezer fontra (31 millió forint) becsülte a váza értékét. Végül a többszöröséért kelt el.
Fotó: Instagram/swordersfineart - szmo.hu
2019. december 08.


hirdetés

Senki nem tudja, milyen úton került abba a hertfordshire-i jótékonysági boltba az a kínai váza, amit 1 fontért (kb. 400 forint) vásároltak meg, később pedig ennek sokszorosáért értékesítettek egy novemberi árverésen. A hihetetlen mázli előzményeiről néhány hónapja mi is beszámoltunk:

Azóta lezajlott az árverés is, és a váza végül 484 ezer fontért (kb. 190 millió forint) talált új gazdára.

Az egyfontos vázát a Sworders aukciósház értékesítette, miután a szerencsés vevő az eBay-en próbálta eladni, és már ekkor komoly ajánlatokat kapott. A személyazonosságát érthető okokból eltitkoló illető szakértőkhöz fordult, akik legnagyobb meglepetésére 80 ezer fontra (kb. 31 millió forint) becsülték a Csien-lung császár korabeli műkincset.

Az árverésen végül ennek is többszöröséért, 380 ezer fontért (kb. 150 millió forint) kelt el a mindössze 20 centis tárgy, ehhez jöttek még a jutalékok és kiegészítő díjak, amikkel együtt végül kialakult a végösszeg. Az aukciósház a tétel leütéséről egy videót is feltöltött a Facebookra:

Az új tulajdonosról semmit nem árultak el. Csak annyi biztos, hogy az illető kínai. Az eladó érthető módon nagyon boldog és közölte, hogy a pénzt a most három éves lánya jövőjének megalapozására fordítja majd.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
rodgers2.png

Drogokra és alkoholra költötték a 7 gyerekük karácsonyi ajándékára gyűjtött pénzt a brit szülők

A munkanélküli anya és apa azóta szakítottak is. Állítólag a nő kezdeményezte a különválást, mert nem volt megelégedve a pénzgyűjtési akció végeredményével.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 12.


hirdetés

Egy munkanélküli pár, az angliai Ryan Rodgers és Jenny Grimes, több ezer fontot csaltak ki karácsony előtt egy GoFundMe oldalon keresztül, arra kérve az embereket, hogy segítsenek nekik karácsonyi ajándékot vásárolni 7 gyermeküknek, írja a The Sun.

A pár az oldalon elmondta, hogy körülbelül 190 ezer forintnak megfelelő segélyből próbálnak havi szinten megélni, és ez sokszor csak a létminimumra elég. Később kiderült, hogy a 26 éves Ryan rendszeres droghasználó, és internetes eladásokból szerez pénzt magának a segélyek mellett.

A pár több családtagja is felháborodását fejezte ki az esettel kapcsolatban, és felhívták az emberek figyelmét, hogy ne utaljanak pénzt a felhívásra.

Joanne Grimes, Jenny nővére elmondta, szégyellhetnék magukat, amiért a gyerekeik arcával próbálnak sajnálatot ébreszteni, és mindenkit arra biztatott, hogy ha utaltak is a párnak, mindenképpen követeljék vissza a pénzüket.

Jenny édesanyja azt nyilatkozta, mélységesen szégyelli, hogy lánya ilyen mélyre süllyedt, hogy a gyerekeit felhasználva gyűjt pénzt italra és drogokra.

hirdetés

Joanne a Sunnak elmondta, a lány és barátja azóta szakítottak, és Ryan már külön is költözött tőlük. Joanne szerint a szakítást valószínűleg Jenny kezdeményezte, miután nem volt megelégedve a pénzgyűjtési akció végeredményével.

A felhívásban arról is beszéltek, hogy sokszor jótékonysági szervezetekre, vagy a családjukra kellett támaszkodniuk, hogy ételt vehessenek 7 gyereküknek, akik mindannyian 7 év alattiak.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
81728762_761406467700198_2471451570848399360_n.png

Szenzációsan leckéztetett meg a totyogó kisfiú egy szemetelő autóst

Ha ezen nem gondolkodik el, akkor semmin...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 12.


hirdetés

A Daily Mail oldalán jelent meg a videó egy fiatal környezetvédőről, aki látszólag a maga módján igyekszik jobbá, vagy legalábbis kevésbé szemetessé tenni a világot.

A felvételen jó látható, hogy az éppen csak totyogó fiúcska nem tesz mást, csak visszaadja egy férfinak az üres műanyag palackot, amit előtte az autója ablakán dobott ki.

A történet nagyon kedves, ám a fiú édesanyja sajnos mindent elrontott, amikor elmondta a valóságot. A kelet-kínai Santung provinciában élő gyerek anyja elmondta, Jing Luluban nagy eséllyel nem a környezetvédelem iránti elkötelezettség munkálkodott,

egyszerűen azt hihette, hogy a férfi véletlenül ejtette el az üdítős flakont.

Ezt szerencsére a szemetelő nem tudta, úgyhogy még van esély arra, hogy leszokik a flakondobálásról:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Screenshot-2020-01-08-at-13.01.19.png

Rémisztő nézni: egy gyerek kimászott az ablakon az ötödik emeleten, és sétált a párkányon

A szülei valószínűleg épp zuhanyoztak, amikor az eset történt Tenerifén.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 08.


hirdetés

Nagy port kavart Facebookon az a videó, amit egy Tenerifén nyaraló belga lány készített egy 5. emeleti ablakon kimászó kisgyerekről – írja a Mirror. A videót az I Love Tenerife csoportban osztották meg, és azonnal nagy visszhangot váltott ki az emberekből.

A felvételen látható, amint az 5 éves gyerek a ház oldalán elindul az erkély felé, majd amikor ott nem tud bemászni, visszaszalad az ablakhoz.

Egy pillanatra megbotlik, és az egyensúlyát is elveszti, de szerencsére épségben elér az ablakhoz, és visszamászik a szobába.

Többezer ember kommentálta a videót, legtöbbjük élesen kritizálva a szülőket az eset kapcsán, aki, vagy akik valószínűleg a zuhany alatt lehettek a történtekkor.

A videót egyébként egy belga turista lánya rögzítette a telefonjával, ameddig apja átrohant a szemközti házba, hogy értesítse a szülőket.

hirdetés
Child climbs out of apartment balcony window 4 floors up and runs along dangerous ledge in Tenerife!

OMG! This toddler managed to climb out of this building window whilst the parents were taking a shower.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
cat002-1.jpg

6 millió forintnyi kárt okozott egy játékos macska gazdái ausztráliai házában

Gazdája szerint cicája a bengáli vérvonal miatt ennyire kíváncsi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 12.


hirdetés

Hatalmas kárt okozott gazdáinak játékból egy egyéves macska az ausztráliai Adelaide-ben, írja a Metro.

Amber és Joe Fauser minden éjszaka bezárták cicájukat a mosószobába, nehogy kárt tegyen a házban – de úgy látszik, ez sem tudta megfékezni a kíváncsi állatot.

A 25 éves Joe egyik reggel éppen munkába indult volna, amikor hirtelen azzal kellett szembesülnie, hogy a teljes alsó szintjük víz alá került. Felrohant, hogy megkeresse a kiömlő víz forrását, majd meglátta Eve-et, a macskát, aki a mosógép tetején csücsült, mellette egy csapból pedig megállás nélkül áramlott a földre a víz.

A kíváncsi kismacskának nemcsak a vizet sikerült bekapcsolnia, de a csapot is addig mozgatta a mancsaival, ameddig egyenesen a földre irányította a vízsugarat.

A gazdi azonnal tudta, hogy az egész csakis a macska műve lehet, mivel elmondása szerint a bengáli vérvonal miatt ez a macskafajta extra kíváncsi természetű.

hirdetés

Ahogy a képen is látszik, a cica nem tanúsított kifejezett megbánást, annak ellenére, hogy sejteni lehetett, a keletkezett kár nem lesz olcsó mulatság. Végül egy erre szakosodott céget hívtak segítségül, akik először kiszivattyúzták a vizet, azután felszedték a szőnyeget és a parkettát, majd szárítógépeket helyeztek el az egész szinten, amik 7 napon keresztül folyamatosan be voltak kapcsolva.

„Még csak három hónapja költöztünk ide, úgyhogy megtettünk mindent, hogy helyrehozzuk az otthonunkat”

– nyilatkozta Amber.

Mesélt a keletkezett kár mértékéről is:

„A szárítás több, mint 16.000 ausztrál dollárba került, és 10.000 dollár volt lecserélni a vadonatúj szőnyegeket és parkettákat. Ezen kívül 1000 dollár lett a következő villanyszámlánk is, mivel a szárítók 7 napon keresztül folyamatosan mentek.”

Így okozott végül egyetlen kíváncsi macska közel 30.000 ausztrál dolláros, azaz több mint 6 millió forintos kárt a gazdáinak.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!