hirdetés
400 diák búcsúzott a nagymamától, aki minden reggel integetett nekik
Az idős kanadai hölgy most egy otthonba költözik, így már nem integethet az arra járó iskolásoknak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 05.


hirdetés

Tinney Davidson 2007-ben költözött férjével a British Columbia-i Comox városába, közel az iskolához. 12 éve pedig minden reggelüket azzal indították, hogy a verandán ülve, vagy az ablakon át nézték az iskolába igyekvő diákokat. Korábban egész egyszerűen csak azért figyelték a diákokat, mert szerették nézni az igyekvő fiatalokat. Aztán, mivel a gyerekek is odapillantottak az idős hölgy szerint muszáj volt integetni nekik.

Ezután pedig már hagyománnyá vált nekik, hogy minden iskolásnak integetnek, aki a házuk előtt elmegy. Végül lettek diákok, akikkel össze is barátkoztak, megszerették őket és volt, hogy a fiatalok meg is látogatták az idős párt.

Az asszony férje aztán meghalt, de Tinney Davidson ezután sem hagyott fel a szokásával. Továbbra is minden reggel a verandán vagy az ablakban várt és integetett. A idős nő most azonban elköltözik és egy időseknek kialakított otthonban fog élni tovább. Ezért a múlt héten a CNN beszámolója szerint körülbelül négyszáz diák gyült össze az asszony házánál, táblákat hoztak és együtt integettek neki.

Tinney Davidson búcsúztatásáról pedig videó is készült. Az asszony könnyes szemmel mesélte, hogy nagyon meglepődött, nem gondolta volna, hogy ennyien eljönnek hozzá.

Ha kíváncsi vagy a videóra is, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Egyre több középiskolás kéri a rokonokat, hogy a ballagási virágra, ajándékra szánt pénzből jótékonykodjanak
Tavaly már több mint 3 milliót gyűjtöttek össze így.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 03.Idén már huszonhét középiskola végzősei csatlakoztak a KézenFogva Ballagunk nevű akcióhoz, aminek a keretében a diákok arra kérik családtagjaikat, barátaikat, hogy egy-egy virágszál vagy csokor árát jótékony célra fordítsák. A kezdeményezésről már többször írtunk, és öröm látni, hogy az ötlethez évről évre többen társulnak. Két éve az Eötvös gimisek ballagásán mi is ott voltunk, tavaly pedig már hárommillió forint gyűlt össze, amiből a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű fiataloknak segített munkahelyet találni az alapítvány.

Az Eduline azt írja, a KézenFogva Alapítványnál már korábban is felmerült, hogy szeretnének indítani egy adománygyűjtő akciót.

Ehhez azonban a középiskolások nyitottsága is kellett

- mondta el az alapítvány ügyvezetője, Pordán Ákos. A KézenFogva Ballagunk adományaiból olyan felkészítő tréningeket finanszíroznak, amelyekkel a fogyatékossággal élő fiatalok munkába állását segítik.

Bármelyik iskola csatlakozhat az akcióhoz, az alapítványnál minden újonnan bekapcsolódó intézménynek örülnek, de olyanra is van példa, hogy egyénileg csatlakozik egy-egy diák.

A diákok a pénzadományokon túl is segíthetik a szervezet működését. Többek között az alapítvány társadalmi érzékenyítő programjaiba is bekapcsolódhatnak. Tavaly már több mint hárommillió forintot gyűjtöttek össze, amiből egy osztálynyi fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű fiatalnak szereztek megfelelő munkahelyet.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Akik nap mint nap az életüket kockáztatják értünk – május 4-e a Tűzoltók napja
Videó-összeállítással tiszteleg a Katasztrófavédelem a hősies munkát végző hivatásos és önkéntes tűzoltók előtt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 04.Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe. 1991 óta ez a nap a Tűzoltók napja.

Flórián a tűzoltó munka lényegét testesíti meg: az állhatatosságot, a becsületet és embertársaik megsegítését.

Ezen a napon valamennyi hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltó, valamint az összes tüzes mesterséget művelő védőszentje előtt tisztelgünk

- írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a videóhoz.

VIDEÓ: Szent Flórián napjára

Szent Flórián római származású keresztény vértanú a tűzoltók és mindazok védőszentje, akiket vízbefúlás, ár- és tűzveszély fenyeget, továbbá Felső-Ausztria, Krakkó és Bologna patrónusa.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
II. Erzsébettől kaptak üzenetet egy szombathelyi iskola diákjai
A végzős, elballagó tanulókat köszöntötte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 02.Különleges meglepetésben részesülnek a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjai.

Tarisznyájukba bekerül II. Erzsébet brit királynő jókívánsága is.

Az angol kéttanítási nyelvű osztály tanulói többször is írt már gratuláló levelet, képeslapot a királyi palotába címezve. Mint kiderült, a bemutatkozó levelüket felolvasták a királynőnek.

Erről Facebook-posztban számolt be az iskola.

II. Erzsébet udvarhölgyétől kaptak levelet, amelyben a királynő jókívánságait tolmácsolja számukra.

"Hatalmas megtiszteltetés érte a 12.C osztály tanulóit" - írják a bejegyzésben.

A diákok 4 éve tanulnak célnyelvi civilizációt, mely során az osztály igazi rajongója lett a királyi család életének és történetének. Több alkalommal írtak gratuláló levelet, képeslapot nekik családi alkalmakra és kaptak rá választ, de

most abban a megtiszteltetésben lett részük, hogy bemutatkozó levelüket felolvasták Őfelsége II. Erzsébet királynőnek, aki személyes hangvételű válaszát udvarhölgyének diktálta.

A királynő naponta átlagosan 300 levelet kap a világ minden tájáról, melyből az előolvasók kiválogatják, melyek kerülnek személyes felolvasásra. A végzős diákokat bemutató levelet érdeklődéssel olvasta a Királynő. A megtisztelő választ a diákok teljes meglepetésként, utolsó tanítási órájukon kapták meg, melyről természetesen mindenki kapott egy saját másolatot a pénteki ballagási tarisznyába útravalónak."

A levélről készült fotót itt, erre a linkre kattintva láthatjátok.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Nem kérték a virágot és az ajándékokat a ballagó diákok, a pénzt Srí Lanka-i családoknak ajánlották fel
Az evangélikus egyház országos vezetősége április 23-án hirdette meg diákjai és rokonaik körében gyűjtését.
MTI - szmo.hu
2019. május 05.A nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium végzősei is csatlakoztak a Magyarországi Evangélikus Egyház által a Srí Lanka-i terrortámadások áldozatai és családtagjai javára indított pénzgyűjtéshez.

A nyírségi megyeszékhely evangélikus templomában megtartott pénteki ballagáson a három végzős osztály több mint nyolcvan diákja közül többen viseltek "I help Srí Lanka" feliratú kitűzőt. Ezzel azt vállalták, hogy a ballagáson a virágra és egyéb kiegészítő ajándékokra szánt pénzt - az osztályok közös döntése, illetve egyéni megfontolás alapján - felajánlják a robbantások miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére.

A ballagáson bárki tehetett pénzt a templomban elhelyezett gyűjtőládába a Srí Lanka-iak javára.

Az evangélikus egyház országos vezetősége április 23-án hirdette meg diákjai és rokonaik körében gyűjtését. A kezdeményezéshez kapcsolódva a pénteki és szombati ballagásokon tizenhat gimnáziumban mintegy ezer diák viselte a kitűzőt.

A továbbiakért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x