hirdetés
homero-forrosag-40-fok-pixabay-1000x581.jpg

40 fokot mértek a 4-6-os villamospótlón

A Közlekedő Tömeg Egyesület végigjárta a Széll Kálmán térről induló buszokat egy hőmérővel, mindegyiken 30 foknál melegebb volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 10.


hirdetés

Pénteken nem működtek a klímák a Széll Kálmán térről induló 4-6-os villamospótló járaton - számolt be róla a Közlekedő Tömeg Egyesület. A Facebook-oldalukra írt posztban azt is megemlítik, hogy megmérték, milyen hőmérsékletben kellett utazniuk az embereknek.

"Minden járművön elviselhetetlen, 30 fok feletti hőség uralkodott, de volt olyan villamospótló is, melyen több mint 40 fokban izzadtak az utasok"

- írták. A bejegyzésben ugyanakkor arra is kitértek, hogy még az 1 éves, magyar gyártmányú Modulo autóbuszon sem működött a légkondicionáló berendezés.

hirdetés

Szerintük ez 4-6-os villamos helyett közlekedő pótlóbuszokon utazó napi több tízezer ember egészségét veszélyezteti, ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy más buszjáratokon is hasonló állapotok vannak.

A posztban azt is leírták, hogy követőikkel naponta átlagosan 30 hibabejelentést küldenek az egyes járművek klímaberendezéseivel kapcsolatban a BKV-nak, így korábban már azokat a buszokat is bejelentették, amin pénteken mértek hőmérsékletet. De a BKV minden bejelentésre azt válaszolja, hogy "a legtöbb villamospótló autóbusz klímája hibátlanul működik".

A pénteken mért 40,8 fokról fotót is készítettek, posztjukban pedig azt is leírták, melyik buszon pontosan hány fok volt.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
biciklis-kislany-kezzzel-emeltek-le-az-autot-1.jpg

„Meghalok, a nyakamnál van a kerék!” – ezt kiáltotta az autó alá szorult 13 éves lány

Rendőrök emelték le róla a kocsit.
Kép: police.hu - szmo.hu
2019. december 16.


hirdetés

Ahogy korábban mi is megírtuk: baleset történt Kiskunhalason, ahol végül egy kislány életét két rendőr és néhány arra járó mentette meg.

A Szász Károly utcában egy balesetet vettek észre. A rendőrök mellett elszaladt egy férfi, akit ők visszatartottak. Ekkor segítségért kiáltó hangot hallottak a balesetben részt vevő, úttesten álló autó alól.

hirdetés

A kocsitól 10 méterre egy kivilágított kerékpárt is megláttak az úttesten. A rendőrök a kocsihoz sietve, annak hátsó kereke alá szorulva egy kislányt találtak, akit végül ki tudtak menteni az autó alól.

A Blikk a helyszínen járt, hol kiderült: a fiatal lány eszméleténél volt és kiabált a segítőknek a mentést megelőzően.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
benko-daniel.jpg

Meghalt Benkő Dániel lant- és gitárművész

Hirtelen lett rosszul, és már nem tudtak rajta segíteni. 72 éves volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 16.


hirdetés

72 éves korában elhunyt Benkő Dániel magyar lant- és gitárművész.

Mint arról több híroldal is beszámolt, a művész vasárnap este hirtelen rosszul lett, és hiába hívtak segítséget hozzá, meghalt.

Benkő Dániel 1947. július 29-én született Budapesten. 1969 és 1971 között Szendrey-Karper László tanítványa volt, 1971-ben elvégezte a Zeneművészeti Főiskola zenetanárképző intézetét. 1971–1973 között Angliában lant mesterkurzuson vett részt. 1976-ig gitártanárként dolgozott, ezután a Zeneakadémia lant professzora, illetve a groznjani nemzetközi lantkurzus és a Kloster-Langwaden zenei vezetője lett.

hirdetés

1971-ben alapította a Bakfark Consortot, és velük koncertezett a világszerte. 1984-től a Céh Művészeti Alkotó és Kutatási Egyesület elnöke. Számos albuma jelent meg. 1998-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével ismerték el.

A 2000-es években többször is szerepelt a kereskedelmi tévécsatornák műsoraiban, például az RTL Klub Celeb vagyok, ments ki innen! és a Vacsoracsata című műsorában, és 2009 szeptemberétől az RTL Klubon a Benkő feleséget keres című műsor főszereplője volt.

Via: atv.hu


KÖVESS MINKET:


hirdetés
hatoslotto2.jpg

Ketten is milliárdosok lettek ma a hatos lottón: két telitalálatos szelvény született

Mutatjuk a nyerőszámokat!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 15.


hirdetés

Kihúzták az 50. hét hatos lottó nyerőszámait, amelyek a következők:

10 (tíz)

14 (tizennégy)

16 (tizenhat)

26 (huszonhat)

36 (harminchat)

hirdetés

42 (negyvenkettő)

Nyeremények:

A 2 darab telitalálatos lottószelvény egyenként 1 051 934 000 forintot ér.

Az 5 találatos szelvényekre 264 900, a 4 találatos szelvényekre 6760, a 3 találatos szelvényekre 1710 forintot fizetnek.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
jahn-ferenc-korhaz-felmondas.png

Hét sebészből hat felmondott Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

A kórház az Index kérdésére azt írta: az orvosok felmondása nem gátolja a folyamatos és magas színvonalú betegellátást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 16.


hirdetés

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház hét sebész szakorvosa közül hatan benyújtották felmondásukat

- erről értesült az Index.

A lap információi szerint az orvosok azért döntöttek így, mert a terhelésünkhöz képest aránytalanul alacsonynak tartják az ügyeleti díjakat. A tárgyalások eddig nem vezettek eredményre.

hirdetés

Az Index értesüléseit a kórház nem cáfolta. Az üggyel kapcsolatos kérdésüket elküldték Ralovich Zsolt főigazgatónak, és az alábbi választ kapták rá:

"Sebészeti Osztályunk több orvosa valóban benyújtotta felmondását.

Intézményünk vezetése azonban tovább folytatja az egyeztetéseket a Sebészeti Osztály orvosaival, biztosítva egyúttal a feladatuk ellátásához szükséges anyagi- és tárgyi feltételeket, de a munkakörülmények javítása érdekében tett intézkedések sorozatát és a felajánlott ügyeleti díjemelést nem fogadták el.

A kórház azt írta az Indexnek, hogy az orvosok felmondása nem gátolja a kórházban a folyamatos és magas színvonalú betegellátást.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!