hirdetés

40 ezer fa ültetésére adományozott pénzt Gisele Bündchen a 40. születésnapja alkalmából

A szupermodell arra kéri az ismerőseit és az ismeretleneket is, hogy ajándék helyett adományozzanak a jó cél érdekében, amihez ő maga is jókora összeggel járult hozzá.
Kép forrása: Northfoto - szmo.hu
2020. július 20.


hirdetés

Ma ünnepli 40. születésnapját Gisele Bündchen, aki úgy szeretné megünnepelni ezt a kerek számot, hogy adományokat gyűjt brazíliai faültetésekre.

A brazil szupermodell még szombaton írt az Instagramján arról, hogy szeretne valami fontosat tenni a születésnapja alkalmából. Elmondása szerint már korábban is ültetett fákat különböző projektek során, mert szerinte ez a legjobb módja annak, hogy valamit visszaadjon az anyaföldnek.

Gisele úgy tervezte, hogy a családjával együtt az Amazonas-medence esőerdeiben ültet majd fákat, de ez most nem lehetséges (feltehetően a koronavírus-járvány miatt). Ezért úgy döntött, hogy inkább adománygyűjtő akciót indít, hogy minél több pénzt szerezzen faültetésre.

Azt írta, a szeretteitől is azt kérte, hogy

hirdetés

ajándékok helyett támogassák a Viva a Vida nevű projektet, amihez maga is jókora összeggel hozzájárult.

As some of you know, my birthday is coming up on July 20th. And it's not just any birthday! I can't believe I am turning 40! I feel like a whole new chapter of my life is starting, and I wanted to celebrate it in a meaningful way, so I decided to plant 40,000 trees. I have been planting trees for different projects for years, as I feel that this is the best way I know to give back to Mother Earth. This year, to celebrate my birthday, my family and I had planned to plant trees in the Amazon rainforest in Brazil but, as we all know, that is not possible right now. Then I had another thought! What if I could come up with a way for others to help me plant trees there? I've already talked to my family and my friends-and they will all turn their gifts into trees. That way, we can all help give something back to our planet. In case you also feel inspired to give back to the Earth, you can join me and plant a tree in the Amazon rainforest. Just go to www.vivaavida.gift to donate (link in bio). #vivaavidagb40 ???? Talvez alguns de vocês já saibam, meu aniversário tá chegando, dia 20 de julho. E não é qualquer aniversário. Nem acredito que vou fazer 40 anos! Sinto que um novo capítulo está começando na minha vida e queria comemorar de um jeito especial, por isso decidi plantar 40.000 árvores. Há anos venho plantando árvores em diferentes projetos, pois sinto que essa é uma forma de retribuir a mãe Terra e, este ano, para celebrar meu aniversario tinha planejado ir como minha família plantar na Amazônia. Mas como sabemos, isso não é possível neste momento. Então, já que não dá para ir, pensei: que tal criar um jeito para que qualquer um possa me ajudar a plantar árvores lá? Já falei pra toda minha família e amigos: quem quiser me presentar pode me dar árvores. Desse jeito, nós todos podemos retribuir de alguma forma ao nosso planeta. Se você também se sentir inspirado e quiser contribuir com a ideia, pode se juntar a nós e plantar árvores. O link está lá na minha Bio! Viva a Vida! #vivaavida

null

Ahogy az adományozók listáján is látható, Bündchen 40 ezer fa ültetését támogatta, ugyanannyit, mint férje, az amerikaifutball-játékos Tom Brady. A jelenlegi állás szerint már több mint 99 ezer fa ültetésére elég az a pénz, ami eddig összejött, persze ennek nagy részét a sztárpár adománya teszi ki.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
szp.jpg

Szijjártó Péter a sajtóból tudta meg, hogy a szexbotrány áll Szájer lemondása mögött

Ezért olyan találgatásokba nem is menne bele, hogy a botrány kirobbanásához köze lehet-e az uniós költségvetés megvétózásának.
Fotó: Szijjártó Péter/Facebook - szmo.hu
2020. december 02.


hirdetés

Szijjártó Péter külügyminiszter a Continental kőbányai sajtótájékoztatóján azt mondta a 444-nek, hogy Szájer József szexbotrányáról ő sem tud többet, mint amit a sajtóban lehetett olvasni.

Ezért olyan találgatásokba nem is menne bele, hogy a botrány kirobbanásához köze lehet-e az uniós költségvetés megvétózásának.

Szerinte Szájer bocsánatot kért tőlük, a politikai közösségtől, a választóktól és a családjától is.

"Itt én, mi nem tudunk mást tenni, mint tudomásul venni, és azt, hogy mi hogyan történt pontosan, meg hogyan nem, az lehet, hogy majd egyszer ki fog derülni, most én sem tudok többet, mint önök"

hirdetés

- mondta Szijjártó Péter

Majd hozzátette: amikor Szájer József vasárnap bejelentette a lemondását, akkor még ő sem tudta, hogy a rendőrség által feloszlatott szexparti állhatott a döntés mögött.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szajer-jozsef2-1000x658.jpg

Hidvéghi Balázs Szájer Józsefről: „Az vesse rá az első követ, aki bűntelen”

A fideszes EP-képviselő a Kossuth Rádió műsorában beszélt képviselőtársa szexbotrányáról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 02.


hirdetés

„Megdöbbenéssel és szomorúsággal hallottam” - nyilatkozta a Kossuth Rádióban a Fidesz KDNP európai parlamenti képviselője, Hidvéghi Balázs a Kossuth Rádióban, amikor Szájer Józser brüsszeli szexbotrányáról kérdezték.

A politikus elmondta, évtizedek óta ismeri Szájert, aki kimagasló munkát végzett az Európai Parlamentben, amiért még az ellenfelei is rendkívül tisztelik. Ám kifejtette azt is, hogy nagysága mellett ember is, aki olykor hibázik:

„Esendő ember, az vesse rá az első követ, aki bűntelen”

- mondta róla képviselőtársa, aki szerint Szájer a legjobb döntést hozta meg lemondásával.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
donald-trump.png

Kenőpénzért osztogathatta az elnöki kegyelmet Donald Trump, vizsgálat indult az ügyben

Egy jelentésből derült ki, hogy Trump visszaélhetett az elnöki kegyelem intézményével. Ő mégis várja, hogy újabb négy évre visszatérjen a Fehér Házba.
Fotó: Gage Skidmore/Flickr - szmo.hu
2020. december 02.


hirdetés

Nehéz napjait éli a leköszönő elnök: most például az amerikai Igazságügyi Minisztérium indított vizsgálatot az általa megítélt elnöki kegyelmek ügyében. Habár konkrét neveket egyelőre nem említenek, nagyon úgy tűnik, Donald Trump pénz vagy politikai befolyásszerzés ellenében osztogatta a fenti gesztust - számolt be róla a CNN.

A kiadott jelentés számos kérdést nyitva hagy, de kiderül belőle: “egy bizonyos személy jelentős politikai hozzájárulást ajánlott fel elnöki kegyelem, vagy ítéletének visszavonása esetén”.

Ennek megvalósításáért két további személy is lobbizott, ám a dokumentumban mindhármuk neve elsötétítve szerepel. Körülbelül 20 oldalt nem is hoztak nyilvánosságra, mivel az a nyomozás sikerét hátráltatná.

A jelentésben beszámolnak róla, augusztusban mintegy 50 lapotopot, iPadet, iPhone-t és egyéb készüléket foglaltak le az üggyel összefüggésben. Egy szóvivő elárulta: azt illetően “egyetlen kormánytag ellen” sem zajlik vizsgálat, hogy kenőpénzt fogadtak volna el az elnöki kegyelemért cserébe.

hirdetés

Trump rövid választ adott ki kedd este, amiben - a hivatalos dokumentumok dacára - fake news-nak nevezte a vizsgálatot. A Crew nevű civil szervezet erre Twitteren reagált:

“Nehéz lenne túlzásokba esni, amikor arról beszélünk, mekkora ügy az elnöki kegyelemmel való visszaélés.”

Trump éppen a múlt héten adott kegyelmet Michael Flynnek, korábbi biztonsági tanácsadójának, aki - saját beismerése szerint is - kétszer hazudott az FBI-nak. A New York Times névtelen forrásokra hivatkozva arról is beszámolt: Trump igyekezett már előzetesen, szükség esetén “bebiztosítani” az elnöki kegyelmet ügyvédjének, Rudy Giuliani-nak, ahogy lányának és vejének, Ivanka Trumpnak és Jared Kushnernek is. Mindezt Guiliani a Twitteren tagadta.

Már a régi emberei is elpártoltak tőle

Eközben már a régi szövetségesek sem állnak ki az elnök választási csalásról szóló fixációja mellett. A korábban elfogultan Trump emberének tartott főügyész, William Barr is kijelentette: semmilyen bizonyítékot nem lát a választások elcsalására.

Ám ez sem törte le Donald Trump optimizmusát, aki hisz benne, hogy még visszatér a Fehér Házba:

“Fantasztikus négy éven vagyunk túl. Próbálunk újabb négyet összehozni. Ha nem sikerülne, akkor találkozunk négy év múlva!”

- biztatta az egybegyűlteket az elnök a Fehér Ház keddi karácsonyi ünnepségén.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
gyertya-lang-pixnio.jpg

Újabb mentős halt bele a koronavírusba

Egy salgótarjáni mentésirányító is a vírus áldozata lett.
Címkép: illusztráció (pics_pd/Pixnio) - szmo.hu
2020. december 02.


hirdetés

Belehalt a koronavírus-fertőzésbe egy salgótarjáni mentős - közölte a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége a Facebookon.

"Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy salgótarjáni Bajtársunk, Z. Norbert mentésirányító elvesztette a harcot, amit a koronavírus ellen vívott"

- írják.

Sajnos nem ő az első mentős áldozata a koronavírusnak. A szövetség legutóbb november 30-án adott hírt egy kolléga haláláról: a mosonmagyaróvári mentőállomás mentőtisztje, V. Gyula is koronavírus-fertőzésben hunyt el.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!