hirdetés
actress-2868705_1920.jpg

4 frappáns válasz, amit elsüthetsz, ha folyton arról kérdezősködnek, mikor lesz az esküvőd

Lehetsz egyedülálló vagy épp párkapcsolatban élő szerelmes, ez a kérdés valószínűleg nem a kedvenced. De, a legjobb felkészülni minden eshetőségre!
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. szeptember 19.


hirdetés

A barátok, rokonok, munkatársak többnyire mindenféle ártó szándék nélkül teszik fel ezt az ominózus kérdést, azonban a válasz nem mindig egyszerű. Legyen szó arról, hogy valakit nem szeretnél meghívni az esküvődre, mégis rákérdez a dátumra, vagy arról, hogy egy kedves rokon nyaggatni kezd a família előtt, a lényeg, hogy egy őszinte és tömör válasszal csak nyerhetsz.

Lehetsz menyasszony, aki két hónap múlva oltár elé áll, vagy épp az a típus, aki sosem tervez férjhez menni, a lényeg, hogy minden esetben mondd ki az "igent" arra a kérdésre, hogy önmagadat adod-e éppen.

#1 Ha a dátum már megvan, de az illető nincs meghívva

Senki nem szeret a rossz hír vivőjének a szerepében lenni, vagy épp megbántani egy olyan embert, akit egyébként kedvel - viszont nem áll hozzá olyan közel, hogy az esküvőjére is meghívja. Különösen, ha a pénztárca szűk és a vendéglista száma igazán limitált.

Ha például egy munkatársad tesz utalásokat, vagy kérdez rá egyenesen arra, hogy mikor is lesz az esküvő, a legjobb, amit tehetsz, ha veszel egy mély levegőt, kedvesre és rövidre fogod a mondandód és a költségvetésre fogod az egészet.

"Sajnálatos módon *partnered neve* és én nagyon szűkre húztuk a nadrágszíjat az esküvő terén, ezért nem tudunk meghívni mindenkit, akikkel szívünk szerint megosztottuk volna ezt a napot. Nagyra értékelem a megértésed és remélem, hogy egy közös vacsit mindenképp csapunk a közeljövőben!"

#2 Ha már el vagy jegyezve, de még nincs meg a dátum

Persze vannak olyan párok, akik a lánykérés utáni pillanatban fejest ugranak az esküvői előkészületekbe, de hidd el, hogy az is teljesen rendben van, ha ti időt hagytok magatoknak arra, hogy kiélvezzétek ezt az édes időszakot. Lehet, hogy egy darabig menyasszonyként és vőlegényként szeretnétek élni. Ha valaki kicsit túl tolakodóvá válna az esküvői terveket illetően, tudasd vele, hogy mennyire boldog vagy és, hogy mennyire élvezed a jelen megélését.

"Nagyon sokat jelent nekem, hogy ennyire örülsz *partnered neve* és nekem, biztos lehetsz benne, hogy mindenről tudni fogsz, ha elkezdődik a nagy esküvői tervezgetés."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:





hirdetés
tarsfuggoseg-mosogatorongy-1000x666.jpg

„Minden férfi szemét? Nem, drágám. Te vagy egy mosogatórongy, akivel bárki felmoshatja a padlót”

„Azt nem vettem észre, mikor lendült meg a keze, csak azt, hogy felállt, és olyan ütést kaptam, hogy lezuhantam az ágyról. A fejem koppant a padlón. Kábultan felnéztem, és csak annyit mondtam: Ne haragudj.”
Hargitay Judit írása. Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 13.



– Ugye nem haragszol meg, ha azt mondom: a párkapcsolatos cikkeid halálra idegesítenek?

A kérdés váratlanul ért. A lánnyal sokszor futottam össze a parkban. A kis, fekete pincsere, Pável első látásra beleszeretett a tacsimba. Egyoldalú vonzalom volt, de arra elég, hogy a két kutya félórákat kergetőzzön az árvácskaágyak között. A gazdája vékonyka volt, tépett farmerban meg nagy, kapucnis pulóverekben járt. Esküszöm, felőlem éppúgy lehetett harmincöt, mint ötven.

Szinte mindig a jógáról beszéltünk, amikor kiderült, hogy mindketten csináljuk. Aztán egy nap, hirtelen nekem lökte a fenti mondatot. Nem is sejtettem, hogy olvasott tőlem bármit is.

– Idegesítenek? Na, aztán miért? – kérdeztem.

Zöldesbarna tekintete higgadtan állta az enyémet.

– Sok olyan nőről írsz, akiket agyongyötörnek a férfiak. Valahogy az jön le, hogy minden férfi szemét. Megy a nyavalygás ezerrel. Én meg úgy szeretném megrázni ezeket a nőket: Most mit hisztizel? Nem, drágám. Te vagy egy mosogatórongy, akivel bárki felmoshatja a padlót.

Leültem egy padra, ledobtam magam mellé a tappancsmintás pórázt:

– Mi vagy te? Pszichológus? Vagy ex-mosogatórongy?

Ezen jót mulatott.

– Az utóbbi.

Mellém ült, és duruzsolni kezdett. Mintha egy meghitt barátnője lennék, akinek most meggyón. Nagyon szép, dallamos hangja volt.

– Bocs, hogy itt osztom neked az észt, de ha azt sulykolod, hogy a nők áldozatok, a pasik meg többnyire nárcisztikus, szociopata hiénák, azzal pont egy özönvíz előtti sztereotípiát erőltetsz.

– Én csak azt írom le, amit nekem mesélnek.

– Hát akkor talán ideje lenne azt is megírni, hogy minden “rohadék” pasihoz kell egy nagyon sérült nő is. Igen, lelki mosogatórongy, vagy “szeretetkurva”. Ez a szó nagyon tetszik Csernustól.

– Ez nekem áldozathibáztatásnak hangzik.

– Azért nem vagy hibás, ha egyszer áldozat leszel. De ha sorozatban azzá válsz, arról már te is tehetsz. Én húsz évig nyomtam ezt az áldozat-ipart, tudom, miről beszélek.

Az első nagy szerelmem például vert. Azt se tudom, miért kaptam az első pofont. Nem vettem észre, mikor lendült meg a keze, csak azt, hogy felállt, és olyan ütést kaptam, hogy lezuhantam az ágyról. A fejem koppant a padlón. Kábultan felnéztem, és csak annyit mondtam: “Ne haragudj.”

– Te kértél bocsánatot tőle?

– Ja, ja. Pedig nem volt szadista gyerekkorom, vagy ilyesmi. Apa soha nem ütött meg, engem se, a nővéremet se. Csak ha valami nem úgy volt, ahogy ő akarta, hetekig nem állt szóba velünk.

– Aha...

– Oké, nem mondhatnám, hogy fullra feltöltött szeretet-aksikkal vágtam neki az életnek, soha nem is voltam valami szép, rögtön elsőre jött a pofozós pasi is... Aztán valahogy belesimultam ebbe a szerepbe. Hogy nekem csak az jár, ha megaláznak, kihasználnak, meg hülyére vesznek.

– Azt mondod, húsz évig?

Most néztem meg először figyelmesebben az arcát. Sminktelen volt, nyugodt, mint egy tiszta vizű tó. És szerintem szép. Olyan rejtőzködően, Juliette Binoche-osan szép. Most úgy tűnt, kicsit szégyelli magát.

– Mondjuk inkább tizenhét-tizennyolc. Nem vagyok büszke rá.

Olyan voltam, mint egy kóbor kölyökkutya, aki minden palihoz odament, esdeklőn nézett rá a nagy szemeivel, csóválta a farkát, és könyörgött: fogadj örökbe, léccci!!!

És ezt a ragadozó típusok marhára megérzik ám. Volt nárcisztikus, aki annyira agyongyötört, hogy negyven kilóra fogytam. Csak az engedélyével mehettem el otthonról, a fizetésemet az ő számlájára kellett utalnom.

Volt egy német online szerelem, nagy kamugép, aki kéthetente idejárt hosszú hétvégézni. Megkérte a kezemet, a csillagokat leígérte az égről, cserepes jácinttal állított be anyámhoz, aztán fél év után kiderült, hogy otthon felesége meg egy négyéves kislánya van.

Volt számtalan válófélben lévő lelki nyomoronc, aki egyfolytában az exe meg a gyerekei után nyavalygott. Engem meg siratófalnak, önbizalomépítő szexpartnernek, ingyen házvezetőnőnek és/vagy bébiszitternek használt.

Én meg egyfolytában kapaszkodni akartam valakibe, úgy éreztem, a szívemet-lelkemet beleadom a kapcsolataimba, de néhány kellemes napot, talán hetet leszámítva csak gyomorgörcsöt, fájdalmat és csalódást kaptam cserébe. Önkínzás volt. És iszonyú fárasztó.

– De hát akkor miért csináltad, az istenért?

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:



hirdetés
harom-novel-elo-ferfi-1000x560.jpg

Három nővel él együtt egy férfi, akiktől már 8 gyereke született – elmondta, mi a kapcsolatuk titka

Az amerikai férfi úgy érzi, olyan ebben a négyes kapcsolatban élni, mintha lenne mögötte egy hadsereg, aki mindig gondoskodik róla.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 13.



Már nem csak az ázsiai és afrikai országokban jellemző a többszerelműség, azaz a poliamória, hanem Európában és Amerikában is. Korábban például beszámoltunk egy olyan nőről, aki három férfivel él együtt - egyikük a férje, a másik a vőlegénye, a harmadik pedig csak élettársa -, és szerinte így mindannyian boldogok is, nem is tudnák máshogy elképzelni az életüket.

Most egy többszerelmű kapcsolatban élő férfi mesélte el, milyenek érzés három nővel együtt lennie nap, mint nap.

Jermaine Roquemore Kaliforniában született, az első feleségével, Angelicával pedig 22 évvel ezelőtt ismerkedett meg. Randiztak, aztán összejöttek, majd egybe is keltek, mint sok más pár. Házasságuk eddigi 13 éve alatt három gyermekük született, két fiú és egy lány.

Bár a most 41 éves férfi mindig is nagy családot akart és a három gyerekkel ez már meg is adatott neki, de ő ennél többre vágyott, hiszen úgy érezte, még rengeteg szeretet lakozik benne, amit másoknak adhat. Arra azonban nem lett volna képes, hogy hazudjon a feleségének, megcsalja, és elváljanak. Ezért úgy döntött, a többszerelmű kapcsolatot választja.

2001-ben megismert egy nőt, Leighanne-t, akivel először ugyan csak barátok lettek, később viszont egyre jobban elmélyült a kapcsolatuk. Alig fél év múlva be is költözött a házaspárhoz, később pedig három fiút is szült Jermaine-nek,

így már hét gyereket nevelt a férfi és két párja.

2015-ben az immár hétszeres édesapa találkozott egy újabb leendő szerelmével, Mariával, akivel egy randiappon keresztül ismerkedett meg, amikor távol dolgozott a családjától. Arról, hogy másokkal chatel, a két párja is tudott. Több randit követően Jermaine ismét szerelmes lett, és úgy döntött, Mariát sem akarja kihagyni a nem mindennapi életéből. Azóta már egy közös kislányuk is született.

Bi-monthly skills training from hubby?. He keeps us ??? ready so we stay ready. Self defense. 2nd amendment Maine's Angel's. He got our back and we got his back so he wont have to. ((Power in numbers)) #polyamorous #polytriad #polyamorousrelationships #polyfamily #polysquad #polylife #polyquadfamily #polyamory

269 Likes, 16 Comments - AngJerLeiMar (@ourpolyfam) on Instagram: "Bi-monthly skills training from hubby?. He keeps us ??? ready so we stay ready. Self defense. 2nd..."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:




hirdetés
par-borton-elitelt-szerelem.jpg

Lecsukták kamaszkori szerelmét 23 évre, de így is hozzáment feleségül és meg akarja várni

A 29 éves amerikai nő tűkön ülve várja férje szabadulását, akinek papíron még 10 éve van vissza a rácsok mögött. Mi ez, ha nem szerelem?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 14.



Akár film is készülhetne egy amerikai pár szerelméről, amely olyan kitartó, hogy 23 évnyi börtönbüntetést is túlélt.

A nő, Nina Hoffler még csak 16 éves volt, amikor megismerkedett párjával, az akkor 17 éves Michaellel. Mindez 2006-ban történt, a két kamasz közös barátaikon keresztül talált egymásra egy gyorsétterem parkolójában. Hamar szerelmesek lettek egymásba, de

nem sokáig élvezhették a friss kapcsolatot. A fiút ugyanis alig két hónappal később börtönre ítélték egy fegyveres rablás miatt.

Nina Hoffler

Nina Hoffler added a new photo.

"Abban a pillanatban, amikor megláttam, tudtam, hogy ő a legsármosabb férfi, akit valaha láttam. Olyan visszafogottnak és rejtélyesnek tűnt, mintha mindig agyalna valamin. Emlékszem, hogy mindig kérdezgettem, hogy 'mi van veled?'. Egy barátja súgta meg, hogy Michael sok mindenen megy most keresztül, mert megtudta, hogy pár évre lecsukhatják. Rögtön ránéztem és azt mondtam neki: 'írni fogok neked'."

Annak ellenére, hogy az észak-kaliforniai El Doradóban történt fegyveres rablást elkövető bandában Michael volt a legfiatalabb tag a maga 17 évével,

a legszigorúbb büntetést szabták ki rá: 23 évet kellett leülnie.

Barátnője - ahogy megígérte neki - rendszeresen írt neki leveleket, így a szerelmük egyre jobban megerősödött. Évekig csak így kommunikáltak, a lány viszont érezte, hogy megéri, mert teljesen belezúgott a srácba. Csak hat év múlva látogathatta meg először a barátját, akkor csattant el az első csók köztük.

"A következő három évben egyre jobban elmélyült a kapcsolatunk. Szerelmes voltam belé, de féltem is, hogy mit fognak gondolni rólam az emberek, ha megtudják, hogy egy olyan emberrel vagyok együtt, aki hosszú ideig börtönben volt. Ezért csak két embernek mondtam el: az édesanyámnak és a legközelebbi barátomnak"

- mesélte Nina.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:




hirdetés
172638217-79c1be13-7e81-497b-bb87-32679b4fa124.jpg

Társkeresővel akar nagyot dobni a Facebook, csak kicsit sok adat fog rólunk látszani a Datingen

Egyévi tesztüzem után indult el az Egyesült Államokban, Kanadában, valamint 20 dél-amerikai és ázsiai országban az alkalmazás, ami közös érdeklődés és események alapján hozná össze a párokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 12.



A „datebook” bevezetését tavaly májusban jelentette be Mark Zuckerberg a F8 fejlesztési konferencián és hangsúlyozta: szándékaik szerint az app nem az egyéjszakás kalandokat, hanem a hosszú távú kapcsolatokat hivatott elősegíteni.

Vannak, akik ennek ellenére máris elborzasztónak, az érzelmekre és a magánéletre koncentráló információk teljes tőkésítésének tartják, mások szerint viszont úgy vélik: semmivel sem rosszabb, mint egy hagyományos házasságközvetítő ügynökség.

Európában a tervek szerint jövőre indul be ez a szolgáltatás, csak 18 éven felüliek használhatják, bár továbbra sem lehetünk biztosak abban, hogy a felhasználók valódi énjükkel jelennek-e meg.

Aki részt akar venni, vagy legalábbis elérhetővé akar válni ebben a játékban, összeállíthat magáról egy külön profilt, amely nem kapcsolódik a „hivataloshoz”, és így készülhet fel arra, hogy találkozzon a lehetséges partnerekkel.

A Dating ugyanis annak alapján javasol partnert, amit az illető magáról elmond a profiljában, valamint annak alapján, ami a Facebook-aktivitásából kiderül. Ha a felhasználók közül valaki megtetszik, lehet küldeni neki egy lájkot, és el lehet kezdeni a chatelést.

Ez az alapműködés. A barátok, akikkel a Facebookon kapcsolatban állnak, nem lesznek láthatók, de a „secret crush” funkción keresztül megismerhetik egymás Instagram-követőit. A találkahelyeket a Messengeren lehet megosztani a diszkréció érdekében.

Ugyanakkor lesznek az alkalmazásnak eseménycsoportjai, és ezáltal könnyebben összejöhetnek a hasonló érdeklődésűek.

Ha valaki belép egy ilyen csoportba, természetesen láthatóvá válik a csoport többi tagja számára is - írja a Sun

A fanyalgók szerint ugyanígy működik a két nagy randiapp, a Tinder és a Bumble is, hiszen azok is a Facebook felhasználóinak adataiból élnek. Itt viszont egyrészt nincs a már sokszor elátkozott „jobbra-balra húzás”, másrészt pedig az új alkalmazás a felhasználó a közösségi médiára feltett minden adatot felhasznál (kivéve a teljes nevet, csak keresztnevekkel dolgozik), és így a hálózat a kedvenc események, témák vagy akár helyszínek alapján tudja összehozni a feleket.


KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x