4 dolog, ami valószínűleg megváltozik az életmódodban, ha randizni kezdesz valakivel
Ha szeretnéd, ha nem, egy új személy belépése a mindennapjaidba bizony meg tudja változtatni a legjobban kőbe vésett szokásaidat is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 12."Életstílusunk aszerint alakul és formálódik, hogy például milyen ételt eszünk, mikor étkezünk, hova utazunk, milyen élményeket szerzünk egy nap folyamán. Tegyük fel, hogy érdekel a jóga, a meditáció, a spiritualitás? Vajon a partnered számára is fontosak ezek a dolgok? És számít az egyáltalán, hogy ő is ugyanúgy érezzen velük kapcsolatban? Közösen élitek majd át ezeket az ezekkel kapcsolatos tapasztalatokat?" - veti fel a kérdéseket John Keegan, társkeresési szakértő, aki rávilágít, hogy egy új ember feltérképezése, megszeretése, a vele való közös élet természetes és ösztönös hozadéka lehet a szokásaid megváltozása.

Ez nem feltétlenül kell, hogy kellemetlenség legyen, sőt, rengeteg új impulzus forrásaként szolgálhat. A lényeg, hogy legyünk nyitottak a kompromisszumokra és az újdonságokra egyaránt, de sose nyomjuk el saját, belső hangunkat sem. Íme életünk pár szelete, ami nagy valószínűséggel változáson mehet keresztül:

1. Megváltozhatnak az alvási szokásaid

Mikor elkezdesz találkozgatni valakivel és komolyabbra fordul a dolog, minden bizonnyal azon kapod majd magad, hogy egyikőtök "fészkéből" a másikéba teleportálsz. Rendszeresen nála alszol és ez fordítva is igaz, ő is egyre gyakrabban nálad tölti az éjszakát. Ez eleinte némiképp megbolygathatja az alvási ciklusaidat, sőt az egész éjszakai berendezkedésed borulhat. A kezdeti "idegen-ágy" szindróma hamar elmúlik, azonban ahhoz kell egy kis idő, hogy az alvási rutinotokat egymáshoz igazítsátok, ebbe nyilván az időbeosztások és a munkahelyek is nagyban beleszólnak majd.

"Ha a partnered korán kelő típus, te viszony éjjeli bagoly vagy, két választásod marad: vagy tovább szundizol, miután elhagyja a fedélzetet, vagy te is hajnali pacsirta-módba váltasz. Ha örömmel meghozod azt a kis áldozatot, hogy te magad is korábban kelsz, az egy rendkívül előnyös életmódbeli váltás lehet számodra. Felhasználhatod az extra időt edzésre, egy kiegyensúlyozott reggeli készítésére, vagy egyszerűen csak nyugodt készülődésre a napodhoz" - vallja Sasha Aurund, a Psych&Sey szerkesztője. Hidd el, ez a kis változás mindenképp a produktivitásod hasznára válik majd!

2. Átalakulhat az étrended

Ha speciális étrendet követsz, például vegán vagy, vagy kerülöd a tejtermékeket, könnyen előfordulhat, hogy új párod hatására némiképp változtatsz ezen - bár az is elképzelhető, hogy pont ő lesz az, aki módosít az étkezési szokásain a te hatásodra. Ez gyakran szinte ösztönösen történik, nem kell hozzá semmiféle parancsolgatás.

"Ha egészségesen étkezel, a partnered viszont nem, de minden étkezésetek közös, akkor a diétád 'logikus evolúciójából' sajnos az következik, hogy te fogsz alább adni a szokásaidból, kivéve, ha különböző fogásokat készítetek. Ugyanakkor nincs kizárva, hogy meggyőzd az egészségesebb étkezésről, mellette te is engedhetsz egy kicsit a diétád szigorából. Bárhogy is áll a helyzet, ne érezd kötelezőnek az 'idomulást'" - mondja Aurund. Kísérletezgethettek is egymás kedvenceivel, vagy akár keverhetitek is őket, létrehozva a tökéletes kompromisszumokat, és megismerve újdonságokat.

3. A külsőd is megváltozhat

Ha randizol valakivel és azon kapod magad, hogy változtatni kezdesz az életstílusodon, elég valószínű, hogy ez a külsőd alakulását is magával vonja majd. Arudund szerint: "Gyakran ösztönösen olyan partnert preferálunk, aki külsőleg hasonlít ránk, és minél tovább élünk vele, annál inkább felerősödik a hasonlóság. A párok gyakran ugyanazokat a tevékenységeket folytatják, ugyanazokat az ételeket eszik, ugyanannyit alszanak, stb. Ezek a közös tevékenységek mind alakítják, formálják a testünket, ezáltal a kinézetünket is."

4. A közösségi életed is formálódhat

Mindenkinek megvannak a bevett szokásai azzal kapcsolatban, hogy például miként töltik legszívesebben a péntel estéiket. Hogy otthon maradsz-e a "Netflix + chill" idilljében, vagy esetleg beleveted magad az éjszakai élet forgatagába, az csakis rajtad áll. Ugyanakkor ha szíved választottja inkább otthon ülős típus, te pedig alig várod, hogy kimozdulj, elképzelhető, hogy a hétvége közeledtével vár majd rátok némi konfliktus. "Néha az ember olyan személybe habarodik bele, akinek mindene a folyamatos bulizás, őrülten pörög, szegényesen étkezik. Tegyük fel, hogy mi nem ezt a vonalat képviseljük: ha egy teljesen más életstílussal rendelkező partnert választunk, szorult helyzetben és kielégítetlenül fogjuk magunkat érezni." - állítja a szakértő.

Ha járni kezdünk valakivel, nyilván egyre több időt töltünk majd együtt, ezért természetes, hogy néhány szokásukat és életmódbeli választásukat átvesszük. De mindig emlékeztessük magunkat, hogy semmi sem kötelező. És még ha észre is vesszük, hogy ebben-abban változunk, tartsuk észben: Ha az életstílusaink változnak, vagy összeolvadnak, az nem egy rossz dolog. Csak legyünk biztosak abban, hogy kényelmesek számunkra ezek a változások, mivel senkinek nem kell felkelnie hajnali 5-kor, hogy edzeni kezdjen, ha ő éppen nem akar - akkor sem, ha szívünk csücske már 4:45-kor fent kukorékol.

Forrás: elitedaily.com


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x