hirdetés
3d-zebra-budakeszi.jpg

3D-s zebrát festettek fel egy budakeszi iskola mellett - jöttek is a rendőrök

Az „alkotó” nem egyeztetett a várossal az akciójáról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 12.


hirdetés

3D-s zebrát festett fel a Momentum képviselőjelöltje, Szemző Áron egy budakeszi iskola mellett.

Azzal indokolta, hogy mert a forgalmas intézmény mellett az úton eddig egyetlen gyalogátkelő sem volt.

Szemző Áron azonban a városvezetéssel nem egyeztetett az akcióról.

A helyszínen megjelentek a rendőrök.

A rendőrök szerint a felfestés bűncselekmény volt.

Kondory Tamás, a Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója szerint „ez nem így működik”. Az ügyvezető szerint az akció rongálás, mert a felfestett zebra nem szabvány-átkelőhely.

VIDEÓ: Így készült a 3D zebra


KÖVESS MINKET:
hirdetés
soroksari-futono.jpg

Rosszul lett a soroksári nő meggyilkolásával vádolt férfi amikor megtudta, mennyi börtönt kaphat

Az ügyészség minimum 30 év börtönt kért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 12."Kis híján elájult a soroksári futó nő megölésével gyanúsított férfi amikor megtudta: az ügyészség minimum 30 évnyi börtönbüntetést kér rá" - írja a Blikk.

"Az se javít a helyzetén, ha teljes körű beismerő vallomást tesz" - írja a Blikk. Információink szerint a pesterzsébeti férfi már várja ügye tárgyalását, ahol reményei szerint kiderül, hogy nem ő követte el a brutális gyilkosságot.

Védencem valóban rosszul fogadta az ügyészség álláspontját. Egy pár percre rosszul lett, de aztán összeszedte magát. Véleményünk továbbra is az, hogy Szilveszter ártatlan az emberölésben – közölte a férfi jogi képviselője, dr. Lichy József.

A nő özvegye, Kardos Lajos a lap szerint nem megy el a jövő hét csütörtöki előkészítő tárgyalásra.

Az előkészítő ülés a vádemelés után a tárgyalás előkészítése érdekében tartott nyilvános ülés, amelyen a vádlott és a védő kifejtheti a váddal kapcsolatos álláspontját és közreműködhet a büntetőeljárás további menetének alakításában.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
rajk-laszlo.jpg

Meghalt Rajk László

A Kossuth-díjas építész és díszlettervező 70 éves volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 12.Szeptember 11-én meghalt Rajk László Kossuth-díjas magyar építész, díszlettervező, a demokratikus ellenzék egykori tagja.

Édesapja Rajk László belügyminiszter volt, akit 1949 októberében, Rajk egyéves kora előtt kivégeztek.

Rajkot anyjától, Földi Juliannától is elszakították, aki börtönbe került. Ifj. Rajk László a Kovács István nevet kapta az ÁVH-tól, és a Lóczy Lajos utcában, egy kommunista gyermekotthonban élt éveken át.

Anyja csak 1954-ben, a börtönből való szabadulása után kaphatta vissza fiát, ifj. Rajk pedig ekkor vehette fel újra saját nevét.

Ifjabb Rajk László a gimnáziumi évek után a Budapesti Műszaki Egyetem építészkarára jelentkezett, ahol 1972-ben szerzett diplomát.

Ezt követően három évig a Lakóterv, majd 1975-1986 között az IPARTERV építészeként dolgozott. 1975-1976-ban a montréali McGill egyetem hallgatója volt, 1978-1981 között volt mesteriskolás.

1972-től 1975-ig a Lakóterv, 1975-től 1986-ig az Iparterv építésze volt. 1989 és 1991 között a Mafilm látványtervezőjeként dolgozott, 1995-től pedig saját vállalkozása vezető tervezője. 1992-től filmépítészetet tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 2004-től pedig a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának a tagja.

Látványtervezői munkái között olyanok szerepelnek mint a legendás, 1981-es Megáll az idő díszlete, a Szerelem második vérig vagy az 1988-as Vörös zsaru díszlete.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
baleset-vonat.png

Bedarálta a vonat az autót Tápiógyörgyén, 450 méteren át tolta maga előtt

A bent ülők már az ütközés pillanatában meghaltak. Hiába működött a fénysorompó és a sorompó is, azt megkerülve hajtottak rá a sínekre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 11.Borzasztó baleset történt kedd este Tápiógyörgyén: a Szolnok felől érkező vonat 450 méteren át tolt maga előtt egy autót, aminek utasai már az ütközés pillanatában meghaltak.

A Tények riportjából kiderül, hogy a kocsi megkerülte a sorompót, így került a sínekre. A történtekről egy szemtanú is megszólalt a műsorban. Elmondása szerint a fénysorompó működött, tilos jelzést adott, a sorompó pedig le volt zárva.

"Este jöttünk haza háromnegyed nyolc tájékán az élelmiszerboltból. Annyit láttunk, hogy egy bordó színű autó megkerülte a sorompót, majd elé hajtott a gyorsvonatnak, ami érkezett Szolnok irányából. Működött minden jelzőfény, a sorompó is" – mondta el Baranyai György. Azt is hozzátette, hogy a tragédia után mindenütt ruhadarabok, autóalkatrészek hevertek.

A közelben lakók közül többen is kirohantak a robajra, amit a karambol eredményezett. Egy névtelenséget kérő asszony azt idézte fel, hogy óriási csattanást hallott az ütközéskor, még az ablakaik is beleremegtek.

A vonaton utazókat másik járatra szállították át a tűzoltók, néhányan stoppal folytatták az útjukat.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ferfi-telefon-pixa.jpg

Brutális módon végzett édesapjával egy 25 éves fiatal, hogy nyugodtan játszhasson kedvenc játékával

Az indiai apa el akarta tiltani fiát a netes játéktól, ezért kikapcsolta a házukban az internetet és elvette a mobilját. A fiú viszont szörnyű bosszút állt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 11.Megölte saját édesapját egy 25 éves férfi Indiában, mert az megpróbálta eltiltani őt kedvenc internetes játékától - számolt be a történtekről a The Indian Express.

Raghuveer Kumbar is a függője lett a PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) nevű játéknak, amely már korábban is okozott haláleseteket Indiában. Édesapja nem nézte jó szemmel, hogy a fia túl sok időt tölt a játékkal, ezért ez rendszeres vitatémává vált náluk.

Amikor a kérések és a felszólítások nem váltak be, a 61 éves férfi kikapcsolta az internetet a házukban és elvette a fiú telefonját. A 25 éves fiatalt ez annyira feldühítette, hogy megölte az édesapját, ráadásul brutális módon végzett vele: levágta a fejét és a lábait is.

A szomszédok hívták ki a rendőröket, akik letartóztatták a fiút, és nyomozást indítottak az ügyben.

Indiai lapértesülések szerint a gyilkos hajnali 5 körül vette észre, hogy nincs internet a házban és a mobiltelefonja is eltűnt. A többi családtagot egy szobába zárta, amíg feldarabolta az apját.

A 2017-ben megjelent PlayerUnknown’s Battlegrounds nevű internes játékban több játékos játszhat egyszerre. Egy szigeten kell fegyvereket és védőeszközöket keresni, majd az ellenfeleket legyőzve utolsóként életben maradni. A lövöldözős játék rengeteg fiatalt kerített hatalmába Indiában, a függőség egyre jobban terjed.

Augusztusban két tragikus haláleset is történt a PUGB miatt: egy egyetemista öngyilkos lett, miután anyja leszidta, amiért túl sokat játszik a játékkal, egy 21 éves fiú pedig játék közben beleesett egy tóba, amelybe bele is fulladt.

Címkép: illusztráció (Pixabay)


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x