hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
395 katolikus papot és diakónust gyanúsítanak szexuális zaklatással az Egyesült Államokban
Az illetékes érsekség közölte, a felmerülő vádakat továbbítják a polgári hatóságoknak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Az Egyesült Államok középnyugati vidékén fekvő Illinois államban a katolikus egyház 395 tagja vádolható szexuális zaklatással – állítja egy minnesotai ügyvédi iroda, amely 182 oldalas dokumentumban hozta nyilvánosságra a szexuális bűncselekményeket elkövetők nevét és fotóját. A 24.hu cikke szerint az áldozatokat képviselő ügyvédi iroda munkatársai úgy fogalmaztak: a szexuális visszaélések veszélye változatlanul aktuális.

A jelentésben megnevezettek valamennyien a mintegy kétmillió hívőt számláló chicagói érsekséghez tartozó városokban teljesítettek és teljesítenek szolgálatot.

Az érsekséghez tartozó hat egyházkerület korábban már nyilvánosságra hozott egy jelentést, amely szerint az egyház 185 tagjáról derült ki hitelt érdemlően, hogy szexuális bűncselekményekkel vádolható.

Az érsekség közleményben tudatta, hogy nem foglalkozik "önmaga rendszabályozásával". Közölték: a felmerülő vádakat továbbítják a polgári hatóságoknak, "függetlenül attól, hogy mikor és hol történt a feltételezett visszaélés, a szóban forgó személy az egyházközséghez tartozik-e vagy sem, életben van-e még vagy már elhunyt" - írja a 24.hu cikke.

Nyitókép: Pixabay


KÖVESS MINKET:
Felfüggesztették a Fideszt az Európai Néppártban
Óriási többséggel szavazták meg a párt tagságának felfüggesztését a közgyűlésen.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs - szmo.hu
2019. március 20.


hirdetés

Megszavazták a Fidesz felfüggesztését az Európai Néppárt politikai gyűlésén. Az Index szerint

elképesztő többséggel, 190 igen és 3 nem szavazattal voksoltak arra a javaslatra, amely tartalmazza, hogy vizsgálatot indítanak a Fidesszel szemben, ennek idejére pedig a Fidesz önként felfüggeszti a tagsággal járó jogait az európai pártszövetségben.

A dokumentum része az is, hogy a Fidesz és az Európai Néppárt elnöksége közösen nyújtotta be ezt a javaslatot szavazásra, ezért ez nem határozatlan idejű felfüggesztés. Az elnökség is úgy döntött, hogy ez a korlátozás csak addig lesz érvényben, amíg a bölcsek tanácsának vizsgálata tart.

A felfüggesztés a Fidesz számára azzal jár, hogy a Fidesz képviselői nem vehetnek részt egyetlen ülésen sem, nem szavazhat és nem tehet javaslatot jelöltekre a különböző tisztségekre.

Orbán Viktor a döntés után sajtótájékoztatót tartott, amelyen többen között elmondta, hogy ezután sem fog változtatni a politikáján. A részleteket itt olvashatod el.


KÖVESS MINKET:
Orbán Viktor: Minket nem lehet sem kizárni, sem felfüggeszteni
A miniszterelnök a Fidesz Európai Néppártban való felfüggesztése után is azt mondta, hogy nem fog változtatni a politikáján.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs - szmo.hu
2019. március 20.


hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, az Európai Néppárt közgyűlése szerdán megszavazta a Fidesz tagságának felfüggesztését. Ez azt jelenti, hogy a Fidesz képviselői nem vehetnek részt egyetlen ülésen sem, a párt nem szavazhat és nem tehet javaslatot jelöltekre a különböző tisztségekre.

A döntés után Orbán Viktor sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, hogy szerinte nagyon érdekes, izgalmas és tanulságos volt a Néppárt közgyűlése. Hozzátette, hogy

bár vén csatalónak tartja magát, de olyat még nem látott, mint ma.

Szerinte a Néppárt baloldali-liberális része ki akarta záratni a "konzervatív" Fideszt az EPP-ből, a Néppárton belüli vita pedig "ajándék" az Európai parlament szocialista frakciójának - számolt be az Index az elhangzottakról.

A miniszterelnök azt mondta, ha az arra vonatkozó kísérlete, hogy a 13, a Fidesz kizárását elérni akaró párt vonja vissza az indítványát sikeres lett volna, "nem kellett volna ezt a vitát lefolytatni".

Közölte, hogy a Fidesz szeretné, ha a Néppárt maradna továbbra is Európa legerősebb pártja, amelyben szerinte azt akarják elérni, hogy hosszabb távon nem a baldoldali és a liberális gondolatok lennének a dominánsak.

Orbán Viktor bejelentette azt is, hogy

egyoldalúan a Fidesz függesztette fel a Néppárton belüli jogainak a gyakorlását,

illetve azt is, hogy Novák Katalin, Varga Judit és Szájer József fognak tárgyalni a Néppárt bölcseivel.

"Minket nem lehet kizárni és felfüggeszteni sem, négy választást nyertünk meg a magyar polgárok akaratából. A legutóbbi három európai parlamenti választáson 47, 56 és 52 százalékot kaptunk. Nyilván egy ilyen párt nem engedi meg magának, hogy felfüggesszék vagy kizárják, mert akkor inkább feláll és távozik"

- mondta. Szerinte a bizottság még biztosan az EP-választások után elkészülnek a vizsgálat eredményéről szóló jelentéssel.

"Jó döntést hoztunk, mert semmit sem zártunk le. A választások után a Néppárt és mi is szabadon dönthetünk a kettőnk viszonyáról" - értékelt a magyar kormányfő.

Hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország politikája változatlan, ezt világossá tette az EPP politikai közgyűlésén is. Szavai szerint ez vonatkozik arra, hogy Magyarország erős Európát, erős Európai Uniót akar, nem változik a bevándorlással kapcsolatos politikája, és elsődlegesnek tekinti a keresztény Európa, a keresztény kultúra védelmét.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint a bevándorláspártiak ki akarták záratni a Fideszt az Európai Néppártból, de nem sikerült. A kormánypárti politikus az MTI-nek nyilatkozva kifejtette: miközben az európai szocialistáktól Judith Sargentinin és a liberális médián keresztül Gyurcsány Ferencig mindenki a Fidesz kizárását követelte a néppárttól, aközben a tanácskozáson a pártcsalád nem döntött sem a kizárásról, sem a felfüggesztésről. A Fidesz önként határozott úgy, hogy egy ideig nem vesz részt az EPP munkájában.

Kocsis Máté a baloldali aláírásgyűjtésekre reagálva azt is leszögezte: a valótlan híresztelésekkel ellentétben fel sem merült, mert fel sem merülhetett Magyarország uniós tagságának kérdése. "Mi vagyunk Európa, a magyar emberek sikeres és erős Európát akarnak, mi ezért dolgozunk" - hangoztatta a frakcióvezető.


KÖVESS MINKET:
Késsel vágta el kisbabája torkát az anya, mert azt hitte, a férje jobban szereti a gyereket, mint őt
A 21 éves ukrán nő tizenöt évet is kaphat ezért a tettéért.
The Sun. A címkép illusztráció: Pexels - szmo.hu
2019. március 20.


hirdetés

Szabályosan lemészárolta három hetes csecsemőjét egy 21 éves anya az ukrajnai Rivne városában. A 26 éves apa mindössze néhány percre szaladt el otthonról, a helyi rendőrség szerint ennyi elég volt a nőnek arra, hogy felkapjon egy konyhakést, bemenjen a gyerekszobába, és elvágja a csecsemő torkát. A szörnyű tragédiáról a férfi édesanyja, Maria Momot számolt be a kiérkező rendőröknek és újságíróknak.

"A fiam belépett a lakásba, és döbbenten látta, hogy a menyem keze tiszta vér. Berohant a gyerekszobába, és ott találta a kis unokámat, vérbe fagyva. Imádta a babát, én is, de állítólag a menyem féltékeny volt. Azzal vádolta a fiamat, hogy jobban szereti a gyereket, mint ő. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez a szörnyűség megtörténhetett a családunkban" – mondta az asszony.

A nőt a hatóságok a személyiségi jogokra hivatkozva nem nevezték meg. Annyit mondtak az esetről, hogy a kiérkező mentők a kisbabát már holtan találták, nem tudták megmenteni. Az anya tavaly novemberben agyhártyagyulladáson esett át, a hatóságok értesülései szerint ez mentális problémákat okozott nála, pszichiátriai kezelést is kapott.

A gyermekgyilkosságra állítólag nem emlékszik, azt állítja, az egész nap kiesett neki. Most elmeorvosi vizsgálatnak vetik alá. Ha a bíróság bűnösnek találja, tizenöt év börtönt is kaphat.


KÖVESS MINKET:

Felfüggesztettet kaptak a fegyőrök, akik megvertek egy párt, mert a férfit menekültnek hitték
A kubai származású magyar férfi barátnőjét olyan súlyosan bántalmazták, hogy eltört az arccsontja, felrepedt a szája, a szeme alatt pedig hatalmas monoklik keletkeztek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 20.


hirdetés

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a két fegyőrt, akik még 2015-ben brutálisan megvertek egy párt Szegeden, mert a kubai származású magyar férfit menekültnek nézték - számolt be az RTL Híradó.

A két börtönőr harmadik társukkal együtt egy legénybúcsúból hazafelé tartva kötött bele a párba.

A férfi barátnőjét olyan súlyosan bántalmazták, hogy eltört az arccsontja, felrepedt a szája, a szeme alatt pedig hatalmas monoklik keletkeztek. A barátja és a testvére csak könnyebben sérült meg.

A vád szerint csak az elsőrendű vádlott ütött, aki korábban kick box edző volt. Ő az első rendőrségen tett vallomásában még azt mondta, nem tudja, mitől keletkezhettek a lány sérülései, "valószínűleg beverhette a fejét a földbe, amikor elesett". Később viszont elismerte, hogy ő ütött először. A férfi elsőfokon két év börtönt kapott 5 évre felfüggesztve.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x