hirdetés
craig.png

39 évet töltött börtönben a gyilkosságért, amit nem követett el - most 21 millió dollárt kap

Ez a leghosszabb börtönbüntetés, melyet Kaliforniában visszavontak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 25.


hirdetés

A BBC osztotta megy egy ártatlanul elítélt férfi történetét, akiről csak 39 év után derült ki, hogy nem ő követte el a gyilkosságokat, amik miatt leültették.

A portál azt írja: Craig Coley pere szombaton zárult, és a férfi 21 millió dollárt kaphat a majdnem négy évtizedes jogellenes fogva tartása miatt. Annak idején egy fiatal nő, Rhonda Wicht és az ő 4 éves fia, Donald 1978-as megölése miatt ítélték el.

Harminckilenc év a leghosszabb börtönbüntetés, melyet Kaliforniában visszavontak.

"Bár a Coley úrral történtek pénzzel nem pótolhatók, mégis fontos az ügy rendezése" - mondta Eric Levitt városvezető, nyilatkozatában.

A helyi rendőrség nemrég újra megnyitotta a férfi ügyét, és a Ventura Megyei Kerületi Ügyész, Gregory Totten is támogatta az ügyet. Tavaly a kaliforniai áldozat-kártérítési bizottság majdnem 2 millió dolláros kártérítést adott neki, majd hónapok múlva Coley polgári pert indított, és most a város mintegy 4,9 millió dollárt fizet. A 21 milliós összeg többi része biztosításból és más forrásokból származik.

hirdetés

Totten irodája 2017 novemberében bejelentette, hogy az ügyész és a Simi Valley-i rendőrfőnök, David Livingstone támogatják Coley ártatlanságát. A Simi-völgyben, Los Angelestől mintegy 40 mérföldre a nyomozók "biológiai mintákat" találtak, amelyeket egy magán laboratóriumban vizsgáltak meg. Itt derült ki egy fontos részlet.

"Ez egy kulcsfontosságú bizonyíték, amelyet az alperes elítélésére használtak, mégis az derült ki, hogy nem tartalmazza az ő DNS-ét, hanem más személyek DNS-e van rajta" - mondta a szakember hozzátéve, hogy a „bizonyítékok" inkább a férfi ártatlanságát erősítik meg.

A férfit 2017. november 22-én ártatlannak nyilvánították, és állami kompenzációt állapítottak meg.

Coley-nek nem volt előzetes bűnügyi nyilvántartása a gyilkosságok előtt, és a börtönben azt mondták róla: ő volt a tökéletes fogoly, aki a vallásnak szentelte magát. Két iskolai végzettséget is szerzett, és a mesterdiplomáján dolgozott a bent töltött évek során.

Mindez azt is jelenti, hogy Rhonda és Donald Wicht gyilkosai közben elkerülték a letartóztatást.

A szomszédok azt mondták a rendőrségnek, hogy dulakodás hangjára keltek reggel fél 6 körül, és egy szomszéd azt mondta, hogy látta Coley teherautóját is. Coley, egy étteremvezető és egy nyugdíjas Los Angeles-i nyomozó fia volt abban az időben, ráadásul éppen akkoriban szakított Wicht-szel.

Az akkor 31 éves férfi azt mondta a rendőrségnek, hogy 4:45-ig társalgott az étteremben, 4:45-kor otthagyta a barátját, és hazament. A rendőrség megkereste Coley otthonát, és talált egy gyerekpólót és egy véres törülközőt, amelyekről úgy vélték, hogy a gyilkosságokban használták azokat. Coley-ra akkor halálbüntetést kértek.

A tárgyalás során a rendőrség bebizonyította, hogy nem volt jele erőszakos behatolásnak Wicht otthonában. Egy orvos elmondta, hogy Coley-nak számos sérülése van, beleértve a péniszét is. A férfi végig mindent tagadott.

Később kiderült: a lepedő, amelyen Wicht testét megtalálták, nem tartalmazta Coley DNS-ét, de egy azonosítatlan férfi spermáját és nyálát is tartalmazta. Ez már elég bizonyíték volt arra, hogy végül felmentsék a férfit.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kalisa_hubert.jpg

Együtt altatták el a Los Angeles-i állatkert elválaszthatatlan oroszlánpárját

Hubert és Kalisa az elmúlt hat év minden pillanatát együtt töltötte. Nagyon betegek voltak, de egyikőjüknek sem kellett a másik nélkül élnie.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 02.


hirdetés

Hosszú élet és számos együtt töltött év után el kellett altatni Hubert-t és Kalisát, a Los Angeles-i állatkert oroszlánpárját - írja a Los Angeles Times.

A két 21 éves ragadozót elaltatták, mivel súlyosbodó egészségi állapotuk már komolyan rontotta az életminőségüket

- közölték az állatkert munkatársai.

Hubert és Kalisa között nagyon szoros volt a kötelék az elmúlt hat évben, ezt az állatkert látogatói is minden alkalommal megcsodálhatták - mondta el Beth Schaefer, az intézmény programigazgatója.

Kalisa 1998 decemberében született Oklahoma Cityben, míg Hubert 1999 februárjában látta meg a napvilágot egy chicagoi állatkertben. Mindketten 2014-ben kerültek Los Angeles-i otthonukba. Kalisa összesen 10 kölyöknek adott életet, de élete utolsó párjával, Hubert-rel nem voltak közös utódai.

hirdetés

Óriási veszteség ez az állatkert számára - mondta el Alisa Behar, az emlősállatok felelőse.

„A korai órákban a dolgozók rutinszerűen hallgathatták Hubert ordítását. Nekem személy szerint nagyon hiányozni fog a hangjuk, mikor körbejárom az állatkertet”

- tette hozzá.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
ferfi-elvesztette-peniszet-karjan-novezstik-ujra.jpg

Elvesztette a péniszét egy brit férfi, a karján növesztettek neki egy újat

Malcolm MacDonald egy hosszan tartó vérfertőzés miatt vesztette el a péniszét még 2014-ben. Később kiderült, hogy egy eddig még soha nem alkalmazott műtéttel újra lehet nemiszerve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 31.


hirdetés

Egy hosszan tartó vérfertőzés miatt veszítette el a péniszét egy brit férfi még 2014-ben. Malcolm MacDonald a Sunnak beszélt arról, hogy először magába fordult és az alkoholhoz nyúlt, aztán később kiderült, hogy egy eddig még soha nem alkalmazott műtéttel újra lehet pénisze, viszont a nemiszervét először ki kell alakítani, méghozzá a karján.

A most 45 éves férfi bal karjának izmából és bőrét felcsavarva kialakítottak egy új péniszt. A sebészek készítettek húgycsövet is, és még két másik csövet is elhelyeztek benne, hogy a férfi majd később egy kézi pumpával felfújhassa, így erekciója legyen.

"Természetesen őrület, hogy egy pénisz van a karomon. Nem is tudom használni. De ha belegondolsz, valójában ez elképesztő"

- mondta a lapnak a kétgyermekes apa, aki azt is kérte az orvosoktól, hogy az eredeti méreténél öt centivel nagyobb nemiszervet csináljanak neki.

A férfi azóta csak hosszú ujjú pólóban jár és próbálja eltakarni a kezén kialakított péniszt. A folyamat egyébként eredetileg két évig tartott volna, ezután került volna a lába közé, ám az eredetileg 2018-ra tervezett műtét két évet csúszott. A férfi ugyanis nem érezte jól magát, később pedig több probléma is felmerült, ami miatt halasztani kellett a műtétet. Végül 2020 áprilisában kerül volna sor az operációra, de ekkor a koronavírus szólt közbe. MacDonald mindenesetre bízik benne, hogy év végére végre újra a lába között lesz a pénisze.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
maganyos_macska_cica.jpg

Soha nem szenvedett még annyira a magánytól egy macska, mint ebben a videóban

A gazdája csak 30 percre hagyta egyedül, de a felvétel tanulsága szerint ez is felért számára az örökkévalósággal...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 01.


hirdetés

Csak egy félórára hagyta egyedül a macskáját egy svéd nő, de legszívesebben soha többet tenne ilyet, írja a 24.hu a Daily Star alapján.

Ida Myrin a közelmúltban szerzett be egy cicakamerát azért, hogy láthassa, mit csinál a kedvence, amíg nincs otthon. A nőt már az első felvételek is sokkolták.

A Redditen megosztott videóban Isola már pár perccel a gazdi távozása után éktelen nyávogásban tör ki, miközben szájában a pórázát vonszolja. Egészen addig láthatóan nagyon szenved a cica, amíg 30 perccel később a nő haza nem ér.

Left my cat alone with a camera for 30 minutes and now I can never leave again from r/aww

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tuzgomb-idokep-ck.jpg

Fényes tűzgömb izzott fel hajnalban az égen

A látványos jelenséget több webkamera is megörökítette.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 31.


hirdetés

Fényes tűzgömb ragyogott fel hajnali 3 óra 21 perckor az északi égbolton. A látványos égi jelenséget az Időkép több éjjelátó webkamerája is lencsevégre kapta.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!