hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
36 percig volt szabad a fegyveres túszejtő – itt a rendőrség közleménye a hajtóvadászatról
A rendőrök látták, ahogy a szökött rab fegyvert fog az elrabolt autó vezetőjének fejéhez.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Ítélethirdetést követően szökött meg, fegyvert szerzett, 36 percig élvezte ideiglenes szabadságát az a 35 éves férfi, aki a Fővárosi Törvényszékről szökött meg – közölte a rendőrség hivatalos közleményében. A rendőrségre dél előtt pár perccel érkezett bejelentés arról, hogy a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületében a 35 éves Sz. Károly ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt, akinek elvette fegyverét. A lábbilincsben lévő fegyveres magával hurcolta a törvényszék biztonsági szolgálatának egy munkatársát, akit az épületből kilépve elengedett.

A férfi a Stollár Béla és Bihari János utcák kereszteződésénél megállított egy Nissant, amelynek 63 éves budapesti vezetőjét fegyverrel kényszerített arra, hogy menekülésében segítse.

A bejelentést követően a BRFK elrendelte a főváros rendőri zárását és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására. A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra, látták azt is, hogy a szökött rab fegyvert fog a gépkocsivezető fejéhez.

A rendőri zárás eredményeként feltorlódott a forgalom, így a a Nissan megállt a Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél. A férfi kiugrott az autóból, megkísérelt megszerezni egy másik autót, de közben utolérték az őt már gyalogosan üldöző rendőrök.

A rendőrök felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, a rendőrök ezért több célzott lövést adtak le rá. Sz. Károlyt több lövés találta el, a helyszínen elfogták, majd súlyos, életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba vitték - közölte a rendőrség.


KÖVESS MINKET:
Rejtélyes üzenetet kapott VV Fanni édesanyja
Nem tudja, mi volt a levélíró szándéka.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 26.


hirdetés

.

Hatalmas borítékot küldtek Novozánszki Fanni édesanyjának - tudta meg a Blikk. A teleírt papírlapok mellett két selyemsál is volt a csomagban. A feladó azt állítja, tudja, mi történt Fannival.

"A levélíró megnevezett két nőt, akiknek szerinte a letartóztatásban lévő férfi átadta a lányomat. Leírja, hogy ő nem ismeri ezeket a hölgyeket, és arra sem ad választ, honnan van minderről tudomása" – mondta a Blikknek Fanni édesanyja. A levélíró megadott egy telefonszámot is, de ott csak egy szépségszalon üzenetrögzítője kapcsol be.

Nem tudom, mi volt ezzel a levélíró célja, de nagyon felzaklatott

– mondta a lapnak az asszony.

A Blikk úgy tudja, nem ez az első alkalom, hogy Katalint megkeresi valaki, hogy előadja a lánya eltűnésével kapcsolatos elméletét.

VV Fanni 2017 novemberében tűnt el otthonából. Egy héttel a bejelentés után letartóztatták B. Lászlót, akit a lány megölésével gyanúsítanak, s aki azóta is rácsok mögött van. Bár a nyomozás még nem zárult le, a rendőrség hamarosan vádemelési javaslattal adja át az ügyet az ügyészségnek.

A titokzatos csomag küldője nem az egyetlen, akitől Fanni édesanyja levelet kapott. "Több levelet, üzenetet kaptunk már idegenektől. Volt, aki azt mondta, tudja, mi történt a lányommal, de

olyan is akadt, aki azt állította, Fanni még él, és elmondja, hol van, ha adok pénzt

– mondta a lapnak az asszony. "Nagyon felkavart minket ez a történet, de bízunk a rendőrség munkájában és abban, hogy a tettes van a rácsok mögött" - tette hozzá.

Nemrég egyébként újabb, akár perdöntőnek bizonyuló bizonyíték került elő. A gyanúsított B. László siófoki otthonának mosógépében megtalálták ugyanis Novozánszki Fanni egyik hajszálát.


KÖVESS MINKET:Lemondott a Figyelő szerkesztőbizottsága, élén Schmidt Máriával
Jó mulatság, férfimunka volt, írják közleményükben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 25.


hirdetés

A Figyelő szerkesztőbizottsága: Schmidt Mária, Lánczi Tamás és Berecz Kristóf a lap weboldalán közleményben tudatta, hogy lemondanak és átadják az irányítást az új tulajdonosnak. Ezentúl a lap a Liszkay Gábor irányításával megalakult fideszes médiaholding irányítása alatt fog működni, jövőjéről egyelőre még nem tudni, hogyan határoznak.

"A mai nappal a Figyelő szerkesztőbizottsága lemond és átadja a lap irányítását az új tulajdonosnak. Köszönjük, hogy munkatársaink segítségével ilyen színvonalas és korszerű lapot tudtunk létrehozni. Öröm és megtiszteltetés volt a közös munka. Köszönjük olvasóink támogatását, biztatását, kitartását. Minden erőnkkel igyekeztünk azt megszolgálni.

A Figyelő jövőjéről az új tulajdonos fog határozni. A mi munkánk itt befejeződött. „Jó mulatság, férfimunka volt!", írják.

A 24.hu azt írja, források szerint teljesen meg fog változni a lap profilja.


KÖVESS MINKET:

Újabb fizetésemelést kapnak a képviselők
10 ezer forint híján egymillió érkezik a számlájukra márciustól.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 26.


hirdetés

Alig fél év után újabb fizetésemelésnek örülhetnek a parlamenti képviselők: egy törvénymódosítás révén augusztustól 891 ezer forintra emelkedett az illetményük, amely márciustól tízezer forint híján egymillió forintra nő. A magyar bruttó átlagfizetéshez, azaz a 329 ezer forint háromszorosához kötötték a tiszteletdíjukat, így minden év elején vita nélkül emelkedhet a fizetésük annak megfelelően, hogy mekkora az átlagkereset növekedése.

Mivel tavaly 11 százalékkal nőttek a bérek, így a képviselői alapfizetés százezerrel növekedett.

– írta meg a Blikk.

Így bruttó 990 ezer forintot tehetnek zsebre a semmilyen tisztséggel vagy bizottsági tagsággal nem rendelkező mezei képviselők, illetve azok a honatyák is, akik államtitkári vagy miniszteri juttatást is felvehetnek.

A képviselők túlnyomó többsége azonban ennél többet keres majd: egy bizottsági hely után közel bruttó 1,2 millió forint, kettő után már 1,4 millió forint jár. 56 képviselő tölt be bizottsági alelnöki tisztséget, az ő illetményük már alig marad el a kormányfőétől, ők közel 1,5 millió forintot kapnak. A frakcióvezető-helyettesek, a háznagy, valamint a tizennégy bizottsági elnök és a tizennégy jegyző tiszteletdíja megközelíti az 1,7 millió forintot.

"Az méltányolható, hogy már nincs az az álszentség, mint néhány évvel korábban, amikor nagyon alacsonyak voltak a képviselői tiszteletdíjak, amit magas választókerületi pótlékokkal, költségtérítésekkel tornáztak fel. Az azonban sejthető, hogy a politikusok jelentős része nem a fizetéséből gazdagodik meg" – mondta a Blikknek Győri Gábor, a Policy Solutions vezető elemzője.

Fotó: Mervai Márk


KÖVESS MINKET:
Pert nyert a MÁV-Start ellen a kirúgott kalauz
Nem volt hajlandó egyedül elvégezni két ember munkáját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 26.


hirdetés

A bíróság úgy döntött, hogy a MÁV-Start jogtalanul bocsátott el egy kalauzt, aki megtagadta a munkát – számolt be az RTL Híradó.

A kalauz nem vállalta a munkát egyedül egy 6 kocsiból álló vonaton, a szabályzat ugyanis kimondja, hogy ötnél több szerelvényből álló vonaton már 2 jegyvizsgáló kell a munka elvégzéséhez.

A vasúttársaság felmondott a két ember munkájának elvégzését megtagadó kalauznak, aki erre beperelte a céget, és most jogerősen neki adott igazat a bíróság.

Nézd meg az RTL Híradó tudósítását!


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x