hirdetés
3 sorozat, aminek a folytatását már türelmetlenül várjuk 2019-ben
Mindháromra másért vagyunk kíváncsiak.
My Secret Budapest, illusztráció: Youtube-printscreen - szmo.hu
2019. január 02.


hirdetés

Elég nehéz a sorozatok hatalmas választékából egyet-egyet kiemelni, annyi jó széria készül évről évre.Akad azonban néhány olyan sorozat, ami kiemelkedik a többi közül, ami valamiért érdekes a számunkra vagy ami elképesztően népszerű lett, és sokan várják a folytatását. Ezek közül választottam ki párat.

Trónok harca befejező évad

Nem akartam nézni, nem olvastam a könyveket, de a párom kíváncsi volt rá, és bár az első percek nem kötötték le a figyelmemet sikerült a legelső résztől kezdve rácsúsznunk. Sokan azért nem fognak bele, mert csak legyintenek, hogy „Á, én nem szeretem a történelmi filmeket”, „Nekem nem jönnek be az ilyen kosztümös-kardos történetek” - pontosan így gondoltam én is annak idején.

Csakhogy amíg egy epizódot sem látsz belőle, addig nem is tudod meg, hogy nem olyan kosztümös, és nem úgy történelmi. Hogy ezek az alakok hús-vér emberek, akkor is, ha éppen varázslók, uralkodók vagy papok.

Összetett a jellemük, látni, miben jók, de látni azt is, miben kicsinyesek, földhöz ragadtak, mikor gonoszak és igazságtalanok – még a rokonszenves vagy éppen alapvetően pozitív szereplők is. George R. R. Martin hihetetlenül érdekes világot teremtett, egyfajta gigantikus és szerteburjánzó Gyűrűk ura parafrázist milliónyi szállal, helyszínnel, külön történetekkel az alaptörténetben.

Valamennyire még azt is lehetett látni, hogy nagyjából hová fut majd ki a történet

– aki figyelt azért a próféciákból és az első évadból már sejthette, hogy itt a sztori lényege a gyilok, cselszövevény, kaki és az ellene való, gyakran teljesen hiábavaló küzdelem. De azt már nem láthattuk, hogy a sorozat vége felé közeledve miként esik le a szépen hömpölygő eposz egy videojáték színvonalára, és hogyan maradnak el a filozofikus dialógusok, hogy a helyüket lebutított párbeszédek vegyék át.

Sajnálom, hogy az történt a sorozattal, mint a Boardwalk Empire-rel: az HBO nagy durranást akart, de az ember csak azért várja a túl hosszúra nyúlt széria végét, hogy most már varrják el az összes szálat egyszer s mindenkorra, és végre tényleg vége legyen.

Mikor jön? 2019 áprilisában

VIDEÓ: A Trónok harca 8. évadának első előzetese

A Stranger Things harmadik évada

Életem első olyan sorozata volt, amit egyhuzamban néztem végig, annyira lenyűgözött az abban teremtett világ és a cselekmény. Az első évadot – amiről akkor még ég nem lehetett tudni, hogy első, csak azt, hogy fent van Netflixen mind a 8 része – egy ismerősöm ajánlotta 2016-ban. Elkezdtem nézni, és nem tudtam, de nem is akartam abbahagyni.

Zseniális volt a főcím, a történet, imádtam, hogy gyerekek a szereplők, a sokféle korábbi filmből, popkulturális utalásból, képregényből, játékból, mítoszból összegyúrt, mégis saját, egységes és egyedi univerzum, az hogy több műfajt egyesít egyszerre, tetszettek a párbeszédek, a fordulatok,

de az is, hogy nem volt látványos-szirupos-érzelemes végső, happy endes összeborulás. Az egészre rádobott egy lapáttal a zene.

Ez volt az a sorozat, amit az egyik ismerősöm a tinédzser gyerekeivel nézett végig, mert mindannyiuknak nyújtott valamit. A második évad – amit két nap alatt daráltam le – kissé megbicsaklott az előzőhöz képest. Tetszett a felütés, hogy nem pontosan ott és úgy folytatták a Duffer-testvérek, mint ahol az előző évad zárult, és érdekes volt, ahogyan új szereplőket vontak be a történetbe. Ami Eleven külön kis útjainál és kalandozásainál sokkal jobban kilógott, az Billy és Max alakja volt. Semmi érdemlegeset nem tettek hozzá a cselekményhez, és nem is nagyon volt mit eljátszaniuk. Mindketten elnagyoltan felvázolt, papírmasé figuráknak tűntek a többiek mellett, erőltetett párbeszédekkel és színészi játékkal.

A harmadik évadot azért is várom, mert szeretném látni, mit lehet még kihozni ebből a furcsa univerzumból, a misztikumból, a szereplőkből. Ki hová, illetve meddig juthat el? Merre csavarodnak/kavarodnak a szálak? Mi lesz benne a legütősebb?

VIDEÓ: A 3. évad előzetesének teasere:

Mikor jön? 2019 július 4-én.

Stranger Things

JULY 4

Az Elfeledve második évada

Én nagyon megszerettem a butácska, primkó és szórakoztató krimisorozatban, a Castle-ben Stana Katicot, aki Kate Beckett nyomozót alakította. Emiatt keltette fel az érdeklődésemet az AXN-en az Elfeledve.

Ennek a történetnek a főszereplője egy FBI ügynök, Emily Byrne. A nő sorozatgyilkos után kutat, amikor eltűnik, és csak hat évvel később találják meg, amikor már halottnak nyilvánították. Nyilván abból a közhelyes szituációból indul ki az Elfeledve, hogy az eltelt évek alatt a nő családja hogyan lépett át rajta és az elvesztésén (pont, mint ami Az utolsó zsaru című német film főhősével történik) és abból, hogy miként próbálja újra felépíteni magát és a történetét az eltűnésének idejére nem is emlékező nyomozó (ez a szál pedig A felejtés béréből és a Mementóból ismerős.)

Az Elfeledve – hála Istennek – szakít a CSI Miami helyszínelők vagy épp a Castle "Barbie baba nyomozásaival" és a vérben úszó áldozatokat és hűdegonosz gyilkosokat ellenpontozó cukimukiskodással és jópofizással.

Ez nem a színes képkockákon kifogástalan kosztümben, karcmentes napszemüvegben dolgozó rendőröket és hasonlóan jóvágású mellékszereplőket felvonultató sorozat. Itt akad sötétség és rejtély is. Bár nem bonyolítanak túl benne semmit – szerintem. A készítői azt ígérik, a második évad még fenyegetőbb lesz, még veszélyesebbnek bizonyul az, amire Emily rábukkan. Úgy legyen!

Mikor jön? Pontos dátum még nincsen.

VIDEÓ: Az első évad magyar előzetese


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szüzesség elvevős szex, váratlan lovaggá ütés és piálás - így töltötték a csata előtt utolsó óráikat a Trónok Harca főszereplői
...és csak beszélgetnek, beszélgetnek, beszélgetnek és beszélgetnek. SPOILERVESZÉLY!
Orosz Emese cikke - szmo.hu
2019. április 22.A Trónok Harca befejező évada sajnos a második résszel is folytatja a szappanoperásodást. Az új részben lényegében nem történik semmi. Nagyon érezni, hogy mindjárt itt a végjáték, de a maradék időt ki kell tölteni a nagy semmivel. Mindenki mindenkivel összefut, mindenki mindenkivel mindenről beszélget - bár leginkább a semmiről. Mindenki mindenkinek megbocsát, és akik még nem dugtak, azok dugnak egy jót, vagy legalábbis akarnak.

SPOILER!

Ne görgess tovább, ha még nem láttad, vagy nem akarod megtudni, miről szól a második rész!

A második rész az elsőhöz hasonló eseményekkel indít, csak most Jon Snow helyett Jaime Lannistert mentegetőzhet a tanács előtt. Egyedül érkezett, Cersei mindenkit átejtett, és ígérete ellenére nem küldte vele seregeit. Tarthi Brienne azonban jót áll Jaime-ért, így végül, bár vonakodva, de mindenki elfogadja a Királyölő segítségét.

A Jaime és Bran Stark közötti beszélgetést már nagyon vártam. Kíváncsi voltam, mégis mit lehet mondani annak, akit 8 évaddal ezelőtt kilöksz egy ablakon, és nyomorékká teszel. Hát végül is nagyon mást nem:

"Sajnálom, amit veled tettem."

Brant azonban, mióta Háromszemű holló, nem igazán hatja meg semmi, sőt meg is nyugtatja Jaime-t, hogy ha az nem történik, nem lennének ma azok, akik, és hát tudjuk, hogy ő elég jól elvan ebben a Háromszemű holló szerepben.

Daenerys is elkapja Sansát egy kis négyszemközti beszélgetésre, hogy feloldja a köztük lévő feszültséget. Biztosítja Jon iránt érzett szerelméről, és girl powerről csacsognak. Az Észak függetlenségéért kiálló Sansát azonban mégsem tudja teljesen meggyőzni.

Az epizód további részében hiába lesz szüzesség elvevős szex, és megható lovaggá ütés. Az egyik legérzelmesebb jelenet, amikor Lady Jégcsap Stark végre felolvad. Theon Greyjoy megérkezik Deresbe, és felajánlja szolgálatait a sárkánykirálynőnek, de elsősorban Sansának, aki valami hihetetlen érzelmességgel borul Theon nyakába.

Óriásvész Tormundék visszatérnek Utolsó Menedékből, és meghozzák a hírt, hogy másnap napkeltéig van idő, akkorra várható a Holtak seregének érkezése.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Újabb vérfagyasztó előzetes: kijött a Trónok Harca 3. részének trailere
Továbbra sem derül ki, hogy mire számíthatnak a film rajongói, de a látvány kegyetlen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.Végéhez közeledik az amerikai fantasy-drámasorozat, a Trónok harca. A nyolcadik, egyben befejező évadjának első részét április 14-én mutatták be a HBO televíziós csatornán, a befejező epizód május 19-én kerül adásba. A legtöbb évaddal ellentétben a nyolcadik évad csak hat, egyenként egyórás részből áll.

Tovább feszítik a sorozat rajongóinak idegeit az újabb előzetessel. A múlt héten indult utolsó évad bevezető része után egyre csak csigázzák a nézőket, így volt ez a második részben is, amelyről erősen spoileres ismertetőt írtunk. Mennek a találgatások, mi lesz majd a filmsorozat vége.

Az eddig látottak alapján sokféle végre lehet számítani, éppen ezért nagy a várakozás. Az újabb képkockák sem visznek közelebb a megoldáshoz, de az izgalmat igencsak fokozzák. Tulajdonképp egyetlen olyan kocka sincs benne, amiből bármit is megtudnánk. A seregek felálltak, minden kéz a kardon vagy az egyéb fegyvereken, igazából az a kérdés, hogy ha ez a döntő csata, a harmadik részben, akkor mi lesz a hátralévő három részben majd?

Az előzetesért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Életműdíjat kapott Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera a Magyar Filmhét nyitányán
A szombatig tartó filmhétre idén rekordszámú nevezés érkezett, így a kísérő programokkal együtt hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.
MTI - szmo.hu
2019. április 23.Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera művészi pályáját ismerte el életműdíjjal a Magyar Filmakadémia Egyesület hétfőn este az 5. Magyar Filmhét nyitóeseményén a budapesti Corvin moziban.

A Varga Viktor ötvösművész által megalkotott életműdíjakat első alkalommal adták át. A tervek szerint a filmakadémia a jövőben minden évben életműdíjban részesít öt olyan művészt, akik nevüket beírták a magyar filmtörténelembe.

"A film fiatal művészeti ágként is kitörölhetetlen hatással bír egy ország képére" - mondta el a díjátadón Karas Monika, az NMHH Médiatanácsának elnöke. Ha a tehetség találkozik a jó csapatmunkával, abból születik meg az értékes, időtálló film. Magyarország pedig nem szűkölködik értékes filmekben. Fontosnak tartjuk, hogy szóhoz és mozgóképhez jussanak a tehetséges emberek, az ő tehetségük kibontakoztatása ugyanis közérdek, a magyar közkincset gyarapítja - tette hozzá.

Novák Emil, a filmhetet szervező Magyar Filmakadémia Egyesület ügyvezető elnöke elmondta: öt éve 30 filmes szakember alapította az egyesületet, amelynek ma már 385 tagja van. Az elmúlt öt év alatt pedig nemcsak gazdaságilag vált sikeressé a magyar filmipar, de művészileg is kiemelkedő alkotásokat hozott létre. Az elnök beszédében a januárban elhunyt Andy Vajnának mondott köszönetet a pozitív változásokért.

Az est zárásaként a Camerimage operatőri fesztiválon nagy sikerrel bemutatott "Fényképezte Zsigmond Vilmos" című portréfilmet láthatta a közönség.

A Magyar Filmakadémia Egyesület által a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával megrendezett, szombatig tartó filmhétre idén rekordszámú nevezés érkezett, így a kísérő programokkal együtt hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban. Idén először az egyre népszerűbb televíziós sorozatok is helyet kaptak a filmhét programjában és díjat kapnak a sorozatok is.

Az idén 44 díjat adnak át a televíziós forgalmazású filmeknek és alkotóiknak. Az elismeréseket a Pesti Vigadóban vehetik át a díjazottak április 27-én. A játékfilmes műfajban 19 elismerést osztanak ki, a díjátadót a Vígszínházban tartják április 28-án.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
'Ha itt hagynák abba a filmgyártást, tökéletes lezárás lenne' – Bosszúállók: Végjáték kritika
Lezárult egy korszak a szuperhősfilmek világában. Elkészült az utolsó igazi Bosszúállók film, ami lezárja a 11 évnyi Marvel-filmfolyamot: Thanos és a Végtelen kövek történetét, illetve egy fantasztikus fináléval elköszön a nézőktől.
B.M. fotók: YouTube - szmo.hu
2019. április 25.Ha a Végtelen háború volt a Marvel Birodalom visszavágja, a Végjáték az új A Király visszatér. Nem sok mindent mondhatok a történetről spoilermentesen: egy melankolikus, lassú kezdés után próbálják a Végtelen háború túlélői összerakni az életüket és együtt élni a vereséggel. Ez keveseknek megy, de felmerül egy lehetőség, amivel talán megváltoztathatják az előző film végkimenetelét. Többet tényleg nem árulhatok el az amúgy elég összetett és bonyolult sztoriból.

Ha hibákat keresnénk, találhatnánk jó pár logikai és kontinuitási problémát a forgatókönyvben, de úgy gondolom, ezeken túl lehet lépni, s ha ez sikerül, akkor egy lassabb, elkeseredett hangvételű karakterdrámát kapunk, elképesztően látványos végkifejlettel. Az, hogy a film eleje történetvezetésileg lassabb, egyáltalán nem probléma, a játékidő 183 percéből valamennyi aranyat ér. Teljesen érthető, hogy a filmet rendező a Russo-testvérek miért akartak ilyen hosszú mozit készíteni, hiszen hiába ül le egy kicsit az első harmad vége felé a film, a karakterépítés, az interakcióik és a látvány kárpótol mindenért.

Nem csak szuperhősöknek látjuk a főszereplőket, hanem végre átlagembereknek is - és ez nagyon kellett a Végtelen háború utáni depresszív környezet bemutatásához.

A Végjáték minden Marvel-rajongó álma: tele utalásokkal, mind képregényes, mind pedig filmes és popkulturális szempontból. Apró részletekkel, amiket csak a sokadik újranézésnél vesz észre az ember. A nézéséhez egy olyan feledhetetlen érzés társul, hogy ennek is részese voltam. Nem tudom pontosan, hogy fog folytatódni a Marvel filmes univerzuma, de ha itt hagynák abba a filmgyártást – ami valljuk be, nem túl valószínű, hiszen a pénzt mindenki szereti, hát még a Disney – akkor ez egy tökéletes keserédes lezárás lenne.

Minden eredeti Bosszúállók-karakter kap egy-egy fontosabb momentumot, pillanatot, amikor is megmutathatja a nézőknek, hogy igen: is itt mindenki teszi a dolgát. Természetesen az eredeti gárdából is

kiemelkedik Robert Downey Jr. és Chris Evans, ők képviselik a kemény drámát, míg Chris Hemsworth és Paul Rudd viszi hátán a humort.

Vicces film is a Végjáték - hiába negatív a hangvétele, egyszerűen nem lehet nem nevetni az abszurd jeleneteken és beszólásokon, ezen felül pedig elképesztően epikus is. Hiába a hosszú játékidő, úgy érzem, nem minden karakter kapott egyforma bánásmódot, például Nebula és Mordály kiemelkedően hangsúlyosak voltak, míg Marvel Kapitány eléggé mellőzve volt. Ez érthető is, hiszen valamit kellett kezdeni a "félistennel" - ha a történet elejétől harcolna a Bosszúállókkal, Thanosnak esélye se lett volna. Szerencsére az igazi istenükkel máshogy bánt el a film: Thor már-már legyőzhetetlennek tűnt a Végtelen háború végén, itt ő az egyik legnagyobb humorforrás. Amit ezzel a karakterrel műveltek a készítők, nem sok „A”-listás sztár vállalta volna be, emelem kalapon Chris Hemsworth előtt.

Vizualitás szempontjából, technikailag a legújabb Bosszúállók csillagos ötös. Az egész filmet IMAX kamerákkal vették fel, így a látványra nem lehet panasz. Egy-egy kézikamerás "hatású" jelenet nem nézett ki olyan jól az IMAX-vásznon, főleg nem 3D-ben, de a többi valami döbbenetes. A film utolsó harmadát nem lehet nem imádni, igazi mozivarázs: a látványvilág, a hangok, a zenék mind-mind visszaköszönnek régi Marvel-filmekből, -képregényekből. Nem gondoltam, hogy a Thor 2-re valaha is pozitívan fogok visszaemlékezni, de a Végjáték még ezt is elérte… Míg a Végtelen háború egy remekül strukturált, tényleges háború volt, annak minden véres, mocskos elemével, addig a Végjáték egy lassú, érzelmes és kielégítő lezárása egy epikus történetnek.

Nem nagy spoiler, de a kólázók kedvéért: nem kell végig várni a stáblistát, nincs extra jelenet a végén. Őszinte leszek: nagyon régen nem ültem ilyen filmen, ami ennyire kielégítette volna a nézői elvárásokat.

Az egyik jelenet alatt a moziterem konkrétan tapsolni kezdett.

Pedig nem stábvetítésen, vagy rajongói vetítésen voltam. Az alkotók minden fontosabb szereplő történetét lezárták és elégedetten jöttünk ki a moziteremből. Utoljára a Loganen éreztem így magam, szinte elköszöntünk a Bosszúállóktól. Nem tudom, hogy fogják így folytatni a Marvel Univerzumot a Disney-nél, de ez most kit érdekel. Rajongóknak kötelező!


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x