hirdetés
2-milliard-bonusz.jpg

2,8 milliárd forint bónuszt osztottak szét a dolgozóknak a karácsonyi bulin – videóra vették a reakciókat

Volt olyan alkalmazott, aki egymaga 80 milliót kapott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 12.


hirdetés

Nem mindennapi karácsonyi partit tartott egy amerikai cég: az ingatlanokkal foglalkozó St. John Properties karácsonyi partiján ugyanis 10 millió dollárt, vagyis úgy 2,8 milliárd forintot osztottak szét a közel 200 alkalmazott között – írja a CNN.

A partin a vezetőségi beszédben elmondták, hogy a vállalat elérte a még 2005-ben mostanra kitűzött céljait, és úgy döntöttek, hogy részesüljenek a dolgozóik is a 14 év alatt elért profitból.

A bónuszt aszerint állapították meg, hogy melyik alkalmazott mennyi ideje dolgozik a cégnél, így volt, aki néhány száz dollárt kapott, ám akadt olyan is, aki több tízezret. A legnagyobb jutalom 270 ezer dollár, azaz kb. 80 millió forint volt.

hirdetés

A bulin videóra vették a dolgozók reakcióit:


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
advent-bazilika-europa-legjobb-karacsonyi-vasara.jpg

Az Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására

Budapest megnyerte az internetes szavazást.
Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

Közel negyedmillióan szavaznak minden évben Európa karácsonyi vásárainak versenyében. Tavaly Budapest, az Advent Bazilika rendezvénysorozat egyetlen magyar helyszínként Európa ezüstérmese lett.

Sokan összefogtak azért, hogy most meg is nyerje Budapest a European Best Destinations oldalon a voksolást.

Mi is megírtuk nektek: "Idén elsők lehetünk, ha elegendően szavazunk ezen a linken, november 29-től tíz napon át". A szavazásra való buzdítást Kende-Hofherr Krisztina tette közzé a Facebook-oldalán.

hirdetés

Mivel a CNN is méltatta az Advent Bazilika karácsonyi vásárt, szerzőnk végigjárta és beszámolt róla:

Nemrég kiderült:

Budapest megnyerte a szavazást, az utazási oldal ezt közzé is tette Twitteren. A második helyezett Bécs lett, a harmadik Gdansk.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
stjames_bonusz.jpg

Elképesztő céges karácsonyi ajándék - a dolgozók nem hittek a szemüknek

Egy marylandi ingatlanközvetítő cég akkora ajándékot adott dolgozóinak, hogy jó eséllyel világrekordot döntöttek. Az átlagos piros boríték többet rejtett, mint amiről a munkatársak álmodni mertek volna.
Fotó: St. John Properties/Vimeo - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

A St. John Properties ingatlaniroda dolgozói gyanútlanul egy átlagos céges bulira érkeztek, de valószínűleg életük legnagyobb meglepetésével távoztak - írja a CNN.

A vállalat ugyanis úgy döntött, 14 év alatt összegyűlt profitjukat szétosztják 198 dolgozójuk között - ez pedig nem kevesebb mint 10 millió dollárt (3 milliárd dollár) jelentett.

Az egy főre jutó év végi bónusz így 50 ezer dollárnak, vagyis körülbelül 15 millió forintnak felel meg. A pénzt azonban nem egyenlő arányban osztották szét: a gyakornokok, és

hirdetés

a cégnél nemrég óta dolgozók néhány száz vagy ezer dollárral lettek gazdagabbak, míg a legnagyobb kiosztott jutalom 270 ezer dollár, kb. 81 millió forint volt.

A dolgozók legtöbbje szóhoz sem jutott az ajándék láttán

A CNN-nek nyilatkozó, szinte még sokkos állapotban lévő dolgozók közül többen elmondták, mire költik a váratlanul jött vagyont: van, aki adósságait szeretné törleszteni belőle, míg mások tanulmányaikat finanszíroznák belőle.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
karacsonyi_ajandek4.jpg

Végre el kellene felejteniük a szülőknek, hogy csak tárgyat adhatunk ajándékba

Szülinapkor, karácsonykor a szülő mindig felteszi magában a kérdést: 'És most mit vegyek a gyereknek?'. Gerald Hüther német boldogság- és agykutató azt tanácsolja erre, hogy lehetőleg semmit.
Forrás: Papás Mamás Magazin, Fotók: Freepik, Pixabay - szmo.hu
2019. december 12.


hirdetés

A Papás Mamás Magazin segít szülőknek és nagyszülőknek a gyerekneveléssel és a család életével kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Mindemellett remek családi programokat is javasolnak a szerzők és a jog útvesztőiben is utat mutatnak.

A megfelelő karácsonyi ajándék kiválasztása általában mindig gondot okoz, egyrészt mert a karácsonyi "nagy" ajándékokra az idén nem biztos, hogy telik, vagy, mert a tavalyi ajándékot nehéz túlszárnyalni.

Ahhoz, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan kell élni, nem ajándékokra, hanem ránk, szülőkre van szükségük - hangoztatja Gerald Hüther német boldogság- és agykutató "Mit ajándékozzunk gyermekeinknek" című könyvének fülszövegében.

Szerinte az ajándéknak álcázott "csábításokkal" a szülők tulajdonképpen saját reményeiket aggatják rá gyermekeikre, amire a legjobb példa a karácsonyi ajándékba adott bicikli. Az ajándék kerékpár csodálatosan becsomagolva várja kis tulajdonosát a karácsonyfa alatt. Ám az új biciklihez egy feltétel is tartozik: hogy azzal a gyereknek meg kell tanulnia biciklizni.

Sok ajándék működik hasonlóan, vagyis, hogy meghatározott céllal, elvárással adják. Például a gyereknek bizonyos ismereteket, képességeket kell elsajátítania az ajándék által - mondja a szerző.

A szülők az ajándékok segítségével igyekeznek gyerekeiket motiválni, ami nem más, mint a jutalmazáson alapuló tanulás egy technikája. A gyerek felismeri, hogy csak akkor jutalmazzák, ha azt teszi, amit a szülő elvár tőle. Nem magától születik meg a rá az igény, hogy kerékpározzon, nem belülről jön a motiváció, hanem kívülről a nyomás.

A történet pedig innentől csak tovább bonyolódik. A gyermek kifejezetten kerékpárt kért karácsonyra? És vajon azért kérte, hogy megtanuljon biciklizni? Ha igen, akkor azon kellene elgondolkodnunk, hogy akkor miért kell erre karácsonyig várni? Miért nem lehet inkább a kerékpározással kapcsolatos közös élményeket a középpontba állítani? A hangsúlynak nem annyira a kerékpáron, mint tárgyon, sokkal inkább a kerékpározáson, mint közös családi élményen kellene lennie.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


hirdetés
airport-2373727_1920-1000x667.jpg

Több mint 3 millió magyar indul útnak karácsony környékén

A legnagyobb utasforgalom december 24-én várható.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. december 10.


hirdetés

A Mastercard legfrissebb kutatása szerint több mint 3 millió magyar száll majd repülőre, buszra vagy vonatra az ünnepek előtt, hogy a karácsonyt a családjával töltse - írja a cég közleményében. A legnagyobb utasforgalom Karácsony este várható. A Mastercard legfrissebb adatai szerint új rekord születhet:

közel 250 millió ember – köztük 3 millió magyar - látogat majd haza szülővárosába az év végén.

hirdetés

A magyarok átlagosan 396 km-t tesznek meg ez idő alatt, amely körülbelül egy Budapest-Ljubjana távolságnak felel meg. A legtöbben busszal vagy kocsival indulnak útnak, a megkérdezettek 12 százaléka pedig repülőre száll. A most publikált kutatás az év végi ünnepekhez kapcsolódó utazási szokásokat vizsgálta, valamint az ehhez kapcsolódó költésekre is kitért.

Az eredmények alapján a magyarok átlagosan 58 000 Ft-ot költenek magára az utazásra, amely megfelel az európai átlagnak, de az ünnepekre való tekintettel hasonló értékben ajándékot is vásárolnak: átlagosan 63 000 Ft-ot költenek szeretteikre, ez 12 000 Ft-al marad el az európai átlagtól.

“Habár jól megfigyelhető trend, hogy egyre többen élnek és dolgoznak külföldön, az év végén még mindig az a természetes, hogy családunk körében szeretnénk ünnepelni” ─ mondta Rose Beaumont, a Mastercard európai kommunikációs vezetője.

Az otthon töltött idő helyett a magyarok közül mindössze 7 százalék dönt tudatosan a vakáció mellett,

az ő elmondásuk szerint részben az év végi időszakkal járó stresszt, részeben a családi vitákat szeretnék elkerülni. De persze olyanok is vannak, akik egyszerűen nyarat kérnek Karácsonyra. A hazautazás kapcsán érdekesség még, hogy a legtöbben a szüleik, családjuk miatt indulnak útnak,

de minden nyolcadik magyar utas elsősorban kedvenc háziállatát szeretné legjobban viszontlátni.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!